Δεν θα πρέπει να συγχέουμε την Μεσοθεραπεία με το Υαλουρονικό και με τη Σιλικόνη. Η Μεσοθεραπεία είναι μία τελείως διαφορετική μέθοδος. Δεν έχει καμμία σχέση με οτιδήποτε αλλάζει (παραμορφώνει) το πρόσωπο και το κάνει να δείχνει φουσκωμένο. Αυτό που χρησιμοποιούμε στη Μεσοθεραπεία είναι ένα κοκτέιλ βιταμινών, άρα φυσικά συστατικά, τα οποία εμπλουτίζονται με μικρές δόσεις υαλουρονικού οξέος, αλλά διαφορετικής πυκνότητας, όχι σαν αυτό που χρησιμοποιείται για το γέμισμα του προσώπου.

Επίσης, υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και με την ηλικία και τις ανάγκες του δικού του προσώπου. Άλλο κοκτέιλ βάζουμε σε μια 40άρα γυναίκα, άλλο σε μια γυναίκα 50 ετών και άλλο σε μια γυναίκα στα 60. Επίσης, άλλη γυναίκα χρειάζεται σύσφιξη, άλλη ενυδάτωση, άλλη λάμψη ή λεύκανση (Ετερόλογη Μεσοθεραπεία).

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος, το οποίο υφίσταται επεξεργασία με φυγοκέντριση, για να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια, τα οποία παίρνουμε και επανεισάγουμε στο δέρμα του προσώπου ή στο τριχωτό της κεφαλής ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος έχει ανάγκη.
Και στις δύο περιπτώσεις (Αυτόλογη ή Ετερόλογη Μεσοθεραπεία), δεν πρόκειται για επέμβαση αλλά για εισχώρηση στο δέρμα σε βάθος 2 έως το πολύ 4 χιλιοστών και ποτέ κάτω από το δέρμα.

Αυτό το βάθος (όσο είναι το πάχος του δέρματος) μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά επιτρέπει σε έναν ιατρό ειδικό σε Μεσοθεραπεία να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ανάπλασης του δέρματος του προσώπου με εντελώς φυσικό τρόπο, χωρίς επέμβαση. (Ας διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η μεσοθεραπεία που γίνεται από αισθητικούς, η οποία φτάνει μόνο σε πολύ μικρό βάθος και έτσι δεν μπορεί να επιτύχει μια εις βάθος αναζωογόνηση /ανάπλαση του δέρματος του προσώπου όπως η ιατρική μεσοθεραπεία.)