Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Ομοιοπαθητική και Συμπληρώματα Διατροφής για Crohn...

Το βασικό μου πρόβλημα είναι η αιμορραγική κολίτιδα και κατά δεύτερο λόγο, η αλλεργική ρινίτιδα. Το πρόβλημα το έχω από 26 και τώρα είμαι 56. Στην αρχή πήγα με την κλασική ιατρική και μου έδωσαν κορτιζόνη. Είχα φοβερές παρενέργειες, μουδιάσματα, αντιδράσεις συναισθηματικές, μουδιάσματα στο κεφάλι, χωρίς να είναι πολύ μεγάλη η δόση της κορτιζόνης.

Σταμάτησα να την χρησιμοποιώ, παρ' όλο που τα συμπτώματα έγιναν τρις χειρότερα όταν την σταμάτησα. Μετά ξεκίνησα Ομοιοπαθητική και με βοήθησε πάρα πολύ. Κατά διαστήματα είχα κρίσεις. Μετά από ένα διάστημα δέκα ετών, σταμάτησα την ομοιοπαθητική και ήμουν σχετικά εντάξει. Μετά μπήκα στην κλιμακτήριο και είχα διάφορες ψυχολογικές αναταραχές. Η κολίτιδα είναι ψυχοσωματική ασθένεια. Σε αυτή την τελευταία φάση πήγα σε άλλον ομοιοπαθητικό, στον Μάριο Πρωτόπαπα, και ακολουθώ την δική του ομοιοπαθητική προσέγγιση μαζί με συμπληρώματα διατροφής που μου δίνει. Πηγαίνω πάρα πολύ καλά. Έχασα και βάρος. Πριν είχα πολύ κατακράτηση, ήμουνα πρησμένη. Όταν το έντερο δεν είναι καλά, πάνε πολλά πράγματα άσχημα. Και ίσως και γι' αυτό ξεκίνησε και η ρινίτιδα.
 
Όσο υποχωρεί η κολίτιδα, η ρινίτιδα βελτιώνεται. Δεν με απασχολεί τόσο πια όσο πριν. Γενικά, έχω δει πολλή βελτίωση. Τα ομοιοπαθητικά που επέλεξε να μου δώσει ο Μάριος έχουν δουλέψει και σε βαθύτερο επίπεδο, στην ιδιοσυγκρασία, και νιώθω ότι είμαι πιο ξελαμπικαρισμένη, πιο ξεκάθαρες οι αποφάσεις μου. Νιώθω ότι αυτή τη φορά υπάρχει ουσιαστική θεραπεία σε βάθος. Μπορεί να μην είναι τόσο άμεση η ανακούφιση των συμπτωμάτων – που υπάρχει ούτως ή άλλως, αφού δεν έχω καθόλου συμπτώματα αυτή τη στιγμή, είμαι σε ύφεση, μια χαρά – αλλά νιώθω ότι υπάρχει και βαθύτερη αλλαγή και όχι μόνο στα εξωτερικά συμπτώματα.
 
Ο Μάριος είναι πολύ γνώστης των πραγμάτων. Ασχολήθηκε μαζί μου σε βάθος, το έψαξε πολύ. Περισσότερο από παλαιότερη εμπειρία μου με ομοιοπαθητικούς. Τα ομοιοπαθητικά που μου έδωσε αυτές τις τελευταίες φορές δεν μου τα είχαν ξαναδώσει παλαιότερα, δεν μου τα είχαν βρει. Έχει φοβερή παρατηρητικότητα, του έχω πολύ εμπιστοσύνη. Είναι πολύ ιδιαίτερος.

 

Α. Ο., 56 ετών - Νόσος του Crohn (Αιμορραγική Κολίτιδα), Αλλεργική Ρινίτιδα

Αλλεργία στα ωμέγα 6...

Αλλεργία στα ωμέγα 6; Και όμως υπάρχει. Και την είχα εγώ. Και με είχε τρελλάνει γιατί δεν ήταν δυνατόν τη μία ημέρα να με πειράζει ένα τρόφιμο, να μου προκαλεί σοβαρότατη αλλεργία και την άλλη μέρα το ίδιο τρόφιμο να μην μου προκαλεί κανένα σύμπτωμα αλλεργίας. Έτσι δεν ήξερα πώς να προφυλαχθώ. Τότε μου συνέστησε μία γνωστή μου τον γιατρό Σταύρο Ταταράκη, λέγοντάς μου ότι εκείνη είχε ένα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα υγείας που σχετιζόταν με τη διατροφή και ότι ήταν ο μόνος που την είχε βοηθήσει πραγματικά.

Τελικά, με το ιστορικό που μου πήρε και επειδή δεν είναι μόνο ολιστικός γιατρός αλλά και συνεννοήσιμος άνθρωπος που ξέρει να ακούει και ενδιαφέρεται να σε κάνει καλά, αντιλήφθηκε τον μηχανισμό που ενεργοποιούσε τις "ανεξήγητες" αλλεργικές αντιδράσεις που με ταλαιπωρούσαν.

Primrose Oil και Ωμέγα 6

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν είχα πάρει διπλάσια δόση λάδι πρίμουλας (για συμπτώματα εμμηνόπαυσης) όπως με είχε συμβουλεύσει η γιατρός μου. Η γιατρός με είχε συμβουλεύσει να περάσουν κάποιες ώρες πριν πάρω δεύτερο χάπι primrose oil, αλλά επειδή πλησίαζε η νύχτα και δεν άντεχα μια ακόμα νύχτα άγρυπνη από τις εξάψεις, πήρα το δεύτερο χάπι δύο μόλις ώρες μετά το πρώτο. Έχοντας πριν καταναλώσει (εκτός από το λάδι πρίμουλας που περιέχει σημαντική ποσότητα ωμέγα 6) και άλλα τρόφιμα στα οποία υπερίσχυαν τα ωμέγα 6 (κόκκινο κρέας, γκοφρέτα κ.ά.), όταν έγινε η χώνευση και το υπερπλεονασματικό ωμέγα 6 έφτασε στο αίμα μου, άρχισα να έχω έντονες κοκκινίλες σε όλο το σώμα μου, με μεγάλη φαγούρα. Καθώς δεν είχα ξαναζήσει κάτι ανάλογο, το άφησα μέχρι που έφτασε να μου κλείσει τον λαιμό και κατάλαβα ότι θα πέθαινα από ασφυξία. Κατέληξα στο νοσοκομείο όπου μου δόθηκε ένεση κορτιζόνης.

Από εκεί και πέρα μέρα παρά μέρα σχεδόν είχα τέτοιες αλλεργίες. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν ήταν δυνατό να ζω καθημερινά με το αντιισταμινικό που μου είχαν συστήσει προκειμένου να αποφεύγω την κορτιζόνη.

Έτσι πήγα στον γιατρό (Σταύρο Ταταράκη). Εξετάζοντας τα δεδομένα όπως π.χ. ότι πια είχαν αρχίσει να μου δημιουργούν για πρώτη φορά στη ζωή μου αλλεργία τα αράπικα φυστίκια (αραχιδονικό οξύ ωμέγα 6), κατάλαβε ότι ο λόγος που μόνο τα αράπικα φυστίκια με πείραζαν κάθε φορά ενώ όλες οι άλλες τροφές περιστασιακά ήταν ο εξής:

Αν έτρωγα μέσα στην ίδια ημέρα περισσότερες από μία τροφές όπου υπερίσχυαν τα ωμέγα 6 (π.χ. αβγά), τότε μου παρουσιαζόταν αλλεργία. Αν όμως έτρωγα μία ωμέγα 6 τροφή τότε δεν είχα πρόβλημα. Έτσι, με αυτήν πια την γνώση, καθορίζω κάθε μέρα τη διατροφή μου, παίρνοντας παράλληλα και φυσικό συμπλήρωμα ωμέγα 3 στην ποσότητα και στην αναλογία που μου συνέστησε ο γιατρός (το ωμέγα 3 πρέπει να συμπληρώνει στην κατάλληλη αναλογία τα ωμέγα 6 λιπαρά που μπαίνουν στον οργανισμό μας).

