Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Μετά την Ομοιοπαθητική έκανα παιδί...

Δεν είχα περίοδο για περίπου δύο χρόνια. Ήμουν σε ορμονική θεραπεία, η οποία δεν με βοήθησε καθόλου. Άρχισα ομοιοπαθητική και στους πρώτους τρεις μήνες, μου ήρθε η περίοδός μου. Και έκανα και ωορρηξία, ενώ πριν δεν είχα καθόλου ωορρηξία. Στους 6 μήνες έμεινα έγκυος. Είχα άστατη περίοδο από μικρή, ενώ μετά την ομοιπαθητική, μου έρχεται κανονικότατα.

Συν το ότι είχα πολλά προβλήματα με με τους σπονδύλους στη μέση μου. Με την ίδια θεραπεία που έκανα για να μου έρθει η περίοδος, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά προβλήματα με τη μέση μου. Πάνε δωδεκάμισι χρόνια.

Αρχίσαμε την θεραπεία τον Μάρτιο, εγώ έμεινα έγκυος τον Οκτώβριο. Και τώρα έχω την κόρη μου. Και μου είχαν πει ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Οι γυναικολόγοι ήταν κάθετοι σ’ αυτό. Ήμουν σε ορμονική θεραπίεα για 8 μήνες και πήρα πάρα πολύ βάρος. Όλα αυτά τα χρόνια, θα είχα ακόμα πάρα πολλά προβλήματα αν δεν είχα κάνει την ομοιοπαθητική θεραπεία.
 

Α. Τ. - Αμηνόρροια, Πόνος στη μέση
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Εμμηνόπαυση και Αδυνάτισμα...

"Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα διατροφής πριν από δύο χρόνια με τον κ. Ταταράκη, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά. Έχασα τα κιλά που ήθελα κι αυτό ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, επειδή είχα προσπαθήσει κατά καιρούς να χάσω κιλά με διάφορες δίαιτες, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση και ως γνωστόν, αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη στη ζωή μιας γυναίκας, από αρκετές απόψεις. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν περιττά κιλά και επίσης, εξαιτίας κάποιων παραγόντων, είναι πολύ δύσκολο να τα χάσεις.

Όχι η ίδια δίαιτα για όλο τον κόσμο

Εμείς ακολουθήσαμε ένα σύστημα διατροφής τέτοιο που να συνάδει και με τις δικές μου διατροφικές συνήθειες. Γι' αυτό και δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο. Δεν μου έδωσε μια δίαιτα που να μπορεί να την δώσει σε όλους και να μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι. Έχει να κάνει και με την ηλικία και με τις διατροφικές συνήθειες του καθενός, με διαφόρους παράγοντες. Η διατροφή Medical Nature Formula είναι ένα πρόγραμμα που βγαίνει για τον καθένα ανάλογα με τις συνήθειες που έχει.

Παλαιότερα είχα ακολουθήσει διάφορες δίαιτες. Αυτό το γνωστό "έχω μια δίαιτα να σου δώσω να την κάνεις κι εσύ…". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποια δίαιτα που ήταν αποτελεσματική για μια φίλη μου θα είναι αποτελεσματική και για μένα. Ο καθένας χρειάζεται το δικό του πρόγραμμα διατροφής. Και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν είναι μία δίαιτα για όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα διατροφής που δίνει ο κ. Ταταράκης σε κάθε έναν βασίζεται στις δικές του ιδιαίτερες προδιαγραφές.

Δεν ήθελα άλλη μια "δίαιτα express"

Ο κ. Ταταράκης επιμένει στο ζήτημα της υγιεινής διατροφής. Το μυστικό σε μια δίαιτα τέτοιου τύπου όπου υπάρχει παρακολούθηση από έναν εξειδικευμένο γιατρό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένεις να χάσεις τα κιλά γρήγορα. Το ζήτημα είναι να χάνεις, αργά και σταθερά,  λιγότερα κιλά και να γίνεται και μείωση σε πόντους στο σώμα. Όταν χάνονται με αυτόν τον τρόπο τα κιλά, παραμένουν και αυτή η σταθερότητα είναι και θέμα υγείας. Δεν είναι σωστό να χάνουμε κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο καμμιά φορά. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα να συνηθίσει στα μειωμένα κιλά.

Δεν ξαναπήρα τα κιλά που έχασα

Πήγαμε πολύ καλά και το αποτέλεσμα το έχει δείξει. Δεν ξαναπήρα τα κιλά που έχασα και αισθάνομαι ευτυχής. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, γιατί βρίσκομαι σε μια τέτοια ηλικία ‒ είμαι 54 ετών ‒  που τα κιλά δυσκολεύουν και το μυοσκελετικό σύστημα και γενικά όλη μου την ζωή. Δεν είναι αισθητικό μόνο το ζήτημα. Βεβαίως ως γυναίκα με ενδιαφέρει και η αισθητική πλευρά, όμως είναι και θέμα υγείας. Και μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί και η χοληστερίνη μου, που ήταν αυξημένη.

Έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά ακολούθησα ένα πρόγραμμα συντήρησης που μου είχε υποδείξει ο κ. Ταταράκης και δεν ξαναπήρα τα κιλά. Είναι τώρα δυο χρόνια που παραμένω στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να έχω πάρει κιλά. Βεβαίως δεν κάνω υπερβολές. Ακολουθώ συστηματικά τις οδηγίες του και παραμένω στα κιλά που ήθελα και που επιθυμούσα να έχω απ’ την αρχή. Και το έχει χαρεί και η οικογένειά μου."
 

Μ. Ε. - Περιττά κιλά και δυσκολία στην απώλεια βάρους λόγω εμμηνόπαυσης
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για Αδυνάτισμα στην Εμμηνόπαυση...

Για τη βουλιμία πιο πολύ έκανα ωτοβελονισμό. Είμαι 52 χρονών, πέρασα την κλιμακτήριο. Δεν έκανα σωστή διατροφή. Έτρωγα παραπάνω απ' το κανονικό και είχα πάρει κιλά. Και επειδή πήγε η ανηψιά μου στον Σταύρο Ταταράκη κι έχασε κάποια κιλά και έμεινε ευχαριστημένη, αποφάσισα να πάω κι εγώ με μία φίλη μαζί.
 
Ξεκίνησα τον Φεβρουάριο και είδα αμέσως αποτελέσματα. Αυτό που ήταν σημαντικό για μένα ήταν ότι σταμάτησα να θέλω να τρώω σοκολάτες. Και μάλιστα έλεγα του γιατρού ότι θέλω να τρώω πορτοκάλι αντί για σοκολάτα. Δεν πίστευα κι εγώ στον εαυτό μου!
 
Κι έτσι σιγά σιγά άρχισα κι έτρωγα σε πιο νορμάλ ώρες. Δεν έκοψα τις συνήθειές μου εντελώς. Έτρωγα κανονικά το πρωινό μου, κανονική μερίδα το μεσημέρι, αλλά έβαλα πιο πολύ τη σαλάτα στο διαιτολόγιό μου. Το βράδυ πάλι δεν πεινούσα όπως άλλες φορές και έτρωγα πολύ ελαφριά.
 
Στην αρχή δεν έχανα κιλά, αλλά έχασα πόντους! Αυτό φάνηκε και μου έκανε εντύπωση γιατί ζυγιζόμουνα κι έδειχνα στα ίδια κιλά κι έλεγα "Τι έγινε; Κόλλησε η ζυγαριά μου"; Στα ρούχα μου όμως φαινόταν η διαφορά. Άλλαξα νούμερο.
 
Έφυγε το πρήξιμο που είχα. Η ζυγαριά μου κατέβηκε μετά το Πάσχα. Το Πάσχα χόρταινα εύκολα και δεν έφαγα υπερβολικά. Και από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχω χάσει 3-4 κιλά. Έτσι κι αλλιώς, δεν ήθελα να χάσω πολλά κιλά. Με ενδιέφερε να φύγει το πρήξιμο και να σταματήσω να θέλω να τρώω σοκολάτες και λιπαρά.

Για τον ωτοβελονισμό πήγαινα σχεδόν κάθε 15 μέρες. Απλά μου ανανέωνε τις βελόνες. Έβλεπα τον εαυτό μου ότι πήγαινα πάρα πολύ καλά. Ήμουνα χαλαρή άλλωστε. Δεν είχα το άγχος να χάσω κιλά. Τώρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί έχω χάσει λίπος και φαίνεται. Έχει μειωθεί η κυτταρίτιδα αρκετά. Πήγα πάρα πολύ καλά.
 
Με την κλιμακτήριο πέρασα ζόρι. Είχα άγχος και κλεινόμουνα και ήθελα να τρώω χαζά. Μπορεί να έτρωγα μακαρόνια με κιμά το μεσημέρι και ήθελα να ξαναφάω πάλι μακαρόνια το βράδυ. Έτρωγα ακατάστατα και ξαναπήγαινα πάλι στην κατσαρόλα. Ξάπλωνα το μεσημέρι και όταν σηκωνόμουνα έκανα σαν τρελή να φάω γλυκό.

Κάπως  έτσι παχαίνεις. Δεν ήταν υπερβολικά τα κιλά αλλά επειδή δεν είμαι ψηλή, φαίνονταν. Τώρα είμαι μια χαρά. Αν χάσω άλλο ένα κιλό θα είμαι σούπερ.
 
Τώρα που έφτιαξε και ο καιρός ξεκίνησα λίγο το περπάτημα κι έτσι είμαι ευχαριστημένη.
 

Φωτεινή Ρ., 52 ετών - Βουλιμία κατά την Κλιμακτήριο
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης