21/11/2018
Γράφει ο Ολιστικός Ιατρός Σταύρος Ταταράκης

Να βάλουμε στην εβδομαδιαία διατροφή μας ένα παγωτό ανιτγήρανσης, που θα μας βοηθήσει να έχουμε καλό δέρμα, γερά οστά, λιγότερα ανεπιθύμητα κιλά, ενέργεια, καλή πεπτική λειτουργία κι ένα νεανικό χαμόγελο ευχαρίστησης και καλής διάθεσης;

Κι όλα αυτά χωρίς να ξοδέψουμε πάνω από 3 λεπτά για να το ετοιμάσουμε;

Η παγωμένη απόλαυση που προτείνουμε δεν είναι ένα οποιοδήποτε παγωτό με μπανάνα, αλλά κυριολεκτικά ένα παγωτό μπανάνα. Το παγωτό μας είναι και απόλυτα νηστίσιμο μια και πρόκειται για μία μπανάνα περασμένη σε ξυλάκι παγωτού.

Η χαρά βασικό συστατικό Αντιγήρανσης

Σύμφωνα με μία έρευνα του Κέντρου Νευροαπεικόνισης του Ιδρύματος Ψυχιατρικής στο Λονδίνο, η κατανάλωση μιας ευχάριστης παγωμένης τροφής όπως το παγωτό ενεργοποιεί τον κογχομετωπιαίο φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου όπου προκαλείται το αίσθημα της ευχαρίστησης. Η χαρά είναι βασικός παράγοντας αντιγήρανσης.

Επιπλέον, οι βιταμίνες C και B που περιέχει ειδικά η μπανάνα ανεβάζουν τη διάθεση.

Ένα Παγωτό για Νεανικό Δέρμα

Η βιταμίνη C (10% των ημερήσιων αναγκών) και το μαγγάνιο (13% των ημερήσιων αναγκών) που περιέχει μια μπανάνα μετρίου μεγέθους όπως αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε για το παγωτό μας βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες.

Η βιταμίνη B (που περιέχει η μπανάνα σε ποσοστό 25% των ημερήσιων αναγκών μας) συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Οι φυτικές ίνες της μπανάνας ρυθμίζουν την πεπτική λειτουργία συμβάλλοντας έτσι έμμεσα στην υγεία και την καλή εμφάνιση του δέρματος.

Ένα παγωτό για αποφυγή Οστεοπόρωσης

Το μαγγάνιο που περιέχει η μπανάνα παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των οστών και στην καλή κατάσταση των συνδετικών ιστών.

Η βιταμίνη C που περιέχει το παγωτό μπανάνα συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του οστικού μας συστήματος.

Το ιδανικό παγωτό για προσπάθεια Αδυνατίσματος

Αν προσπαθείς να ελέγξεις το βάρος σου, αλλά να μην στερείσαι την απόλαυση ενός γλυκού ή παγωτού, η παγωμένη μπανάνα είναι η λύση για σένα. Αρκεί η μπανάνα που θα παγώσεις στην κατάψυξη να έχει μόλις ωριμάσει, έτσι  που μόλις να γλυκίζει. Σε αυτό το στάδιο ωρίμανσης οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες (10% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης) και ανθεκτικό άμυλο που δεν πέπτεται στο μικρό έντερο αλλά περνάει στο μεγάλο έντερο κρατώντας μας χορτασμένους για μεγαλύτερο διάστημα. Κι από λιπαρά, στα 100 γραμμάρια μία μπανάνα περιέχει μόλις 0,3 του γραμμαρίου.

Ένα Παγωτό χωρίς Χοληστερόλη

Αν υπάρχει ένα παγωτό που μας δίνει μόνο την απόλαυση με μηδέν χοληστερόλη αυτό είναι η μπανάνα σε ξυλάκι, μια και η μπανάνα δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.

Πώς θα ετοιμάσουμε το παγωτό μπανάνα ξυλάκι

Κατ' αρχήν, δεν ξαναπετάμε τα ξυλάκια από το παγωτό ξυλάκι. Τα πλένουμε και τα κρατάμε στο συρτάρι για το δικό μας παγωτό μπανάνα. Αν δεν έχουμε τέτοια ξυλάκια από παγωτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύλινα καλαμάκια από σουβλάκι.

Κόβουμε την μπανάνα στα 2 με το χέρι και περνάμε κάθε κομμάτι πολύ προσεκτικά σε 2 ξυλάκια μέχρι το μέσο του κομματιού της μπανάνας, έτσι ώστε να μην σπάσει η μαλακή σάρκα του φρούτου.

Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι με καθαρή σακούλα τροφίμων για να μην μαυρίσει καθόλου η μπανάνα μέσα στην κατάψυξη. Κατά προτίμηση, βάζουμε τα τυλιγμένα κομμάτια μέσα σε ένα χαρτονένιο κουτί ή σε άλλο κλειστό σκεύος, για να τα προστατεύσουμε.

Σε λίγες μόνο ώρες μπορούμε να απολαύσουμε (ή όποια άλλη μέρα θελήσουμε) ένα απολαυστικό, υγιεινό και πολύ νόστιμο παγωτό μπανάνας, που ενεργοποιεί κάθε μας κύτταρο προς τη σωστή κατεύθυνση γενικής αναζωογόνησης.

Δες και:
Εντυπώσεις από τη Μεσοθεραπεία Αντιγήρανσης στο Medical Nature Center

 

ΓΡΑΨΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!