Βελονισμός - Ερωτήσεις και Απαντήσεις από τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη, Medical Nature Center

Βελονισμός στα μέτρα σου, σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, με ιατρική ασφάλεια, από Βελονιστή Ιατρό πιστοποιημένο σε Σωματικό Βελονισμό, Ωτοβελονισμό και Κοιλιακό Βελονισμό.

Τι άλλο θέλεις να μάθεις για τον Βελονισμό στο Medical Nature Center;

Ρώτησε εδώ γραπτώς (χωρίς δέσμευση για ραντεβού) τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη!

Πώς λειτουργεί ο βελονισμός;

Τοποθετούμε βελόνες σε σημεία βελονισμού που επιλέγουμε ανάλογα με τη δυσλειτουργία που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Τα σημεία αυτά βρίσκονται σε διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (τριχωτό κεφαλής, άκρα, πέλμα, πρόσωπο, αυτιά, κοιλιά κ.λπ.) και δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τις περιοχές στις οποίες βρίσκεται το πρόβλημα. Μπορεί δηλαδή για μία κεφαλαλγία να βελονίσουμε σημεία στα χέρια, στα πόδια κ.ο.κ.

 

Κόστος Ωτοβελονισμού

Στο Medical Nature Center, για την διακοπή καπνίσματος, μετά την αρχική συνεδρία, αν χρειαστούν επόμενες συνεδρίες, το κόστος διαφοροποιείται, έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις συνεδρίες που χρειάζεστε.

Για δυσεπίλυτα προβλήματα (άλλες θεραπείες), ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριών διαμορφώνεται και το κόστος.

Επικονωνήστε χωρίς δέσμευση με τον Ιατρό - Ωτοβελονιστή Σταύρο Ταταράκη, για να σας ενημερώσει ακριβώς για το κόστος της θεραπείας σας.

 

Πόσες συνεδρίες ωτοβελονισμού θα χρειαστώ;

Το βασικό πλεονέκτημα του ωτοβελονισμού έναντι των άλλων ειδών βελονισμού είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονται συχνές επαναληπτικές συνεδρίες. Στον σωματικό βελονισμό οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται καθημερινά, δύο φορές την εβδομάδα κ.λπ. ανάλγα με τις ανάγκες.

Ο ωτοβελονισμός γίνεται σε εβδομιαδιαία βάση, οπότε γίνεται:

 • έλεγχος των βελονών
 • τροποποίηση σημείων
 • τροποποίηση πρωτοκόλλου

Ο ωτοβελονισμός για Διακοπή Καπνίσματος μπορεί να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα μέχρι και σε μία μόνο συνεδρία. Σε αυτό παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η αποφασιστικότητα του ενδιαφερομένου να απαλλαγεί από ένα πρόβλημα που του δυσκολεύει την καθημερινότητά του ή του υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του. Οπωσδήποτε όμως, έχοντας σταθερή την επιθυμία να κόψετε το τσιγάρο, αν έχετε ανάγκη κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες, αυτές θα είναι λίγες.

Αρκετοί απεξαρτημένοι από το κάπνισμα αναφέρουν στις μαρτυρίες τους πόσες ακριβώς συνεδρίες ωτοβελονισμού χρειάστηκαν.

Επίσης μπορείτε να δείτε και μαρτυρίες ανθρώπων που αδυνάτισαν ή κατάφεραν να ελέγξουν το βάρος τους μετά τη διακοπή του καπνίσματος, με τη βοήθεια του ωτοβελονισμού.

