Αν εσύ βλέπεις τώρα ένα ξεραμένο κλαδί, η Φύση βλέπει λίγους μήνες μπροστά, ένα νέο κλαδί με ζωηρή βλάστηση, γεμάτο υγεία.

Στα χέρια ενός ιατρού που είναι ταυτόχρονα και γνώστης φυσικών θεραπειών, η ομοιοπαθητική είναι μια πάρα πολύ ισχυρή θεραπευτική μέθοδος. Δεν υπάρχει άλλη φυσική μέθοδος θεραπείας η οποία να ευεργετεί σε βάθος το σώμα και ταυτόχρονα τον συναισθηματικό, ψυχοδιανοητικό κόσμο του ανθρώπου, όλη του την ζωή. Το φάρμακο στην ομοιοπαθητική αφορά όχι μόνο το σώμα, αλλά και το σύνολο των συνηθειών, του τρόπου σκέψης, του τρόπου αντίδρασης.
 

Το καλύτερο ομοιοπαθητικό φάρμακο; Η υπομονή.

Όποιος ενδιαφέρεται να θεραπευθεί με ομοιοπαθητική ιατρική, θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να έχει υπομονή για την θεραπεία του. Σε αντίθεση με τις καθιερωμένες συμβατικές θεραπείες (χημικές ή μηχανικές), η ομοιοπαθητική αφήνει την φύση να λειτουργήσει στους δικούς της ρυθμούς για την θεραπεία. Το δέντρο, όταν  του κόψεις το κλαδί, δεν θα ξαναφυτρώσει κλαδί σε μια βδομάδα, αλλά σε ένα τρίμηνο. Η φύση δεν βιάζεται, έχει όλο τον χρόνο μπροστά της. Οι φυσικές θεραπείες αφήνουν το δέντρο (άνθρωπο) να βγάλει το δικό του φρέσκο κλαδί, όσος χρόνος και αν χρειαστεί γι’ αυτό. Αντίθετα, η συμβατική ιατρική θα προσθέσει στο σημείο που κόπηκε το κλαδί είτε ένα κλαδί από κάποιο άλλο δέντρο, ή ακόμα χειρότερα, ένα συνθετικό κλαδί. Το ακόμα χειρότερο από αυτό είναι να βιάσει το δέντρο με κάποιες χημικές ουσίες να παράγει εδώ και τώρα ένα οποιοδήποτε κλαδί, μεταλλάσσοντας ακόμα και ολόκληρο το δέντρο.

Στο Medical Nature Center έχουμε περιστατικό γυναίκας με άστατη περίοδο κάθε τρεις μήνες περίπου και στη συνέχεια αμηνόρροια επί δύο χρόνια. Και ύστερα, όταν της ήρθε περίοδος μετά την θεραπεία της ομοιοπαθητικής, είχε κανονική έμμηνη ρύση κάθε μήνα με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος.

Υπάρχει ένας αδρός κανόνας στην ομοιοπαθητική που λέει:
Όσα χρόνια έχεις την συγκεκριμένη πάθηση τόσοι μήνες θα χρειαστούν για την ομοιοπαθητική θεραπεία της.
Εδώ λοιπόν είχαμε δύο χρόνια αμηνόρροια και η ομοιοπαθητική θεραπεία έφερε έμμηνη ρύση μετά από τρεις μήνες. Αν η γυναίκα είχε χάσει την υπομονή της, θα είχε καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση και μάλιστα με δανεικά ωάρια και με όλες τις συνέπειες λήψης ορμονών (όπως το δέντρο που βιάζεται να αναπαράγει ένα όχι φυσικό, όχι δικό του κλαδί).

Πότε η ομοιοπαθητική μπορεί να δράσει πιο γρήγορα

Σε οξέα περιστατικά, π.χ. οξύ άλγος, μυϊκός σπασμός, γαστρεντερίτιδα, γριπώδης συνδρομή (γρίπη), η ομοιοπαθητική θεραπεία δρα πιο άμεσα, ακόμα και σε ένα εικοσιτετράωρο ή και σε λεπτά της ώρας. Όσο πιο χρονιοποιημένη είναι η πάθηση, τόσο αυξάνεται ο χρόνος για την ίαση.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομοιοπαθητική ιατρική

Επί τέσσερις γενιές έχουμε κακομάθει στο φάρμακο. Πριν εφευρεθεί το χημικό παυσίπονο, ξάπλωνες για μισή μέρα, έβαζες τη θερμοφόρα και σου περνούσε ο πονοκέφαλος. Οι “έτοιμες, γρήγορες” λύσεις αντιμετώπισης συμπτωμάτων δεν μας έχουν ωφελήσει. Ο σύγχρονος άνθρωπος παίρνει συχνά παυσίπονα χωρίς να τα χρειάζεται, για έναν πολύ ήπιο πονοκέφαλο, για ένα βάρος πίσω απ’ τα μάτια ή σε δεκατική πυρετική κίνηση (δέκατα), με συνέπεια, να παίρνει παυσίπονα πολύ συχνά. Και όταν χρειαστεί να πάρει σε πραγματική ανάγκη, τότε δεν θα τον βοηθήσουν, επειδή τα έχει συνηθίσει και δεν λειτουργούν θεραπευτικά στον δικό του οργανισμό. Έτσι κι αλλιώς, οι μη φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης συμπτωμάτων δεν αποτελούν μόνιμες εις βάθος θεραπείες. Επιπλέον, το παυσίπονο μεταβολίζεται από το ήπαρ και επιβαρύνει, εκτός από το ήπαρ, και όλον τον υπόλοιπο οργανισμό με τις βλαπτικές ουσίες που περιέχει.
Όταν έρχεσαι στον ομοιοπαθητικό γιατρό με την προοπτική ότι θα πρέπει να θεραπευθείς αμέσως (όπως αν έπαιρνες μία μη φυσική θεραπεία), αδικείς τον εαυτό σου και μειώνεις τις πιθανότητες για μια πραγματική θεραπεία.  Η γρήγορη “θεραπεία” γίνεται παρά φύσιν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οργανισμό.

Η ομοιοπαθητική έχει μόνο πλεονεκτήματα και ένα μόνο μειονέκτημα: Δεν συμβαδίζει με την καφεΐνη.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσεις μία θεραπεία ομοιοπαθητικής και να απαιτείς να συνεχίσεις να πίνεις καφέ.  Υπάρχουν φυσικά και ενδιάμεσες λύσεις για όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει μία ομοιοπαθητική θεραπεία και έχει συνηθίσει να πίνει καφέ, όπως τα υποκατάστατα καφέ ή ο καφές ντεκαφεϊνέ, που περιέχει μειωμένη ποσότητα καφεΐνης. (Δες γιατί η καφεϊνη παρεμποδίζει την θεραπευτική δράση της ομοιοπαθητικής θεραπείας). Στο Medical Nature Center γνωρίζουμε τι μπορεί να σε βλάψει και τι μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της φυσικής θεραπείας σου, αλλά παίρνουμε το μέρος σου, κατανοούμε τις ανάγκες σου και είμαστε σε θέση να συνεκτιμήσουμε την σοβαρότητα της ανάγκης σου να πίνεις καφέ. Ως εκ τούτου,  μπορούμε να σου υποδείξουμε άλλα τονωτικά ροφήματα που να καλύψουν την περίπτωσή σου (υπόταση, ατονία κ.λπ.).

Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν μπορείς καθόλου χωρίς καφέ, είναι καλύτερα να ξεκινήσεις την ομοιοπαθητική θεραπεία σου και να δούμε στην πορεία τι θα χρειαστεί να αλλάξουμε. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στις οποίες η κατανάλωση περιορισμένης ποσότητας καφέ δεν απέτρεψε ολοκληρωτικά την θεραπευτική δράση της ομοιοπαθητικής θεραπείας.

Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η ομοιοπαθητική θεραπεία

Είναι τεράστια η δύναμη της Ομοιοπαθητικής. Έχουμε δει πράγματα καταπληκτικά. Έχουμε δει να αλλάζει η ζωή του ανθρώπου τελείως, να εξαφανίζονται σοβαρά προβλήματα που είχε. Έχουμε δει να φεύγουν οι χρόνιοι πονοκέφαλοι σε μια γυναίκα μέσα σε μία βδομάδα με την ομοιοπαθητική. Τελείως, 100%. Η συγκεκριμένη γυναίκα υπέφερε από χρόνιες, πολύ συχνές εμμένουσες κεφαλαλγίες διάρκειας δύο ή τριών ημερών. Δεν μπορούσε να ζήσει έτσι. Έκανε ομοιοπαθητική και τα πρώτα χρόνια δεν πονούσε καθόλου. Τώρα, μετά από δώδεκα χρόνια, πίνει και καφέ και έχει μόνο μία φορά τον μήνα πονοκέφαλο.

Στο Medical Nature Center δεν θα ακούσετε ότι έχουμε καταφέρει να θεραπεύσουμε τα πάντα με την ομοιοπαθητική. Θα θέλαμε να έχουμε μόνο επιτυχίες από μια ομοιοπαθητική θεραπεία, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η Ομοιοπαθητική δεν φέρει ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, το εξατομικευμένο σχήμα φυσικών θεραπειών Medical Nature Formula μάς επιτρέπει να βοηθάμε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αξιοποιώντας, κατά περίπτωση, συμπληρωματικά και κάποια άλλη από τις φυσικές θεραπείες στις οποίες είμαστε ειδικευμένοι.

Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για εσάς που εμπιστεύεστε το Medical Nature Center για την ολιστική σας θεραπεία, είναι:

  • Η δυνατότητα επιλογής της πραγματικά πιο κατάλληλης εναλλακτικής θεραπείας ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, χάρη στις πολλαπλές πιστοποιημένες ειδικεύσεις του Ιατρού Σταύρου Ταταράκη.
  • Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του λεπτομερούς ομοιοπαθητικού ιστορικού σας από τον Ομοιοπαθητικό Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, ο οποίος θα σας προτείνει την πλέον ενδεδειγμένη ομοιοπαθητική ή και συμπληρωματική αγωγή, ανάλογα με το πρόβλημα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που εσείς αντιμετωπίζετε.

Έχετε άλλες απορίες για την Ομοιοπαθητική;

Διαβάστε τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ομοιοπαθητική στο Medical Nature Center.

Ή επικοινωνήστε με τον Ομοιοπαθητικό Ιατρό Σταύρο Ταταράκη.