Σταύρος Ταταράκης, Ιατρός πιστοποιημένος σε σωματικό βιο-ιατρικό βελονισμό, ωτοβελονισμό, κοιλιακό βελονισμό, ηλεκτροβελονισμό

ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο βελονιστής είναι συνήθως είτε σωματικός βελονιστής, είτε κοιλιακός βελονιστής, είτε ωτοβελονιστής. Αν είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, θα λύσει το πρόβλημα με το πρωτόκολλο βελονισμού στο οποίο έχει ειδικευθεί. Το κάθε είδος βελονισμού από μόνο του (σωματικός βελονισμός, κοιλιακός βελονισμός, ωτοβελονισμός) είναι ικανό να διαχειριστεί το πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης.

Συμβαίνει όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, να υπάρχουν ιδιαιτερότητες τις οποίες ο βελονιστής δεν διευκολύνεται να τις προσεγγίσει με το συγκεκριμένο είδος βελονισμού στο οποίο έχει ειδικευθεί.

Γιατί είναι σημαντικό ο βελονιστής να έχει ειδικευθεί πιστοποιημένα σε διαφορετικές μεθόδους βελονισμού;

Ας δούμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό:

Μία γυναίκα παχύσαρκη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα (παρακολουθείται από πνευμονολόγο), προβλήματα δυσκινησίας λόγω υπερβολικού βάρους και πολλαπλά προβλήματα υγείας έχει έρθει σ’ εμάς να της προτείνουμε κάποια φυσική θεραπεία για τη βουλιμία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, γίνεται εμφανές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά (ασθμαίνει πολύ βαριά, παρ’ όλο που λαμβάνει κανονικά την αγωγή της). Το πρόβλημα της δύσκολης αναπνοής είναι το υπ’ αριθμόν ένα που πρέπει να λύσουμε για να βοηθήσουμε την γυναίκα να νιώσει καλύτερα. Έτσι αναβάλλουμε, προς το παρόν, την θεραπεία για την βουλιμία. Της προτείνουμε να κάνει αμέσως βελονισμό για να διευκολυνθεί η αναπνοή της.

Ιατρικός Βελονισμός με Προσαρμογή Πρωτοκόλλου ανάλογα με την περίπτωση

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρητικά, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί οποιοδήποτε πρωτόκολλο βελονισμού στοχεύοντας στους πνεύμονες. Δηλαδή, κάποιος που έχει ειδικευθεί στον σωματικό βελονισμό, θα μπορούσε να βοηθήσει την παχύσαρκη γυναίκα να ξαπλώσει στην κλίνη και να της ασκήσει σωματικό βελονισμό για τους πνεύμονες. Πρακτικά όμως, αυτό δεν είναι εφικτό. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι καθόλου εύκολο να ξαπλώσει στην κλίνη (και αν ξάπλωνε, δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει), ούτε να σηκωθεί από αυτήν. Το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε την μορφή βελονισμού που μπορεί να βοηθήσει καλύτερα έναν ασθενή μάς επιτρέπει να διαχειριζόμαστε επιτόπου το οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να συναντήσουμε. Έτσι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση ο ασθενής να φύγει από το Medical Nature Center χωρίς να έχει ολοκληρώσει επιτυχημένα την θεραπεία του.

Στην προκειμένη περίπτωση, η παχύσαρκη κυρία δεν αναγκάστηκε να σηκωθεί καν από την καρέκλα του επισκέπτη. Επιτόπου της κάναμε αρχικά ωτοβελονισμό με επιμήκεις βελόνες βαθύτερης διείσδυσης με ηλεκτροβελονισμό. Πολύ γρήγορα, η γυναίκα βελτιώθηκε πολύ. Στη συνέχεια, της βάλαμε ημιμόνιμες βελόνες ωτοβελονισμού, οι οποίες συνεχίζουν να επιδρούν για αρκετές ημέρες, έτσι ώστε μπόρεσε να φύγει για το σπίτι της και να εξακολουθήσει την θεραπεία απρόσκοπτα.
 