 

 

Τι θέλεις να μάθεις για τον Ωτοβελονισμό;

Πώς να επιλέξω βελονιστή για Ωτοβελονισμό;

 

Γνωρίζουν όλοι οι βελονιστές να κάνουν ωτοβελονισμό;

Όχι αποτελεσματικά. Ένας ιατρός που ασκεί σωματικό βελονισμό γνωρίζει τα σημεία των οργάνων του σώματος στο αυτί μεμονωμένα. Δεν είναι όμως σε θέση να δημιουργήσει ολοκληρωμένο πρωτόκολλο θεραπείας συγκεκριμένου προβλήματος με συνδυασμό σημείων για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος. Η επιλογή των επιμέρους τρόπων ωτοβελονισμού κρίνεται και αποφασίζεται μόνο από τον ειδικευμένο και πιστοποιημένο ωτοβελονιστή και αφορά:

 • στη διάρκεια του ωτοβελονισμού
 • στο μέγεθος της βελόνας
 • στο είδος της βελόνας: αφαιρούμενη ή ημιμόνιμη
 • στον τρόπο ενεργοποίησης της βελόνας: με ηλεκτρισμό (ηλεκτροβελονισμός) ή μηχανικά

Αυτές οι επιλογές, που καθορίζουν και την αποτελεσματικότητα του ωτοβελονισμού, απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις. Ο ωτοβελονισμός διδάσκεται ως ξεχωριστή μέθοδος βελονισμού.

Επίσης, υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα ωτοβελονισμού για:

Ο μόνος τρόπος να γνωρίζει ένας ιατρός-βελονιστής όλα αυτά τα πρωτόκολλα ωτοβελονισμού είναι να έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από έγκυρο ελληνικό ή και διεθνή φορέα.

Αν ενδιαφέρεστε να απαλλαγείτε από ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον οργανισμό σας με τον ωτοβελονισμό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν ο ιατρός βελονιστής στον οποίο θα απευθυνθείτε είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα πλήρες πρωτόκολλο ωτοβελονισμού για συγκεκριμένη δυσλειτουργία.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε τεχνική βελονισμού (Σωματικός Βελονισμός, Κοιλιακός Βελονισμός, Ηλεκτροβελονισμός, Κρανιακός Βελονισμός, Laser Βελονισμός κ.ά.) στην οποία έχει ειδικευθεί ‒ και πιστοποιηθεί από ελληνικούς/διεθνείς οργανισμούς ‒ ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης.

Ο πιστοποιημένος Βελονιστής Ιατρός Σταύρος Ταταράκης απαντά σε κάθε απορία σας για την θεραπεία σας με Ωτοβελονισμό (χωρίς δέσμευση για ιατρικό ραντεβού).


 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Ωτοβελονισμού σε σχέση με τα άλλα είδη βελονισμού;

Ο ωτοβελονισμός μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις παθήσεις, τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα υγείας με 6 πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, χάρη στα οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν αυτό το είδος βελονισμού ως κύρια ή βοηθητική θεραπευτική μέθοδο:

 1. Γίνεται με ασφάλεια, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων (π.χ. αντιφλεγμονώδη) ή άλλων χημικών ουσιών (π.χ. νικοτίνη).
 2. Ειδικά οι μικρές ημιμόνιμες βελόνες του ωτοβελονισμού μπορούν να παραμείνουν στο αυτί όσες μέρες κρίνει ο ιατρός έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τη θεραπεία και εκτός του ιατρείου και χωρίς να σας προκαλούν κάποια ενόχληση. Αυτές οι πολύ λεπτές και βραχείες βελόνες (με μήκος μόλις λίγα χιλιοστά) είναι ενσωματωμένες με αυτοκόλλητο στο χρώμα του δέρματος ώστε να παραμένουν διακριτικά (σχεδόν αδιόρατα) στη θέση τους.
 3. Ο ωτοβελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις κλασικές ή εναλλακτικές θεραπείες όπως π.χ. με τον κλασικό βελονισμό, την ομοιοπαθητική κ.ά.
 4. Δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με την φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως να λαμβάνει ο ασθενής, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνεχίζει να παίρνει τα φάρμακά του κανονικά στη διάρκεια της θεραπείας ωτοβελονισμού.
 5. Η εφαρμογή του ωτοβελονισμού, ενώ απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και εξειδίκευση του ιατρού, είναι πολύ απλή και πρακτικά ανώδυνη για τον ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε άνετα να συνεχίζετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες ενώ παραμένουν στο αυτί σας οι βελόνες του ωτοβελονισμού (ακόμα και όταν κάνετε μπάνιο).
 6. Δεν υπάρχει πόνος κατά την εφαρμογή των μικρών βελονών του ωτοβελονισμού ούτε και στο διάστημα παραμονής τους στο αυτί. Έτσι μπορείτε να συνεχίζετε άνετα τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

