Βιοϊατρικός Βελονισμός για Αντιμετώπιση Πόνου από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, πιστοποιημένο για βελονισμό ως θεραπεία πόνου

Ο Ιατρικός Βελονισμός, η Μεσοθεραπεία Πόνου και οι άλλες φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου είναι "παυσίπονα" και "αντιφλεγμονώδη", αλλά χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στον Χρόνιο Πόνο

Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι κάθε άνθρωπος που πάσχει από χρόνιο πόνο έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας όταν αντιμετωπίζει ενεργά την κατάστασή του:

 • χρησιμοποιώντας τη βοήθεια από τους ειδικούς (θεραπείες, συμβουλές)
 • μαθαίνοντας πώς να αξιοποιεί τα χρονικά διαστήματα που δεν πονά.


Σε αντίθεση, όσοι αντιμετωπίζουν παθητικά τον χρόνιο πόνο, βιώνουν ένα σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο καθημερινότητας και υγείας.

Ποιο μέσο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου θα επιλέξεις;

Επίσης, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η ψυχολογική υποστήριξη, όπως και η σωστή εκπαίδευση του πάσχοντος ώστε να μάθει να αποκρυπτογραφεί και να διαχειρίζεται τον πόνο του.

Για να αποφασίσεις ποιο είδος θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι πιο κατάλληλο για να ανακουφίσει ή να θεραπεύσει τον δικό σου πόνο, θα πρέπει να εξετάσεις τις βασικές παραμέτρους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποια από τα συνηθισμένα διλήματα που θα αντιμετωπίσεις:

 • Χρόνια χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ή Φυσικές θεραπείες;
 • Σε κατάσταση έξαρσης πόνου (οξύς πόνος στη μέση, ασυνήθιστα έντονος πόνος πόνος στον ώμο κ.λπ.), επιτρέπεται να κάνουμε θεραπευτικό μασάζ ή Βελονισμό και Μεσοθεραπεία Πόνου;

Δες όλες τις Aπαντήσεις για τους Τρόπους Αντιμετώπισης του Πόνου εδώ.


Οι πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες πόνου στο ίδιο ιατρείο

Ειδικά στο Medical Nature Center, παρέχονται ‒ με πιστοποιημένη γνώση ‒ οι πιο αποτελεσματικές και άμεσες φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου.

Το εξατομικευμένο θεραπευτικό σχήμα της Medical Nature Formula για την Αντιμετώπιση Πόνου (ακόμη και σε κατάσταση έξαρσης) μπορεί, κατά περίπτωση, να περιλαμβάνει:

 1. Κοιλιακό Βελονισμό
 2. Ωτοβελονισμό
 3. Σωματικό Βελονισμό
 4. Ηλεκτροβελονισμό
 5. Κρανιοβελονισμό
 6. Laser Βελονισμό
 7. Άλλες ειδικές τεχνικές βελονισμού
 8. Μεσοθεραπεία Πόνου: Η Μεσοθεραπεία παίρνει το όνομά της από το βάθος στο οποίο εισχωρεί η βελόνα. Δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο του σώματος γίνεται. Μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Πάντα όμως γίνεται στο μέσο δέρμα.
 9. Ομοιοπαθητική
 10. Ειδική Διατροφή (διατροφική καθοδήγηση από Ορθομοριακό Ιατρό ή πιστοποιημένο Σύμβουλο Διατροφής)
 11. Συμπληρώματα Διατροφής (π.χ. για αντιμετώπιση φλεγμονών)
 12. Βεντουζοθεραπεία
 13. Βοτανοθεραπεία
 14. Ρεφλεξολογία
 15. Συμβουλές (αποφυγή συγκεκριμένων κινήσεων, τρόποι ξεκούρασης πονεμένου μέλους κ.λπ.)

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, όταν ο οργανισμός επανέλθει σε μια υγιή κατάσταση, όπου δεν θα του «φταίει πια τίποτα», θα σταματήσει να στέλνει τα σήματα ή τις κραυγές για βοήθεια με τη μορφή του πόνου. Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, όταν η ασθένεια δεν είναι εντελώς ιάσιμη (καρκίνος), οι φυσικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση του οργανισμού, έτσι ώστε να μην έχει την ανάγκη να φωνάζει δυνατά βοήθεια μέσω του πόνου.

Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη (πιστοποιημένο σε ιατρικές φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου) ποιες φυσικές θεραπείες ενδείκνυνται για να ανακουφιστείς ή να απαλλαγείς από τον δικό σου πόνο.