Έτσι ζω πια χωρίς χημικά χάπια, ακόμα και σε μέρες που δεν παίρνω καθόλου ωμέγα 3 σε συμπλήρωμα. Αν παρ' όλα αυτά δω τα πρώτα συμπτώματα αλλεργίας (εξανθήματα), παρ' όλο που έχω πάντα μαζί μου το αντιισταμινικό, προτιμώ να πίνω αμέσως πέντε ποτήρια νερό (1 ποτήρι για κάθε 10 κιλά βάρους του σώματός μου). Έτσι καθαρίζει έγκαιρα το αίμα μου και η αλλεργία δεν προχωράει. Αρκεί να μην είναι βράδυ, για να μην χρειαστεί να χάσω τον ύπνο μου πηγαίνοντας συχνά στην τουαλέτα.

Ελπίζω να βοήθησα κάποιους που έχουν αυτό το πρόβλημα. Και ευχαριστώ τον Σταύρο Ταταράκη όχι μόνο για την διάθεση να βοηθά ουσιαστικά αλλά και για το ανοιχτό μυαλό που διαθέτει.

 

Δήμητρα Κ. - Αλλεργία στα Ωμέγα 6
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Φυσική θεραπεία Κολπίτιδας...

Από την ενηλικίωσή μου είχα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με θέματα αλλεπάλληλων κολπίτιδων και κολπικών μηκυτιάσεων και η συμβατική ιατρική είχε αποτύχει να μου λύσει το πρόβλημα καθότι προσέφερε μία εφήμερη ανακούφιση και το πρόβλημα επανεμφανιζόταν.

Ο κ. Ταταράκης μου συνέστησε μία ομοιοπαθητική θεραπεία και θεραπεία με απόσταγμα από σπόρους γκρέιπφρουτ και προβιοτικά, σε συνδυασμό με μια πάρα πολύ συγκεκριμένη διατροφή και ωτοβελονισμό, τα οποία σε βάθος τριμήνου μου έλυσαν το πρόβλημα, το οποίο ήταν πάρα πολύ σημαντικό και το οποίο έκτοτε (από το 2013) δεν με έχει ξαναενοχλήσει.

Μετά από το τρίμηνο συνέχισα να παίρνω τα προβιοτικά και σιγά σιγά έκοψα το απόσταγμα γκρέιπ φρουτ και δεν έχω ξανακάνει έκτοτε ωτοβελονισμό.

Αυτό που έκανε ουσιαστικά την διαφορά είναι ότι οι θεραπείες έγιναν όλες μαζί. Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα πολύπλευρα στο πλαίσιο της εξατομικευμένης Medical Nature Formula. Και φυσικά και εγώ ήμουν πάρα πολύ συνεπής ως προς αυτά που μου είχε συστήσει ο γιατρός. Τα έκανα όλα.

Είμαι βαθιά ευγνώμων, γιατί ήταν ένα φαινομενικά "ακίνδυνο" γυναικολογικό πρόβλημα , το οποίο όμως ήταν πάρα πολύ ενοχλητικό για την καθημερινότητά μου και επηρέαζε αρνητικά την ζωή μου για 18 χρόνια.

 

Ε. Π. - Χρόνια Κολπική Μυκητίαση
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Θεραπεύτηκε το έκζεμα στα χέρια μου χωρίς κορτιζόνη...

“Είχα προβλήματα δερματολογικά, έκζεμα στα χέρια. Πήγαινα για χρόνια για θεραπείες στους γιατρούς. Σε όποιον γιατρό πήγαινα, μου δίναν κρέμες, αλοιφές, χάπια, όλα με κορτιζόνη. Την ώρα που έπαιρνα την κορτιζόνη, σταμάταγε το πρόβλημα και μόλις τελείωνα τη θεραπεία, φούντωνα ξανά και συνέχεια ήμουν σε αυτή την κατάσταση για περίπου εφτά χρόνια.

Και έτσι πήγα τελικά στον Σταύρο Ταταράκη για ομοιοπαθητική. Πριν ξεκινήσουμε τη θεραπεία για τη δερματίτιδα, κάναμε έλεγχο αίματος να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει και ανακαλύψαμε ότι έχω και θυρεοειδή. Η θεραπεία κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο, μόνο με συμπληρώματα διατροφής και πρόγραμμα διατροφής. Μέσα σε ενάμισυ χρόνο τελείωσε εντελώς το πρόβλημα  μέχρι και σήμερα. Έχουν περάσει έξι χρόνια και είμαι καλά.

Είχα και αλλεργίες.  Στους άλλους γιατρούς που πήγαινα, δεν μπορούσαμε να ανακαλύψουμε τι με πείραζε και συνέχεια έπαιρνα κορτιζόνη. Με τη θεραπεία του Σταύρου σιγά σιγά το έκζεμα άρχισε να υποχωρεί. Και σε ενάμισυ χρόνο εξαφανίστηκαν όλα μέχρι σήμερα και οι αλλεργίες.

Και δεν είμαι μόνο εγώ. Έστειλα στον Σταύρο τρεις πελάτες μου και ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι.  Είχαν το ίδιο πρόβλημα όπως κι εγώ. Δεν μπορούσαν να βρουν άκρη με τους άλλους γιατρούς.  Στο τέλος της θεραπείας μετάνιωσε ότι δεν μου τράβηξε φωτογραφίες στην αρχή πώς ήταν τα χέρια μου πριν από τη θεραπεία (με τις ρωγμές και ματωμένα), να το έχουμε παράδειγμα για τους άλλους ασθενείς.“

 

Μ. K. - Έκζεμα, Σκασμένο δέρμα στα χέρια (ρωγμές που μάτωναν), Αλλεργία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για κατακράτηση υγρών και πρήξιμο σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά...

“Τον Σταύρο Ταταράκη μου τον είχε συστήσει για το θέμα της κατακράτησης υγρών μία φίλη με την οποία είχαμε ξεγεννήσει μαζί. Μου πήρε ένα πλήρες ιστορικό, μου είπε τι ακριβώς μπορεί να κάνει για την περίπτωσή μου και, βάσει του ιστορικού μου, μου είπε ποια είναι η γνώμη του και σε τι μπορεί να με βοηθήσει.

Ξεκινήσαμε ωτοβελονισμό για την κατακράτηση. Μου πήρε και ένα ομοιοπαθητικό ιστορικό και μου συνέστησε ένα πρόγραμμα με συμπληρώματα διατροφής και ομοιοπαθητικά.

Ξεκίνησα πρώτα τα συμπληρώματα, γιατί, για να ξεκινήσω τα ομοιoπαθητικά, πρέπει να κόψω πρώτα την καφεΐνη. Αυτό το πάω σταδιακά.

Από τη στιγμή που έκανα τον ωτοβελονισμό, έχω πιο συχνή διούρηση. Με βοήθησε πάρα πολύ για να φύγει το πρήξιμο. Σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά.

Είμαι τόσο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της θεραπείας και είναι και καταπληκτικός άνθρωπος ο κύριος Ταταράκης. Η αμεσότητα, ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα, σε αντιμετωπίζει σαν άνθρωπο και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες που κρίνει ότι έχεις και όχι ψυχρά σαν γιατρός, να σου πει “αυτό είναι και τέλος”. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη και τον έχω ήδη συστήσει και θα τον συστήαω και σε άλλους γνωστούς μου.”
 

Α. Ζ. -
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης