Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Οι πόνοι στον ώμο και στο χέρι ανακουφίστηκαν με τον Βελονισμό και τη Μεσοθεραπεία...

Ο πατέρας μου, 92 ετών, έχει εκφυλιστική περιαρθρίτιδα και τενοντίτιδα, η οποία, κατά διαστήματα, όταν επιβαρύνει το χέρι του με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις ή πιέσεις, τον πονάει υπερβολικά στον ώμο και στο μπράτσο, σε σημείο που κόβεται η αναπνοή του από τον πόνο. Λόγω ηλικίας και δυσκολίας στη μετακίνηση, ο γιατρός (Σταύρος Ταταράκης) ήρθε στο σπίτι και του έκανε ηλεκτροβελονισμό στο αυτί (ωτοβελονισμό), βελονισμό στη γάμπα (στα σημεία που εντόπισε και που αντιστοιχούν στα πονεμένα σημεία στον ώμο του πατέρα μου) και μεσοθεραπεία στον ώμο, στα σημεία που επίσης εντόπισε.

Για να εντοπίσει τα σημεία που θα έκανε τη θεραπεία, του έκανε τσιμπήματα στο πλάι του γονάτου με μια δική του αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσεως και τον ρωτούσε, ανά δύο σημεία, σε ποιο πονούσε περισσότερο και σημείωνε τα ακριβή σημεία (δηλαδή, πού ήταν δυνατότερη η αίσθηση του πόνου). Αυτά τα σημεία όπου θα γινόταν ο σωματικός βελονισμός αντιστοιχούν στο πονεμένο σημείο στο μπράτσο και στον ώμο. Τον ρώτησε σε ποια περιοχή άρχιζε να περνάει ο πόνος, καθώς απομακρυνόταν από το γόνατο.

Μετά του έβαλε και του άφησε σε ένα σημείο στο γόνατο, για λίγο, μία πολύ επιφανειακή βελονίτσα.

Στη συνέχεια, του τσιμπούσε με τα δάχτυλά του τον πονεμένο ώμο ψάχνοντας τα σημεία του πόνου. Του είπε να του πει αν σε κάποιο σημείο πονέσει επιδερμικά, όχι βαθιά μέσα ο ώμος. Και σημείωνε και πάλι τα εντοπισμένα σημεία του επιδερμικού πόνου πάνω στον ώμο. Μετά άρχισε να τον τσιμπάει διερευνητικά με την βελόνα στον ώμο, για να εντοπίσει τα σημεία του πόνου. Και πάλι τον ρωτούσε ανάμεσα σε κάθε δύο σημεία που είχε σημειώσει ποιο από τα δύο πονούσε σαφώς περισσότερο. Και σημείωνε στον ώμο τα επιλεγμένα σημεία.

Μετά πήρε ένα μηχανηματάκι και το ακουμπούσε σε διάφορα σημεία στο αυτί του πατέρα μου. Όταν το μηχάνημα εντόπιζε κάποιο σημείο έκανε έναν ελαφρύ θόρυβο και άναβε ένα πράσινο φωτάκι. Αυτό δεν πονούσε καθόλου. Ύστερα του ακουμπούσε στο αυτί, σε διάφορα σημεία, το αλγόμετρο (μοιάζει με μαρκαδόρο) για να ανιχνεύσει τα σημεία του πόνου που δεν είχαν βρεθεί με τον ηλεκτρονικό ανιχνευτή.

Μετά του έβαλε στο αυτί μία βελόνα συνδεδεμένη με μία συσκευή ρεύματος (ηλεκτροβελονισμός). Του εξήγησε ότι θα υπάρχει μία αίσθηση ναι μεν ενοχλητική αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να μην υποφέρεται. Του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σφίγγεται και να υποφέρει. Αρκεί να είναι απλώς ενοχλητικό, γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο. Όσο όμως το ανεχόταν χωρίς πρόβλημα. Και του είπε όταν θα ήταν πάρα πολύ έντονο, να του πει να σταματήσει. Έτσι ο πατέρας μου είχε την απόλυτη επιλογή, τον απόλυτο έλεγχο για το πόσο θα δυνάμωνε ο πόνος μέσω του ηλεκτροβελονισμού στα επιλεγμένα σημεία θεραπείας. Και το μείωνε ακριβώς όσο ήθελε ο πατέρας μου. Του έλεγε "Θέλουμε να ενοχλεί, αλλά μόνο όσο το αντέχετε χωρίς πρόβλημα".
Αυτά τα σημεία στο αυτί βελονίστηκαν με ηλεκτρισμό μόνο για λίγα λεπτά.

