Πονοκέφαλος και Πιτυρίαση μου πέρασαν με την Ομοιοπαθητική...

Είχα αρκετά προβλήματα, έντονοι πονοκέφαλοι και το τελευταίο διάστημα πριν ξεκινήσω την ομοιοπαθητική θεραπεία, πολλές δερματικές εκδηλώσεις, κάποια σημάδια στο σώμα, ροδόχρους πιτυρίαση. Είχα πάει σε κάποιους δερματολόγους, μου είχαν δώσει αλοιφές και κορτιζόνη. Κράτησε για αρκετούς μήνες όλη αυτή η διαδικασία. Δεν είχα βρει καμμία ανακούφιση. Παροδικά κάτι είχε γίνει και μετά υποτροπίασε. Για ένα χρόνο περίπου, άλλαζα δερματολόγους και προσπαθούσα με φάρμακα και κορτιζόνη.

Και μετά είπα να δοκιμάσω την ομοιοπαθητική. Την τέταρτη μέρα από την έναρξη της θεραπείας, εξαφανιστήκανε όλες οι δερματικές εκδηλώσεις. Τρεις μέρες πήρα το σκεύασμα που μου έδωσε ο Σταύρος και την τέταρτη μέρα που ξύπνησα το πρωί και μπήκα να κάνω μπάνιο, δεν είχα τίποτα. Ήταν σοκ αυτό. Δεν το περιμένεις.

Ήταν κάτι εντελώς ξένο για μένα η ομοιοπαθητική. Δεν καταλάβαινα το σκεπτικό της. Απλά ήταν για μένα κάτι σαν κίνηση απελπισίας.

Το δερματικό είναι αυτό που φάνηκε αμέσως και με ενθουσίασε και με σόκαρε. Σταδιακά, κατάλαβα ότι αυτό που με έκανε μη λειτουργική ήταν ότι υπήρχαν και οι πονοκέφαλοι. Και έχουν αραιώσει πάρα πολύ, σε σημείο που δεν με ενοχλεί πλέον. Τώρα και όταν θα πονέσω, έγινα ανταποκρίσιμη στα φάρμακα, ενώ πριν δεν με πιάνανε και αναγκαζόμουν και πήγαινα και μου κάνανε ενέσεις. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν νευρογενής ο πονοκέφαλος, από το στρες και δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ενώ τώρα έχω ηρεμήσει σαν άνθρωπος. Επέστρεψα όπως ήταν ο χαρακτήρας μου πριν μπω στη διαδικασία του στρες της καθημερινότητας.

Η δική μου διαπίστωση είναι ότι ό,τι περνάω από τότε, στα δεκαπέντε χρόνια μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία, το περνάω πολύ ήπια. Έβγαλα έρπη ζωστήρα, το πέρασα χωρίς να το καταλάβω, ενώ ο έρπης είναι πολύ επώδυνη διαδικασία. Το συζήτησα με τον γιατρό μου. Τον πήρα αμέσως τηλέφωνο και μου είπε ότι αυτό είναι απόρροια της ομοιοπαθητικής που έκανα τότε. Δεν θέλησε να μου δώσει εκ νέου σκεύασμα και σε 10 μέρες εξαφανίστηκαν τα πάντα χωρίς να πάρω κάτι καινούργιο, χωρίς να επαναλάβω κάποια θεραπεία.

Όπως και μια κύστη στην ωοθήκη που είχα βγάλει, απορροφήθηκε μόνη της. Γλίτωσα το χειρουργείο με την κύστη ωοθήκης.

Για ένα διάστημα 15 ετών μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία, ό,τι περνάω περνάει μόνο του χωρίς να πάρω κάτι φαρμακευτικό. Ακόμα δουλεύει μέσα μου και δεν χρειάζεται να το ενισχύσεις. Για πέντε χρόνια δεν έπινα καθόλου καφεΐνη ούτε ντεκαφεϊνέ, ούτε σοκολάτα. Μετά χαλάρωσα. Ο καφές λίγο μου έλειψε. Κάναμε μια υποχώρηση να πίνω τσάι. Και παρ’ όλα αυτά, δούλεψε κανονικά. Λύθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα. Ένα χρόνο που ήμουν πριν συνέχεια με κορτιζόνη τι κινδύνευα να πάθω!... Δεν μπορούσα να δουλέψω με τον πονοκέφαλο που είχα.

Είναι πολύ εντυπωσιακό σε πόσα πράγματα με βοήθησε μέσα στα 15 χρόνια από τότε που έκανα τη θεραπεία.

Δες και: "Βελονισμός για Ημικρανίες".

Ν. Α. - Κεφαλαλγία και Ροδόχρους Πιτυρίαση
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.