 

Πώς λειτουργεί θεραπευτικά ο Ωτοβελονισμός;

Ως θεραπευτική και διαγνωστική ιατρική μέθοδος, ο ωτοβελονισμός βασίζεται στην θεώρηση του “μικροσυστήματος” του σώματος, το οποίο αντιπροσωπεύεται σε διάφορα μικρότερα όργανά του (πέλμα, παλάμη, κοιλιά κ.ο.κ.). Έτσι και στο πτερύγιο του αυτιού υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία, τα οποία αντιστοιχούν σε ιστούς και όργανα όλου του σώματος.

Με τον ωτοβελονισμό τα σημεία αυτά μπορούν να διεγερθούν με δύο τρόπους:

 1. Ανάλογα με τη δυσλειτουργία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μπορεί να χρειαστεί να εισάγουμε στο λοβό του αυτιού μικρές, εξαιρετικά λεπτές και αποστειρωμένες  βελόνες μιας χρήσεως μήκους 15 χιλιοστών. Οι βελόνες αυτές παραμένουν στο αυτί 20 με 30 λεπτά και ανάλογα με το πρόβλημα, ενδεχομένως να ενεργοποιηθούν είτε με μηχανικό τρόπο είτε με ηλεκτρικό ρεύμα (χωρίς ενόχληση του ασθενούς). Κατόπιν αυτές αφαιρούνται και αντικαθίστανται από τις ειδικά διαμορφωμένες ημιμόνιμες αυτοκόλλητες βελόνες, που παραμένουν επί 24ώρου βάσεως στο λοβό του αυτιού, για να ενεργοποιούν τα επιλεγμένα σημεία συνέχεια.
 2. Ο άλλος τρόπος είναι να τοποθετηθούν κατευθείαν οι ημιμόνιμες βελόνες.

Ο τρόπος εφαρμογής εξαρτάται από το βάθος του προβλήματος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τα σημεία τα οποία χειριζόμαστε.

Με την εφαρμογή του ωτοβελονισμού στοχεύουμε στην έκκριση κατάλληλων ορμονών και νευροδιαβιβαστών ώστε να επιτευχθεί η θεραπεία στο όργανο που πάσχει ή να εξουδετερωθεί η δύναμη του όποιου εθισμού τυχόν σας ταλαιπωρεί.

 

Θα με πονέσουν οι βελόνες του ωτοβελονισμού;

Οι βελόνες που τοποθετούνται είναι πολύ λεπτές με συνέπεια η είσοδός τους στο δέρμα να είναι ανώδυνη, μόλις που την καταλαβαίνεις. Στη συνέχεια, η συνεδρία εξελίσσεται σε μία πολύ χαλαρωτική εμπειρία. Οι θεραπευόμενοι σε ένα μεγάλο ποσοστό χαλαρώνουν τόσο πολύ, που στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας, κοιμούνται.

 

Σε ποια σημεία του σώματος εφαρμόζεται ο βελονισμός;

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, τα γνωστά σημεία βελονισμού που βρίσκονται επάνω στους μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια), είναι 365, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εισάγουμε τις βελόνες και σε επιπλέον σημεία που θα μας υποδείξει η επιμέρους πάθηση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

 

Σε τι διαφέρει ο ωτοβελονισμός από τον σωματικό βελονισμό, τον ηλεκτροβελονισμό ή από τον κοιλιακό βελονισμό;

Σε κάθε σύστημα βελονισμού η κάλυψη ολόκληρου του σώματος είναι πλήρης.

Δηλαδή, αν κάνουμε ωτοβελονισμό, από το αυτί προσεγγίζουμε ολόκληρο το σώμα, μια και το κάθε σημείο του σώματος – από το κεφάλι μέχρι τα πόδια –  αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο του αυτιού. Το αυτί αποτελεί ένα μικροσύστημα αντιπροσώπευσης ολόκληρου του σώματος. Το ίδιο ισχύει και με όλα τα διαφορετικά συστήματα βελονισμού. π.χ. στον κοιλιακό βελονισμό. Η κοιλιά επίσης είναι μια μικρογραφία ολόκληρου του σώματος από άποψη οργάνων.

