ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ medicalnaturecenter.gr

Ο ιστότοπος “ www.medicalnaturecenter.gr ” εκπροσωπεί το Ιατρικό Κέντρο Φυσικών Θεραπειών “Medical Nature Center” (εφ’ εξής αναφερόμενο ως “Medical Nature Center"), το οποίο λειτουργεί με νόμιμη άδεια λειτουργείας Ιατρείου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με αριθμό μητρώου 13536.

Οι πνευματικά κατοχυρωμένες πληροφορίες αυτής της ιστοσελίδας ανήκουν στο Medical Nature Center (ΣΤΑΥΡΟΣ Ε. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ, ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ) και είναι αντικειμενικές, βασισμένες σε ιατρικές παρατηρήσεις και δεν επηρεάζονται από εμπορικά κίνητρα.

Οι ενδεχόμενες παραπομπές μέσω δεσμών (links) σε άλλους διαδικτυακούς τόπους παρέχεται μόνο για τη διευκόλυνση του χρήστη. Το Medical Nature Center δεν ευθύνεται για τo περιεχόμενo (παρεχόμενες υπηρεσίες ή προϊόντα, εμφάνιση διαφημίσεων) ή για τον εκεί βαθμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Για λόγους ασφαλείας σε θέματα υγείας, δικαίωμα χρήσης αυτού του ιστοτόπου έχουν μόνο χρήστες 18 ετών και άνω. Αν είστε κάτω των 18 ετών, δεν έχετε δικαίωμα χρήσης σε αυτόν τον ιστότοπο.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ medicalnaturecenter.gr

Πνευματικά Δικαιώματα

Δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε μέσο αντιγραφή και χρήση ή χρήση κατόπιν επιμελείας κειμένων και απεικονίσεων αυτού του ιστοτόπου. Η χωρίς αλλοιώσεις μερική αναδημοσίευση περιεχομένου (κειμένων, φωτογραφιών και άλλων απεικονίσεων) που δημοσιεύονται στον ιστότοπο medicalnaturecenter.gr επιτρέπεται μόνο μετά από γραπτή άδεια του Ιατρού Σταύρου Ταταράκη, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: s.tatarakis@medicalnaturecenter.gr .

Αναφορά στο υλικό των σελίδων του medicalnaturecenter.gr μπορεί να γίνεται μόνο με την χρήση του τίτλου της σελίδας μαζί με το url της συγκεκριμένης σελίδας του site.

Παράδειγμα: "Σου στέλνω να δεις πληροφορίες για το MEDICAL NATURE CENTER - ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ www.medicalnaturecenter.gr/iatriko-kentro-fysikon-therapeion."

Σε καμμία περίπτωση δεν εκχωρείται δικαίωμα χρήσης των ονομάτων, λογοτύπων ή σημάτων που ανήκουν στο Medical Nature Center ("Medical Nature Center" και "Medical Nature Formula") και προστατεύονται από τον περί εμπορικών σημάτων νόμο.

Η συμμετοχή των χρηστών στα σχόλια των άρθρων του blog (Εναλλακτικά Νέα) του medicalnaturecenter.gr προϋποθέτει ότι το υλικό που μοιράζεστε ως χρήστης του blog (απόψεις, εμπειρίες ή συνταγές) είναι δικό σας και ότι παραχωρείτε στο Medical Nature Center την άδεια να το παρουσιάζεi και να τo τροποποιεί δημιουργικά και να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες, προτάσεις και ιδέες που του παρέχετε με αυτόν τον τρόπο.

Αποποίηση Ευθυνών

Στα site με εναλλακτικές θεραπείες (ολιστικές θεραπείες) είθισται να γίνεται λεπτομερής αποποίηση ευθυνών ως προς την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, βοτάνων και άλλων φυσικών θεραπειών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι bloggers που ασχολούνται με ολιστικές θεραπείες, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν τις ασκούν οι ίδιοι ή τις έχουν δοκιμάσει εμπειρικά στον εαυτό τους ή σε άλλους, οπότε και πάλι δεν νομιμοποιούνται να τις συστήσουν υπεύθυνα και δημοσίως σε τρίτους.

Αντίθετα, στις βασικές σελίδες του medicalnaturecenter.gr αναφέρονται μόνο πληροφορίες για φυσικές θεραπείες που ασκούνται από τον πιστοποιημένο σε φυσικές θεραπείες Ιατρό Σταύρο Ταταράκη ή από τους επίσης πιστοποιημένους σε φυσικές θεραπείες συνεργάτες του. Και σε όλα τα περιστατικά, η οποιαδήποτε παρέμβαση ή αγωγή γίνεται από τους συνεργάτες του Ιατρού Σταύρου Ταταράκη περνά πάντα από τον ιατρικό έλεγχο του ιδίου.

