Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Με την Medical Nature Formula είχα θεαματικά αποτελέσματα...

"Δεν μπορούσα να περπατήσω καλά, πονούσαν τα γόνατά μου. Όταν ακολούθησα σωστά το πρόγραμμα διατροφής, είχα θεαματικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τον βελονισμό που κάναμε.
Κάποια στιγμή, έκανα και την ομοιοπαθητική, γιατί, από διάφορους εξωγενείς παράγονες, βρέθηκε ο οργανισμός μου ακάλυπτος με πολλά προβλήματα, χωρίς τη δυνατότητα να αμύνεται. Eίχα άγxoς, δεν κοιμόμουνα, έκλαιγα… Και με το πρόγραμμα ομοιοπαθητικής που ακολούθησα, βοηθήθηκα αρκετά.

Ο ωτοβελονισμός με βοήθησε στη βουλιμία. Είχα πάρα πολύ στρες και με με τον ωτοβελονισμό, σταδιακά, έγινα πιο ήρεμη. Τα αποτελέσματα είχαν ξεκινήσει να φαίνονται μέσα στον μήνα.
Όταν ήμουν συνεπής με ό,τι έκανα, έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Τον πιστεύω πάρα πολύ τον κ. Σταύρο. Και η κόρη μου έκανε διάφορα για αδυνάτισμα. Πολύ ευχαριστημένη."

 

Ξ. Η. - Άγχος, Παχυσαρκία και Πόνος στα γόνατα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Εμμηνόπαυση και Αδυνάτισμα...

"Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα διατροφής πριν από δύο χρόνια με τον κ. Ταταράκη, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά. Έχασα τα κιλά που ήθελα κι αυτό ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, επειδή είχα προσπαθήσει κατά καιρούς να χάσω κιλά με διάφορες δίαιτες, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση και ως γνωστόν, αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη στη ζωή μιας γυναίκας, από αρκετές απόψεις. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν περιττά κιλά και επίσης, εξαιτίας κάποιων παραγόντων, είναι πολύ δύσκολο να τα χάσεις.

Όχι η ίδια δίαιτα για όλο τον κόσμο

Εμείς ακολουθήσαμε ένα σύστημα διατροφής τέτοιο που να συνάδει και με τις δικές μου διατροφικές συνήθειες. Γι' αυτό και δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο. Δεν μου έδωσε μια δίαιτα που να μπορεί να την δώσει σε όλους και να μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι. Έχει να κάνει και με την ηλικία και με τις διατροφικές συνήθειες του καθενός, με διαφόρους παράγοντες. Η διατροφή Medical Nature Formula είναι ένα πρόγραμμα που βγαίνει για τον καθένα ανάλογα με τις συνήθειες που έχει.

Παλαιότερα είχα ακολουθήσει διάφορες δίαιτες. Αυτό το γνωστό "έχω μια δίαιτα να σου δώσω να την κάνεις κι εσύ…". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποια δίαιτα που ήταν αποτελεσματική για μια φίλη μου θα είναι αποτελεσματική και για μένα. Ο καθένας χρειάζεται το δικό του πρόγραμμα διατροφής. Και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν είναι μία δίαιτα για όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα διατροφής που δίνει ο κ. Ταταράκης σε κάθε έναν βασίζεται στις δικές του ιδιαίτερες προδιαγραφές.

Δεν ήθελα άλλη μια "δίαιτα express"

Ο κ. Ταταράκης επιμένει στο ζήτημα της υγιεινής διατροφής. Το μυστικό σε μια δίαιτα τέτοιου τύπου όπου υπάρχει παρακολούθηση από έναν εξειδικευμένο γιατρό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένεις να χάσεις τα κιλά γρήγορα. Το ζήτημα είναι να χάνεις, αργά και σταθερά,  λιγότερα κιλά και να γίνεται και μείωση σε πόντους στο σώμα. Όταν χάνονται με αυτόν τον τρόπο τα κιλά, παραμένουν και αυτή η σταθερότητα είναι και θέμα υγείας. Δεν είναι σωστό να χάνουμε κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο καμμιά φορά. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα να συνηθίσει στα μειωμένα κιλά.

Δεν ξαναπήρα τα κιλά που έχασα

Πήγαμε πολύ καλά και το αποτέλεσμα το έχει δείξει. Δεν ξαναπήρα τα κιλά που έχασα και αισθάνομαι ευτυχής. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, γιατί βρίσκομαι σε μια τέτοια ηλικία ‒ είμαι 54 ετών ‒  που τα κιλά δυσκολεύουν και το μυοσκελετικό σύστημα και γενικά όλη μου την ζωή. Δεν είναι αισθητικό μόνο το ζήτημα. Βεβαίως ως γυναίκα με ενδιαφέρει και η αισθητική πλευρά, όμως είναι και θέμα υγείας. Και μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί και η χοληστερίνη μου, που ήταν αυξημένη.

Έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά ακολούθησα ένα πρόγραμμα συντήρησης που μου είχε υποδείξει ο κ. Ταταράκης και δεν ξαναπήρα τα κιλά. Είναι τώρα δυο χρόνια που παραμένω στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να έχω πάρει κιλά. Βεβαίως δεν κάνω υπερβολές. Ακολουθώ συστηματικά τις οδηγίες του και παραμένω στα κιλά που ήθελα και που επιθυμούσα να έχω απ’ την αρχή. Και το έχει χαρεί και η οικογένειά μου."
 

Μ. Ε. - Περιττά κιλά και δυσκολία στην απώλεια βάρους λόγω εμμηνόπαυσης
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Έχασα 14 κιλά σε έξι μήνες...

Κιλά ήθελα να χάσω. Έχασα 14 κιλά σε έξι μήνες. Έκανα τη διατροφή που μου έδωσε ο Σταύρος και μια ελαφρά γυμναστική. Έκανα και κάποιες ασκήσεις που μου υπέδειξε ο Σταύρος. Ήταν το πρώτο δίμηνο που ζορίστηκα με την διατροφή. Μετά ήταν πολύ εύκολο.

Κυρίως δεν πεινούσα, ήταν περισσότερο οι συνήθειες που έπρεπε ν’ αλλάξω. Τώρα θα τις κρατήσω σίγουρα αυτές τις συνήθειες. Στο σπίτι αρχίσαμε να μαγειρεύουμε πιο υγιεινά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
 

Α. Σ. - Περιττά κιλά, Άσκηση για Γράμμωση
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Απόστημα στον εγκέφαλο, παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και φυσικές θεραπείες...

Την ημέρα της γιορτής μου, είχα διαπιστώσει ότι είχα κάποια δυσκολία στις κινήσεις και στην ομιλία και έκανα αξονική.

Επειδή οι γιατροί φοβήθηκαν μήπως ήταν όγκος, μου έδωσαν κορτιζόνη, αλλά αυτό μέσα σε 2 μέρες διπλασιάστηκε. Δυστυχώς, και παρά την φαρμακευτική αγωγή, αντί να βελτιωθούν τα συμπτώματα με την κορτιζόνη που μου έδωσαν στο νοσοκομείο, κατέρρευσε τελείως η δεξιά μεριά μου, παρέλυσε το χέρι και το πόδι μου.

Διαγνώστηκε τότε πως ή αιτία ήταν ένα απόστημα που είχα βγάλει εσωτερικά από στρεπτόκοκκο, ίσως από κάποιο χαλασμένο δόντι. Έπρεπε να αφαιρεθεί με επέμβαση.

Χειρουργήθηκα, αφαιρέθηκε η κύστη, χωρίς να πειραχτούν τα τοιχώματα του εγκεφάλου. Όμως σύντομα ξαναμεγάλωσε η κύστη, όσο ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο. Τότε μου δόθηκε μία ισχυρή αντιβίωση για 6 εβδομάδες και αντί να μικρύνει το απόστημα, μεγάλωσε. Οι γιατροί με είχαν ξεγραμμένο. Έρχονταν στο δωμάτιο, με κοίταγαν και φεύγανε. Είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν και μου συνέστησαν να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Όταν ρώτησα τον δικό μου χειρούργο μου είπε ότι αν ξανακάνω χειρουργείο θα έχω μόνιμα κινητικά προβλήματα κι ότι κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η κύστη δεν θα μεγάλωνε ξανά. Είχα τρομάξει πάρα πολύ.

Και τότε αναζήτησα κάποια εναλλακτική θεραπεία και μου συνέστησαν τον Μάριο. Αφού με συνάντησε 2 φορές στο νοσοκομείο, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνα, άρχισε να μου δίνει κάποια φυσικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Εστιάσαμε κατ' αρχήν στην ενδυνάμωση του οργανισμού για την καλύτερη αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου και του αποστήματος. Μετά από 15 μέρες έκανα μία δεύτερη αξονική και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το πύον που είχα στο κεφάλι μου άρχισε να διαλύεται. Σταδιακά μειώθηκε κι άλλο. Θεωρώ πως η βοήθεια του Μάριου ήταν σημαντική τόσο που δεν χρειάστηκε να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Αυτό μου το συνέστησαν και οι γιατροί που είδαν τις επόμενες αξονικές μου.

