Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Ομοιοπαθητική και Συμπληρώματα Διατροφής για Crohn...

Το βασικό μου πρόβλημα είναι η αιμορραγική κολίτιδα και κατά δεύτερο λόγο, η αλλεργική ρινίτιδα. Το πρόβλημα το έχω από 26 και τώρα είμαι 56. Στην αρχή πήγα με την κλασική ιατρική και μου έδωσαν κορτιζόνη. Είχα φοβερές παρενέργειες, μουδιάσματα, αντιδράσεις συναισθηματικές, μουδιάσματα στο κεφάλι, χωρίς να είναι πολύ μεγάλη η δόση της κορτιζόνης.

Σταμάτησα να την χρησιμοποιώ, παρ' όλο που τα συμπτώματα έγιναν τρις χειρότερα όταν την σταμάτησα. Μετά ξεκίνησα Ομοιοπαθητική και με βοήθησε πάρα πολύ. Κατά διαστήματα είχα κρίσεις. Μετά από ένα διάστημα δέκα ετών, σταμάτησα την ομοιοπαθητική και ήμουν σχετικά εντάξει. Μετά μπήκα στην κλιμακτήριο και είχα διάφορες ψυχολογικές αναταραχές. Η κολίτιδα είναι ψυχοσωματική ασθένεια. Σε αυτή την τελευταία φάση πήγα σε άλλον ομοιοπαθητικό, στον Μάριο Πρωτόπαπα, και ακολουθώ την δική του ομοιοπαθητική προσέγγιση μαζί με συμπληρώματα διατροφής που μου δίνει. Πηγαίνω πάρα πολύ καλά. Έχασα και βάρος. Πριν είχα πολύ κατακράτηση, ήμουνα πρησμένη. Όταν το έντερο δεν είναι καλά, πάνε πολλά πράγματα άσχημα. Και ίσως και γι' αυτό ξεκίνησε και η ρινίτιδα.
 
Όσο υποχωρεί η κολίτιδα, η ρινίτιδα βελτιώνεται. Δεν με απασχολεί τόσο πια όσο πριν. Γενικά, έχω δει πολλή βελτίωση. Τα ομοιοπαθητικά που επέλεξε να μου δώσει ο Μάριος έχουν δουλέψει και σε βαθύτερο επίπεδο, στην ιδιοσυγκρασία, και νιώθω ότι είμαι πιο ξελαμπικαρισμένη, πιο ξεκάθαρες οι αποφάσεις μου. Νιώθω ότι αυτή τη φορά υπάρχει ουσιαστική θεραπεία σε βάθος. Μπορεί να μην είναι τόσο άμεση η ανακούφιση των συμπτωμάτων – που υπάρχει ούτως ή άλλως, αφού δεν έχω καθόλου συμπτώματα αυτή τη στιγμή, είμαι σε ύφεση, μια χαρά – αλλά νιώθω ότι υπάρχει και βαθύτερη αλλαγή και όχι μόνο στα εξωτερικά συμπτώματα.
 
Ο Μάριος είναι πολύ γνώστης των πραγμάτων. Ασχολήθηκε μαζί μου σε βάθος, το έψαξε πολύ. Περισσότερο από παλαιότερη εμπειρία μου με ομοιοπαθητικούς. Τα ομοιοπαθητικά που μου έδωσε αυτές τις τελευταίες φορές δεν μου τα είχαν ξαναδώσει παλαιότερα, δεν μου τα είχαν βρει. Έχει φοβερή παρατηρητικότητα, του έχω πολύ εμπιστοσύνη. Είναι πολύ ιδιαίτερος.

 

Α. Ο., 56 ετών - Νόσος του Crohn (Αιμορραγική Κολίτιδα), Αλλεργική Ρινίτιδα

Φυσική θεραπεία Κολπίτιδας...

Από την ενηλικίωσή μου είχα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με θέματα αλλεπάλληλων κολπίτιδων και κολπικών μηκυτιάσεων και η συμβατική ιατρική είχε αποτύχει να μου λύσει το πρόβλημα καθότι προσέφερε μία εφήμερη ανακούφιση και το πρόβλημα επανεμφανιζόταν.

Ο κ. Ταταράκης μου συνέστησε μία ομοιοπαθητική θεραπεία και θεραπεία με απόσταγμα από σπόρους γκρέιπφρουτ και προβιοτικά, σε συνδυασμό με μια πάρα πολύ συγκεκριμένη διατροφή και ωτοβελονισμό, τα οποία σε βάθος τριμήνου μου έλυσαν το πρόβλημα, το οποίο ήταν πάρα πολύ σημαντικό και το οποίο έκτοτε (από το 2013) δεν με έχει ξαναενοχλήσει.

Μετά από το τρίμηνο συνέχισα να παίρνω τα προβιοτικά και σιγά σιγά έκοψα το απόσταγμα γκρέιπ φρουτ και δεν έχω ξανακάνει έκτοτε ωτοβελονισμό.

Αυτό που έκανε ουσιαστικά την διαφορά είναι ότι οι θεραπείες έγιναν όλες μαζί. Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα πολύπλευρα στο πλαίσιο της εξατομικευμένης Medical Nature Formula. Και φυσικά και εγώ ήμουν πάρα πολύ συνεπής ως προς αυτά που μου είχε συστήσει ο γιατρός. Τα έκανα όλα.

Είμαι βαθιά ευγνώμων, γιατί ήταν ένα φαινομενικά "ακίνδυνο" γυναικολογικό πρόβλημα , το οποίο όμως ήταν πάρα πολύ ενοχλητικό για την καθημερινότητά μου και επηρέαζε αρνητικά την ζωή μου για 18 χρόνια.

 

Ε. Π. - Χρόνια Κολπική Μυκητίαση
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Θεραπεύτηκε το έκζεμα στα χέρια μου χωρίς κορτιζόνη...

“Είχα προβλήματα δερματολογικά, έκζεμα στα χέρια. Πήγαινα για χρόνια για θεραπείες στους γιατρούς. Σε όποιον γιατρό πήγαινα, μου δίναν κρέμες, αλοιφές, χάπια, όλα με κορτιζόνη. Την ώρα που έπαιρνα την κορτιζόνη, σταμάταγε το πρόβλημα και μόλις τελείωνα τη θεραπεία, φούντωνα ξανά και συνέχεια ήμουν σε αυτή την κατάσταση για περίπου εφτά χρόνια.

Και έτσι πήγα τελικά στον Σταύρο Ταταράκη για ομοιοπαθητική. Πριν ξεκινήσουμε τη θεραπεία για τη δερματίτιδα, κάναμε έλεγχο αίματος να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει και ανακαλύψαμε ότι έχω και θυρεοειδή. Η θεραπεία κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο, μόνο με συμπληρώματα διατροφής και πρόγραμμα διατροφής. Μέσα σε ενάμισυ χρόνο τελείωσε εντελώς το πρόβλημα  μέχρι και σήμερα. Έχουν περάσει έξι χρόνια και είμαι καλά.

Είχα και αλλεργίες.  Στους άλλους γιατρούς που πήγαινα, δεν μπορούσαμε να ανακαλύψουμε τι με πείραζε και συνέχεια έπαιρνα κορτιζόνη. Με τη θεραπεία του Σταύρου σιγά σιγά το έκζεμα άρχισε να υποχωρεί. Και σε ενάμισυ χρόνο εξαφανίστηκαν όλα μέχρι σήμερα και οι αλλεργίες.

Και δεν είμαι μόνο εγώ. Έστειλα στον Σταύρο τρεις πελάτες μου και ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι.  Είχαν το ίδιο πρόβλημα όπως κι εγώ. Δεν μπορούσαν να βρουν άκρη με τους άλλους γιατρούς.  Στο τέλος της θεραπείας μετάνιωσε ότι δεν μου τράβηξε φωτογραφίες στην αρχή πώς ήταν τα χέρια μου πριν από τη θεραπεία (με τις ρωγμές και ματωμένα), να το έχουμε παράδειγμα για τους άλλους ασθενείς.“

 

Μ. K. - Έκζεμα, Σκασμένο δέρμα στα χέρια (ρωγμές που μάτωναν), Αλλεργία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για κατακράτηση υγρών και πρήξιμο σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά...

“Τον Σταύρο Ταταράκη μου τον είχε συστήσει για το θέμα της κατακράτησης υγρών μία φίλη με την οποία είχαμε ξεγεννήσει μαζί. Μου πήρε ένα πλήρες ιστορικό, μου είπε τι ακριβώς μπορεί να κάνει για την περίπτωσή μου και, βάσει του ιστορικού μου, μου είπε ποια είναι η γνώμη του και σε τι μπορεί να με βοηθήσει.

Ξεκινήσαμε ωτοβελονισμό για την κατακράτηση. Μου πήρε και ένα ομοιοπαθητικό ιστορικό και μου συνέστησε ένα πρόγραμμα με συμπληρώματα διατροφής και ομοιοπαθητικά.

Ξεκίνησα πρώτα τα συμπληρώματα, γιατί, για να ξεκινήσω τα ομοιoπαθητικά, πρέπει να κόψω πρώτα την καφεΐνη. Αυτό το πάω σταδιακά.

Από τη στιγμή που έκανα τον ωτοβελονισμό, έχω πιο συχνή διούρηση. Με βοήθησε πάρα πολύ για να φύγει το πρήξιμο. Σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά.

Είμαι τόσο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της θεραπείας και είναι και καταπληκτικός άνθρωπος ο κύριος Ταταράκης. Η αμεσότητα, ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα, σε αντιμετωπίζει σαν άνθρωπο και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες που κρίνει ότι έχεις και όχι ψυχρά σαν γιατρός, να σου πει “αυτό είναι και τέλος”. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη και τον έχω ήδη συστήσει και θα τον συστήαω και σε άλλους γνωστούς μου.”
 

Α. Ζ. -
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα και Ομοιοπαθητική για Παιδιά...

Κάνω ομοιοπαθητική και στα δύο παιδιά. Το μεγάλο μου παιδάκι ‒ τώρα είναι 4 ‒ είχε αναπνευστικά προβλήματα (Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα) από 6 μηνών και παίρναμε εισπνεόμενα περίπου 1 χρόνο κάθε φορά που τον έπιανε. Με τον κ. Πρωτόπαπα αρχίσαμε τις συνεδρίες από τότε που το παιδί ήταν 2,5 ετών. Το αναπνευστικό πρόβλημα ‒ μετά από μία αρχική επιδείνωση ‒ σταδιακά, βελτιώθηκε πολύ, τόσο που, σε συνεργασία με τον παιδίατρο και τον πνευμονολόγο, κόψαμε τα εισπνεόμενα και είναι το παιδάκι μια χαρά με την ομοιοπαθητική. Έκτοτε ό,τι παρουσιάζεται, ό,τι κι αν έχουν τα παιδιά, ρωτάω τον κ. Πρωτόπαπα και αφού με στείλει πρώτα στον γιατρό, μου λέει τι να πάρουν τα παιδιά και όλα είναι μια χαρά, ούτε χημικά, ούτε αντιπυρετικά ούτε τίποτα.

Οξεία Γαστρεντερίτιδα

Στο μικρό μου είχαν παρουσιαστεί διάρροιες επί 8 μέρες και υψηλός πυρετός. Πήγα το παιδί στον γιατρό και διέγνωσε οξεία γαστρεντερίτιδα. Και με το ομοιοπαθητικό που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας να πάρει, τα συμπτώματα σταμάτησαν και έπεσε γρήγορα ο πυρετός.

Έκζεμα από Αλλεργία στο Γάλα

Στον μικρό παρουσιάστηκε και δερματικό πρόβλημα (έκζεμα), γιατί έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.  Αλλά τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας βοηθάνε κι έτσι τα δερματικά συμπτώματα δεν είναι πολύ έντονα πια.

 

Ν. Π., μητέρα δύο παιδιών νηπιακής ηλικίας - Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα, Οξεία Γαστρεντερίτιδα (Οξεία Διάρροια, Υψηλός Πυρετός), Αλλεργία στα Γαλακτοκομικά