Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Με την Medical Nature Formula είχα θεαματικά αποτελέσματα...

"Δεν μπορούσα να περπατήσω καλά, πονούσαν τα γόνατά μου. Όταν ακολούθησα σωστά το πρόγραμμα διατροφής, είχα θεαματικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τον βελονισμό που κάναμε.
Κάποια στιγμή, έκανα και την ομοιοπαθητική, γιατί, από διάφορους εξωγενείς παράγονες, βρέθηκε ο οργανισμός μου ακάλυπτος με πολλά προβλήματα, χωρίς τη δυνατότητα να αμύνεται. Eίχα άγxoς, δεν κοιμόμουνα, έκλαιγα… Και με το πρόγραμμα ομοιοπαθητικής που ακολούθησα, βοηθήθηκα αρκετά.

Ο ωτοβελονισμός με βοήθησε στη βουλιμία. Είχα πάρα πολύ στρες και με με τον ωτοβελονισμό, σταδιακά, έγινα πιο ήρεμη. Τα αποτελέσματα είχαν ξεκινήσει να φαίνονται μέσα στον μήνα.
Όταν ήμουν συνεπής με ό,τι έκανα, έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Τον πιστεύω πάρα πολύ τον κ. Σταύρο. Και η κόρη μου έκανε διάφορα για αδυνάτισμα. Πολύ ευχαριστημένη."

 

Ξ. Η. - Άγχος, Παχυσαρκία και Πόνος στα γόνατα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ραγάδα Πρωκτού και Φυσικές Θεραπείες...

Είχα ραγάδα πρωκτού και έπρεπε να κάνω χειρουργική επέμβαση γιατί με τη συμβατική θεραπεία δεν είδα καμία βελτίωση. Είχα κάνει 4 προσπάθειες με την κλασική ιατρική με 2 διαφορετικούς γιατρούς (γαστρεντερολόγο και χειρουργό με ειδικότητα στο έντερο) οι οποίες δεν απέδωσαν. Ο χειρουργός μου έδωσε χαρτί εισαγωγής για την επέμβαση, αλλά επειδή αργούσε είπα, ας δοκιμάσω και την ομοιοπαθητική.

Φυσική Θεραπεία για Ραγάδα πρωκτού

Ξεκίνησα με τον κ. Πρωτόπαπα, με Διατροφή, Συμπληρώματα και Ομοιοπαθητικά. Δεν υπήρχε βελτίωση από την αρχή. Πέρασε περίπου ενάμισης μήνας και τότε άρχισα να βλέπω βελτίωση.

Η ραγάδα του πρωκτού είναι μια πολύ επώδυνη κατάσταση. Σχίζεται το ορθό και όταν πήγαινα στην τουαλέτα είχα αφόρητους πόνους για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν πάρα πολύ επώδυνο, γι' αυτό είχα φτάσει και μέχρι το χειρουργείο. Οπότε δεν περίμενα ότι με την ομοιοπαθητική θα είχα ουσιαστική βελτίωση. Η ραγάδα δεν κλείνει γιατί μια πληγή που την γρατσουνάνε τα περιττώματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κλείσει. Το ότι είδα βελτίωση ήταν πολύ σημαντικό. Σταδιακά, πονούσα λιγότερες ώρες, πολύ λιγότερο σε ένταση και άλλαζε και μορφή ο πόνος, δηλαδή από πολύ οξύς και σαν να με καίει είχε αρχίσει να γίνεται πιο βουβός.

Σιγά σιγά, με τα ομοιοπαθητικά και με ειδικά συμπληρώματα διατροφής και φυτικές ίνες, άρχισε η κατάσταση να βελτιώνεται μέχρι που έγινα τελείως καλά και δεν το πιστεύω ούτε κι εγώ.

Γενικά τα συμπληρώματα που μου είχε δώσει και η ομοιοπαθητική ήταν ώστε να δυναμώσει ο οργανισμός και να θεραπεύσει ο ίδιος την πληγή.

Στο εξάμηνο είχα δει τρομερή βελτίωση, άντε να με ενοχλούσε 2-3 ώρες μετά την αφόδευση και όχι πια ολόκληρη την ημέρα.
Στον χρόνο και κάτι θεραπεύτηκα εντελώς.

Σταμάτησα την ομοιοπαθητική όσο αφορά αυτό το θέμα, γιατί δεν έχω πια ανάγκη.

Πολύποδες στο ορθό

Είχα και πολύποδες στο ορθό, οι οποίοι εξαφανίστηκαν. Ο κ. Πρωτόπαπας μου είχε δώσει και κάτι ειδικά συμπληρώματα για τους πολύποδες, μαζί με την ομοιοπαθητική αγωγή.

Έκζεμα στα χέρια

Έχω και στα χέρια έκζεμα και αυτό πήγε πάρα πολύ καλά. Πέρναγαν μήνες χωρίς να βάλω κάποια κρέμα. Γιατί πριν χρησιμοποιούσα κρέμες με κορτιζόνη, ενώ τώρα έχω πάρα πολύ καιρό  (μήνες) να βάλω.

Δυσκοιλιότητα, Ομοιοπαθητική και Διατροφή

Τη δυσκοιλιότητα την πέρναγα στο φλου, δεν έδινα σημασία, αλλά τελικά μπορεί να κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά.

Η δυσκοιλιότητα έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πιστεύω ότι η αιτία της δυσκοιλιότητάς μου ήταν η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και ότι η ομοιοπαθητική με βοήθησε και σε αυτό το κομμάτι. Γιατί με τον ομοιοπαθητικό συζητάς και τα ψυχολογικά σου, όχι μόνο τα σωματικά συμπτώματα. Γι' αυτό θεωρώ ότι η ομοιοπαθητική είναι πιο ολοκληρωμένη θεραπεία.

Σχετικά με τη δυσκοιλιότητα είμαι πολύ καλύτερα. Πρέπει να συνεχίσω να προσέχω τη διατροφή μου, αλλά ακόμα και κάποια μέρα που θα δυσκολευτώ δεν έχω πόνους, δεν έχω τίποτα, είναι σαν αν μην είχα ποτέ κάτι. Τώρα πια έχει αλλάξει η διατροφή μου. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στις βλακείες που έτρωγα παλιά. Τρώω φρούτα και λαχανικά που δεν έτρωγα, πίνω νερό που δεν έπινα.

Ενέργεια

Από τον πρώτο καιρό της θεραπείας η ενέργειά μου ήταν ανεβασμένη.

Άγχος

Το άγχος μου παραμένει, αλλά πιο ήπιο και με επισκέπτεται κατά πιο αραιά διαστήματα. Είναι ελεγχόμενο, ενώ παλιά ήταν ανεξέλεγκτο. Το άγχος που είχα κι αυτή η ένταση έκανε το στομάχι μου μια πέτρα. Στο ηλιακό πλέγμα, κάτω απ' το στήθος. Ξαφνικά σου περνάει μια αρνητική σκέψη και μετά κατευθείαν στο στομάχι. Κι αυτό ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κρατούσε 4-5 μέρες και μετά έφευγε. Τώρα είναι ελεγχόμενο κι έχει πολύ καιρό να με πιάσει. Τώρα είμαι καλά, αρκετό καιρό.

Γι' όλα αυτά δεν υπάρχει πλέον λόγος να κάνω άλλες συνεδρίες επειδή θεωρώ ότι ολοκληρώθηκε πλήρως η θεραπεία μου.
 

Δ. Δ. - Ραγάδα Πρωκτού, Πολύποδες στο Ορθό, Έκζεμα στα χέρια, Δυσκοιλιότητα, Άγχος

Ομοιοπαθητική και Συμπληρώματα Διατροφής για Crohn...

Το βασικό μου πρόβλημα είναι η αιμορραγική κολίτιδα και κατά δεύτερο λόγο, η αλλεργική ρινίτιδα. Το πρόβλημα το έχω από 26 και τώρα είμαι 56. Στην αρχή πήγα με την κλασική ιατρική και μου έδωσαν κορτιζόνη. Είχα φοβερές παρενέργειες, μουδιάσματα, αντιδράσεις συναισθηματικές, μουδιάσματα στο κεφάλι, χωρίς να είναι πολύ μεγάλη η δόση της κορτιζόνης.

Σταμάτησα να την χρησιμοποιώ, παρ' όλο που τα συμπτώματα έγιναν τρις χειρότερα όταν την σταμάτησα. Μετά ξεκίνησα Ομοιοπαθητική και με βοήθησε πάρα πολύ. Κατά διαστήματα είχα κρίσεις. Μετά από ένα διάστημα δέκα ετών, σταμάτησα την ομοιοπαθητική και ήμουν σχετικά εντάξει. Μετά μπήκα στην κλιμακτήριο και είχα διάφορες ψυχολογικές αναταραχές. Η κολίτιδα είναι ψυχοσωματική ασθένεια. Σε αυτή την τελευταία φάση πήγα σε άλλον ομοιοπαθητικό, στον Μάριο Πρωτόπαπα, και ακολουθώ την δική του ομοιοπαθητική προσέγγιση μαζί με συμπληρώματα διατροφής που μου δίνει. Πηγαίνω πάρα πολύ καλά. Έχασα και βάρος. Πριν είχα πολύ κατακράτηση, ήμουνα πρησμένη. Όταν το έντερο δεν είναι καλά, πάνε πολλά πράγματα άσχημα. Και ίσως και γι' αυτό ξεκίνησε και η ρινίτιδα.
 
Όσο υποχωρεί η κολίτιδα, η ρινίτιδα βελτιώνεται. Δεν με απασχολεί τόσο πια όσο πριν. Γενικά, έχω δει πολλή βελτίωση. Τα ομοιοπαθητικά που επέλεξε να μου δώσει ο Μάριος έχουν δουλέψει και σε βαθύτερο επίπεδο, στην ιδιοσυγκρασία, και νιώθω ότι είμαι πιο ξελαμπικαρισμένη, πιο ξεκάθαρες οι αποφάσεις μου. Νιώθω ότι αυτή τη φορά υπάρχει ουσιαστική θεραπεία σε βάθος. Μπορεί να μην είναι τόσο άμεση η ανακούφιση των συμπτωμάτων – που υπάρχει ούτως ή άλλως, αφού δεν έχω καθόλου συμπτώματα αυτή τη στιγμή, είμαι σε ύφεση, μια χαρά – αλλά νιώθω ότι υπάρχει και βαθύτερη αλλαγή και όχι μόνο στα εξωτερικά συμπτώματα.
 
Ο Μάριος είναι πολύ γνώστης των πραγμάτων. Ασχολήθηκε μαζί μου σε βάθος, το έψαξε πολύ. Περισσότερο από παλαιότερη εμπειρία μου με ομοιοπαθητικούς. Τα ομοιοπαθητικά που μου έδωσε αυτές τις τελευταίες φορές δεν μου τα είχαν ξαναδώσει παλαιότερα, δεν μου τα είχαν βρει. Έχει φοβερή παρατηρητικότητα, του έχω πολύ εμπιστοσύνη. Είναι πολύ ιδιαίτερος.

 

Α. Ο., 56 ετών - Νόσος του Crohn (Αιμορραγική Κολίτιδα), Αλλεργική Ρινίτιδα

Φυσικά συμπληρώματα και Ομοιοπαθητική για Σκλήρυνση κατά πλάκας...

Πριν 5 χρόνια έπαθα μία κρίση, είχα διπλωπία, ίλιγγο, δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, δεν μπορούσα να σταθώ, δεν μπορούσα να περπατήσω. Νοσηλεύτηκα για ένα μήνα, μου έκαναν παρακέντηση και διαγνώστηκα για σκλήρυνση κατά πλάκας. Με βάλανε σε ενέσιμη θεραπεία.

Λόγω βαρύτατων οικογενειακών προβλημάτων η ψυχολογία μου ήταν πολύ χάλια. Είχα καταθλιπτικά επεισόδια. Με παρακολουθεί ακόμα ψυχίατρος, όμως χωρίς φάρμακα.

Ξεκίνησα θεραπεία με τον Μάριο, ομοιοπαθητική και φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Κατά διαστήματα μου δίνει διάφορα βοηθήματα, μαγνήσιο, βιταμίνες και κάποια χάπια ομοιοπαθητικά ανάλογα με το τι κρίνει εκείνος ότι πρέπει να πάρω. Μου δίνει και σίδηρο γιατί έχω και αναιμία και με όλη η αγωγή βοηθάει πάρα πολύ.

Μετά από ενάμιση χρόνο περίπου ήμουν αρκετά καλύτερα σε όλα έτσι που, σε συνεννόηση με τον γιατρό που με παρακολουθεί, μείωσα και μετά σταμάτησα τις ενέσεις. Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί το μόνο που μου δίνει τώρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι βιταμίνη D3. Κάνω μαγνητικές συνέχεια και η κατάσταση είναι στάσιμη, αλλά σωματικά είμαι καλύτερα. Δεν είναι συνηθισμένο αυτό. Είναι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μου, που ο οργανισμός μου ανταποκρίνεται έτσι στην ομοιοπαθητική και στα φυσικά συμπληρώματα που μου δίνει ο Μάριος. Στα πέντε χρόνια που έχουν περάσει όχι μόνο δεν έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, αλλά έχω βελτιωθεί από όλες τις απόψεις.

Κατάθλιψη

Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν έχω πλέον τα καταθλιπτικά επεισόδια, δεν κάνω άσχημες σκέψεις, κοιμάμαι καλύτερα, έχει βελτιωθεί η όρεξή μου, η διάθεσή μου.

Ακράτεια και Αϋπνία

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ξυπνούσα πάρα πολλές φορές τη νύχτα, επειδή έχω και ακράτεια λόγω της σκλήρυνσης. Παλαιότερα σηκωνόμουνα 3-4 φορές. Τώρα μια ή δύο το πολύ, αλλά μετά θα με πάρει πάλι ο ύπνος, ενώ παλιά δεν κοιμόμουνα ξανά και έμενα άυπνη όλη νύχτα. Και η ακράτεια έχει βελτιωθεί.

Αστάθεια - Ίλιγγος

Είχα αστάθεια. Εκεί που πήγαινα στην ευθεία, βρισκόμουνα αλλού. Χωρίς να το καταλαβαίνω, πήγαινα αριστερά, δεξιά, βρισκόμουνα στη μέση του δρόμου, σκόνταφτα, έπεφτα και στο δρόμο και μέσα στο σπίτι. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Περπατάω ευθεία και ξεφεύγω μόνο όταν είμαι πολύ στενοχωρημένη. Αλλιώς μέσα στο σπίτι περπατάω χωρίς να χτυπάω πια στα έπιπλα.

Διπλωπία

Τώρα δεν έχω θέμα με την όραση. Είμαι εντάξει.

Πονοκέφαλος

Είχα πονοκεφάλους, έχω ακόμα αλλά όχι σε τόση ένταση. Τώρα έχω μόνο 2-3 μέρες όταν περιμένω να αδιαθετήσω. Πριν μέσα στο μήνα ήμουν 4 μέρες καλά και όλες τις υπόλοιπες με πονοκέφαλο.

Κόπωση - Ενέργεια

Ένιωθα κούραση, δεν ξυπνούσα το πρωί, δεν είχα διάθεση ούτε να μαγειρέψω ένα φαγητό στα παιδιά μου. Τώρα αισθάνομαι καλά, έχω διάθεση για ζωή. Παλιά δεν έβγαινα απ' το σπίτι.

Κινητικότητα

Στο νοσοκομείο για 1 μήνα με μετακινούσαν με το φορείο, δεν περπατούσα καθόλου. Και όταν βγήκα μου πήρε ένα χρόνο για να επανέλθω, να σηκώνομαι. Τότε άρχισε να αποδίδει η θεραπεία του Μάριου. Γιατί στην αρχή δεν τον βοηθούσα κι εγώ πολύ, δεν του έλεγα ακριβώς τι μου συνέβαινε, μέχρι να τον εμπιστευτώ, να του ανοιχτώ. Και δυσκόλευα έτσι το έργο του. Όμως τελικά τον εμπιστεύτηκα κι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτά που μου πρότεινε. Και με βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα δεν παίρνω καθόλου χημικά φάρμακα. Έχω δει γενική βελτίωση σε διάστημα 5 ετών. Έχει βελτιωθεί και η αυτοπεποίθησή μου, αισθάνομαι πιο σίγουρη για τον εαυτό μου. Του χρωστάω πάρα πολλά.
 

Τ.Δ. - Σκλήρυνση κατά πλάκας, Κατάθλιψη, Αϋπνία, Διπλωπία, Ίλιγγος, Αστάθεια, Κεφαλαλγία, Κόπωση, Ακράτεια

Μετά την Ομοιοπαθητική έκανα παιδί...

Δεν είχα περίοδο για περίπου δύο χρόνια. Ήμουν σε ορμονική θεραπεία, η οποία δεν με βοήθησε καθόλου. Άρχισα ομοιοπαθητική και στους πρώτους τρεις μήνες, μου ήρθε η περίοδός μου. Και έκανα και ωορρηξία, ενώ πριν δεν είχα καθόλου ωορρηξία. Στους 6 μήνες έμεινα έγκυος. Είχα άστατη περίοδο από μικρή, ενώ μετά την ομοιπαθητική, μου έρχεται κανονικότατα.

Συν το ότι είχα πολλά προβλήματα με με τους σπονδύλους στη μέση μου. Με την ίδια θεραπεία που έκανα για να μου έρθει η περίοδος, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά προβλήματα με τη μέση μου. Πάνε δωδεκάμισι χρόνια.

Αρχίσαμε την θεραπεία τον Μάρτιο, εγώ έμεινα έγκυος τον Οκτώβριο. Και τώρα έχω την κόρη μου. Και μου είχαν πει ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Οι γυναικολόγοι ήταν κάθετοι σ’ αυτό. Ήμουν σε ορμονική θεραπίεα για 8 μήνες και πήρα πάρα πολύ βάρος. Όλα αυτά τα χρόνια, θα είχα ακόμα πάρα πολλά προβλήματα αν δεν είχα κάνει την ομοιοπαθητική θεραπεία.
 

Α. Τ. - Αμηνόρροια, Πόνος στη μέση
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης