Ομοιοπαθητική για Κατάθλιψη, άγχος (stress) και άλλα ψυχολογικά προβλήματα

Θεραπεύεται η κατάθλιψη;

Αυτός που δεν έχει πάρει ποτέ αντικαταθλιπτικά φάρμακα ή τα έχει πάρει για λίγους μόνο μήνες μπορεί να δει ευκολώτερα πολύ σημαντική βελτίωση. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τον καταθλιπτικό, αλλά και για όποιον παρουσιάσει σχιζοφρένεια, επιληψία, αυτοκτονικές τάσεις ή επικίνδυνα επιθετική συμπεριφορά. Στην αντίθετη περίπτωση, που είναι δυστυχώς και η πιο συνηθισμένη, ένας πολύτιμος και αναντικατάστατος άνθρωπος καταλήγει να ζει ως ένα κλάσμα του αρχικού εαυτού του και να ταλαιπωρείται για μία ζωή, επειδή, αντί να ακολουθήσει την ενδεδειγμένη φυσική αντιμετώπιση, καταφεύγει κατευθείαν – και χωρίς υπεύθυνη ενημέρωση – στα χημικά φάρμακα.

Αν, μετά την πρώτη διάγνωση, σε διάστημα λίγων μηνών, είτε ο άνθρωπος έχει πάρει χημικά αγχολυτικά - αντικαταθλιπτικά - ηρεμιστικά φάρμακα είτε παρακολουθείται από ψυχολόγο, ξεκινήσει ομοιοπαθητική, οι πιθανότητές του να θεραπευθεί βαθιά και οριστικά είναι πολλαπλάσιες απ’ ό,τι αν έρθει μετά από 5 ή 10 χρόνια χρήσεως των ψυχοτρόπων αυτών φαρμάκων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν χημική αγωγή δεν θεραπεύονται με την ομοιοπαθητική. Απλώς, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και υπομονή, καθώς, σταδιακά, θα αισθάνονται καλύτερα και ο ψυχίατρος που θα διαπιστώνει αυτή τη βελτίωση θα αρχίσει να μειώνει σταδιακά την δόση των φαρμάκων.
 
Αν ο στόχος σου είναι να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα:
Μπορείς να περιμένεις για 2-3 χρόνια για να θεραπευτείς με φυσικό τρόπο χωρίς τις αρνητικές συνέπειες των χημικών αντικαταθλιπτικών; Θέλεις να βοηθηθείς ουσιαστικά για να ξαναβρείς το σύνολο της ανθρώπινης ύπαρξής σου;

Χημικά αντικαταθλιπτικά ή Φυσικές θεραπείες για την κατάθλιψη;

Στις φυσικές θεραπείες δεν γίνεται να πάρεις ένα σκεύασμα και να μην αισθάνεσαι τίποτα. Στις φυσικές θεραπείες ούτε μπορούμε ούτε επιδιώκουμε να κάνουμε έναν άνθρωπο λιγότερο άνθρωπο.

Από άποψη επέμβασης στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου, τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι τα χειρότερα από όλα τα άλλα φάρμακα. Όταν βάλεις έναν άνθρωπο στη λογική ότι θα παίρνει ένα ψυχοφάρμακο για δέκα χρόνια ή για πάντα, τότε, στην ουσία, αλλοιώνεις την ανθρώπινή του υπόσταση. Ας σημειώσουμε ότι όλα τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν ένδειξη χορήγησης για ένα συγκεκριμένο περιορισμένο χρονικό διάστημα. Συνήθως όμως χορηγούνται για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να προκαλούν εξάρτηση και να μην μπορεί να λειτουργήσει ο ασθενής χωρίς αυτά.

Έχουμε διαπιστώσει ότι με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, αλλάζει ο τρόπος που βιώνεις την πραγματικότητα. Δηλαδή, δεν υπάρχει το ίδιο βάθος και η ίδια ποιότητα στις εμπειρίες που βιώνεις: από μια απλή εμπειρία, να πιεις π.χ. ένα ποτήρι νερό ή να απολαύσεις ένα ωραίο φαγητό, μέχρι πολυπλοκότερες λειτουργίες όπως το να παρακολουθείς ένα κινηματογραφικό ή θεατρικό έργο και να μπορείς να το ευχαριστηθείς, να έχεις ομαλές διαπροσωπικές σχέσεις ή να μπορείς να ερωτευθείς.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ασθενείς που υφίστανται τις βαριές παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων (έλλειψη ή μείωση κινήτρων για ζωή, αλλοίωση χαρακτήρα, έντονες μεταπτώσεις διάθεσης, μόνιμο αίσθημα κόπωσης, ανία, έλλειψη διάθεσης για δραστηριότητες, δυσκολίες στην επικοινωνία και στη δημιουργία και διατήρηση σχέσεων, εξάρτηση από τα φάρμακα, στυτική δυσλειτουργία, παχυσαρκία) φτάνουν στο σημείο να θελήσουν να απαλλαγούν μια κι έξω από αυτά διακόπτοντάς τα απότομα, μη γνωρίζοντας τις επικίνδυνες συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης στη ζωή τους.

Με τα πρώτα συμπτώματα κατάθλιψης

Είναι πολύ σημαντικό, με τα πρώτα σημάδια, ή τις πρώτες διαγνώσεις ψυχικών δυσλειτουργιών (βαριά διάθεση, παρατεταμένο άγχος, αϋπνία, αρνητικές σκέψεις, φοβίες κ.λπ.), να μπορείς να δώσεις στη ζωή σου την ευκαιρία να θεραπευθείς ουσιαστικά με τις ενδεικνυόμενες φυσικές θεραπείες, ξεκινώντας άμεσα ομοιοπαθητική αγωγή με ή χωρίς την χημική υποστήριξη (χημικά αντικαταθλιπτικά) που έχει χορηγήσει ο ψυχίατρος.

Τα τελευταία χρόνια, εξ άλλου, υπάρχει η τάση οι ψυχίατροι να μην συνταγογραφούν τόσο αβασάνιστα ψυχοφάρμακα, αλλά να προτείνουν αρχικά και εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της ήπιας έως μέσης σοβαρότητας κατάθλιψης. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τον ψυχίατρο αλλά και από την ιδιαίτερη περίπτωση του κάθε ασθενούς.

Κατάθλιψη και Θεραπεία

Στις μέρες μας, ένας στους τρεις περίπου ανθρώπους στις δυτικές χώρες καταφεύγει στη χρήση χημικών αγχολυτικών και ηρεμιστικών. Στην πραγματικότητα, οι φυσικές θεραπείες είναι πιο ισχυρές, ουσιαστικά πιο αποτελεσματικές από τα χημικά φάρμακα, για τις πλείστες των περιπτώσεων κατάθλιψης, και εντελώς ασφαλείς.
 
Στο Medical Nature Center προσφέρουμε ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διαγνωσμένης κατάθλιψης, με:

  • Αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων της ζωής του ανθρώπου
  • Ενδεικνυόμενες φυσικές θεραπείες
  • Τον ιδανικό συνδυασμό φυσικών θεραπειών στην προσωποποιημένη Medical Nature Formula.

Η εξατομικευμένη Medical Nature Formula για την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνει:

Οι θεράποντες στο Medical Nature Center (Ιατρός Σταύρος Ταταράκης και Φυσικοπαθητικός Μάριος Πρωτόπαπας), εκτός από έμπειροι και πιστοποιημένοι ομοιοπαθητικοί, έχουν εμπειρία και πιστοποιημένη γνώση στις παραπάνω φυσικές θεραπείες που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, καθώς και αρκετών άλλων ψυχικών διαταραχών. Πρακτικά, αυτό για εσένα σημαίνει ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις με φυσικούς τρόπους την κατάθλιψη ή μια άλλη ψυχική διαταραχή, με υπεύθυνη ιατρική επίβλεψη και σε συνεργασία με τον ιατρό που σε παρακολουθεί, χωρίς να διατρέχεις κανέναν κίνδυνο και επιδιώκοντας ένα ολοένα και πιο βελτιωμένο επίπεδο της ζωής σου.
 
Ζήτησε αν θέλεις να σε ενημερώσουμε από κοντά για την προσωπική σου Medical Nature Formula για την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης.
 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιεχόμενο που να έχει ταξινομηθεί με αυτόν τον όρο.