Gua Sha προσώπου για αναζωογόνηση


Το μασάζ προσώπου γκουασά έχει χαρακτηριστεί ως "botox της Ανατολής" ή "ανατολίτικο lifting" χάρη στις αποδεδειγμένες αντιγηραντικές του δράσεις: Φουσκώνει, συσφίγγει και αποτοξινώνει το δέρμα απαλύνοντας τις λεπτές ρυτίδες και αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση του προσώπου ανώδυνα και εντελώς φυσικά, χωρίς καμμία ξένη ουσία να εισέρχεται στο δέρμα.

Δοκιμασμένη από την εποχή της Δυναστείας Μινγκ (1368 – 1644) αυτή η φυσική θεραπεία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής έχει δικαιολογημένα κερδίσει οπαδούς στον δυτικό κόσμο, ακόμα και σε διασημότητες όπως η Gwyneth Paltrow και η Elle Macpherson που έχουν εντάξει το gua sha ανάμεσα στις φροντίδες για τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας.

Gua sha, ρυτίδες και χαλάρωση προσώπου

Μετά τα 20, η επιδερμίδα μας χάνει 1% από το φυσικό της κολλαγόνο κάθε χρόνο. Έτσι, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται πιο λεπτό και πιο εύθραυστο. Σαν να μην έφτανε αυτό, με το καθημερινό άγχος το δέρμα επιβαρύνεται από τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός αποσύρει πολύτιμο αίμα από την επιδερμίδα για να ενισχύσει τους μυς και την καρδιά σε έναν στρεσαρισμένο οργανισμό.

Τα προϊόντα περιποίησης προσώπου (κρέμες, μάσκες), όσο ακριβά και αν είναι, δεν έχουν τη δυνατότητα να εισχωρήσουν σε βάθος μέσα στο δέρμα και ν' αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις 3 απειλές του χρόνου στο πρόσωπο μιας γυναίκας:

 1. Ρυτίδες
 2. Χαλάρωση
 3. Λέπτυνση δέρματος

Και στα 30 λίγες γυναίκες σκέφτονται να ξεκινήσουν προληπτικά μια πολύ εντατική φυσική θεραπεία αντιγήρανσης όπως η ιατρική μεσοθεραπεία.

Αντίθετα, σε οποιαδήποτε ηλικία μετά τα 25, το gua sha είναι μια εντατική θεραπεία που προσφέρεται ως το ιδανικό μασάζ προσώπου για σύσφιξη ή ως ένα αναχαιτιστικό μασάζ προσώπου για ρυτίδες, είτε προληπτικά είτε θεραπευτικά, με ορατά αποτελέσματα σε λεπτές ρυτίδες.

Τα 6 πλεονεκτήματα του gua sha έναντι άλλων θεραπειών αντιγήρανσης

 1. Πιο οικονομικό σε σύγκριση με άλλες φυσικές θεραπείες για ρυτίδες.
 2. Πιο φυσικό και υγιεινό, χωρίς εισχώρηση ξένης ουσίας: βοηθάει τον οργανισμό να λειτουργήσει από μέσα για να διώξει τις τοξίνες και να φέρει στο πρόσωπο λάμψη, σύσφιξη και τόνωση.
 3. Εντελώς ανώδυνο
 4. Αποτελεσματικό για ρυτίδες, σύσφιξη και αποτοξίνωση σε αντίθεση με προϊόντα επιφανειακής δράσης (μάσκες και κρέμες προσώπου)
 5. Πολύ ευχάριστη, χαλαρωτική εμπειρία
 6. Το ελαφρύ κοκκίνισμα μετά τη θεραπεία διαρκεί πολύ λίγο.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία gua sha

Περισσότερες από 500 έρευνες έχουν αποδείξει τη θεραπευτική δράση του gua sha στην Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική, ιδιαίτερα μετά το 2009, όταν μία μελέτη γερμανικού πανεπιστημίου κατέδειξε με επιστημονική ακρίβεια τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του gua sha.

Στην κινεζική γλώσσα "gua" σημαίνει "αποξέω" και "sha" δηλώνει τη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο, ασθένεια ή φλεγμονή. Επίσης σημαίνει και εξανθήματα ή μικρές αιμορραγικές κηλίδες (πετέχειες) κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, που προκαλούνται προσωρινά κατά τη διαδικασία του gua sha.

Gua sha ονομάζονται επίσης και οι λείες, στρογγυλοποιημένες κοκκάλινες πλάκες που χρησιμοποιούνται για αυτό το είδος θεραπευτικού μασάζ.

