Φυσικά συμπληρώματα και Ομοιοπαθητική για Σκλήρυνση κατά πλάκας...

Πριν 5 χρόνια έπαθα μία κρίση, είχα διπλωπία, ίλιγγο, δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, δεν μπορούσα να σταθώ, δεν μπορούσα να περπατήσω. Νοσηλεύτηκα για ένα μήνα, μου έκαναν παρακέντηση και διαγνώστηκα για σκλήρυνση κατά πλάκας. Με βάλανε σε ενέσιμη θεραπεία.

Λόγω βαρύτατων οικογενειακών προβλημάτων η ψυχολογία μου ήταν πολύ χάλια. Είχα καταθλιπτικά επεισόδια. Με παρακολουθεί ακόμα ψυχίατρος, όμως χωρίς φάρμακα.

Ξεκίνησα θεραπεία με τον Μάριο, ομοιοπαθητική και φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Κατά διαστήματα μου δίνει διάφορα βοηθήματα, μαγνήσιο, βιταμίνες και κάποια χάπια ομοιοπαθητικά ανάλογα με το τι κρίνει εκείνος ότι πρέπει να πάρω. Μου δίνει και σίδηρο γιατί έχω και αναιμία και με όλη η αγωγή βοηθάει πάρα πολύ.

Μετά από ενάμιση χρόνο περίπου ήμουν αρκετά καλύτερα σε όλα έτσι που, σε συνεννόηση με τον γιατρό που με παρακολουθεί, μείωσα και μετά σταμάτησα τις ενέσεις. Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί το μόνο που μου δίνει τώρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι βιταμίνη D3. Κάνω μαγνητικές συνέχεια και η κατάσταση είναι στάσιμη, αλλά σωματικά είμαι καλύτερα. Δεν είναι συνηθισμένο αυτό. Είναι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μου, που ο οργανισμός μου ανταποκρίνεται έτσι στην ομοιοπαθητική και στα φυσικά συμπληρώματα που μου δίνει ο Μάριος. Στα πέντε χρόνια που έχουν περάσει όχι μόνο δεν έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, αλλά έχω βελτιωθεί από όλες τις απόψεις.

Κατάθλιψη

Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν έχω πλέον τα καταθλιπτικά επεισόδια, δεν κάνω άσχημες σκέψεις, κοιμάμαι καλύτερα, έχει βελτιωθεί η όρεξή μου, η διάθεσή μου.

Ακράτεια και Αϋπνία

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ξυπνούσα πάρα πολλές φορές τη νύχτα, επειδή έχω και ακράτεια λόγω της σκλήρυνσης. Παλαιότερα σηκωνόμουνα 3-4 φορές. Τώρα μια ή δύο το πολύ, αλλά μετά θα με πάρει πάλι ο ύπνος, ενώ παλιά δεν κοιμόμουνα ξανά και έμενα άυπνη όλη νύχτα. Και η ακράτεια έχει βελτιωθεί.

Αστάθεια - Ίλιγγος

Είχα αστάθεια. Εκεί που πήγαινα στην ευθεία, βρισκόμουνα αλλού. Χωρίς να το καταλαβαίνω, πήγαινα αριστερά, δεξιά, βρισκόμουνα στη μέση του δρόμου, σκόνταφτα, έπεφτα και στο δρόμο και μέσα στο σπίτι. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Περπατάω ευθεία και ξεφεύγω μόνο όταν είμαι πολύ στενοχωρημένη. Αλλιώς μέσα στο σπίτι περπατάω χωρίς να χτυπάω πια στα έπιπλα.

Διπλωπία

Τώρα δεν έχω θέμα με την όραση. Είμαι εντάξει.

Πονοκέφαλος

Είχα πονοκεφάλους, έχω ακόμα αλλά όχι σε τόση ένταση. Τώρα έχω μόνο 2-3 μέρες όταν περιμένω να αδιαθετήσω. Πριν μέσα στο μήνα ήμουν 4 μέρες καλά και όλες τις υπόλοιπες με πονοκέφαλο.

Κόπωση - Ενέργεια

Ένιωθα κούραση, δεν ξυπνούσα το πρωί, δεν είχα διάθεση ούτε να μαγειρέψω ένα φαγητό στα παιδιά μου. Τώρα αισθάνομαι καλά, έχω διάθεση για ζωή. Παλιά δεν έβγαινα απ' το σπίτι.

Κινητικότητα

Στο νοσοκομείο για 1 μήνα με μετακινούσαν με το φορείο, δεν περπατούσα καθόλου. Και όταν βγήκα μου πήρε ένα χρόνο για να επανέλθω, να σηκώνομαι. Τότε άρχισε να αποδίδει η θεραπεία του Μάριου. Γιατί στην αρχή δεν τον βοηθούσα κι εγώ πολύ, δεν του έλεγα ακριβώς τι μου συνέβαινε, μέχρι να τον εμπιστευτώ, να του ανοιχτώ. Και δυσκόλευα έτσι το έργο του. Όμως τελικά τον εμπιστεύτηκα κι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτά που μου πρότεινε. Και με βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα δεν παίρνω καθόλου χημικά φάρμακα. Έχω δει γενική βελτίωση σε διάστημα 5 ετών. Έχει βελτιωθεί και η αυτοπεποίθησή μου, αισθάνομαι πιο σίγουρη για τον εαυτό μου. Του χρωστάω πάρα πολλά.
 

Τ.Δ. - Σκλήρυνση κατά πλάκας, Κατάθλιψη, Αϋπνία, Διπλωπία, Ίλιγγος, Αστάθεια, Κεφαλαλγία, Κόπωση, Ακράτεια
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.