Διευκρινίζεται ότι σε καμμία περίπτωση δεν προτρέπονται οι χρήστες του ιστότοπου του Medical Nature Center να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής ή βότανα χωρίς την συνταγή εξειδικευμένου ιατρού. Επίσης γίνεται σαφές, μέσω των σελίδων του medicalnaturecenter.gr, ότι οι φυσικές θεραπείες δεν έχουν παρενέργειες με την προϋπόθεση ότι ασκούνται από πιστοποιημένους θεραπευτές και, ιδανικά, από ιατρούς πιστοποιημένους σε φυσικές θεραπείες. Σε καμμία περίπτωση το Medical Nature Center, μέσω του διαδικτυακού τόπου του, δεν συστήνει μη συνταγογραφημένα συμπληρώματα διατροφής, αλλόγιστη χρήση βοτάνων ή εναλλακτικές θεραπείες χωρίς να έχει προηγηθεί κατά περίπτωση σύσταση από ιατρό. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή ιατρού και ολιστικού θεραπευτή βαραίνει αποκλειστικά τον χρήστη αυτού του ιστοτόπου, όπως και η συμμόρφωση με την προτεινόμενη από τον ιατρό του θεραπεία.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του Medical Nature Center δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές από τον ιατρό σας. Δεν έχουν σκοπό να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, προφυλάξεις, αλληλεπιδράσεις ή παρενέργειες από μη ενδεικνυόμενη χρήση των φυσικών θεραπειών. Αυτές οι πληροφορίες πιθανόν να μην ανταποκρίνονται στις συνθήκες της δικής σας ζωής και κατάστασης υγείας. Μην αμελείτε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να ζητήσετε ιατρική συμβουλή επειδή θεωρείτε ότι έχετε καλυφθεί από κάτι που διαβάσατε στο medicalnaturecenter.gr. Πριν ξεκινήσετε, τροποποιήσετε ή διακόψετε μία θεραπεία, πρέπει να ενημερώσετε τον θεράποντα ιατρό σας, έτσι ώστε να κριθεί υπεύθυνα ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη πορεία για την θεραπεία σας.

Οι μαρτυρίες θεραπειών που αναφέρονται στην σελίδα medicalnaturecenter.gr/martyries-fysikes-therapeies αποτελούν δείγματα εξαιρετικής απόδοσης των αναφερόμενων φυσικών θεραπειών και είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αγωγής που ακολουθήθηκε βάσει του ιατρικού ιστορικού το οποίο ελήφθη στο Medical Nature Center. Δεν είναι απαραίτητο ότι μία φυσική θεραπεία θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε πάσχοντα ανεξαιρέτως, χωρίς να συνυπολογιστούν οι παράμετροι του δικού του ιατρικού ιστορικού, ο βαθμός συμμόρφωσης του ιδίου του πάσχοντος στην συγκεκριμένη φυσική θεραπεία και ο χρόνος που έχει αποφασίσει να διαθέσει στις προτεινόμενες από τον ιατρό φυσικές θεραπείες για την υγεία του. Έτσι γίνεται κατανοητό ότι η κάθε μαρτυρία για τις φυσικές θεραπείες και τα αποτελέσματα που είχαν στα προβλήματα υγείας ενός πάσχοντος είναι μοναδική περίπτωση, όπως μοναδική είναι η περίπτωση υγείας και προτεινόμενου σχήματος φυσικών θεραπευτικών αγωγών για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Στα άρθρα και στις συνταγές του blog του medicalnaturecenter.gr η ευθύνη του περιεχομένου ανήκει αποκλειστικά στον γράφοντα ή στην γράφουσα. Μερικά άρθρα ενδέχεται να σχολιαστούν επωνύμως και από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη.

Σχόλια των χρηστών στα άρθρα και στις συνταγές του blog δημοσιεύονται μόνο αν:

  • Δεν κριθούν εσκεμμένως παραπλανητικά.
  • Δεν περιέχουν υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο.
  • Δεν προτρέπουν σε βλάβη κατά της υγείας και της ζωής και δεν ενθαρρύνουν σε οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά ή πράξη.
  • Δεν καταπατούν τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων.
  • Είναι συμβατά με το ύφος και το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου.

To Medical Nature Center διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει κάποιο σχόλιο χρήστη το οποίο παραβιάζει τους παραπάνω κανόνες ή το κρίνει ανάρμοστο, χωρίς να υποχρεούται να προειδοποιήσει σχετικά τον χρήστη.

Η χρήση της ιστοσελίδας του Medical Nature Center οφείλει να εξυπηρετεί αποκλειστικά νόμιμους και ηθικούς σκοπούς και να μην παρεμποδίζει την λειτουργία του ή την χρήση του από άλλους.

Το Medical Nature Center δεν ευθύνεται κατά κανέναν τρόπο και σε κανέναν βαθμό για την κακή και ενάντια στους παραπάνω όρους χρήση αυτού του ιστοτόπου.


