Η μεσοθεραπεία είναι η στοχευμένη έγχυση ουσιών στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος (χόριο). Η τεχνική παίρνει το όνομά της από την περιοχή που γίνεται η έγχυση, δηλαδή, τη μέση στοιβάδα του δέρματος. Τα θεαματικά αποτελέσματα αναζωογόνησης του δέρματος έχουν να κάνουν ακριβώς με το πού εισάγονται οι φυσικές θρεπτικές ουσίες. Όταν εγχύουμε τις επιλεγμένες φυσικές ουσίες στη μέση στοιβάδα του δέρματος εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απορρόφησή τους από το δέρμα.

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία - PRP   αναλαμβάνουν δράση κύτταρα από δικό σου αίμα, τα οποία ξαναβάζουμε εμπλουτισμένα μέσα στο δέρμα σου (πρόσωπο, σώμα, τριχωτό κεφαλής) και αυτό προκαλεί εντυπωσιακή αναγέννηση στο δέρμα δημιουργώντας έντονη κολλαγονογένεση.

Στην Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, οι ουσίες που εγχύονται σε πολύ μικρές αλλά θεραπευτικές ποσότητες είναι απόλυτα φυσικές.

Παράλληλα με την αναζωογονητική /αναπλαστική δράση των εγχυόμενων ουσιών στο δέρμα, και η ίδια η διαδικασία του μικροτραυματισμού από την πολύ λεπτή βελόνα της μεσοθεραπείας ασκεί αναπλαστική δράση. Καθώς το δέρμα τραυματίζεται ελεγχόμενα από τους νυγμούς (τσιμπήματα), ξεκινά μια διεργασία επούλωσης προκειμένου να αποκαταστήσει τους τραυματισμένους ιστούς. Συγκεκριμένα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και γλυκοζαμινογλυκανών (δηλαδή, υαλουρονικού οξέος) από το ίδιο το δέρμα. Έτσι, η διαδικασία ανάπλασης που γίνεται φυσιολογικά μέχρι τα 30, μπορεί να συνεχιστεί, με μια μικρή "υπενθύμιση" στο δέρμα, με τη βοήθεια της μεσοθεραπείας.

Συμβουλεύσου εδώ τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τη δική σου Μεσοθεραπεία!