Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Ωτοβελονισμός για κατακράτηση υγρών και πρήξιμο σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά...

“Τον Σταύρο Ταταράκη μου τον είχε συστήσει για το θέμα της κατακράτησης υγρών μία φίλη με την οποία είχαμε ξεγεννήσει μαζί. Μου πήρε ένα πλήρες ιστορικό, μου είπε τι ακριβώς μπορεί να κάνει για την περίπτωσή μου και, βάσει του ιστορικού μου, μου είπε ποια είναι η γνώμη του και σε τι μπορεί να με βοηθήσει.

Ξεκινήσαμε ωτοβελονισμό για την κατακράτηση. Μου πήρε και ένα ομοιοπαθητικό ιστορικό και μου συνέστησε ένα πρόγραμμα με συμπληρώματα διατροφής και ομοιοπαθητικά.

Ξεκίνησα πρώτα τα συμπληρώματα, γιατί, για να ξεκινήσω τα ομοιoπαθητικά, πρέπει να κόψω πρώτα την καφεΐνη. Αυτό το πάω σταδιακά.

Από τη στιγμή που έκανα τον ωτοβελονισμό, έχω πιο συχνή διούρηση. Με βοήθησε πάρα πολύ για να φύγει το πρήξιμο. Σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά.

Είμαι τόσο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της θεραπείας και είναι και καταπληκτικός άνθρωπος ο κύριος Ταταράκης. Η αμεσότητα, ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα, σε αντιμετωπίζει σαν άνθρωπο και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες που κρίνει ότι έχεις και όχι ψυχρά σαν γιατρός, να σου πει “αυτό είναι και τέλος”. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη και τον έχω ήδη συστήσει και θα τον συστήαω και σε άλλους γνωστούς μου.”
 

Α. Ζ. -
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Διακοπή καπνίσματος με βελονισμό στην 3η συνεδρία...

Έχω τρείς μήνες που το έχω κόψει. Την πρώτη φορά που έκανα τη μεγάλη θεραπεία, λειτούργησε.  Μετά από 3 βδομάδες άρχισα πάλι να θέλω να καπνίσω, να έχω εκνευρισμό από την διακοπή του καπνίσματος.

Παρουσιάστηκε και κάποια φλεγμονή, εντελώς απροσδόκητα, που μου έδωσε ένα μεγάλο πόνο, τρομερό πρόβλημα κι από εκεί. Ο γιατρός  ασχολήθηκε και έκανε εφαρμογή πάνω σε αυτό, βελονισμό, κι αμέσως ένιωσα σημαντικά λιγότερο πόνο και μου πήρε από πάνω έναν πολύ μεγάλο εκνευρισμό. Εννοείται ότι αν συνέχιζα να πονάω, θα κατέφευγα και πάλι στο τσιγάρο.

Συνολικά, αναπροσαρμόσαμε το πρωτόκολλο δύο φορές σε τρεις επισκέψεις έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που βγήκανε στην επιφάνεια κατά την εφαρμογή.

Ο γιατρός το πρόλαβε και δεν πήρα βάρος. Μέσα σε 2 βδομάδες πήρα 3 κιλά, αλλά το προλάβαμε κι αυτό και δεν έγινε θέμα. Ό,τι χρειάστηκε αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.

Με την προσαρμογή που έκανε ο γιατρός στο πρωτόκολλο του βελονισμού, η βελτίωση ήταν συντριπτική, συγκλονιστική. Και κατάφερα να συνεχίσω τη διακοπή, παρ' όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Δεν ήταν οι πιο ευνοϊκές συνθήκες για ν' αποφασίσω τη διακοπή του καπνίσματος. Όμως έπρεπε να γίνει για να τελειώνω με αυτό. Μπορεί να μην ήξερα πως δουλεύει ο βελονισμός, όμως δούλεψε.

Σίγουρα αποκαθίσταται η υγεία μου σταδιακά όσο απομακρύνομαι από το κάπνισμα, αλλά δεν το βλέπω μόνο έτσι. Σαφώς υπάρχει μεγαλύτερη ωφέλεια να μην καπνίζει κάποιος και δεν είναι μόνο οικονομική η ωφέλεια. Τώρα πια δεν έχω την έννοια ν' αγοράσω τσιγάρα, να μη μου τελειώσουνε, να αγχωθώ αν έχω ή δεν έχω. Είναι ένα αίσθημα ελευθερίας, ανεξαρτησίας. Πέρα απ' το θέμα της υγείας, που σίγουρα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Το ότι δεν καπνίζω πια με θωρακίζει από διάφορες καταστάσεις που επιβαρύνουν την υγεία.

Κόψιμο τσιγάρου και νεύρα

Το πίστεψα, το άφησα να δουλέψει, είχα τον γιατρό από δίπλα, που επενέβη όταν έπρεπε και το όποιο θέμα (βάρος, ένταση, κτλ) απεσωβήθη. Γιατί αλλιώς θα ήταν αδιανόητο να το κόψω μόνος μου. Οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, αλλά έπρεπε να κοπεί τώρα για να βελτιωθεί η υγεία μου και η ζωή μου.

Η αγωνία μου είναι να κρατήσει. Έχω ένα γιο έντεκα χρονών κι έχει δύο φίλους συνομήλικούς του, που έχουν χάσει τον πατέρα τους από το κάπνισμα. Μου έλεγε συνέχεια να το κόψω. Το σκέφτηκα, και η μέθοδος του βελονισμού είναι αποτελεσματική γιατί δεν σε ταλαιπωρεί σε χρόνο, δεν σε ταλαιπωρεί σε χρήμα. Είναι μια αποτελεσματική λύση. Δεν είναι μάρκετινγκ. Κάνεις τη θεραπεία, σίγουρα θέλει την προσωπική σου συμμετοχή, δηλαδή  να το θες.

 

Δ. Ν. - Κάπνισμα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Μετά τον βελονισμό δεν καπνίζω πια...

Κάναμε ένα βελονισμό για το κάπνισμα και πήγε πάρα πολύ καλά η θεραπεία. Δεν καπνίζω πια, 6 μήνες τώρα μετά τη θεραπεία του βελονισμού.

Αυτό που βοήθησε κυρίως ο βελονισμός ήταν τα συμπτώματα που έχεις μετά διακόπτοντας το κάπνισμα, τη νευρικότητα, την υπερένταση. Δεν είχα αυτή τη νευρικότητα και την ανάγκη να κάνω τσιγάρο, να το θέλει και ο οργανισμός.
 
Κάναμε και κάποια συνεδρία για τη βουλιμία μετά από κάποιο διάστημα αφού είχα κόψει το τσιγάρο. Είχα πάρει ήδη κάποια κιλά και μετά επισκέφτηκα τον γιατρό. Και με τον βελονισμό για τη βουλιμία έφυγε η βουλιμία και σταμάτησα να παίρνω κιλά. Αν τον είχα ειδοποιήσει νωρίτερα φαντάζομαι ότι δεν θα είχα πάρει ούτε αυτά τα κιλά.
 

Φ. Σ. - Κάπνισμα, Βουλιμία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ίλιγγος, Αϋπνία και Κάπνισμα τέλος με Βελονισμό...

Ξεκίνησα αντικαπνική αγωγή, για να σταματήσω το τσιγάρο. Με έπιασε ο βελονισμός. Από την πρώτη επίσκεψη μου μύρισε άσχημα το τσιγάρο, δεν είχα διάθεση να καπνίσω. Δοκίμασα κάποιες φορές και το έσβηνα αμέσως. 

Με τον βελονισμό αντιμετωπίστηκε η αϋπνία που είχα λόγω καπνίσματος

Μετά τη διακοπή του καπνίσματος άλλαξε ο ύπνος μου πάρα πολύ. Ήμουνα πολύ ήρεμη και κοιμόμουνα, που άλλες φορές κοιμόμουνα με διακοπές, όχι τόσο καλά. Το τσιγάρο μου προκαλούσε αϋπνία. Γενικά πήγε καλά η αντικαπνική αγωγή που έκανα, παρ' όλο που στην αρχή είχα κάτι σκαμπανεβάσματα λόγω απρόσμενων συνθηκών.

Βελονισμός για Ίλιγγο

Μετά από 2 εβδομάδες μου παρουσιάστηκε έντονη ζάλη σαν ίλιγγος, κάτι που μου είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα. Ο κ. Ταταράκης μου έκανε κάποιες εφαρμογές με τις βελόνες στο αυτί και αμέσως ‒ ΑΜΕΣΩΣ ‒ άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα. Πραγματικά ήταν σωτήριο. Πριν σηκωθώ απ' το κρεβάτι του ιατρείου, ένιωσα ν' ανακουφίζομαι απ'  τις ζαλάδες. Μπορώ να πω οι ίλιγγοι μου πέρασαν στο 95%, ίσως και παραπάνω. Απλά είπαμε να το παρακολουθήσουμε λίγο και, αν ξαναχρειαστεί, να ξανακάνουμε μια εφαρμογή. Κι αυτός ο βελονισμός, παρ' όλο που στην πορεία συνέβησαν κάποια γεγονότα που με τάραξαν πάρα πολύ, με κράτησε καλά. Πιστεύω θα ήμουν πολύ χειρότερα αν δεν είχα βοηθηθεί στην περίπτωση της ζάλης.

Συνέβη ένα πολύ τραγικό γεγονός, το οποίο με έφερε πίσω (ο χώρος και η κατάσταση που ήμασταν, πάρα πολλοί  καπνίζοντες) και κάπνισα πάλι για 4-5 μέρες, όχι όμως όπως κάπνιζα πριν. Τώρα δεν καπνίζω πια.

Διακοπή τσιγάρου και κιλά

Ήθελα πολύ να το κόψω. Είχα κάνει προσπάθειες μόνη μου αρκετές φορές αλλά στην πορεία χαλούσε. Και κάποια στιγμή είπα ότι "πρέπει να το πάρεις απόφαση". Με φόβισε ότι όταν είχα προσπαθήσει να το κόψω μόνη μου πριν αρκετούς μήνες και είχα πάρει αρκετά κιλά. Και αυτός ήταν και ένας απ΄τους λόγους που το είχα ξαναρχίσει. Τώρα όμως με τον κ. Ταταράκη το ελέγχουμε αυτό, γιατί την 2η εβδομάδα της διακοπής του καπνίσματος άρχισε να μου ανοίγει η όρεξη. Και εκεί μου έκανε μια εφαρμογή και επανήλθα στα φυσιολογικά μου.

Ήταν πολύ σπουδαίος. Είναι ευρύ το φάσμα του βελονισμού που μπορεί να σε ωφελήσει κάπου που έχεις ανάγκη. Δεν έχω γνωρίσει άλλον βελονιστή σαν αυτόν. Είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει.

 

Σοφία Δ. - Κάπνισμα, Ίλιγγος, Βουλιμία, Αϋπνία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για Αδυνάτισμα στην Εμμηνόπαυση...

Για τη βουλιμία πιο πολύ έκανα ωτοβελονισμό. Είμαι 52 χρονών, πέρασα την κλιμακτήριο. Δεν έκανα σωστή διατροφή. Έτρωγα παραπάνω απ' το κανονικό και είχα πάρει κιλά. Και επειδή πήγε η ανηψιά μου στον Σταύρο Ταταράκη κι έχασε κάποια κιλά και έμεινε ευχαριστημένη, αποφάσισα να πάω κι εγώ με μία φίλη μαζί.
 
Ξεκίνησα τον Φεβρουάριο και είδα αμέσως αποτελέσματα. Αυτό που ήταν σημαντικό για μένα ήταν ότι σταμάτησα να θέλω να τρώω σοκολάτες. Και μάλιστα έλεγα του γιατρού ότι θέλω να τρώω πορτοκάλι αντί για σοκολάτα. Δεν πίστευα κι εγώ στον εαυτό μου!
 
Κι έτσι σιγά σιγά άρχισα κι έτρωγα σε πιο νορμάλ ώρες. Δεν έκοψα τις συνήθειές μου εντελώς. Έτρωγα κανονικά το πρωινό μου, κανονική μερίδα το μεσημέρι, αλλά έβαλα πιο πολύ τη σαλάτα στο διαιτολόγιό μου. Το βράδυ πάλι δεν πεινούσα όπως άλλες φορές και έτρωγα πολύ ελαφριά.
 
Στην αρχή δεν έχανα κιλά, αλλά έχασα πόντους! Αυτό φάνηκε και μου έκανε εντύπωση γιατί ζυγιζόμουνα κι έδειχνα στα ίδια κιλά κι έλεγα "Τι έγινε; Κόλλησε η ζυγαριά μου"; Στα ρούχα μου όμως φαινόταν η διαφορά. Άλλαξα νούμερο.
 
Έφυγε το πρήξιμο που είχα. Η ζυγαριά μου κατέβηκε μετά το Πάσχα. Το Πάσχα χόρταινα εύκολα και δεν έφαγα υπερβολικά. Και από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχω χάσει 3-4 κιλά. Έτσι κι αλλιώς, δεν ήθελα να χάσω πολλά κιλά. Με ενδιέφερε να φύγει το πρήξιμο και να σταματήσω να θέλω να τρώω σοκολάτες και λιπαρά.

Για τον ωτοβελονισμό πήγαινα σχεδόν κάθε 15 μέρες. Απλά μου ανανέωνε τις βελόνες. Έβλεπα τον εαυτό μου ότι πήγαινα πάρα πολύ καλά. Ήμουνα χαλαρή άλλωστε. Δεν είχα το άγχος να χάσω κιλά. Τώρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί έχω χάσει λίπος και φαίνεται. Έχει μειωθεί η κυτταρίτιδα αρκετά. Πήγα πάρα πολύ καλά.
 
Με την κλιμακτήριο πέρασα ζόρι. Είχα άγχος και κλεινόμουνα και ήθελα να τρώω χαζά. Μπορεί να έτρωγα μακαρόνια με κιμά το μεσημέρι και ήθελα να ξαναφάω πάλι μακαρόνια το βράδυ. Έτρωγα ακατάστατα και ξαναπήγαινα πάλι στην κατσαρόλα. Ξάπλωνα το μεσημέρι και όταν σηκωνόμουνα έκανα σαν τρελή να φάω γλυκό.

Κάπως  έτσι παχαίνεις. Δεν ήταν υπερβολικά τα κιλά αλλά επειδή δεν είμαι ψηλή, φαίνονταν. Τώρα είμαι μια χαρά. Αν χάσω άλλο ένα κιλό θα είμαι σούπερ.
 
Τώρα που έφτιαξε και ο καιρός ξεκίνησα λίγο το περπάτημα κι έτσι είμαι ευχαριστημένη.
 

Φωτεινή Ρ., 52 ετών - Βουλιμία κατά την Κλιμακτήριο
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης