Ρεφλεξολογία - ένας πλήρης χάρτης όλων των ογάνων του σώματος σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι.

Πού θα εμπιστευόσουν τις παλάμες και τις πατούσες σου μαζί με τους χάρτες των πολύτιμων οργάνων του σώματός σου;

             
Η Ρεφλεξολογία είναι μία εμπειρία χαλαρωτική, που θα προσφέρει ξεκούραση στα πόδια και χαλάρωση σε όλο τον οργανισμό. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν χρήζουν άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης μπορούν να ωφεληθούν από μία ρεφλεξολογική συνεδρία. Ας λάβουμε υπ' όψιν ότι η Ρεφλεξολογία, ως φυσική μέθοδος αυτοθεραπείας, μπορεί να λειτουργήσει άριστα και προληπτικά.

Το πλεονέκτημα της Ρεφλεξολογίας σε σχέση με άλλες σωματοθεραπείες (μασσάζ, σιάτσου)

Η Ρεφλεξολογία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει βαθιά χαλάρωση στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Χωρίς χαλάρωση και ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος δεν μπορεί να επέλθει καμμία πλήρης θεραπεία. Ακόμα και σε θεραπείες φαινομενικά άσχετες με την χαλάρωση και τον ύπνο, π.χ. μυοσκελετικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, ορμονικά προβλήματα κ.ά., οι χαλαρωτικές επιδράσεις της ρεφλεξολογικής συνεδρίας θα αποτελέσουν τη βάση της θεραπείας του συγκεκριμένου προβλήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος πάσχει έτσι κι αλλιώς από χρόνια υπερένταση, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, ευθύνεται για αρκετά από τα προβλήματα υγείας του.

Οι κύριες μέθοδοι ρεφλεξολογίας είναι:

  • Η Nευρο-ρεφλεξολογία
  • Η Ανακλαστική Ζωνοθεραπεία

Η νευρο-ρεφλεξολογία απευθύνεται περισσότερο στην εκπαίδευση του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Αντίθετα, η ανακλαστική ζωνοθεραπεία απευθύνεται στο πώς θα δυναμώσει ο οργανισμός και πώς θα διεγείρουμε τις αυτοθεραπευτικές του δυνάμεις.

Πώς λειτουργεί η Ρεφλεξολογία

Εφαρμόζοντας ειδικές πιέσεις και μαλάξεις στην άκρα χείρα και στον άκρο πόδα, διεγείρουμε τον αυτοθεραπευτικό μηχανισμό του οργανισμού δουλεύοντας απομακρυσμένα από το σημείο της φλεγμονής. Δηλαδή, αν έχεις τενοντίτιδα στον καρπό δεν θα δουλέψουμε πάνω στο σημείο της φλεγμονής (στον καρπό), αλλά στα πόδια ή στο άλλο χέρι, στα συγκεκριμένα σημεία που αντιστοιχούν στον τένοντα του χεριού που φλεγμαίνει.

Επιλογή σημείου σώματος για Ρεφλεξολογία

Ανάλογα με τον άνθρωπο και την περίπτωση, οι ρεφλεξολόγοι δρουν στην άκρα χείρα (ρεφλεξολογία χεριών), στις πατούσες (ρεφλεξολογία ποδιών), στα αυτιά, ακόμα και στο πρόσωπο, αν χρειαστεί.

Ο έμπειρος ρεφλεξολόγος στο Medical Nature Center επιλέγει αρχικά να κάνει ρεφλεξολογία στο πόδι. Το πόδι είναι ένα πιο παραμελημένο σημείο του σώματος, το οποίο δέχεται καθημερινά πολύ μεγάλες καταπονήσεις και δεν ανακουφίζεται σχεδόν ποτέ. Σπανίως αγγίζουμε τα πόδια μας, σπανίως περπατάμε ξυπόλητοι. Έτσι τα πόδια, ως άκρο σημείο του σώματος, μπορεί να συσσωρεύσουν πολύ μεγάλη κούραση, πολλές εντάσεις, καταπιεσμένα συναισθήματα και τοξίνες. Συνεπώς, ο ρεφλεξολόγος, όταν εργάζεται στα πόδια μπορεί να επιδράσει βαθύτερα στον οργανισμό.

Ρεφλεξολογία στο πλαίσιο της προσωποποιημένης Medical Nature Formula

Όπως κάθε φυσική θεραπεία, έτσι και η Ρεφλεξολογία, μπορεί να αποδώσει καλύτερα, όταν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο φυσικών θεραπειών, για το συνολικό αποτέλεσμα θεραπείας και ευζωίας που σας αφορά.

Στο Medical Nature Center έχετε τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τη ρεφλεξολογική θεραπευτική εμπειρία στο πλαίσιο μιας ευρύτερης φυσικής θεραπευτικής αγωγής που θα καλύψει συνολικά τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες υγείας. Ο Μάριος Πρωτόπαπας (Μέλος τους Συλλόγου Ρεφλεξολόγων Ελλάδος) δεν περιορίζεται σε μία απλή χειρομάλαξη. Με την πολύπλευρη γνώση του ως πιστοποιημένος ρεφλεξολόγος, ομοιοπαθητικός και φυσικοπαθητικός, θα σας δει συνολικά και θα σας δώσει μία ολιστική κατεύθυνση, ανοίγοντάς σας, αν χρειαστεί, και συμπληρωματικούς δρόμους φυσικής θεραπείας (με οδηγίες για τον τρόπο ζωής και διατροφής σας), ώστε να επιτύχουμε πιο γρήγορα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Επικοινωνήστε γραπτώς με τον Ρεφλεξολόγο Μάριο Πρωτόπαπα για την θεραπεία σας.