Πλήρες Πρωτόκολλο Ωτοβελονισμού για συγκεκριμένη δυσλειτουργία

Ας διευκρινίσουμε ότι ένας σωματικός βελονιστής μπορεί να γνωρίζει το σημείο στο αυτί που αντιστοιχεί στον πνεύμονα. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει κάποια συγκεκριμένη δυσλειτουργία δημιουργώντας ένα πλήρες θεραπευτικό πρωτόκολλο εξ ολοκλήρου στο αυτί. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν βάλαμε απλώς μία βελόνα στο σημείο του αυτιού που αντιστοιχεί στον πνεύμονα. Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο ωτοβελονισμού εισάγοντας βελόνες σε αρκετά σημεία του αυτιού, τα οποία αντιστοιχούν στον κάτω πνεύμονα, στον άνω πνεύμονα, shen men, αντιφλεγμονώδες κ.λπ.
 

Όλα τα είδη βελονισμού στο Medical Nature Center

Στο Medical Nature Center ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης εφαρμόζει όλα τα είδη βελονισμού, για τα οποία έχει πιστοποιηθεί (ιατρικό σωματικό βελονισμό, ωτοβελονισμό, κοιλιακό βελονισμό ή ηλεκτροβελονισμό) ανάλογα με το περιστατικό.

Δείτε εδώ τα πλεονεκτήματα που έχει ο θεραπευόμενος για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας όταν ο Βελονιστής είναι και Ιατρός και Εξειδικευμένος από ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς σε διαφορετικά Είδη Βελονισμού.
 

Περιστατικό που αντιμετωπίζεται με Ιατρικό Βελονισμό

Όταν λέμε “περιστατικό” δεν αναφερόμαστε σε μία συγκεκριμένη ασθένεια ή ενόχληση, αλλά στο σύνολο των αρνητικών καταστάσεων υγείας που αντιμετωπίζει μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο άνθρωπος. Έτσι, βλέποντας τον άνθρωπο συνολικά, μετά από το ιστορικό που λαμβάνουμε, προτείνουμε ένα σχήμα βελονισμού, το οποίο περιλαμβάνει μία ή περισσότερες μορφές βελονισμού, κατά περίπτωση.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το πλήρες ιστορικό που έχουμε λάβει και με την ολοκληρωμένη εικόνα υγείας και προβλημάτων που έχει στην παρούσα φάση ο άνθρωπος, θα προτείνουμε και τις συμπληρωματικές φυσικές θεραπείες που ενδείκνυνται για την περίπτωσή του (ομοιοπαθητική ή διατροφή, συμπληρώματα διατροφής, βεντουζοθεραπεία, ομοιοπαθητική).

Το ιστορικό που λαμβάνεται στο πλαίσιο της εξατομικευμένης φόρμουλας Υγείας και Ομορφιάς Medical Nature Formula μας βοηθά να τροποποιήσουμε άμεσα και εύστοχα το σχήμα φυσικών θεραπειών ανάλογα με τα δεδομένα που προκύπτουν.

Δείτε μία χαρακτηριστική περίπτωση:

Βελονισμός για Αδυνάτισμα και Άγχος

Γυναίκα 30 ετών που ήρθε σ' εμάς για ωτοβελονισμό για αδυνάτισμα δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα με την πρώτη συνεδρία, καθώς η πρωτογενής αιτία του προβλήματος περιττών κιλών ήταν το άγχος. Έτσι εφαρμόσαμε στη συνέχεια πρωτόκολλο ωτοβελονισμού για άγχος. Αυτό απέδωσε, με αποτέλεσμα να καταπολεμηθεί άμεσα και στην ρίζα του το πρόβλημα των περιττών κιλών.

Ρωτήστε τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη αν ο βελονισμός ενδείκνυται για τη θεραπεία του δικού σας προβλήματος υγείας.