Ο γιατρός μου εξήγησε ότι στη μεσοθεραπεία είχε την επιλογή να του βάλει φυσιολογικό ορό ή να του εγχύσει κάποια ήπια αναλγητική ουσία (π.χ. ξυλοκαῒνη). Επέλεξε το νερό, επειδή υπολογίζει την ηλικία του πατέρα μου και την εύθραυστη ισορροπία του οργανισμού του. Δημιουργώντας φούσκες αέρα με νερό μέσα στο δέρμα, ενεργοποίησε τα σημεία αυτοῒασης του ώμου του πατέρα μου.

Μου έδειξε τα σημεία του ωτοβελονισμού μέσα στο ένα αυτί του πατέρα μου και μου είπε τρεις φορές την ημέρα να πιέζω τα βελονάκια μέσα στο αυτί με τον τρόπο και την ένταση που μου έδειξε, για να ενεργοποιείται η θεραπεία. Επίσης μου συνέστησε να κρεμάσει ο πατέρας μου το πονεμένο χέρι από τον λαιμό του, για να το ξεκουράσει, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι κινήσεις που τον ερεθίζουν και επιβαρύνουν την φλεγμονή.

Μετά τη θεραπεία ο ώμος και το μπράτσο του δεν τον πονούσαν καθόλου, παρά μόνο όταν έκανε την ανάποδη προς τα πίσω κίνηση. Και πάλι ο πόνος ήταν μηδαμινός.

Μας είπε να προσέχουμε να μην πιέζει αυτό το χέρι, να μην στηρίζεται σε αυτό το χέρι και να μην κάνει την ανάποδη κίνηση που τον ερεθίζει. Μας εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή υπάρχει πολλά χρόνια αυτή η κατάσταση φλεγμονής και λόγω ηλικίας δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπλασης των ιστών και επαναφοράς τους στην αρχική υγιή κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μία αναλγητική αντιμετώπιση, χωρίς τη χορήγηση χημικών φαρμκάτων, για να αποφύγουμε τις παρενέργεις και τις ενδεχόμενες αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα που ήδη παίρνει.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι χρειάζεται και από εμάς προσοχή, μετά τη θεραπεία, να συντηρήσουμε την καλή κατάσταση. Ο γιατρός ξαναήρθε μετά από μια βδομάδα, έλεγξε τα βελονάκια του ωτοβελονισμού και είδε ότι είχαν παραμείνει στη θέση τους. Δεν ενοχλούσαν καθόλου τον πατέρα μου, παρά μόνο όταν έκανα τις πιέσεις. Και του έκανε και μεσοθεραπεία με το ειδικό πιστόλι της μεσοθεραπείας.

Του συνέστησε να παίρνει και κουρκουμά, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του.

Ο πατέρας μου λέει να τον έχει ο Θεός καλά και ότι του φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος. Γι' αυτό και μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω αυτή τη μαρτυρία.

Διονυσία Ρ. - Χρόνια Περιαρθρίτιδα και Τενοντίτιδα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Βελονισμός για Ημικρανίες...

Είχα πολλούς πονοκεφάλους, που είχαν μετατραπεί σε ημικρανία και ο γυναικολόγος έλεγε ότι ήταν λόγω της κλιμακτηρίου και ότι έπρεπε να κάνω ομοιοπαθητική ή βελονισμό για να μειωθούν λίγο τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου. Και επειδή ξεκίνησε μια φίλη μου ομοιοπαθητική στον Σταύρο Ταταράκη είπα να το δοκιμάσω κι εγώ. Και από τη στιγμή που το έκανα, δεν έχω πάρει ούτε μισό παυσίπονο, που έπαιρνα δύο ελαφρά παυσίπονα μαζί ή ένα ισχυρό παυσίπονο. Είχε γυρίσει σε ημικρανία. Έτσι και η μέρα είχε λίγη υγρασία, δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου. Έπινα αρκετούς καφέδες και κοιμόμουνα.

Με την ομοιοπαθητική ήταν πολύ εύκολο να κόψω τον καφέ. Πίνω τα υποκατάστατα, καφέ από χαρούπι και μερικές φορές με αφήνει να πίνω και ντεκαφεϊνέ. Τώρα όμως ούτε καν νυστάζω στη διάρκεια της ημέρας. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Όταν ο καιρός ήταν υγρός, ούτε να μου μιλήσει κανείς δεν μπορούσε απ' τον πονοκέφαλο, ούτε τίποτα. Και τώρα, με συννεφιά και υγρασία, είμαι λαλίστατη.

Πρώτα κάναμε ομοιοπαθητική και μετά ήρθε ο βελονισμός με σούπερ αποτελέσματα. Τώρα ούτε μισός πονοκέφαλος!

Κάνω και διατροφή για αδυνάτισμα, αλλά έχω πάρα πολλά προβλήματα υγείας. Ο Σταύρος μου έχει πει ότι πρέπει να φτιαχτούν πρώτα τα θέματα υγείας και μετά θα ακολουθήσει το αδυνάτισμα, γιατί ο οργανισμός πολεμάει με όλα αυτά που έχω και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δίαιτες που έκανα ώς τώρα ή στη διατροφή που κάνω. Η διατροφή που μου κάνει είναι πάρα πολύ καλή. Δεν πεινάω, δεν αισθάνομαι κούραση, δεν μου λείπει κάτι.
 

Δέσποινα Π. - Πονοκέφαλοι - Ημικρανία - Παχυσαρκία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για χρόνιο πόνο σε όλο το σώμα...

Έκανα βελονισμό γιατί είχα πόνους σε όλο το σώμα. Ήταν χρόνιοι πόνοι παντού σε όλο το σώμα. Τους είχα και πριν από την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. 

Και με τον πρώτο κιόλας βελονισμό, έγινε θαύμα.  Δεν πονάω. Κι έχει περάσει ένας μήνας περίπου και εξακολουθεί και παραμένει το ίδιο αποτέλεσμα. Χέρια πόδια, αυχένας, δάχτυλα, κλειδώσεις. Δεν το πίστευα και είπα να κάνω μία δοκιμή παντού, να δω μήπως πονάω.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν πονάω. Μια χαρά.
 

Πάολα Μ. - Xρόνιος πόνος σε όλο το σώμα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Η ψύξη στην πλάτη μου πέρασε με τον βελονισμό...

“Έκανα βελονισμό γιατί είχα ψύξη στην πλάτη και στους ώμους μου από το κλιματιστικό, και απευθύνθηκα στον κ. Ταταράκη για να με βοηθήσει.

Η ψύξη δεν πέρναγε, ήταν για πολύ καιρό. Θεωρούσα ότι θα περάσει μόνο του, ήταν καλοκαιρινοί μήνες, οπότε δεν έδωσα σημασία στην σρχή, το άφησα έτσι. Μετά πονούσα πάρα πολύ.

Μου πρότεινε να κάνω βελονισμό, ότι ο βελονισμός θα με βοηθήσει καλύτερα.

Έκανα δύο συνεδρίες. Ένιωσα ανακούφιση από την πρώτη φορά. Στη δεύτερη πέρασε. Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι άλλο.”

 

Χ. Π. - Επίμονος πόνος από ψύξη
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Βελονισμός για πόνο στα χέρια και πρήξιμο...

Τα χέρια μου ήταν αρκετά πρησμένα, δεν μπορούσε να βγει η βέρα και πονούσαν τα δάχτυλά μου στους κόμπους, εκεί που λυγίζει το δάχτυλο. Πονούσα πάρα πολύ, αρκετό καιρό.

Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και δεν μου βρήκαν τι είναι. Ο πόνος ερχόταν και έφευγε και τον τελευταίο καιρό, ο πόνος παρέμενε.

Ο Σταύρος Ταταράκης μου πρότεινε να κάνουμε έναν βελονισμό για τα χέρια. Έψαξε τα σημεία με ένα μηχάνημα, για να βρει ακρίβεια τα συγκεκριμένα σημεία που πονούσα. Και με το που μου έβαλε τις βελόνες στο αυτί, δεν νομίζω να είχαν περάσει πέντε λεπτά, έφυγε ο πόνος και τα χέρια μου τα ένιωσα πολύ ελαφρύτερα, σαν να μου είχαν βάλει πριν βάρος πάνω στα δάχτυλα κι εκείνη τη στιγμή, το πήραν. Τα ένιωσα πολύ πιο ανάλαφρα. Και αυτομάτως έφυγε και το πρήξιμο. Έβαζα και έβγαζα τη βέρα στο δάχτυλό μου άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το είδε κι ο ίδιος πώς ήταν πρησμένα τα χέρια μου τη στιγμή που πήγα και μετά που μου έκανε τον βελονισμό. Αμέσως ξεπρήστηκαν, με τη μία.

Αυτό έγινε πριν ένα μήνα και τα δάχτυλά μου δεν έχουν ξαναπονέσει. Μπορώ και τα κουνάω άνετα. Τώρα το πρήξιμο δεν είναι μόνιμο, έρχεται και φεύγει. Και είναι πιο λίγο όταν έρχεται τώρα. Αυτό μπορεί να είναι από το κρύο.

Δεν μ' ενδιαφέρει τόσο το να μη μπορεί να βγει το δαχτυλίδι μου. Ο πόνος μ' ενδιαφέρει. Δούλευα και πονούσα. Το πιο βασικό είναι ο πόνος, που δεν έχει επανέλθει μέχρι στιγμής. Πάρα πολύ σημαντικό. Και φυσικά, το έχω διαδώσει παντού.
 

Δ. Π. - Πρήξιμο και Πόνος στα χέρια
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης