Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Βελονισμός για Στρες και Αδυνάτισμα...

"Αρχικά είχα έρθει για διατροφή. Είχα έρθει σε μία περίοδο που ήμουν αρκετά στρεσαρισμένη και ήθελα ν' αδυνατίσω, αλλά δεν βοήθησε η μέθοδος που ακολουθήσαμε με τον βελονισμό, γιατί ήμουν συναισθηματικά στρεσαρισμένη και δεν μπορούσε να αποδώσει το πρωτόκολο του βελονισμού για αδυνάτισμα, ούτε εγώ μπορούσα ν' ακολουθήσω τη διατροφή.

Και τη δεύτερη φορά που ήρθα και το είδαμε, αλλάξαμε το πρωτόκολλο του βελονισμού, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο βελονισμού για στρες και σταματήσαμε την προσπάθεια για δίαιτα.

Αυτό με βοήθησε και στον ύπνο που είχα κακή ποιότητα ύπνου και στην καθημερινότητά μου να αποβάλω το στρες.  Αισθάνομαι πιο ήρεμη, πιο ενεργητική και πιο ζωντανή. Τώρα είμαι έτοιμη να αρχίσω το πρόγραμμα διατροφής για να χάσω τα κιλά που θέλω."
 

Γιώτα Κ., 34 ετών - Στρες, Κακή ποιότητα Ύπνου
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Γενική ανανέωση με τη Medical Nature Formula...

Έχω κάνει βελονισμό για τον αυχένα και την ωμοπλάτη. Είχα μεγάλο θέμα για κάνα μήνα. Είχα πολλούς πόνους, δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ και με βοήθησε πάρα πολύ ο βελονισμός. Είχα πίσω στην πλάτη ένα πιάσιμο απ’ τη δουλειά. Πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. 

Έκανα και διατροφή στον Σταύρο και έχασα 3 κιλά, τόσα όσα ήθελα να χάσω.

Με τη μεσοθεραπεία είδα πολλή φρεσκάδα, πολλή ανανέωση στο πρόσωπο, μου άρεσε πάρα πολύ. Υπάρχει διαφορά σε σχέση με τις προϊοντικές θεραπείες προσώπου από αισθητικό.

Ομοιοπαθητική έκανα για άγχος, για ψυχολογικούς λόγους γενικότερα, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό.

 

Π. Ψ., Αισθητικός - Άγχος, Πόνος στην Πλάτη, Περιττά Κιλά, Aϋπνία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ίλιγγος, Αϋπνία και Κάπνισμα τέλος με Βελονισμό...

Ξεκίνησα αντικαπνική αγωγή, για να σταματήσω το τσιγάρο. Με έπιασε ο βελονισμός. Από την πρώτη επίσκεψη μου μύρισε άσχημα το τσιγάρο, δεν είχα διάθεση να καπνίσω. Δοκίμασα κάποιες φορές και το έσβηνα αμέσως. 

Με τον βελονισμό αντιμετωπίστηκε η αϋπνία που είχα λόγω καπνίσματος

Μετά τη διακοπή του καπνίσματος άλλαξε ο ύπνος μου πάρα πολύ. Ήμουνα πολύ ήρεμη και κοιμόμουνα, που άλλες φορές κοιμόμουνα με διακοπές, όχι τόσο καλά. Το τσιγάρο μου προκαλούσε αϋπνία. Γενικά πήγε καλά η αντικαπνική αγωγή που έκανα, παρ' όλο που στην αρχή είχα κάτι σκαμπανεβάσματα λόγω απρόσμενων συνθηκών.

Βελονισμός για Ίλιγγο

Μετά από 2 εβδομάδες μου παρουσιάστηκε έντονη ζάλη σαν ίλιγγος, κάτι που μου είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα. Ο κ. Ταταράκης μου έκανε κάποιες εφαρμογές με τις βελόνες στο αυτί και αμέσως ‒ ΑΜΕΣΩΣ ‒ άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα. Πραγματικά ήταν σωτήριο. Πριν σηκωθώ απ' το κρεβάτι του ιατρείου, ένιωσα ν' ανακουφίζομαι απ'  τις ζαλάδες. Μπορώ να πω οι ίλιγγοι μου πέρασαν στο 95%, ίσως και παραπάνω. Απλά είπαμε να το παρακολουθήσουμε λίγο και, αν ξαναχρειαστεί, να ξανακάνουμε μια εφαρμογή. Κι αυτός ο βελονισμός, παρ' όλο που στην πορεία συνέβησαν κάποια γεγονότα που με τάραξαν πάρα πολύ, με κράτησε καλά. Πιστεύω θα ήμουν πολύ χειρότερα αν δεν είχα βοηθηθεί στην περίπτωση της ζάλης.

Συνέβη ένα πολύ τραγικό γεγονός, το οποίο με έφερε πίσω (ο χώρος και η κατάσταση που ήμασταν, πάρα πολλοί  καπνίζοντες) και κάπνισα πάλι για 4-5 μέρες, όχι όμως όπως κάπνιζα πριν. Τώρα δεν καπνίζω πια.

Διακοπή τσιγάρου και κιλά

Ήθελα πολύ να το κόψω. Είχα κάνει προσπάθειες μόνη μου αρκετές φορές αλλά στην πορεία χαλούσε. Και κάποια στιγμή είπα ότι "πρέπει να το πάρεις απόφαση". Με φόβισε ότι όταν είχα προσπαθήσει να το κόψω μόνη μου πριν αρκετούς μήνες και είχα πάρει αρκετά κιλά. Και αυτός ήταν και ένας απ΄τους λόγους που το είχα ξαναρχίσει. Τώρα όμως με τον κ. Ταταράκη το ελέγχουμε αυτό, γιατί την 2η εβδομάδα της διακοπής του καπνίσματος άρχισε να μου ανοίγει η όρεξη. Και εκεί μου έκανε μια εφαρμογή και επανήλθα στα φυσιολογικά μου.

Ήταν πολύ σπουδαίος. Είναι ευρύ το φάσμα του βελονισμού που μπορεί να σε ωφελήσει κάπου που έχεις ανάγκη. Δεν έχω γνωρίσει άλλον βελονιστή σαν αυτόν. Είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει.

 

Σοφία Δ. - Κάπνισμα, Ίλιγγος, Βουλιμία, Αϋπνία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Φυσικά συμπληρώματα και Ομοιοπαθητική για Σκλήρυνση κατά πλάκας...

Πριν 5 χρόνια έπαθα μία κρίση, είχα διπλωπία, ίλιγγο, δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, δεν μπορούσα να σταθώ, δεν μπορούσα να περπατήσω. Νοσηλεύτηκα για ένα μήνα, μου έκαναν παρακέντηση και διαγνώστηκα για σκλήρυνση κατά πλάκας. Με βάλανε σε ενέσιμη θεραπεία.

Λόγω βαρύτατων οικογενειακών προβλημάτων η ψυχολογία μου ήταν πολύ χάλια. Είχα καταθλιπτικά επεισόδια. Με παρακολουθεί ακόμα ψυχίατρος, όμως χωρίς φάρμακα.

Ξεκίνησα θεραπεία με τον Μάριο, ομοιοπαθητική και φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Κατά διαστήματα μου δίνει διάφορα βοηθήματα, μαγνήσιο, βιταμίνες και κάποια χάπια ομοιοπαθητικά ανάλογα με το τι κρίνει εκείνος ότι πρέπει να πάρω. Μου δίνει και σίδηρο γιατί έχω και αναιμία και με όλη η αγωγή βοηθάει πάρα πολύ.

Μετά από ενάμιση χρόνο περίπου ήμουν αρκετά καλύτερα σε όλα έτσι που, σε συνεννόηση με τον γιατρό που με παρακολουθεί, μείωσα και μετά σταμάτησα τις ενέσεις. Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί το μόνο που μου δίνει τώρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι βιταμίνη D3. Κάνω μαγνητικές συνέχεια και η κατάσταση είναι στάσιμη, αλλά σωματικά είμαι καλύτερα. Δεν είναι συνηθισμένο αυτό. Είναι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μου, που ο οργανισμός μου ανταποκρίνεται έτσι στην ομοιοπαθητική και στα φυσικά συμπληρώματα που μου δίνει ο Μάριος. Στα πέντε χρόνια που έχουν περάσει όχι μόνο δεν έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, αλλά έχω βελτιωθεί από όλες τις απόψεις.

Κατάθλιψη

Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν έχω πλέον τα καταθλιπτικά επεισόδια, δεν κάνω άσχημες σκέψεις, κοιμάμαι καλύτερα, έχει βελτιωθεί η όρεξή μου, η διάθεσή μου.

Ακράτεια και Αϋπνία

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ξυπνούσα πάρα πολλές φορές τη νύχτα, επειδή έχω και ακράτεια λόγω της σκλήρυνσης. Παλαιότερα σηκωνόμουνα 3-4 φορές. Τώρα μια ή δύο το πολύ, αλλά μετά θα με πάρει πάλι ο ύπνος, ενώ παλιά δεν κοιμόμουνα ξανά και έμενα άυπνη όλη νύχτα. Και η ακράτεια έχει βελτιωθεί.

Αστάθεια - Ίλιγγος

Είχα αστάθεια. Εκεί που πήγαινα στην ευθεία, βρισκόμουνα αλλού. Χωρίς να το καταλαβαίνω, πήγαινα αριστερά, δεξιά, βρισκόμουνα στη μέση του δρόμου, σκόνταφτα, έπεφτα και στο δρόμο και μέσα στο σπίτι. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Περπατάω ευθεία και ξεφεύγω μόνο όταν είμαι πολύ στενοχωρημένη. Αλλιώς μέσα στο σπίτι περπατάω χωρίς να χτυπάω πια στα έπιπλα.

Διπλωπία

Τώρα δεν έχω θέμα με την όραση. Είμαι εντάξει.

Πονοκέφαλος

Είχα πονοκεφάλους, έχω ακόμα αλλά όχι σε τόση ένταση. Τώρα έχω μόνο 2-3 μέρες όταν περιμένω να αδιαθετήσω. Πριν μέσα στο μήνα ήμουν 4 μέρες καλά και όλες τις υπόλοιπες με πονοκέφαλο.

Κόπωση - Ενέργεια

Ένιωθα κούραση, δεν ξυπνούσα το πρωί, δεν είχα διάθεση ούτε να μαγειρέψω ένα φαγητό στα παιδιά μου. Τώρα αισθάνομαι καλά, έχω διάθεση για ζωή. Παλιά δεν έβγαινα απ' το σπίτι.

Κινητικότητα

Στο νοσοκομείο για 1 μήνα με μετακινούσαν με το φορείο, δεν περπατούσα καθόλου. Και όταν βγήκα μου πήρε ένα χρόνο για να επανέλθω, να σηκώνομαι. Τότε άρχισε να αποδίδει η θεραπεία του Μάριου. Γιατί στην αρχή δεν τον βοηθούσα κι εγώ πολύ, δεν του έλεγα ακριβώς τι μου συνέβαινε, μέχρι να τον εμπιστευτώ, να του ανοιχτώ. Και δυσκόλευα έτσι το έργο του. Όμως τελικά τον εμπιστεύτηκα κι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτά που μου πρότεινε. Και με βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα δεν παίρνω καθόλου χημικά φάρμακα. Έχω δει γενική βελτίωση σε διάστημα 5 ετών. Έχει βελτιωθεί και η αυτοπεποίθησή μου, αισθάνομαι πιο σίγουρη για τον εαυτό μου. Του χρωστάω πάρα πολλά.
 

Τ.Δ. - Σκλήρυνση κατά πλάκας, Κατάθλιψη, Αϋπνία, Διπλωπία, Ίλιγγος, Αστάθεια, Κεφαλαλγία, Κόπωση, Ακράτεια