Έμεινα στο νοσοκομείο 3 μήνες και βγήκα έξω πέρυσι τον Ιανουάριο με αρκετά κινητικά προβλήματα. Η δεξιά πλευρά μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που ίσα που περπάταγα. Δυσκολευόμουν να ανεβάσω το πόδι μου πάνω στο χαλί. Για ένα εκατοστό ύψος κάποιος έπρεπε να μου σηκώνει το πόδι. Το χέρι μου δεν μπορούσα να το κινήσω καθόλου, το είχα κρεμασμένο.

Αποκατάσταση κίνησης

Σταδιακά, ο Μάριος μου δίνει διάφορα φυσικά συμπληρώματα ώστε να επανακάμψει ο οργανισμός μου, να επανέλθει η κίνησή μου στο δεξί μέρος.

Τώρα, 14 μήνες μετά,  μπορώ να χρησιμοποιώ αρκετά τη δεξιά πλευρά μου. Κάνω 3 χιλιόμετρα την ημέρα με γρήγορο περπάτημα και λίγο τζόγκινκ. Και το χέρι σχεδόν έχει επανέλθει τελείως, απλώς δεν μπορώ να γράψω πολύ καθαρά ακόμα.

Είναι σχεδόν φυσιολογική πια η κίνησή μου. Οδηγώ και πάλι μηχανάκι (τη μεγάλη μηχανή δεν την καταφέρνω ακόμα) και αυτοκίνητο. Δηλαδή έχω γίνει σχεδόν φυσιολογικός πάλι. Εδώ και 3 μήνες έχω αρχίσει πάλι να δουλεύω.

Το μόνο που έχει μείνει είναι ότι μια φορά το μήνα έχω μία επιληπτική κρίση, η οποία τώρα πια κρατάει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Όταν είχα πάει στο νοσοκομείο και με είδαν οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Με ρώτησαν πώς έγινα καλά και τους είπα με εναλλακτικές θεραπείες.

Και συνεχίζουμε την ομοιοπαθητική και τα συμπληρώματα διατροφής, κάποια για να βελτιωθεί η κίνησή μου, άλλα για να κάνω αποτοξίνωση και άλλα για να υποστηρίξουν την ψυχολογική μου κατάσταση.

Διατροφή για επιληψία

Τώρα τελευταία ο Μάριος μου έχει προτείνει μία ειδική διατροφή, για την περίπτωσή μου. Δεν τρώω καθόλου γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή εξακολουθώ μία φορά το μήνα να έχω επιληπτικές κρίσεις. Με το που έκοψα τη γλουτένη και τη λακτόζη, έχουν περιοριστεί αρκετά. Για ένα διάστημα είχα 2 μήνες να κάνω επιληπτική κρίση και τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ελαφρά πια.

Έβαλε το χέρι του ο Θεός και συνάντησα τον Μάριο. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, είναι πάρα πολύ καλός στη δουλειά του. Και ψυχολογικά σε υποστηρίζει όταν πρέπει, αλλά ξέρει και το αντικείμενό του πολύ καλά. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δ. Γ. - Απόστημα Εγκεφάλου, Δεξιά παράλυση, Eπιληπτικές κρίσεις

Βελονισμός για Στρες και Αδυνάτισμα...

"Αρχικά είχα έρθει για διατροφή. Είχα έρθει σε μία περίοδο που ήμουν αρκετά στρεσαρισμένη και ήθελα ν' αδυνατίσω, αλλά δεν βοήθησε η μέθοδος που ακολουθήσαμε με τον βελονισμό, γιατί ήμουν συναισθηματικά στρεσαρισμένη και δεν μπορούσε να αποδώσει το πρωτόκολο του βελονισμού για αδυνάτισμα, ούτε εγώ μπορούσα ν' ακολουθήσω τη διατροφή.

Και τη δεύτερη φορά που ήρθα και το είδαμε, αλλάξαμε το πρωτόκολλο του βελονισμού, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο βελονισμού για στρες και σταματήσαμε την προσπάθεια για δίαιτα.

Αυτό με βοήθησε και στον ύπνο που είχα κακή ποιότητα ύπνου και στην καθημερινότητά μου να αποβάλω το στρες.  Αισθάνομαι πιο ήρεμη, πιο ενεργητική και πιο ζωντανή. Τώρα είμαι έτοιμη να αρχίσω το πρόγραμμα διατροφής για να χάσω τα κιλά που θέλω."
 

Γιώτα Κ., 34 ετών - Στρες, Κακή ποιότητα Ύπνου
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης