Βελονισμός για πόνο στα χέρια και πρήξιμο...

Τα χέρια μου ήταν αρκετά πρησμένα, δεν μπορούσε να βγει η βέρα και πονούσαν τα δάχτυλά μου στους κόμπους, εκεί που λυγίζει το δάχτυλο. Πονούσα πάρα πολύ, αρκετό καιρό.

Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και δεν μου βρήκαν τι είναι. Ο πόνος ερχόταν και έφευγε και τον τελευταίο καιρό, ο πόνος παρέμενε.

Ο Σταύρος Ταταράκης μου πρότεινε να κάνουμε έναν βελονισμό για τα χέρια. Έψαξε τα σημεία με ένα μηχάνημα, για να βρει ακρίβεια τα συγκεκριμένα σημεία που πονούσα. Και με το που μου έβαλε τις βελόνες στο αυτί, δεν νομίζω να είχαν περάσει πέντε λεπτά, έφυγε ο πόνος και τα χέρια μου τα ένιωσα πολύ ελαφρύτερα, σαν να μου είχαν βάλει πριν βάρος πάνω στα δάχτυλα κι εκείνη τη στιγμή, το πήραν. Τα ένιωσα πολύ πιο ανάλαφρα. Και αυτομάτως έφυγε και το πρήξιμο. Έβαζα και έβγαζα τη βέρα στο δάχτυλό μου άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το είδε κι ο ίδιος πώς ήταν πρησμένα τα χέρια μου τη στιγμή που πήγα και μετά που μου έκανε τον βελονισμό. Αμέσως ξεπρήστηκαν, με τη μία.

Αυτό έγινε πριν ένα μήνα και τα δάχτυλά μου δεν έχουν ξαναπονέσει. Μπορώ και τα κουνάω άνετα. Τώρα το πρήξιμο δεν είναι μόνιμο, έρχεται και φεύγει. Και είναι πιο λίγο όταν έρχεται τώρα. Αυτό μπορεί να είναι από το κρύο.

Δεν μ' ενδιαφέρει τόσο το να μη μπορεί να βγει το δαχτυλίδι μου. Ο πόνος μ' ενδιαφέρει. Δούλευα και πονούσα. Το πιο βασικό είναι ο πόνος, που δεν έχει επανέλθει μέχρι στιγμής. Πάρα πολύ σημαντικό. Και φυσικά, το έχω διαδώσει παντού.
 

Δ. Π. - Πρήξιμο και Πόνος στα χέρια
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.