Πόνος στο χέρι και θεραπεία χωρίς αντιφλεγμονώδη...

Δεν μπορούσα καθόλου να κουνήσω το χέρι κι αυτό το λέω χωρίς καμμία υπερβολή. Ενώ είχε δείξει μία πάρα πολύ μικρή βελτίωση με ένα τζελ που έβαζα, όταν έφτασα στο ιατρείο δεν μπορούσα να κάνω κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Π.χ. δεν μπορούσα να σηκώσω ψηλά το χέρι. Ή να το γυρίσω προς την πίσω πλευρά να κάνω κίνηση προς την πλάτη.

Μεσοθεραπεία Πόνου

Και όταν μπήκα στο ιατρείο και με εξέτασε ο γιατρός, ξεκίνησε να μου κάνει μεσοθεραπεία. Αρχικά με τσίμπησε με μια βελόνα, για να βρει σε ποια σημεία ήταν ευαίσθητα τα νεύρα από τα οποία προερχόταν ο πόνος. Βρήκε όντως κάποια νεύρα γιατί πετάχτηκα πάνω απ' τον πόνο. Και στη συνέχεια μου έριξε ένα υγρό με τη μεσοθεραπεία και μέσα το πολύ σε 2-3 λεπτά ένιωσα το χέρι να λύνεται στην κίνηση. Μέσα στην επόμενη ώρα είχε κατά 80% απελευθερωθεί, ειδικά στην κίνηση προς τα πάνω. Δεν το περίμενα ούτε το πίστευα. Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, μου φάνηκε αδιανόητο. Δεν το έχω βιώσει με κανένα φάρμακο αυτό. Το βίωσα, δεν το λέω έτσι. Το είδαν και οι γιατροί μέσα, το είδαμε μαζί, ότι είχε απελευθερωθεί η κίνηση και το χέρι πήγαινε μόνο του, ενώ πριν δεν γινόταν αυτό.

Αποτελέσματα Μεσοθεραπείας για Πόνο

Στις επόμενες μέρες πήγαινε όλο και καλύτερα και πολύ σύντομα, μέσα σε πολύ λίγες μέρες, είχε επέλθει σχεδόν πλήρης θεραπεία. Το μόνο που είχα κάποια ενόχληση σε απότομα και έντονα τραβήγματα στα νεύρα που είχε εντοπίσει ο γιατρός με τη βελόνα. Αλλά κατά τα άλλα, η κίνηση είχε απελευθερωθεί κανονικά, μπορούσα μέχρι και να σηκώνω βάρη. Ακόμα και τώρα, όταν πιέζεται το χέρι, σφίγγει ο μυς, αλλά επανέρχεται μόνο του, δεν με ξαναπιάνει ο πόνος, όταν σηκώνω βάρη.

Τρεις μήνες μετά ούτε με έχει ξαναπιάσει αυτό και λειτουργώ κανονικά. Φοβερό. Δεν το περίμενα. Παρ' όλο που σηκώνω βάρη δεν με ξαναπιάνει. Αυτό μου έχει κάνει πολύ εντύπωση. Σε λεπτά έγινε η θεραπεία! Δεν είναι υπερβολή. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Λύθηκε τόσο γρήγορα το χέρι. Όταν με πίεσε με τις βελόνες, εκεί ένιωσα πολύ έντονα τα σημεία όπου υπήρχε φλεγμονή. Κι αμέσως λύθηκε. Είχα τόσο πόνο, που έλεγα μήπως το έχω σπάσει. Έλεγα να πάω στο νοσοκομείο να μου δώσουν τα βαριά αντιφλεγμονώδη. Όταν άκουγα για "θεραπεία πόνου" πίστευα ότι θα έπαιρνε πολύ καιρό μέχρι να γίνω καλά. Αλλά εμένα μου συνέβη αυτό.

 

Bλασία Β. - Οξύς πόνος στο χέρι και ακαμψία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.