Ετερόλογη και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη

Ξανασερβίροντας στο δέρμα σου τους φυσικούς χυμούς της νεότητας, με ιατρική αξιοπιστία...

Μετά τα 40, το δέρμα φαίνεται κουρασμένο, θαμπό. Η κουρασμένη όψη οφείλεται κυρίως στην αφυδάτωση. Όχι μόνο επειδή δεν πίνεις αρκετό νερό, αλλά κυρίως λόγω της ηλικίας, το δέρμα σου δεν μπορεί να παράγει κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη. Και αυτά χρειάζονται πολύ. 

Τα παιδιά έχουν πολύ κολλαγόνο διότι οι ινοβλάστες τους δουλεύουν εντατικά. Γι’ αυτό το πρόσωπό τους δείχνει τόσο φρέσκο. Επειδή έχει ένα παχύ στρώμα ιστού και τα μάγουλα είναι γεμάτα. Όσο τα χρόνια περνάνε, το κολλαγόνο μειώνεται και το δέρμα γίνεται λεπτό. Κάποιες αισθητικές τεχνικές μπορεί να "τσιτώσουν" το δέρμα κρύβοντας τη χαλάρωση και τις ρυτίδες, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν με φυσικό τρόπο το πρόσωπο. Έτσι, μετά το τεχνητό τέντωμα, το δέρμα του προσώπου θα δείχνει αφύσικα λείο, λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο.

Αυτό που αποτελεί όντως θεραπεία για το πρόσωπο είναι η Μεσοθεραπεία, γιατί εισάγουμε στοχευμένα και μετρήσιμα στο δέρμα τα φυσικά συστατικά που ούτως ή άλλως παράγει το ίδιο το δέρμα. Στις ώριμες ηλικίες, το δέρμα παράγει αυτά τα συστατικά σε μικρότερες ποσότητες. Οπότε δημιουργούμε στο δέρμα τις συνθήκες που είχε σε πολύ μικρότερες ηλικίες. Η Μεσοθεραπεία κάνει το πρόσωπο νέο, χαρίζει φρεσκάδα, καταπολεμά τις λεπτές ρυτίδες και ‒ το σπουδαιότερο όλων ‒ κάνει σύσφιξη. Αν, για παράδειγμα, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε έναν άνθρωπο 40 ετών, κάνουμε το δέρμα του να συμπεριφερθεί σαν να είναι 25 ετών, αφού «ξυπνάμε» τους ινοβλάστες του κι αρχίζει να παράγεται ξανά, σε ικανοποιητικό βαθμό, το δικό του κολλαγόνο. Πρόκειται για μία φυσική θεραπεία που έχει μακροχόνια δράση. Την κάνεις σήμερα και συνεχίζει να λειτουργεί για μήνες.

Στα 30 είσαι ακόμα νέα. Εάν αφήσεις το πρόσωπό σου μόνο στη φροντίδα μιας πολύ καλής κρέμας, μετά από κάποια χρόνια, το δέρμα σου θα είναι πολύ διαφορετικό.  Στην άκρη του ματιού, γύρω απ’ το στόμα, στο μέτωπο, θα φαίνονται έντονα τα σημάδια του χρόνου, οι ρυτίδες.

Με μία έγκαιρη θεραπεία πρόληψης και συγκεκριμένα με τη Μεσοθεραπεία, μπορείς να επιτρέψεις στο δέρμα σου να ωριμάζει με πολύ αργούς ρυθμούς.

Αντίθετα από τους επικερδείς μύθους που κυκλοφορούν για τις δυνατότητες της Μεσοθεραπείας (και εννοούμε πάντα την Ιατρική Μεσοθεραπεία που φτάνει την αποτελεσματικότητα στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, ανάλογα με τον Πιστοποιημένο Ιατρό που την ασκεί και με τα μέσα στα οποία είναι διατεθειμένος να επενδύσει), η Μεσοθεραπεία δεν εξαφανίζει τις βαθιές ρυτίδες. Ο κύριος ρόλος της Μεσοθεραπείας είναι να κάνει τις λεπτές ρυτίδες λιγότερο ορατές και να αναζωογονήσει από μέσα το δέρμα του προσώπου ώστε να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο η σύσφιξη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε νεανικότερες επιδερμίδες.