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ medicalnaturecenter.gr

Προστασία Απορρήτου

Ως Ιατρικό Κέντρο Φυσικών Θεραπειών, το Medical Nature Center και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό (ιατρός, θεραπευτές και εργαζόμενοι στο ιατρείο και στον ιστότοπο medicalnaturecenter.gr) τηρούν κατά απόλυτο τρόπο το απόρρητο των πληροφοριών που εκχωρούν τόσο οι ασθενείς (προστασία ιατρικού απορρήτου) όσο και οι χρήστες του ιστοτόπου (προστασία προσωπικών δεδομένων). Γι' αυτό ενθαρρύνονται οι χρήστες αυτού του ιστοτόπου να διαβάσουν τους όρους χρήσης και προστασίας απορρήτου, ώστε να γνωρίζουν με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες που εκχωρούν στον ιστότοπο.

Τα ονόματα που αναφέρονται στις μαρτυρίες των φυσικών θεραπειών στην σελίδα medicalnaturecenter.gr/martyries-fysikes-therapeies έχουν δημοσιοποιηθεί κατόπιν αδείας των ανθρώπων που έδωσαν αυτές τις μαρτυρίες για τις φυσικές θεραπείες που έκαναν. Το Medical Nature Center έχει δικαίωμα προβολής αυτών των επωνύμων μαρτυριών τόσο στον ιστότοπο medicalnaturecenter.gr όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που του ανήκουν και το εκπροσωπούν. Σε κάθε περίπτωση, δεν δημοσιοποιούνται πλήρη ονόματα ή άλλα προσωπικά δεδομένα ασθενών μας, τα οποία προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο και τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2472/97.

Στα σχόλια των άρθρων στο blog οι χρήστες έχουν δικαίωμα να δημοσιοποιήσουν το όνομα που θέλουν (όνομα ή και επίθετο) και το οποίο γράφουν στην φόρμα αποστολής του σχολίου. Σε καμμία περίπτωση δεν δημοσιοποιείται η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) ή το τηλέφωνο των χρηστών του ιστοτόπου.

Συλλέγουμε τα προσωπικά στοιχεία που μας παραχωρείτε (όνομα, email, τηλέφωνο) με σκοπό:

  • Την εξυπηρέτησή σας στα ραντεβού με τον ιατρό και τους θεραπευτές στο Medical Nature Center.
  • Την στοχευμένη ενημέρωση του χρήστη για τα ζητήματα υγείας και αντιγήρανσης και τις σχετικές φυσικές θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.
  • Την ενημέρωσή των χρηστών για ειδικές προσφορές σε θεραπείες υγείας και αντιγήρανσης.
  • Την χρήση των σχολίων σας για την βελτίωση του περιεχομένου του ιστοτόπου και του επιπέδου παροχής θεραπειών υγείας και αντιγήρανσης στο Medical Nature Center.

Το Medical Nature Center συλλέγει μέσω του Google Analytics και άλλες πληροφορίες (διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, γεωγραφικά στοιχεία από το IP, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή και το πρόγραμμα περιήγησης, στοιχεία παραπομπής, ημερομηνία και ώρα), οι οποίες ταξινομούνται από το Medical Nature Center για στατιστικούς λόγους και για την αποτροπή κακής χρήσης του ιστοτόπου.

Διευκρινίζουμε ότι το Medical Nature Center δεν παρέχει σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα τα οποία έλαβε από τους χρήστες της ιστοσελίδας του. Η αποστολή newsletter γίνεται μέσω του μηχανισμού mailchimp, το οποίο εγγυάται στους όρους λειτουργίας του την προστασία των ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να απεγγραφείτε από την λίστα του newsletter, αν, για κάποιον λόγο, χάσετε το ενδιαφέρον σας για νέα σχετικά με φυσικές θεραπείες υγείας και αντιγήρανσης. Στέλνουμε το newsletter μας μόνο σε όσους χρήστες έχουν εκφράσει την επιθυμία να το λαμβάνουν. Σε καμμία περίπτωση δεν θα σας υποβάλουμε σε μηνύματα spam.

Επίσης συλλέγουμε μη προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (cookies κ.λπ.) και στατιστικά στοιχεία, που μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε το περιεχόμενο του ιστοτόπου και να τον κάνουμε πιο πλήρη ανάλογα με τα πραγματικά σας ενδιαφέροντα.

Για την ασφάλεια των δεδομένων σας, χρησιμοποιούμε πιστοποιητικό ασφαλείας SSL (δηλώνεται με το εικονίδιο του λουκέτου στο πεδίο της διεύθυνσης του ιστοτόπου και με το https πριν από την ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστοτόπου.

Χρησιμοποιώντας το medicalnaturecenter.gr αναγνωρίζετε και αποδέχεσθε τους παραπάνω όρους, οι οποίοι ενδέχεται κατά καιρούς να τροποποιούνται από το Medical Nature Center, χωρίς υποχρέωση ειδικής ενημέρωσης των χρηστών.

© Medical Nature Center - ΣΤΑΥΡΟΣ Ε. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ - ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