Σταύρος Ταταράκης, Ιατρός. Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Ορθομοριακή Διατροφή, Μεσοθεραπεία

Για οτιδήποτε παρεμποδίζει τη χαρά στη ζωή μας υπάρχει και μια κατάλληλη θεραπεία. Δεν αποκλείω καμμία έγκυρη θεραπευτική μέθοδο, αρκεί να μπορεί να σας ωφελήσει. Τις παρέχω, με πιστοποιημένη εξειδίκευση, συνδυαστικά, για την δική σας περίπτωση. Προτείνω μόνο θεραπείες για τις οποίες έχω σιγουρευτεί ότι είναι αποτελεσματικές. Φυσικές Θεραπείες, στον ιδανικό συνδυασμό για εσάς, μετά από ιατρική διάγνωση και αξιολόγηση. Για μένα και την οικογένειά μου, είναι τρόπος καλής ζωής, η δική μας Medical Nature Formula. Και την μοιράζομαι μαζί σας για να μπορώ να ζω θεραπεύοντας.


ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ο δικός σου Ομοιοπαθητικός, Βελονιστής, Σύμβουλος Διατροφής, Αισθητικός Ιατρός.

Τι είδους γιατρό θα ήθελα για εμένα και την οικογένειά μου;

Φαντάζομαι, ό,τι κι εσείς. Να μπορούσαν να σας εξετάσουν ΜΑΖΙ ένας Κλασικός Ιατρός και ένας Ολιστικός Θεραπευτής και να συμφωνήσουν στη διάγνωση και κυρίως στη μέθοδο θεραπείας για το θέμα υγείας ή εμφάνισης που σας απασχολεί. Αυτό δεν θα ήταν το ιδανικό; Να κάνετε τελικά μια θεραπεία με φυσικά μέσα, χωρίς παρενέργειες, αλλά με την εξασφάλιση μιας έγκυρης ιατρικής αξιολόγησης;

Αν ήμουν ασθενής, θα ήθελα να βρω έναν κλασικό γιατρό, αλλά με ολιστική αντίληψη και γνώση, δηλαδή, εκτός από την ιατρική ειδικότητά του, να γνωρίζει καλά και αποδεδειγμένα και τις πιο σημαντικές εναλλακτικές θεραπείες. Από τη μια να βλέπει αν λειτουργούν σωστά ένα ένα τα ζωτικά όργανά μου και από την άλλη, να με βλέπει ολόκληρο ως άνθρωπο, πώς λειτουργώ, αν ζω καλά. Και να λειτουργεί και ο ίδιος και ως άνθρωπος. Να μην με κοροϊδέψει, επειδή είναι σε θέση να το κάνει. Να μην μου πει ότι όλα λύνονται αυτομάτως με τη μία θεραπευτική μέθοδο στην οποία έχει ειδικευθεί ο ίδιος. Να μην προσπαθήσει να καλύψει την άγνοιά του για την άλλη πλευρά της Ιατρικής (Κλασική/Συμβατική ή Εναλλακτική/Ολιστική) λέγοντάς μου ότι είναι απόλυτα λάθος και δεν έχει να προσφέρει τίποτα για την περίπτωσή μου. Με άλλα λόγια, θα ήθελα έναν κλασικό ιατρό που να επενδύει χρόνο και κόπο για να μαθαίνει όλες τις έγκυρες φυσικές θεραπείες, ώστε να μπορεί να μας βοηθά συνδυαστικά, με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κάθε μορφή Ιατρικής, η κάθε εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος (ομοιοπαθητική, ορθομοριακή ιατρική, βελονισμός, αισθητική ιατρική κ.λπ.).

Σταύρος Ταταράκης, Ιατρός πιστοποιημένος σε Εναλλακτικές Θεραπείες

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: Στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Ιατρικής και Ήπιας Χειρουργικής (International Aesthetic Medicine and Soft Surgery Conference) το οποίο παρακολούθησα (Νοέμβριος 2015) επισημάνθηκε ότι σήμερα, στην Ελλάδα, ένας ιατρός νομιμοποιείται να κάνει βελονισμό, έστω και αν δεν έχει αποκτήσει πιστοποιημένη γνώση σε αυτόν. Προσωπικά όμως, ως κλασικός ιατρός, έχω πάντα το μικρόβιο της τελειομανίας σε ό,τι κάνω. Γι’ αυτό έχω ειδικευθεί με πιστοποιήσεις στις πιο σημαντικές ολιστικές θεραπείες υγείας και εναλλακτικές αισθητικές θεραπείες. Επειδή θέλω να κάνω κάθε φυσική θεραπεία με τις καλύτερες προδιαγραφές, ώστε να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα όρια απόδοσης της κάθε θεραπείας. Μόνο έτσι μπορώ να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια όταν τους προτείνω, για παράδειγμα, έναν θεραπευτικό βελονισμό ή μια μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος.

Με αυτές τις υψηλές προδιαγραφές οραματίστηκα το κέντρο εναλλακτικών θεραπειών Medical Nature Center στο Μαρούσι, το οποίο λειτουργεί με άδεια Ιατρείου. Εδώ, με την ομάδα μου, προσφέρουμε φυσικές θεραπείες στο πλαίσιο της κλασικής ιατρικής. Έξω από την πόρτα του Medical Nature Center είναι αναρτημένη η άδεια Ιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναφέροντας την ειδικότητά μου: ΙΑΤΡΟΣ. Αυτό θέλησα και θέλω να είμαι για σας.

Για όποιο θέμα Υγείας ή Αντιγήρανσης σας απασχολεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
 

Μια ιατρική που αξιοποιεί τις φυσικές θεραπείες
 

Ο ολιστικός ιατρός ενδιαφέρεται για όλο τον άνθρωπο.

Στην Ιατρική Σχολή της Σόφιας είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω εκείνη την πλευρά της Ιατρικής που προτιμά να προλαμβάνει από το να θεραπεύει εκ των υστέρων. Η Σχολή αυτή δίνει έμφαση στις εναλλακτικές θεραπείες και στην πρόληψη των ασθενειών. Παίρνοντας το πτυχίο, δεν μου αρκούσε πια να είμαι απλώς μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Αριθμός Μητρώου 048043).

Η ολιστική προσέγγιση της Ιατρικής είχε ήδη αρχίσει να δικαιώνεται μέσα μου, έστω κι αν τότε είχα βλέψεις να ειδικευθώ στη χειρουργική άκρας χειρός. Εκείνη την εποχή, ένας γιατρός με επηρέασε σημαντικά με τον τρόπο σκέψης του, με τον τρόπο που έβλεπε τον ασθενή. Ήταν ο ορθοπεδικός Ν. Γκανταΐφης, ένας χαρισματικός γιατρός. Οι συνάδελφοι τον πείραζαν: «Όλα τα περίεργα σε σένα συμβαίνουνε». Θυμάμαι την απάντησή του: «Σε όλους συμβαίνουν. Εγώ όμως τα βλέπω. Διότι καλός ιατρός, είναι ο υποψιασμένος ιατρός».

Ένας τέτοιος γιατρός οραματίστηκα να είμαι. Να ενδιαφέρομαι συνολικά για τον άνθρωπο και όχι μόνο για τον εντοπισμένο “πόνο” που τον απασχολεί σήμερα. Και να έχω τις γνώσεις, για να διακρίνω τι προκαλεί το πρόβλημά του και να του προτείνω τον κατάλληλο συνδυασμό απόλυτα ωφέλιμων θεραπειών ή και να τον παραπέμψω σε όποια ιατρική ειδικότητα ενδεχομένως χρειαστεί.

Στο μεταξύ, επειδή για την ειδικότητα της μικροχειρουργικής που με ενδιέφερε τότε η αναμονή στην Ελλάδα ήταν πολλά χρόνια και επειδή είχα ήδη το πρώτο μου παιδί, κατέληξα στην ειδικότητα της Αναισθησιολογίας, την οποία και ολοκλήρωσα στα πέντε έτη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πατησίων.

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η Αναισθησιολογία με την Ολιστική Ιατρική;
Ας πούμε κατ’ αρχήν ότι ο αναισθησιολόγος είναι ένας “Γενικός Ιατρός” για ανθρώπους σε κωματώδη κατάσταση…
 

Ταυτόχρονη διαχείριση όλων των ζωτικών λειτουργιών

 

Σταύρος Ταταράκης, ένας ιατρός, όλος ο άνθρωπος

 

Ο αναισθησιολόγος είναι μία πολύ δύσκολη ειδικότητα, στην οποία πρέπει να έχεις γνώσεις από πολλές ειδικότητες, γιατί, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, όλη τη δουλειά σε σχέση με τον ασθενή την κάνει ο αναισθησιολόγος. Ο χειρουργός ασχολείται μόνο με το κομμάτι της αποκατάστασης της χειρουργούμενης πάθησης. Ο κόσμος νομίζει ότι δίνεις απλώς το αναισθητικό. Όλα όμως τα ζωτικά σημεία του εγχειριζόμενου ασθενούς ελέγχονται από τον αναισθησιολόγο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Όλα τα φάρμακα χορηγούνται από τον αναισθησιολόγο ώστε να είναι ο ασθενής σε καλή κατάσταση, γιατί εκείνη την ώρα βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, φαρμακευτικά. Το πώς θα ξυπνήσει από αυτό το κώμα εξαρτάται από τον αναισθησιολόγο, δεν μπορεί να κάνει κάτι ο χειρουργός γι’ αυτό. Ο αναισθησιολόγος έχει όλη την διαχείριση για τα οξεοβασικά, την εγκεφαλική λειτουργία, την αρτηριακή πίεση, την αναλγησία, τη διούρηση, τη λειτουργία της καρδιάς, την αναπνευστική λειτουργία, τον αιματοκρίτη, τη διαχείριση της απώλειας αίματος, την αντιμετώπιση των επιπλοκών κατά τη διάρκεια της επεμβάσεως.

Επίσης, στα οργανωμένα Ιατρεία Πόνου των νοσοκομείων, αυτοί που ασχολούνται με τους χρόνιους πόνους είναι οι αναισθησιολόγοι. Από αυτή την ειδικότητα έχω αποκτήσει πολύ καλούς φίλους. Πέντε χρόνια στο Νοσοκομείο κι άλλα επτά χρόνια (2007-2015) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κυανού Σταυρού.
 

Πολυϊατρός Φυσικής Υγείας και Αντιγήρανσης

 

Σταύρος Ταταράκης, Υγεία και Αντιγήρανση

Εσείς που αναζητάτε εναλλακτικές θεραπείες, ολιστικές θεραπείες (ομοιοπαθητική, βελονισμό, ορθομοριακή διατροφή κ.λπ.) είστε ήδη για μένα το άκρως αντίθετο ενός ασθενούς σε νάρκωση. Και παρ’ ότι ο αναισθησιολόγος είναι ένας “πολυϊατρός” για έναν ασθενή χωρίς αισθήσεις, θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον να παρέχω συνολική ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους ξύπνιους, σε εγγρήγορση. Σε εσάς που χρειάζεστε έναν γιατρό να κοιτάξει όλο τον οργανισμό σας, για να τον βοηθήσει να λειτουργεί καλύτερα. Σε εσάς που αποφασίζετε να συμμετέχετε ενεργά σε ό,τι σας προτείνω για να βελτιώσετε την υγεία σας συνολικά, σε όλα τα επίπεδα. Για να ζείτε με άνεση, με αξιοπρέπεια και με χαρά, όσο αυτό εξαρτάται από το σώμα και τον τρόπο ζωής σας.

