Η οστεοπόρωση προσβάλλει συνήθως ανθρώπους μετά την ηλικία των 50 ετών και μία στις δύο γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Σε αυτή την ηλικία τα οστά γίνονται πιο λεπτά (χάνουν οστική πυκνότητα) και πιο εύθραυστα, δηλαδή, επιρρεπή σε κατάγματα.

Οι ενδοκρινολόγοι που έχουν ερευνήσει ιδιαίτερα το πρόβλημα της οστεοπόρωσης γνωρίζουν ότι η θεραπεία δεν γίνεται με αύξηση των προσλαμβανομένων δόσεων ασβεστίου, αλλά με την αντιμετώπιση των αιτίων για τις οποίες το ασβέστιο δεν συγκρατείται από τα οστά.

Αίτια Οστεοπόρωσης - Πόσο ευθυνόμαστε γι' αυτά;

Ανάμεσα στα αίτια της οστεοπόρωσης, συναντάμε την υπερβολική κατανάλωση κάποιων ουσιών (αλκοόλ, καφές, ζάχαρη, αλάτι, πρωτεΐνη) ή άλλες υπερβολές στην καθημερινότητά μας:

Ακόμα και σε παράγοντες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται πέρα από το πεδίο των δικών μας ηθελημένων υπερβολών, αν ψάξουμε λίγο παραμέσα, είναι πιθανό να ανακαλύψουμε κάποια δική μας κακή επιλογή που, αλυσιδωτά, έφερε την κατάσταση της οστεοπόρωσης. Παράδειγμα μία γυναίκα που έχει μπει στη διαδικασία να αντιμετωπίσει την οστεοπόρωση, μπορεί να έχει κόψει το κάπνισμα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά αν κάπνιζε στην εφηβεία, το οστικό της σύστημα δεν αναπτύχθηκε σωστά και αυτό μπορεί να επηρέασε αρνητικά την οστική της πυκνότητα.

Ή μία γυναίκα που έχει πρόωρη εμμηνόπαυση π.χ. στα 40 της και η πτώση του επιπέδου των οιστρογόνων επιφέρει μείωση της οστικής της πυκνότητας. Φαινομενικά, η γυναίκα αυτή δεν ευθύνεται για το ότι το επίπεδο των οιστρογόνων της είναι σήμερα αυτό που θα περίμενε κανείς φυσιολογικά στην ηλικία των 55 ετών. Μήπως όμως η απότομη παύση της έμμηνης ρύσης οφείλεται σε μία μεγάλη στενοχώρια και στο επακόλουθο στρες που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα; Σε αυτή την περίπτωση, ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας, υπάρχουν τρόποι διαχείρισης των συναισθημάτων μας και θα ήταν καλό να φροντίσουμε για την αντιμετώπιση του στρες στο οποίο υποβάλλεται ο οργανισμός μας.

Μπορούμε να επέμβουμε στα αίτια της Οστεοπόρωσης;

Αφού εντοπιστούν τα αίτια της οστεοπόρωσης και οι συνυπεύθυνοι παράγοντες κινδύνου (π.χ. δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ανισορροπία οιστρογόνων και προγεστερόνης, χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D3 κ.λπ.) με τις εξετάσεις που θα υποδείξει ο ενδοκρινολόγος σας, το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθείτε για τους συμβατικούς και τους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της Οστεοπόρωσης ή Οστεοπενίας.

Στο Medical Nature Center αντιμετωπίζουμε ολιστικά τον οργανισμό σας. Εξισορροπώντας τις λειτουργίες του με τις κατάλληλες φυσικές θεραπείες (ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ) στο πλαίσιο της Medical Nature Formula για Οστεοπόρωση αναχαιτίζουμε τους αρνητικούς παράγοντες που ευθύνονται για την απώλεια της οστικής σας μάζας είτε πρόκειται για μία ραγδαία επιβαρυνόμενη οστεοπενία είτε για μία αρχόμενη ή και εδραιωμένη οστεοπόρωση.
 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιεχόμενο που να έχει ταξινομηθεί με αυτόν τον όρο.

Ζητήστε από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη να σας ενημερώσει για τις φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά το δικό σας οστικό σύστημα.