Ραγάδα Πρωκτού και Φυσικές Θεραπείες...

Είχα ραγάδα πρωκτού και έπρεπε να κάνω χειρουργική επέμβαση γιατί με τη συμβατική θεραπεία δεν είδα καμία βελτίωση. Είχα κάνει 4 προσπάθειες με την κλασική ιατρική με 2 διαφορετικούς γιατρούς (γαστρεντερολόγο και χειρουργό με ειδικότητα στο έντερο) οι οποίες δεν απέδωσαν. Ο χειρουργός μου έδωσε χαρτί εισαγωγής για την επέμβαση, αλλά επειδή αργούσε είπα, ας δοκιμάσω και την ομοιοπαθητική.

Φυσική Θεραπεία για Ραγάδα πρωκτού

Ξεκίνησα με τον κ. Πρωτόπαπα, με Διατροφή, Συμπληρώματα και Ομοιοπαθητικά. Δεν υπήρχε βελτίωση από την αρχή. Πέρασε περίπου ενάμισης μήνας και τότε άρχισα να βλέπω βελτίωση.

Η ραγάδα του πρωκτού είναι μια πολύ επώδυνη κατάσταση. Σχίζεται το ορθό και όταν πήγαινα στην τουαλέτα είχα αφόρητους πόνους για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν πάρα πολύ επώδυνο, γι' αυτό είχα φτάσει και μέχρι το χειρουργείο. Οπότε δεν περίμενα ότι με την ομοιοπαθητική θα είχα ουσιαστική βελτίωση. Η ραγάδα δεν κλείνει γιατί μια πληγή που την γρατσουνάνε τα περιττώματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κλείσει. Το ότι είδα βελτίωση ήταν πολύ σημαντικό. Σταδιακά, πονούσα λιγότερες ώρες, πολύ λιγότερο σε ένταση και άλλαζε και μορφή ο πόνος, δηλαδή από πολύ οξύς και σαν να με καίει είχε αρχίσει να γίνεται πιο βουβός.

Σιγά σιγά, με τα ομοιοπαθητικά και με ειδικά συμπληρώματα διατροφής και φυτικές ίνες, άρχισε η κατάσταση να βελτιώνεται μέχρι που έγινα τελείως καλά και δεν το πιστεύω ούτε κι εγώ.

Γενικά τα συμπληρώματα που μου είχε δώσει και η ομοιοπαθητική ήταν ώστε να δυναμώσει ο οργανισμός και να θεραπεύσει ο ίδιος την πληγή.

Στο εξάμηνο είχα δει τρομερή βελτίωση, άντε να με ενοχλούσε 2-3 ώρες μετά την αφόδευση και όχι πια ολόκληρη την ημέρα.
Στον χρόνο και κάτι θεραπεύτηκα εντελώς.

Σταμάτησα την ομοιοπαθητική όσο αφορά αυτό το θέμα, γιατί δεν έχω πια ανάγκη.

Πολύποδες στο ορθό

Είχα και πολύποδες στο ορθό, οι οποίοι εξαφανίστηκαν. Ο κ. Πρωτόπαπας μου είχε δώσει και κάτι ειδικά συμπληρώματα για τους πολύποδες, μαζί με την ομοιοπαθητική αγωγή.

Έκζεμα στα χέρια

Έχω και στα χέρια έκζεμα και αυτό πήγε πάρα πολύ καλά. Πέρναγαν μήνες χωρίς να βάλω κάποια κρέμα. Γιατί πριν χρησιμοποιούσα κρέμες με κορτιζόνη, ενώ τώρα έχω πάρα πολύ καιρό  (μήνες) να βάλω.

Δυσκοιλιότητα, Ομοιοπαθητική και Διατροφή

Τη δυσκοιλιότητα την πέρναγα στο φλου, δεν έδινα σημασία, αλλά τελικά μπορεί να κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά.

Η δυσκοιλιότητα έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πιστεύω ότι η αιτία της δυσκοιλιότητάς μου ήταν η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και ότι η ομοιοπαθητική με βοήθησε και σε αυτό το κομμάτι. Γιατί με τον ομοιοπαθητικό συζητάς και τα ψυχολογικά σου, όχι μόνο τα σωματικά συμπτώματα. Γι' αυτό θεωρώ ότι η ομοιοπαθητική είναι πιο ολοκληρωμένη θεραπεία.

Σχετικά με τη δυσκοιλιότητα είμαι πολύ καλύτερα. Πρέπει να συνεχίσω να προσέχω τη διατροφή μου, αλλά ακόμα και κάποια μέρα που θα δυσκολευτώ δεν έχω πόνους, δεν έχω τίποτα, είναι σαν αν μην είχα ποτέ κάτι. Τώρα πια έχει αλλάξει η διατροφή μου. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στις βλακείες που έτρωγα παλιά. Τρώω φρούτα και λαχανικά που δεν έτρωγα, πίνω νερό που δεν έπινα.

Ενέργεια

Από τον πρώτο καιρό της θεραπείας η ενέργειά μου ήταν ανεβασμένη.

Άγχος

Το άγχος μου παραμένει, αλλά πιο ήπιο και με επισκέπτεται κατά πιο αραιά διαστήματα. Είναι ελεγχόμενο, ενώ παλιά ήταν ανεξέλεγκτο. Το άγχος που είχα κι αυτή η ένταση έκανε το στομάχι μου μια πέτρα. Στο ηλιακό πλέγμα, κάτω απ' το στήθος. Ξαφνικά σου περνάει μια αρνητική σκέψη και μετά κατευθείαν στο στομάχι. Κι αυτό ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κρατούσε 4-5 μέρες και μετά έφευγε. Τώρα είναι ελεγχόμενο κι έχει πολύ καιρό να με πιάσει. Τώρα είμαι καλά, αρκετό καιρό.

Γι' όλα αυτά δεν υπάρχει πλέον λόγος να κάνω άλλες συνεδρίες επειδή θεωρώ ότι ολοκληρώθηκε πλήρως η θεραπεία μου.
 

Δ. Δ. - Ραγάδα Πρωκτού, Πολύποδες στο Ορθό, Έκζεμα στα χέρια, Δυσκοιλιότητα, Άγχος
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.