Το σημαντικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης του δέρματος στη μεσοθεραπεία οφείλεται σε έναν μεγάλο αριθμό προσωρινών πόρων που ανοίγονται με πολύ λεπτές βελόνες. Οι μικρονυγμοί από τις λεπτότατες βελόνες της μεσοθεραπείας προκαλούν έναν ήπιο πόνο – σαν ελαφρύ τσίμπημα εντόμου. Ο πόνος αυτός μειώνεται πολύ με τρεις τρόπους, τους οποίους αξιοποιεί στο μέγιστο ο πιστοποιημένος σε μεσοθεραπεία Ιατρός Σταύρος Ταταράκης:

Η διαδικασία της Μεσοθεραπείας δεν θυμίζει καθόλου την εμπειρία μιας ένεσης. Στη Μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε εξαιρετικά λεπτές βελόνες (0,30 x 4 χιλιοστών). Επειδή οι βελονίτσες αυτές εισάγονται σε ολόκληρο το πρόσωπο (ή σε μια ευρεία περιοχή του σώματος) και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο μόνο, η αίσθηση δεν είναι μεμονωμένη. Δεν νιώθεις ότι κάτι ενοχλητικό σε τρυπάει σε ένα σημείο. Είναι περισσότερο μία γενική αίσθηση, η οποία δεν φτάνει στο επίπεδο του πόνου, επειδή, πριν ξεκινήσουμε τη Μεσοθεραπεία, έχουμε εφαρμόσει την τοπική αναισθητική κρέμα.

  1. Με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για τον χρόνο που χρειάζεται και σε επαρκή ποσότητα για πλήρη κάλυψη. Τη Μεσοθεραπεία την κάνεις για να νιώσεις καλά, όχι να σου δημιουργείται φόβος ή πρόβλημα και να φοβάσαι να την επαναλάβεις όταν χρειαστεί.
  2. Με τη μείωση του χρόνου θεραπείας χάρη στη χρήση του ειδικού ηλεκτρονικού εργαλείου μεσοθεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πιστόλι μεσοθεραπείας που χρησιμοποιεί ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης στο Medical Nature Center είναι το πιο αξιόπιστο, αφού έχει σχεδιαστεί από ομάδα ειδικών μεσοθεραπείας, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος ο εμπνευστής της Μεσοθεραπείας, ο Γάλλος ιατρός Michel Pistor. Σε αυτό το ειδικό εργαλείο τοποθετείται η σύριγγα με την εξαιρετικά λεπτή βελόνα και προσδιορίζουμε πόσο υλικό θα μπει, σε τι βάθος, με ακρίβεια χιλιοστού, και πόσο χρόνο θα κρατήσει η θεραπεία. Οπότε περιορίζεται και ο πόνος και η θεραπεία γίνεται πολύ πιο σωστά.
  3. Όλη η ουσία της μεσοθεραπείας είναι να γίνει η έγχυση της ουσίας μέσα στο δέρμα, όχι κάτω από το δέρμα. Εσύ θέλεις η ουσία να μπει στο δέρμα, δεν θέλεις η ουσία να πάει κάτω από το δέρμα και να πάει χαμένη. Γιατί, το δέρμα βοηθάμε. Αν πάει λίγο πιο βαθιά, την χάνεις την ουσία που βάζεις. Με το χέρι είναι πιο δύσκολο να υπολογίσεις το επιθυμητό βάθος. Επίσης με το χέρι πονάει περισσότερο και κάνεις πολύ λιγότερα τρυπήματα, άρα, ανά τρύπημα, βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα ουσίας και έτσι θα πονούσε περισσότερο καθώς διατείνονται οι ιστοί. Στη Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικό πιστόλι με το οποίο ελέγχουμε πλήρως το βάθος του τρυπήματος, την ποσότητα της φυσικής ουσίας και τη χρονική διάρκεια κατά την οποία εγχύεται η ουσία.

Στο Medical Nature Center φροντίζουμε η Μεσοθεραπεία να είναι συνολικά μια ευχάριστη εμπειρία, που να θες να ξαναπάς να την ξανακάνεις, για να διατηρείς πάντα ένα φρέσκο, ξεκούραστο πρόσωπο.