Ετερόλογη και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη

Ξανασερβίροντας στο δέρμα σου τους φυσικούς χυμούς της νεότητας, με ιατρική αξιοπιστία...

Μετά τα 40, το δέρμα φαίνεται κουρασμένο, θαμπό. Η κουρασμένη όψη οφείλεται κυρίως στην αφυδάτωση. Όχι μόνο επειδή δεν πίνεις αρκετό νερό, αλλά κυρίως λόγω της ηλικίας, το δέρμα σου δεν μπορεί να παράγει κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη. Και αυτά χρειάζονται πολύ. 

Τα παιδιά έχουν πολύ κολλαγόνο διότι οι ινοβλάστες τους δουλεύουν εντατικά. Γι’ αυτό το πρόσωπό τους δείχνει τόσο φρέσκο. Επειδή έχει ένα παχύ στρώμα ιστού και τα μάγουλα είναι γεμάτα. Όσο τα χρόνια περνάνε, το κολλαγόνο μειώνεται και το δέρμα γίνεται λεπτό. Κάποιες αισθητικές τεχνικές μπορεί να "τσιτώσουν" το δέρμα κρύβοντας τη χαλάρωση και τις ρυτίδες, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν το πρόσωπο. Έτσι, μετά το τεχνητό τέντωμα, το δέρμα του προσώπου θα δείχνει αφύσικα λείο, λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο.

Αυτό που αποτελεί όντως θεραπεία για το πρόσωπο είναι η Μεσοθεραπεία, γιατί εισάγουμε στοχευμένα και μετρήσιμα στο δέρμα τα φυσικά συστατικά που ούτως ή άλλως παράγει το ίδιο το δέρμα. Στις ώριμες ηλικίες, το δέρμα παράγει αυτά τα συστατικά σε μικρότερες ποσότητες. Οπότε δημιουργούμε στο δέρμα τις συνθήκες που είχε σε πολύ μικρότερες ηλικίες. Η Μεσοθεραπεία κάνει το πρόσωπο νέο, χαρίζει φρεσκάδα, καταπολεμά τις λεπτές ρυτίδες και ‒ το σπουδαιότερο όλων ‒ κάνει σύσφιξη. Αν, για παράδειγμα, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε έναν άνθρωπο 40 ετών, κάνουμε το δέρμα του να συμπεριφερθεί σαν να είναι 25 ετών, αφού «ξυπνάμε» τους ινοβλάστες του κι αρχίζει να παράγεται ξανά, σε ικανοποιητικό βαθμό, το δικό του κολλαγόνο. Πρόκειται για μία φυσική θεραπεία που έχει μακροχόνια δράση. Την κάνεις σήμερα και συνεχίζει να λειτουργεί για μήνες.

Στα 30 είσαι ακόμα νέα. Εάν αφήσεις το πρόσωπό σου μόνο στη φροντίδα μιας πολύ καλής κρέμας, μετά από κάποια χρόνια, το δέρμα σου θα είναι πολύ διαφορετικό  Στην άκρη του ματιού, γύρω απ’ το στόμα, στο μέτωπο, θα φαίνονται έντονα τα σημάδια του χρόνου, οι ρυτίδες.

Με μία έγκαιρη θεραπεία πρόληψης, με τη Μεσοθεραπεία, μπορείς να επιτρέψεις στο δέρμα σου να ωριμάζει με πολύ αργούς ρυθμούς.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η Αισθητική Μεσοθεραπεία προσώπου ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:

 • Αφυδατωμένο, ξηρό δέρμα
 • Ταλαιπωρημένο, θαμπό δέρμα
 • Κουρασμένο πρόσωπο με μικρές επιφανειακές ρυτίδες
 • Ήπια χαλάρωση στο πρόσωπο, στο περίγραμμα, στον λαιμό
 • Πρόληψη (αποφυγή σχηματισμού ρυτίδων, αποφυγή χαλάρωσης προσώπου)
 • Ως προετοιμασία για να δεχθεί καλύτερα το πρόσωπο άλλες θεραπείες αντιγήρανσης.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία o ιατρός παίρνει λίγο από το δικό σου αίμα, το επεξεργάζεται επιτόπου σε μια ειδική συσκευή (με φυγοκέντριση) και σου ξαναβάζει στη μέση στοιβάδα του δέρματος (χόριο) τα αιμοπετάλια από το δικό σου αίμα. Αυτά παράγουν πρωτεῒνες με αναζωογονητικές και αναπλαστικές ιδιότητες, που θα βελτιώσουν τις βλάβες στους ιστούς του δέρματός σου.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία έχει πάρα πολύ καλή δράση στις ήδη σχηματισμένες ρυτίδες. Δεν φεύγουν εντελώς, όμως απαλύνονται ώστε να μην ενοχλούν αισθητικά. Στις μικρές, επιφανειακές ρυτίδες υπάρχει σαφής βελτίωση.

ΕΤΕΡΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με την Ετερόλογη Μεσοθεραπεία εισάγουμε με μικροεγχύσιες στο δέρμα του προσώπου σκευάσματα απόλυτα φυσικά, για να δημιουργήσουμε συνθήκες νεανικού δέρματος. Έτσι βοηθάμε το δέρμα ενός ανθρώπου 40+ ετών να ξαναθυμηθεί τη φυσική διαδικασία αναζωογόνησης:

 • Μεμονωμένες βιταμίνες: Α, Ε, Β1, Β2, Β3, Β6, C (Από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Απαραίτητη για τη σύνθεση της υδροξυπρολίνης, το σημαντικότερο δομικό συστατικό του κολλαγόνου. Χωρίς βιταμίνη C δεν έχουμε παραγωγή κολλαγόνου).
 • Πολυβιταμινούχα σκευάσματα
 • Αμινοξέα: DMAE (Διμαιθυλοαμινοαιθανόλη)
 • Πεπτίδια: Εξαπεπτίδιο-8Ν-Acetyl
 • Φυσικές λιποδιαλυτικές ουσίες: Δεοξυχολικό Νάτριο, Φωσφατιδυλοχολίνη
 • Ιχνοστοιχεία
 • Νουκλεϊκά οξέα
 • Συνένζυμα
 • Αντιοξειδωτικές ουσίες
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Εκχύλισμα του φυτού Equisetum
 • Εκχύλισμα Αγκινάρας
   

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ MEDICAL NATURE FORMULA

Η Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula που εφαρμόζει με πολύ καλά αποτελέσματα ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης είναι ο ιδανικός συνδυασμός Αυτόλογης και Ετερόλογης Μεσοθεραπείας για το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ

Έχει επικρατήσει ο όρος "Mεσοθεραπεία για Κυτταρίτιδα", "Μεσοθεραπεία για Λιποδιάλυση" (μείωση τοπικού λίπους). Για να ακριβολογούμε, δεν πρόκειται για "μεσοθεραπεία", δεδομένου ότι η Μεσοθεραπεία γίνεται μόνο εντός του δέρματος (γι' αυτό και ονομάζεται "μεσοθεραπεία", από τη μέση στοιβάδα του δέρματος). Αντίθετα, οι ενέσιμες θεραπείες με έγχυση υγρού για βελτίωση της κυτταρίτιδας ή τη μείωση τοπικού λίπους μπορεί να απαιτήσουν εισχώρηση της βελόνας και κάτω από το δέρμα, μέχρι να φτάσουμε στον λιπώδη ιστό σε βάθος μέχρι 1-1,5 εκ.

Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη ποιος συνδυασμός φυσικών θεραπειών θα αναβαθμίσει καλύτερα το δικό σου πρόσωπο και σώμα!