Παρ' όλο που το gua sha προσώπου δεν είναι τόσο βαθύ όσο το gua sha σώματος, η αντιγηραντική δράση του οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό. Καθώς το δέρμα "ξύνεται" απαλά με το λείο εργαλείο, οι εσωτερικές στοιβάδες ενεργοποιούνται. Η συσσωρευμένη λέμφος που προκαλεί τη χαλάρωση απομακρύνεται. Μαζί φεύγουν και οι τοξίνες και έτσι καθαρίζει εκ βάθους η επιδερμίδα. Αφού απομακρυνθούν τα νεκρά αιμοπετάλια και οι τοξίνες, αρχίζουν να δημιουργούνται νέα, υγιή κύτταρα και η επιδερμίδα αναζωογονείται με τον πιο φυσικό τρόπο.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, ένας από τους κυριότερους ενεργειακούς διαύλους στο πρόσωπο είναι ο στομαχικός δίαυλος, ο οποίος ευθύνεται για τη μυϊκή τόνωση και ανόρθωση.

12 οφέλη του μασάζ προσώπου gua sha

 1. Αποτοξινώνει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού.
 2. Τρέφει τα κύτταρα του δέρματος χάρη στην αυξημένη παραγωγή αίματος και οξυγόνου.
 3. Τα κύτταρα ενεργοποιούνται και το δέρμα αποκτά ελαστικότητα καθώς το δέρμα παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.
 4. Με το μασάζ, χαλαρώνουν οι σφιγμένοι μύες που έχουν προκαλέσει τις ρυτίδες (το αποτέλεσμα γίνεται ολοένα και πιο ορατό με τις επαναληπτικές συνεδρίες).
 5. Συσφίγγει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει και έτσι ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου.
 6. Φουσκώνει το δέρμα έτσι που λειαίνονται οι ρυτίδες και δεν φαίνονται.
 7. Κάνει λιγότερο έντονες τις καφέ κηλίδες της ηλικίας.
 8. Απαλύνει τα συμπτώματα του στρες στο πρόσωπο (σημάδια καθημερινής κόπωσης, σφιγμένο σαγόνι, κουρασμένα μάτια).
 9. Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω απ' τα μάτια που έχουν σχηματιστεί λόγω ηλικίας.
 10. Βοηθά σε ακμή, ερυθήματα (κοκκινίλες), ουλές, ανοικτούς πόρους.
 11. Ενυδατώνει φυσικά το δέρμα.
 12. Η επιδερμίδα αποκτά ένα πιο υγιές χρώμα και λάμψη από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Πονάει το gua sha προσώπου;

Σε αντίθεση με το σωματικό gua sha που ξύνει (gua) κυριολεκτικά το δέρμα, το γκουασά προσώπου δεν τραυματίζει την επιδερμίδα, γιατί γίνεται πιο απαλά, καθώς το δέρμα του προσώπου είναι πιο λεπτό απ' ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Έτσι η εμπειρία ενός μασάζ προσώπου gua sha είναι ευχάριστα χαλαρωτική.

Πόσες συνεδρίες gua sha χρειάζεσαι;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία gua sha θα νιώσεις και θα δεις το πρόσωπό σου πιο ανανεωμένο και λαμπερό. Για να έχεις όμως πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα χρειαστούν 6-8 συνεδρίες. Το ιδανικό είναι να κάνεις μία κάθε εβδομάδα. Το αποτέλεσμα της ανάπλασης του δέρματος θα κρατήσει περίπου 6 μήνες.

Έχει παρενέργειες το gua sha προσώπου;

Το μασάζ προσώπου δεν έχει παρενέργειες. Θα πρέπει όμως να μην γίνεται στα σημεία όπου υπάρχει ανοιχτή πληγή στο δέρμα, κρεατοελιές, σπασμένες φλέβες, εξανθήματα (κοκκινίλες) ή μώλωπες (μελανιές).

Πόσο στοιχίζει το γκουασά προσώπου;

Ως εντατική φυσική θεραπεία αντιγήρανσης το guasha θεωρείται σχετικά οικονομικό. Στην Ελλάδα μια συνεδρία μασάζ guasha στοιχίζει περίπου 30 ευρώ και διαρκεί ένα μισάωρο.
Το κόστος και η διάρκεια της συνεδρίας μπορεί να κυμανθούν ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος.

Πώς γίνεται το μασάζ προσώπου gua sha

Δες εδώ όλη τη θεραπευτική διαδικασία του γκουασά για ανάπλαση δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό και τι συμβουλεύει η Αισθητικός Έλλη Τσανταρλιώτη, ιδιοκτήτρια του Ινστιτούτου Αισθητικής Elisabeth's Point.

Κλείσε εδώ το ραντεβού σου για εξειδικευμένο μασάζ προσώπου gua sha στο Elisabeth's Point στην Πεύκη.