Πόσο θα ανορθωθεί το περίγραμμα του προσώπου; Πόσο θα μειωθεί η εμφάνιση των βαθιών ρυτίδων και πόσο θα λειανθούν οι προϋπάρχουσες λεπτές ρυτίδες; Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του συγκεκριμένου δέρματος.

Γιατί λοιπόν να μην καταφύγει μία γυναίκα σε άλλες αισθητικές λύσεις με πιο άμεσα εντυπωσιακά αποτελέσματα;

Για έναν πολύ σημαντικό λόγο:

Επειδή η Μεσοθεραπεία είναι η μόνη πραγματική ΘΕΡΑΠΕΙΑ αντιγήρανσης για το πρόσωπο και τον λαιμό. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία διορθωτική τεχνική που αφορά μόνο στο ορατό αποτέλεσμα, αλλά για μία ουσιαστικά θεραπευτική διαδικασία που επιβραδύνει τον χρόνο με φυσικό τρόπο.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η Αισθητική Μεσοθεραπεία προσώπου ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:

 • Αφυδατωμένο, ξηρό δέρμα
 • Ταλαιπωρημένο, θαμπό δέρμα
 • Κουρασμένο πρόσωπο με μικρές επιφανειακές ρυτίδες
 • Ήπια χαλάρωση στο πρόσωπο, στο περίγραμμα, στον λαιμό
 • Πρόληψη (αποφυγή σχηματισμού ρυτίδων, αποφυγή χαλάρωσης προσώπου)
 • Ως προετοιμασία για να δεχθεί καλύτερα το πρόσωπο άλλες θεραπείες αντιγήρανσης.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - PRP (Platelet-rich Plasma)

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία o ιατρός παίρνει λίγο από το δικό σου αίμα, το επεξεργάζεται επιτόπου σε μια ειδική συσκευή (με φυγοκέντριση) και σου ξαναβάζει στη μέση στοιβάδα του δέρματος (χόριο) τα αιμοπετάλια από το δικό σου αίμα. Αυτά παράγουν πρωτεῒνες με αναζωογονητικές και αναπλαστικές ιδιότητες, που θα βελτιώσουν τις βλάβες στους ιστούς του δέρματός σου.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) έχει πάρα πολύ καλή δράση στις ήδη σχηματισμένες ρυτίδες. Δεν φεύγουν εντελώς, όμως απαλύνονται ώστε να μην ενοχλούν αισθητικά. Στις μικρές, επιφανειακές ρυτίδες υπάρχει σαφής βελτίωση.

Δες και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία για αντιμετώπιση Πόνου και Φλεγμονών

ΕΤΕΡΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με την Ετερόλογη Μεσοθεραπεία εισάγουμε με μικροεγχύσιες στο δέρμα του προσώπου σκευάσματα απόλυτα φυσικά, για να δημιουργήσουμε συνθήκες νεανικού δέρματος. Έτσι βοηθάμε το δέρμα ενός ανθρώπου 40+ ετών να ξαναθυμηθεί τη φυσική διαδικασία αναζωογόνησης:

 • Μεμονωμένες βιταμίνες: Α, Ε, Β1, Β2, Β3, Β6, C (Από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Απαραίτητη για τη σύνθεση της υδροξυπρολίνης, το σημαντικότερο δομικό συστατικό του κολλαγόνου. Χωρίς βιταμίνη C δεν έχουμε παραγωγή κολλαγόνου).
 • Πολυβιταμινούχα σκευάσματα
 • Αμινοξέα: DMAE (Διμαιθυλοαμινοαιθανόλη)
 • Πεπτίδια: Εξαπεπτίδιο-8Ν-Acetyl
 • Φυσικές λιποδιαλυτικές ουσίες: Δεοξυχολικό Νάτριο, Φωσφατιδυλοχολίνη
 • Ιχνοστοιχεία
 • Νουκλεϊκά οξέα
 • Συνένζυμα
 • Αντιοξειδωτικές ουσίες
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Εκχύλισμα του φυτού Equisetum
 • Εκχύλισμα Αγκινάρας

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ MEDICAL NATURE FORMULA

Η Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula που εφαρμόζει με πολύ καλά αποτελέσματα ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης είναι ο ιδανικός συνδυασμός Αυτόλογης και Ετερόλογης Μεσοθεραπείας για το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Μεσοθεραπεία στο Medical Nature Center γίνεται σε 3 φάσεις:

