ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ

Γυναίκα 40+ ετών με χρόνιο πόνο στον αγκώνα. Ήταν μία ψευδάρθρωση* από χτύπημα σε παιδική ηλικία. Προσήλθε στο ιατρείο γιατί είχε μια επιδείνωση. Αποφάσισα να την αντιμετωπίσω με ωτοβελονισμό για πιο άμεσο αποτέλεσμα. Τοποθέτησα τις αρχικές, επιμήκεις βελόνες στο αυτί, στα βασικά σημεία αντιμετώπισης του πόνου, ένα εκ των οποίων είναι το σημείο "αγκώνας".

Έβαλα τις βελόνες και άρχισα να τις ενεργοποιώ με ηλεκτρισμό. Μόλις άρχισα να ενεργοποιώ την βελόνα που ήταν τοποθετημένη στο σημείο "αγκώνας", μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η ασθενής αναφώνησε, κυριολεκτικά: "Τι έγινε; Δεν πονάω!" και άρχισε να κινεί το άκρο προσπαθώντας να νιώσει τον πόνο που ένιωθε, αλλά δεν ένιωθε καθόλου πόνο πια. Ομολογώ ότι εξεπλάγην και εγώ ο ίδιος, γιατί είναι σπάνιο να σταματήσει ο πόνος 100% την ίδια στιγμή.

Ολοκλήρωσα την διαδικασία, αφαίρεσα τις αρχικές βελόνες, τοποθέτησα τις ημιμόνιμες ολοκληρώνοντας το πρωτόκολλο και η ασθενής απεχώρησε.

Όταν έπεσαν οι ημιμόνιμες βελόνες από το αυτί της, μετά από δύο εβδομάδες, ο πόνος ήταν πια σχεδόν ανεπαίσθητος.

* Η ψευδάρθρωση είναι ένα παλαιό κάταγμα που δεν έχει αντιμετωπισθεί σωστά και, με τα χρόνια, παρουσιάζει συμπτωματολογία.

 

Ιατρός Σταύρος Ταταράκης , πιστοποιημένος σε Ωτοβελονισμό