Φυσικές Θεραπείες για Σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson, Γεροντική Άνοια, Alzheimer's, Επιληψία, Tourett, Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), Μυοπάθειες, Lou Gehrig, Μυαλγική Εγγεφαλομυελίτιδα, Ίλιγγο

Η αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων με Φυσικές Θεραπείες απαιτεί... γερά νεύρα (υπομονή), γνώση, κατανόηση και εμπιστοσύνη.

Στα Νευρολογικά προβλήματα συμπεριλαμβάνονται πολλές παθήσεις όπως: η Σκλήρυνση κατά πλάκας, το Πάρκινσον, η γεροντική Άνοια, η νόσος Αλτσχάϊμερ, η Επιληψία, το σύνδρομο Tourett, αλλά και βαρύτερες παθήσεις όπως η Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), οι διάφορες Μυοπάθειες, το Lou Gehrig, η Μυαλγική Εγγεφαλομυελίτιδα κ.ά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και ο Ίλιγγος μπορεί να έχει νευρολογικά αίτια.

Πώς λειτουργούν οι Εναλλακτικές Θεραπείες για τα Νευρολογικά Προβλήματα

Οι ολιστικές αγωγές έχουν την ικανότητα να ενδυναμώσουν τον οργανισμό σε σωματικό επίπεδο αλλά και σε ψυχικό επίπεδο, εκεί όπου ο πάσχων αντιμετωπίζει δυνατές προκλήσεις. Και μόνο η διάγνωση μιας τέτοιας πάθησης μπορεί να επιφέρει μεγάλες ψυχικές πιέσεις και εσωτερικές συγκρούσεις. Έτσι ή σωματική και ψυχική ενδυνάμωση του ασθενούς είναι απαραίτητα στοιχεία τόσο για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών στρες – ψυχικών ή περιβαλλοντικών – όσο και για την καλύτερη ανταπόκριση του οργανισμού στην αγωγή που συστήνει ο θεράπων ιατρός. Σε αυτό το επίπεδο, οι φυσικές θεραπείες είναι ο υπ' αριθμόν 1 Σύμμαχος του ανθρώπου που αντιμετωπίζει ένα νευρολογικό πρόβλημα.

Πολλές φορές – και για αρκετές νευρολογικές νόσους – εφ’ όσον ο ασθενής ξεκινήσει σχετικά νωρίς να υποστηρίζεται από τις ολιστικές θεραπείες, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά, ώστε να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τους δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.
Σε περιπτώσεις που έχουμε πολλά χρόνια πάθησης και χρήσης φαρμάκων και κυρίως αν έχουμε μερική ή πλήρη καταστροφή νευρικών δομών του σώματος, η πρόγνωση θα είναι λιγότερο ευνοϊκή. Όμως και πάλι η ολιστική αγωγή θα βοηθήσει σημαντικά τον ασθενή σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σε παύση ή σημαντική επιβράδυνση της επιδείνωσης της νόσου και σε λιγότερες επιπλοκές στο μέλλον.

Πλεονεκτήματα Φυσικών Θεραπειών στις Νευρολογικές Παθήσεις

Οι φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων έχουν δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:

  1. Δεν έχουν παρενέργειες που να ταλαιπωρούν και να υποβαθμίζουν τον οργανισμό σε βάθος χρόνου.
  2. Μπορούν να εφαρμοσθούν τόσο σε ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας, όσο και σε παιδιά.

Νευρολογικά Νοσήματα και Προϋποθέσεις για την Αποτελεσματικότητα των Ολιστικών Θεραπειών

  • Επειδή οι νευρολογικές δυσλειτουργίες κατά κανόνα δεν μένουν στάσιμες, αλλά εξελίσσονται αρνητικά, είναι πολύ σημαντικό να επιστρατεύσουμε όλες τις διαθέσιμες φυσικές θεραπείες, συνδυαστικά κατά περίπτωση, προκειμένου να επιβραδύνουμε ή να σταματήσουμε την εξέλιξη της νόσου. Οι ενδεδειγμένες εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων είναι η Ορθομοριακή Ιατρική (Διατροφή και Συμπληρώματα Διατροφής), η Ομοιοπαθητική, ο Βελονισμός και η Βοτανοθεραπεία.
  • Όσο νωρίτερα ξεκινήσει κάποιος με νευρολογικό νόσημα την φυσική θεραπευτική αγωγή, δηλαδή, όσο πιο λίγα χημικά φάρμακα έχει πάρει, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά που έχει υποστεί και τόσο μεγαλύτερες οι δυνατότητες βελτίωσης ή και ίασης. Η έως τώρα εμπειρία δείχνει πως, ειδικά στα αρχικά στάδια, οι πιθανότητες θετικότατων αποτελεσμάτων είναι πολλές.
  • Ειδικά στην περίπτωση όπου υπάρχει κληρονομικότητα, γνωρίζουμε ότι τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των νευρολογικών προβλημάτων.
  • Παράγοντες όπως η ηλικία, η δύναμη του οργανισμού (η γενικότερη καλή κατάσταση), ο τρόπος ζωής αλλά και η συνολική επιβάρυνση ή μη του ασθενούς από βαριά φάρμακα στο παρελθόν παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο για την πρόγνωση.
  • Για την αντιμετώπιση των νευρολογικών παθήσεων χρειάζεται πολύ υπομονή τόσο από τον θεράποντα ιατρό όσο και από τον ασθενή. Η συνεργασία των δύο πρέπει να στηρίζεται στην κατανόηση και την εμπιστοσύνη.

Επιπλέον, για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση εναλλακτικών θεραπειών για τα νευρολογικά νοσήματα, είναι απαραίτητο να ισχύουν οι εξής βασικές προϋποθέσεις:

  1. Ο θεραπευτής να είναι πιστοποιημένος ξεχωριστά για κάθε μία φυσική θεραπεία.
  2. Οι φυσικές θεραπείες να είναι υπό την επίβλεψη Ιατρού, ο οποίος επίσης να είναι πιστοποιημένα γνώστης των φυσικών θεραπειών.

Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητες αντιμετώπισης του νευρολογικού προβλήματος που σας απασχολεί με το ενδεδειγμένο σχήμα φυσικών θεραπειών που ενδείκνυται περισσότερο για την δική σας περίπτωση.

 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιεχόμενο που να έχει ταξινομηθεί με αυτόν τον όρο.