Έτσι, παρά τα δώδεκα χρόνια ως αναισθησιολόγος και σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αντί να δώσω τελικά τις εξετάσεις για να πάρω και τυπικά την ειδίκευση του αναισθησιολόγου, επέλεξα να συνεχίσω να δίνω εξετάσεις και να πιστοποιούμαι σε Φυσικές Θεραπείες που αφορούν την συνολική υγεία: Ομοιοπαθητική, Βελονισμό, Ωτοβελονισμό, Ορθομοριακή Ιατρική, Μεσοθεραπεία… Για να μπορώ να συνδυάζω όλες τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους ανάλογα με το δικό σας πρόβλημα: Παχυσαρκία, Διατροφικές διαταραχές, Άγχος, Διαχείριση χρόνιου πόνου, Γυναικολογικές δυσλειτουργίες, Κυτταρίτιδα, Ρυτίδες, Διακοπή καπνίσματος κ.λπ.

Και όπως βρήκα τον δρόμο μου για την συνολική θεραπεία με φυσικές μεθόδους και με την επιστημονική αξιοπιστία της κλασικής ιατρικής, έτσι θέλω να σας βοηθήσω να βρείτε κι εσείς τον δικό σας δρόμο για μια γενική κατάσταση υγείας και εμφάνισης που να σας επιτρέπει να χαίρεστε την ζωή σας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΩΣ ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ


Σταύρος Ταταράκης, Ολιστική Ιατρική
 

Κατ' αρχήν, δεν επεμβαίνω επί αδιαγνώστων περιστατικών.

Γιατί αυτό θα ήταν ασέβεια προς τον ασθενή, προς τις άλλες ειδικότητες, προς τις σπουδές μου.

Έτσι, πριν έρθετε στο ιατρείο, θα είναι καλό να έχετε μαζί σας:

 1. Όλες τις ιατρικές εξετάσεις που έχετε κάνει σε διάστημα ενός έτους και
 2. Όλες τις εξετάσεις που είναι σχετικές με το πρόβλημα για το οποίο με επισκέπτεστε.

Αν προκύπτει και ανάγκη περαιτέρω εξετάσεων από ιατρό της αρμόδιας ειδικότητας, θα σας το ζητήσω κατά την επίσκεψη.

Δεν προτείνω μόνο μία μέθοδο θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ποτέ δεν επικεντρώνομαι μόνο στον “πόνο στον αγκώνα”. Οι ερωτήσεις μου αφορούν το σύνολο της ύπαρξης του ανθρώπου και απόρροια αυτού είναι ότι διαπιστώνω σχεδόν πάντα και άλλα προβλήματα εκτός από αυτό για το οποίο ήρθε. Όποιος ψάχνει βρίσκει. Η δική μου δουλειά είναι να σας υποδείξω να κάνετε κι άλλα πράγματα. Γιατί όμως; Όχι για να αμειφθώ περισσότερο, αλλά για να σας βοηθήσω περισσότερο. Επειδή εσείς που έρχεστε σε έναν ιατρό για φυσικές θεραπείες έρχεστε για να κάνετε μία μη φαρμακευτική ιατρική. Άρα λοιπόν τόσο εσείς όσο και ο ιατρός δεν έχουμε στη φαρέτρα μας ένα ισχυρό όπλο άμεσης δράσης όπως θα ήταν ένα χημικό φάρμακο. Το χημικό φάρμακο μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και άμεσα αποτελεσματικό, αλλά, κατά κανόνα, όσο "καλό" κάνει, άλλο τόσο κάνει και κακό ή και περισσότερο κακό απ' ό,τι καλό. Έτσι, για να επιτύχουμε μία θεραπεία με φυσικές μεθόδους θα πρέπει να εφαρμόσουμε έναν στοχευμένο συνδυασμό φυσικών θεραπευτικών μεθόδων, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε ολόκληρο τον άνθρωπο. Τη στιγμή που το πρόβλημά σας μπορεί να αντιμετωπιστεί, εκτός από τον βελονισμό, και με ομοιοπαθητική, με συμπληρώματα διατροφής και με άλλες μεθόδους, με αλλαγή στον τρόπο ζωής, με αλλαγές στη διατροφή, γιατί να μην κάνετε όλα αυτά για να ωφεληθείτε συνολικότερα και πιο αποτελεσματικά; Όταν και οι δύο συμφωνήσουμε στο τι προσπαθούμε να επιτύχουμε, το κόστος πάντα ρυθμίζεται ανάλογα, ώστε να μην δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα για την θεραπεία σας.

ΚΑΙΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Το μυστικό στην επιτυχία των φυσικών θεραπειών δεν είναι το πόσες διαφορετικές θεραπείες θα κάνετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και ΜΙΑ φυσική θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει αρκετά έως και εξαιρετικά ικανοποιητικά, αρκεί να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις:

 • Να είστε αποφασισμένοι να βελτιώσετε την υγεία ή την φυσική εμφάνισή σας με φυσικούς τρόπους, που δεν έχουν παρενέργειες (έστω και συμπληρωματικά με την υπάρχουσα θεραπευτική αγωγή που ήδη ακολουθείτε).
 • Να γνωρίζετε ότι οι φυσικές θεραπείες απαιτούν συνήθως περισσότερο χρόνο για να αποδώσουν.
 • Να έχετε υπομονή για να αφήσετε την φύση να επαναφέρει τον οργανισμό σας στην αρχική κατάσταση της υγείας του.
   

Έλα να ξαναχτίσουμε τον οργανισμό σου βήμα βήμα σε νέες βάσεις.

Αν έχεις υπομονή και δεν θέλεις να ξεπετάξεις την υγεία σου μ’ ένα χημικό χάπι, έλα να κάνουμε κάτι σωστό κι εσύ κι εγώ.


ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Διατροφή με ατασθαλίες, από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη

 

Υγιεινή διατροφή, αλλά το ρίχνουμε και λίγο έξω.

Πίνω συστηματικά συμπληρώματα διατροφής. Δεν τα δίνω μόνο σ’ εσάς. Δεν υποστηρίζω ότι είμαι χορτοφάγος. Κάνω τις ατασθαλίες που συστήνω και στους άλλους. Δεν το παίζω χορτοφάγος κι ύστερα να κρύβομαι για να φάω κρέας. Θα φάω κρέας, αλλά προσπαθώ να το τρώω σπάνια. Δεν καπνίζω.

Προτείνω άσκηση γιατί αθλούμαι και ο ίδιος.

Όταν, μαζί με τη διατροφή, σας συστήνω και κάποιο συγκεκριμένο είδος άσκησης, είναι γιατί και ο ίδιος αθλούμαι. Παλαιότερα είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και σε επίπεδο πρωταθλητισμού στην πυγμαχία και στην ενόργανη γυμναστική, με διακρίσεις σε πανελλήνιο, βαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχα περάσει άνευ εξετάσεων στην Γυμναστική Ακαδημία. Τα εγκατέλειψα γιατί πήγα να σπουδάσω Ιατρική. Όμως αθλούμαι ακόμα, γυμνάζομαι, εξακολουθώ να έχω σχέση με τον αθλητισμό. Αυτήν την εμπειρία μπορώ να μοιράζομαι τώρα μαζί σας στο δικό σας πρόγραμμα άσκησης στο πλαίσιο της προσωπικής σας Medical Nature Formula, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά.
 

ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Ομοιοπαθητική

Μετά από εξετάσεις, πήρα το European Diploma for Homeopathy της European Committee for Homeopathy (ECH) και το πτυχίο της Ομοιοπαθητικής από την Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας.

Stavros Tatarakis, European Commitee for Homeopathy

Αυτή τη Σχολή μπορούν να την παρακολουθήσουν μόνο απόφοιτοι Ιατρικής Σχολής, ενώ υπάρχουν και άλλες σχολές Ομοιοπαθητικής που είναι για μη ιατρούς. Διευθυντής αυτής της Σχολής Ομοιοπαθητικής και δάσκαλός μου ήταν ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Βαγγέλης Ζαφειρίου (μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών). Πάρα πολύ δυνατό μυαλό.
 

Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας
 

Βελονισμός

Μετά από 300 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης στον Παραδοσιακό Κινεζικό Βελονισμό, τον Ιατρικό Βελονισμό, τον Ηλεκτροβελονισμό και τον Ωτοβελονισμό, το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience της Αθήνας μου απένειμε το σχετικό Δίπλωμα, το οποίο πιστοποιεί ότι είμαι επαρκώς καταρτισμένος ως προς:

 • Τις βασικές αρχές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και του Ιατρικού Βελονισμού
 • Τις νευροφυσιολογικές βάσεις του Βελονισμού
 • Την αντιμετώπιση Πόνου (χρονίου και οξέος) με Βελονισμό
 • Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Βελονισμού για όλες τις παθήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WHO - Πεκίνο 1979, 44η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας 1991, Ιταλία 1996) και αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία
 • Τις βασικές γνώσεις σχετικά με τις ενδείξεις, αντενδείξεις και πιθανές παρενέργειες του Βελονισμού.

 

Ωτοβελονισμό διδάχθηκα από τον παγκοσμίου φήμης ωτοβελονιστή Giancarlo Bazzoni, παίρνοντας, μετά από εξετάσεις και πτυχιακή εργασία, το πτυχίο μου από την Medical Association of Auricular Acupuncture - GSATN, του οποίου είμαι μέλος. Αυτός ο Ιατρικός Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques, μέλος της Federazione Italiana Società Agopuntura.

Medical Association of Auricular Acupuncture - GSATN - Stavros Tatarakis

Διδάχτηκα Kοιλιακό Bελονισμό από την διεθνούς κύρους και πιο σημαντικές εκπροσώπους του κοιλιακού βελονισμού, Καθηγήτρια Gemma D’Angelo της Associazione Scientifica Italiana Agopuntura dell’Addome.

Ιατρός Σταύρος Ταταράκης, Κοιλιακός Βελονισμός, Πιστοποιημένος από Associazione Scientifica Italiana Agopuntura dell’AddomeΈχω πιστοποιηθεί στο πρωτόκολλο ωτοβελονισμού 5 σημείων για Απεξάρτηση (αλκοόλ, ουσίες, κάπνισμα), Αποτοξίνωση και Διαχείριση Μετατραυματικού Στρες του διεθνούς οργανισμού National Acupuncture Detoxification Association.

Ωτοβελονισμός για Διακοπή Καπνίσματος, Αλκοόλ, Στρες

 

Διατροφή - Συμπληρώματα Διατροφής

Επειδή η συνολική υγεία σχετίζεται σημαντικά με τη διατροφή, απέκτησα το Δίπλωμα “Διαιτητική και Ασθένειες που συνδέονται με μη σωστή διατροφή” από την Ιατρική Σχολή της Σόφιας. Τα πτυχία αυτά φρόντισα να τα πάρω παράλληλα με την φοίτησή μου στην Ιατρική Σχολή, καθώς από τότε είχα πεισθεί για την σπουδαιότητα της διατροφής και των συμπληρωμάτων διατροφής στο πλαίσιο μιας οποιασδήποτε θεραπευτικής αγωγής. Στην ίδια κατεύθυνση, παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων του Ινστιτούτου Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής.

Σταύρος Ταταράκης, Σύμβουλος Ορθομοριακής Ιατρικής (Διατροφή, Συμπληρώματα Διατροφής)

Αισθητική Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία, Σταύρος Ταταράκης (Διεθνές Ιατρικό Κέντρο Φυσικής Ιατρικής, Ιταλική Σχολή Μεσοθεραπείας)

Πιστεύοντας ότι η εμφάνιση ενός ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθει γενικά για τον εαυτό του και άρα επηρεάζει τη συνολική κατάστασή του, έχω ειδικευτεί στην Ετερόλογη και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP), εφαρμόζοντας έναν συνδυασμό τεχνικών Μεσοθεραπείας, για πληρέστερα αποτελέσματα.

Αισθητικός Βελονισμός

Εκπαιδεύτηκα στον Αισθητικό Βελονισμό από την διεθνώς καταξιωμένη πρόεδρο της European Cosmetic Academy of Chinese Medicine, Dr Radha Thambirajah.

Αισθητικός Βελονισμός. Σταύρος Ταταράκης

Θεραπεία Πόνου

Εκτός από την πιστοποιημένη ειδίκευσή μου στον Ιατρικό Βελονισμό για την αντιμετώπιση Οξέος και Χρονίου Πόνου (δες παραπάνω στην ενότητα: Βελονισμός), έχω εκπαιδευτεί και στην τεχνική της Μεσοθεραπείας για την αντιμετώπιση του Πόνου.

Παρακολούθησα πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια σε σχέση με την αναισθησιολογία και τη θεραπεία πόνου. Μεταξύ αυτών: το 2ο Μεσογειακό & Βαλκανικό Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου, καθώς και το 7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μαιευτικής Αναισθησίας (2000). Συμμετείχα στο 4o Πανελλήνιο συνέδριο Πόνου το 2002, όπου παρουσίασα την εργασία “Σπάνιο περιστατικό Παραισθητικής Μηραλγίας με ανάπτυξη σύνθετου επώδυνου περιοδικού συνδρόμου (Complex Regional Pain Syndrome - CRPS)”. Στη συνέχεια, παρακολούθησα το 5ο Πανελλήνο Συνέδριο Πόνου, με Μαθήματα και Ημερίδες από την Ελληνική Εταιρεία Πόνου.

Η Μονάδα Πόνου του Γ.Ν. Πατησίων στην οποία υπηρέτησα επί πέντε έτη, έχει πολύ ανεπτυγμένο Ιατρείο Πόνου.

Το 2013 παρουσίασα την πτυχιακή μου εργασία "ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΛΟΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΨΕΥΔΑΡΘΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΚΟΝΔΥΛΟΥ ΔΕ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ ΟΣΤΟΥ".

Βεντουζοθεραπεία

Βεντουζοθεραπεία, Σταύρος Ταταράκης

Βεντουζοθεραπεία, μία παραδοσιακή κινεζική μέθοδο θεραπείας, διδάχθηκα από τον Κυριάκο Ζωγράφο, μέλος της Society of Chinese Acupuncture.
 

Γιατί περνάω από εξετάσεις και πιστοποιούμαι στις ολιστικές θεραπείες που θεωρώ σημαντικές;

Το αν θα ασκείς καλά την Ιατρική δεν εξαρτάται από το πόσο σε πληρώνουν. Μπορεί να σε πληρώσουν εκατομμύρια και να μην καταφέρεις να είσαι ένας αποτελεσματικός γιατρός. Η ιατρική ικανότητα εξαρτάται από την θέληση που έχεις να θεραπεύσεις, να προσφέρεις. Σε αυτό το πλαίσιο αισθάνομαι υποχρεωμένος να μαθαίνω και να πιστοποιούμαι συνεχώς στις φυσικές θεραπείες που χρειάζεστε.


Στη διάθεσή σας για κάθε φυσική θεραπεία που χρειάζεστε και γνωρίζω πιστοποιημένα.