Ειδικά και μόνο στον ιατρικό ωτοβελονισμό, όταν και αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε επιπλέον κάποια σημαντικά σημεία, τοποθετούμε βελόνες σωματικού βελονισμού, τις οποίες ενεργοποιούμε με ηλεκτρισμό ή με μηχανικό τρόπο. Αυτές οι βελόνες παραμένουν στα σημεία 10-20 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούνται και τοποθετούνται οι ημιμόνιμες βελόνες στα συγκεκριμένα σημεία, αλλά και σε άλλα σημεία επιπλέον, για να ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο.

Ο ηλεκτροβελονισμός δεν διαφέρει από τον απλό βελονισμό παρά στο ότι γίνεται με την επιπλέον εφαρμογή ρεύματος. Ο ηλεκτροβελονισμός ισχυροποιεί το αποτέλεσμα του βελονισμού ερεθίζοντας περισσότερο το βελονιζόμενο σημείο.

Η επιλογή συστήματος βελονισμού γίνεται από τον εξειδικευμένο ιατρό βελονιστή ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς. Για παράδειγμα, αν έχετε βηματοδότη, δεν θα κάνουμε ηλεκτροβελονισμό, αλλά βελονισμό χωρίς ρεύμα.

 

Ποιες παθήσεις θεραπεύονται με τον ωτοβελονισμό;

Αρκετές μελέτες Κινέζων και δυτικών επιστημόνων σε βάθος εξηκονταετίας έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του ωτοβελονισμού ως θεραπευτικής αλλά και διαγνωστικής μεθόδου.
 
Η αναίμακτη πρόσβαση στα πάσχοντα όργανα του σώματος μέσω των συγκεκριμένων αντιπροσωπευτικών σημείων στο πτερύγιο του αυτιού επιτρέπει στον ιατρό - ειδικευμένο ωτοβελονιστή να αντιμετωπίσει χρόνιες ή παροξυσμικές δυσλειτουργίες όπως:

 • Κεφαλαλγίες (Ημικρανία, Πονοκέφαλος)
 • Αυχενικό σύνδρομο
 • Ευερέθιστο έντερο
 • Πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος (μυικός και οστικός πόνος)
 • Οξύς πόνος (διάφοροι κολικοί, οξέα μυοσκελετικά άλγη κ.ά.)
 • Χρόνιος πόνος (χρόνια μυοσκελετικά άλγη κ.ά.)
 • Οσφυαλγία – Ισχιαλγία (πόνοι στα πόδια και στη μέση)
 • Περιαρθρίτιδα και άλλες Φλεγμονές (Ιγμορίτιδα κ.ά.)
 • Ρευματική μυαλγία
 • Παθήσεις των εσωτερικών οργάνων (νεφροί κ.λπ.)
 • Γυναικολογικές παθήσεις
 • Δερματολογικές παθήσεις
 • Αλλεργία
 • Παχυσαρκία
 • Εθισμός στο Κάπνισμα και σε άλλες ουσίες
 • Άγχος
 • Εμβοές (βουητό στα αυτιά), Ίλιγγος, Ναυτία
 • Κατακράτηση Υγρών
 • Παθήσεις των εσωτερικών οργάνων

Ζητήστε από τον Ιατρό (πιστοποιημένο Βελονιστή) Σταύρο Ταταράκη να σας ενημερώσει για την θεραπεία σας με ωτοβελονισμό (χωρίς υποχρέωση επίσκεψης στο ιατρείο).

 

Έχει παρενέργειες ο βελονισμός;

Μικρές εκχυμώσεις ή μώλωπες, που απορροφώνται σε λίγες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο βελονισμός, όπως και όλες οι φυσικές θεραπείες, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό, ειδικά όταν ασκείται από πιστοποιημένα εξειδικευμένο Ιατρό.

 

Όταν είμαι σε κρίση πόνου μπορείτε να μου κάνετε βελονισμό για να μου περάσει;

Τότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να γίνει η θεραπεία του βελονισμού, επειδή τότε είναι πολύ πιο εύκολη και ακριβής η διάγνωση.

Διαβάστε και:

Μαρτυρίες για θεραπεία Πόνου με Βελονισμό και Μεσοθεραπεία

 

 

Από ποια ηλικία και μέχρι ποια ηλικία μπορούμε να κάνουμε βελονισμό;

Δεν υπάρχει περιορισμός. Ο βελονισμός μπορεί να ασκηθεί σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στα παιδιά προτιμούμε τη μέθοδο του ωτοβελονισμού με μεταλλικά σφαιρίδια ή σπόρους vaccaria, που τοποθετούνται με μικρά αυτοκόλλητα πολύ αποτελεσματικά χωρίς κανέναν πόνο ή τραυματισμό.

 

 

Μπορεί ο βελονισμός να αντιδράσει ή να επηρεάσει την δράση των φαρμάκων της συμβατικής ιατρικής;

Σε καμία περίπτωση. Μπορείτε να ξεκινήσετε τις συνεδρίες βελονισμού και ταυτόχρονα να λαμβάνετε την αγωγή που σας συνέστησε ο ιατρός που σας παρακολουθεί. Δεν θα σας συστήσουμε να ελαττώσετε ή διακόψετε την αγωγή σας εάν προηγουμένως δεν έχουμε ορατή βελτίωση των συμπτωμάτων και τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού σας.


 

Πόση ώρα μένουν οι βελόνες στο σώμα μου και πόσες συνεδρίες χρειάζονται συνήθως;

Στον σωματικό βελονισμό, οι βελόνες παραμένουν 20 – 30 λεπτά και οι συνεδρίες που χρειάζονται συνήθως, είναι 6-12.

Στον ωτοβελονισμό, τοποθετούνται ημιμόνιμες βελόνες οι οποίες μπορούν να παραμείνουν στο πτερύγιο του αυτιού έως και 15 ημέρες. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζονται πολλές συνεδρίες και οι επισκέψεις περιορίζονται σε 1 φορά την εβδομάδα ή 1 φορά στις 15 ημέρες.

 

Φαίνονται υπερβολικά οι βελόνες του ωτοβελονισμού; Θα μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς πρόβλημα;

Διακριτικές βελόνες ωτοβελονισμού εφαρμοσμένες από τον ειδικό πιστοποιημένο Ωτοβελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη στο Medical Nature Center, στο Μαρούσι

Οι ημιμόνιμες βελόνες του ωτοβελονισμού είναι σαν τσιροτάκια (μικρά αυτοκόλλητα) στο χρώμα του δέρματος, οπότε μπορείτε να τα φοράτε και στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού χωρίς να τα πολυπροσέχουν.

 

 

Είναι πάντα αποτελεσματικός ο βελονισμός για το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας;

 

Τα παλιά χρόνια στην Κίνα εξέταζαν την ικανότητα ενός βελονιστή, για να του δώσουν πτυχίο ή όχι ως εξής:

Είχαν ένα ανθρώπινο ομοίωμα, το οποίο είχε τρύπες στα σημεία βελονισμού και το είχαν καλύψει με κερί για να μην φαίνονται οι τρύπες. Από μέσα το ομοίωμα ήταν γεμάτο νερό. Αν ο εξεταζόμενος δεν πετύχαινε με την πρώτη βελόνα το σημείο που έπρεπε, ώστε να τρέξει νερό, κοβόταν στις εξετάσεις.

Ο βελονισμός είναι μία πανάρχαιη θεραπεία που κουβαλά τεράστια γνώση. Όταν λοιπόν δεν πετυχαίνει, δεν φταίει ο βελονισμός, αλλά ο συγκεκριμένος βελονιστής που τον ασκεί. Είτε από άγνοια, είτε από κακή εκτίμηση του προβλήματος του ασθενούς (ελιπές ιστορικό).

Δες και:

Πιστοποιημένος Ωτοβελονιστής

Οι 5 Επιλογές όταν ψάχνεις για Βελονιστή (για Διακοπή Καπνίσματος, Αδυνάτισμα ή άλλη Θεραπεία)

Σε ποιες παθήσεις μπορείς να δεις σημαντική ωφέλεια από τον Βελονισμό

Ποιες παθήσεις θεραπεύονται με Ωτοβελονιμό

Ρώτησε ό,τι θέλεις τον Πιστοποιημένο Βελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη

 

(Δείτε πόσο σημαντική είναι η πιστοποιημένη εξειδίκευση σε τεχνικές βελονισμού για την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας)

Ποιες παθήσεις θεραπεύει ο βελονισμός;

Με τον βελονισμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία ευρεία γκάμα παθήσεων:

 • Οξύς πόνος (κολικός, οξεία οσφυαλγία, πόνοι στην λεκάνη, πόνος στο γοφό κ.ά.)
 • Χρόνιος πόνος (Χρόνια Ισχυαλγία, Πόνοι στη Μέση και στα Πόδια, Πόνος και Πρήξιμο στα Χέρια, πόνοι στα Γόνατα, Οστεοαρθρίτιδα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα κ.ά.)
 • Κεφαλαλγία (Ημικρανίες, Πονοκεφάλους)
 • Φλεγμονές (Χρόνια Φαρυγγίτιδα, Εκφυλιστική Σπονδυλοαρθρίτιδα, Τενοντίτιδα, Επκονδυλίτιδα, Οστεοαρθρίτιδα Ώμου, Περιαρθρίτιδα Ώμου, Ιγμορίτιδα κ.ά.)
 • Μυικοί πόνοι (Ινομυαλγία, Μυικοί Πόνοι στην Πλάτη, Μυικός Σπασμός, Ρευματική Μυαλγία κ.ά.)
 • Νευρόπονοι (Πόνος Ισχιακού Νεύρου, Μεσοπλεύρια Νευραλγία κ.ά.)
 • Δυσκαμψίες (Δυσκαμψία Δακτύλων χεριού κ.ά.)
 • Παθήσεις εσωτερικών οργάνων (Σπαστική Κολίτιδα, Πόνοι στους Νεφρούς, στη Χοληδόχο Κύστη κ.ά.)
 • Γυναικολογικές παθήσεις (Πόνοι Περιόδου - Δυσμηνόρροια, Ινομυώματα, Ενδομητρίωση, Πολυκυστικές Ωοθήκες, Κλιμακτήριος, Εμμηνόπαυση - Οστεοπόρωση)
 • Υπογονιμότητα (Αμηνόρροια κ.ά.)
 • Αναπνευστικά προβλήματα (ΧΑΠ, Άσθμα κ.ά.)
 • Αϋπνία
 • Ψυχολογικά προβλήματα (Στρες, Κατάθλιψη)
 • Αλλεργίες (αλλεργική Ρινίτιδα)
 • Αυχενικό, Αυχενοβραχιόνιο Σύνδρομο
 • Κατακράτηση υγρών

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει, παράλληλα με την κύρια θεραπεία, και σε:

 • Ενδοκρινολογικά προβλήματα (Εφίδρωση, Θυρεοειδής, προβλήματα Τριχοφυΐας κ.ά.)
 • Αρτηριακή Πίεση (Υπέρταση, Υπόταση)
 • Αιματολογικά προβλήματα (Σάκχαρο, Χοληστερίνη)
 • Δερματολογικά προβλήματα (Δερματίτιδα, Έκζεμα, Ψωρίαση)

Επίσης ο βελονισμός επιτυγχάνει πολύ καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και στη διακοπή καπνίσματος.

Ζητήστε από τον Ιατρό - πιστοποιημένο Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη να σας ενημερώσει (χωρίς υποχρέωση επίσκεψης) για τις δυνατότητες θεραπείας σας με βελονισμό.

 

Τι άλλο θέλεις να μάθεις για τον Βελονισμό στο Medical Nature Center;

Ρώτησε εδώ γραπτώς (χωρίς δέσμευση για ραντεβού) τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη!