Τα υλικά που εγχύονται στο δέρμα με τη μεσοθεραπεία είναι φυσικά. Έτσι μπορείς άφοβα να ξεκινήσεις αυτή τη μέθοδο πρόληψης σε όποια ηλικία το επιθυμείς, για να μην επιτρέψεις στον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του στο πρόσωπό σου (ρυτίδες, χαλάρωση, θαμπή επιδερμίδα). Και μπορείς να την επαναλαμβάνεις για όσα χρόνια θέλεις, αφού πρόκειται για μία απόλυτα φυσική μέθοδο αντιγήρανσης που δεν έχει αρνητικές συνέπειες (παρενέργειες).

Πρόληψη όμως σημαίνει ότι κάνουμε την μεσοθεραπεία ΠΡΙΝ δημιουργηθούν οι ρυτίδες. Στη χειρότερη περίπτωση, σταματάς την επιδείνωσή τους και ως προς το βάθος και ως προς το μήκος.

Και πότε αρχίζουν συνήθως να πρωτοεμφανίζονται οι ρυτίδες;

Μετά τα 30, το δέρμα αρχίζει ολοένα και περισσότερο να χάνει τη δυνατότητά του να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη. Φυσικά, δεν έχουν όλοι άνθρωποι την ίδια ποιότητα δέρματος. Ένα λιπαρό δέρμα σπάει πιο δύσκολα από ένα ξηρό δέρμα. Οι λευκές επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες στη γήρανση απ' ό,τι οι σκούρες. Και ένας άνθρωπος που περνά τον περισσότερο χρόνο του ανάμεσα σε γραφείο και σπίτι έχει λιγότερη φθορά από τον ήλιο απ' όσο ένας επαγγελματίας σκιέρ ή μία πρωταθλήτρια ποδηλασίας.

Η διαδικασία γήρανσης του δέρματός σου εξαρτάται από το πόσο προσέχεις το δέρμα σου και κυρίως, πόσο το έχεις προσέξει στα χρόνια που έχουν περάσει. Μερικές γυναίκες έχουν κουράσει το πρόσωπό τους από νέες (ηλιοθεραπεία χωρίς ηλιοπροστασία, ξενύχτια, αλκοόλ, κακή διατροφή, κάπνισμα κ.λπ.).

Επίσης παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα: το δέρμα που έχεις κληρονομήσει από τη μητέρα σου, αλλά και οι εκφράσεις που έχεις πάρει από εκείνην, οι οποίες αναμένεται να αφήσουν τα ίδια σημάδια (ρυτίδες έκφρασης) και στο δικό σου πρόσωπο. Έτσι αν έχεις "επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό" ρυτίδων χαμόγελου / έκφρασης, θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσεις αρκετά νωρίς τις συνεδρίες μεσοθεραπείας και πάντως πιο πριν από την ηλικία που είχε η μητέρα σου όταν άρχισαν να σχηματίζονται στο πρόσωπό της οι ρυτίδες.