 1. Αρχικά κάνουμε προετοιμασία του δέρματος με Οξέα Φρούτων για καλύτερη απορρόφηση των συστατικών και για επιπλέον λάμψη.
 2. Η κύρια Mεσοθεραπεία είναι η Eνέσιμη Mεσοθεραπεία, η οποία γίνεται με το ηλεκτρονικό πιστόλι μεσοθεραπείας στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος. Το ιατρικό μέρος της Μεσοθεραπείας, που αποτελεί και την κύρια Μεσοθεραπεία με τις μικροεγχύσεις, δεν γίνεται σε αισθητικό, αλλά μόνο σε εξειδικευμένο ιατρό. Ο εξειδικευμένος στην Μεσοθεραπεία Ιατρός κάνει μικροεγχύσεις των συστατικών που έχει επιλέξει ρυθμίζοντας και ελέγχοντας με απόλυτη ακρίβεια το βάθος της έγχυσης και την ποσότητα της θεραπευτικής ουσίας στο μόνιτορ του ηλεκτρονικού πιστολιού.
 3. Στο 3ο ​μέρος της Ιατρικής Μεσοθεραπείας σαρώνουμε τη θεραπευόμενη περιοχή με συσκευή derma pen, η οποία δημιουργεί χιλιάδες προσωρινούς πόρους. Κατά τη διάρκεια της σάρωσης του δέρματος γίνεται ταυτόχρονα επιπλέον εφαρμογή της ουσίας και απορρόφηση των επιλεγμένων συστατικών. Στο Medical Nature Center δεν χρησιμοποιούμε derma roller, αλλά derma pen, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό για 2 λόγους:
 • α) επειδή δημιουργεί περισσότερες οπές και
 • β) επειδή επιλέγεται με μεγαλύτερη ακρίβεια το βάθος του προσωρινού πόρου.

Μαζί με την ιατρική πιστοποιημένη γνώση και την εμπειρία του Ιατρού Σταύρου Ταταράκη, η Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της θεραπείας συνδυάζοντας σε κάθε στάδιο την πιο εξελιγμένη τεχνολογία με την πιο αποδοτική δράση:

 1. Οξέα Φρούτων (θεραπεία χωρίς επιπλέον χρέωση)
 2. Τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικό πιστόλι μεσοθεραπείας με απόλυτη ακρίβεια και έλεγχο έγχυσης για βάθος
 3. Derma pen αντί για derma roller

Η ιδιαίτερη αξία της Μεσοθεραπείας Medical Nature Formula δεν περιορίζεται μόνο σε όλους τους δυνατούς τρόπους μεγιστοποίησης του αποτελέσματος αντιγήρανσης, αλλά και στην όλη εμπειρία της θεραπείας.

Ο πιστοποιημένος στην Αισθητική Μεσοθεραπεία (Ετερόλογη και Αυτόλογη - PRP) Ιατρός Σταύρος Ταταράκης έχει ενδιαφερθεί και έχει φροντίσει ώστε η Μεσοθεραπεία Προσώπου στο Medical Nature Center να είναι μια πραγματικά ευχάριστη και ανώδυνη εμπειρία.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ

Έχει επικρατήσει ο όρος "Mεσοθεραπεία για Κυτταρίτιδα", "Μεσοθεραπεία για Λιποδιάλυση" (μείωση τοπικού λίπους). Για να ακριβολογούμε, δεν πρόκειται για "μεσοθεραπεία", δεδομένου ότι η Μεσοθεραπεία γίνεται μόνο εντός του δέρματος (γι' αυτό και ονομάζεται "μεσοθεραπεία", από τη μέση στοιβάδα του δέρματος). Αντίθετα, οι ενέσιμες θεραπείες με έγχυση υγρού για βελτίωση της κυτταρίτιδας ή τη μείωση τοπικού λίπους μπορεί να απαιτήσουν εισχώρηση της βελόνας και κάτω από το δέρμα, μέχρι να φτάσουμε στον λιπώδη ιστό σε βάθος μέχρι 1-1,5 εκ.

Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη πώς μπορεί να αναβαθμίσει το δικό σου πρόσωπο η Ιατρική Μεσοθεραπεία!