Συμπληρώματα Διατροφής από τον Ορθομοριακό Ιατρό Σταύρο Ταταράκη

Η Φύση που χρειάζεσαι μέσα σ' ένα μπουκαλάκι...

 

Τι μπορούν να μας προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής

Ανάλογα με τους στόχους μας, τα διατροφικά συμπληρώματα μπορούν να μας βοηθήσουν:

  • Να βελτιώσουμε την υγεία και την ποιότητα της ζωής σας.
  • Να μειώσουμε την ανάγκη για χημικά φάρμακα αν και όταν αυτό είναι εφικτό. Πρόκειται για σημαντική παράμετρο καθώς τα χημικά φάρμακα ως γνωστόν έχουν και πολλές παρενέργειες που, σε βάθος χρόνου, μπορεί επιβαρύνουν την συνολική υγεία σας.
  • Να διευκολύνουμε την μετάβαση σε έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής και διατροφής. Όταν αρχίσετε να βλέπετε διακριτά αποτελέσματα στην ζωή σας, θα εμπιστευθείτε περισσότερο τις φυσικές θεραπείες και θα έχετε σημαντικότερο κίνητρο να εντάξετε και άλλες φυσικές θεραπείες στον τρόπο ζωής σας (άσκηση, διατροφή κ.ά.)

Γιατί να πάρετε συμπληρώματα διατροφής παρ' όλο που τρέφεστε υγιεινά

Τα συμπληρώματα διατροφής καλής ποιότητας είναι σκευάσματα που περιέχουν φυσικά θρεπτικά στοιχεία, τα οποία υπάρχουν μέσα στις τροφές που τρώμε ή σε διάφορα φυσικά βότανα και μπαχαρικά. Τα θρεπτικά αυτά στοιχεία συμπυκνώνονται μέσα σε ένα φυτικό περίβλημα (κάψουλα) ή σε μορφή ταμπλέτας, για να μπορούν να μεταφερθούν αλλά και να χορηγηθούν από το στόμα σε επιθυμητές δοσολογίες. Αν, για παράδειγμα, ο ορθομοριακός ιατρός μας συστήσει να λαμβάνουμε ω3 ως βοηθητική θεραπεία σε κάποιο πρόβλημα υγείας που έχουμε, τότε δεν αρκεί να τρώμε σαρδέλες και λιναρόσπορο. Υπάρχουν συγκεκριμένα επίπεδα φυσικών ουσιών που έχουν τεκμηριωθεί από έρευνες ότι βοηθούν αποτελεσματικά στη θεραπεία μιας συγκεκριμένης ασθένειας. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που δεν μπορούμε να τα καλύψουμε με τη διατροφή. Τότε, εκτός από την ενδεδειγμένη διατροφή, θα πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά και με το κατάλληλο φυσικό συμπλήρωμα, στην ενδεδειγμένη δοσολογία.

Ρωτήστε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, Σύμβουλο Ορθομοριακής Ιατρικής, για τα συμπληρώματα διατροφής που έχετε ανάγκη.