Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Κατακράτηση, Εμβοές και Ακμή με Ομοιοπαθητική και Βελονισμό...

Ο κ. Σταύρος Ταταράκης είναι εξαιρετικός. Είχα πάει για κατακράτηση υγρών. Με τον ωτοβελονισμό (με τα αυτοκολλητάκια στο αυτί) η κατακράτηση έφυγε κατευθείαν.

Μου πήρε ένα πάρα πολύ αναλυτικό ιστορικό και παρατήρησε κάποια εξανθήματα που είχα στο πρόσωπο, χωρίς να του πω εγώ κάτι. Ήταν ακμή, επειδή περνούσα μια περίεργη περίοδο και είχα πολύ στρες. Ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική για την ακμή και πήγε πάρα πολύ καλά, έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Έχουν μείνει ελάχιστα σημαδάκια, που θα φύγουν κι αυτά.

Είχα και εμβοές στα αυτιά. Η εμβοή συνδυαζόταν με διαταραχή όρασης. Την ώρα που άκουγα αυτόν τον ήχο στο αυτί ένιωθα σαν να κουνιούνται όλα μπροστά μου, σαν να γίνεται σεισμός. Αυτό παντού. Και στη δουλειά και στην οδήγηση, και όταν περπατούσα και παντού. Και όταν ξάπλωνα, μέχρι να με πάρει ο ύπνος, είχα αυτόν τον ήχο μέσα στ' αυτιά μου. Είχε ξεκινήσει πιο ήπια, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πιο έντονος. Ένα σωρό γιατροί, να κάνω μαγνητική εγκεφάλου, να κάνω τρίπλεξ καρδιάς, ένα σωρό εξετάσεις, σε νευρολόγο και δεν έβγαζα άκρη. Το μόνο που μου είπε ο τελευταίος ωριλά (έχω πάει σε 4) ήταν ότι είναι μυικός σπασμός λόγω άγχους. Ε και; Δεν μου έλυσε το πρόβλημα. Μου έδωσε ένα μυοχαλαρωτικό που είναι και παυσίπονο μαζί, το οποίο δεν μου έκανε τίποτα. Και μου έλεγε "Να μην αγχώνεσαι, να μην στρεσάρεσαι." Και από εκεί πιάστηκε ο κ. Σταύρος, βρήκε καινούργια πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του άγχους και ξεκινήσαμε τις βελόνες.

Οι εμβοές εν μέρει μειώθηκαν με την ομοιοπαθητική και πέρασαν σχεδόν τελείως με τον βελονισμό, που μου έκανε σε όλο το σώμα, σε χέρια, πόδια, κεφάλι και αυτιά.

Τώρα είμαι πάρα πολύ καλά. Τον βελονισμό στο σώμα τον ξεκινήσαμε πριν από δύο εβδομάδες και πήγε πάρα πολύ καλά, δυο φορές τη βδομάδα και τώρα είναι σχεδόν ανεπαίσθητες οι εμβοές. Δεν το πίστευα! Ήμουν μέσα στ' αμάξι και κοιτούσα δεξιά αριστερά και δεν άκουγα τίποτα. Με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Όταν θεραπεύεσαι από κάτι τόσο βασανιστικό, αλλάζει η ζωή σου.
 

Α. Γ. - Κατακράτηση υγρών, Εμβοές, Ακμή
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Οι πόνοι στον ώμο και στο χέρι ανακουφίστηκαν με τον Βελονισμό και τη Μεσοθεραπεία...

Ο πατέρας μου, 92 ετών, έχει εκφυλιστική περιαρθρίτιδα και τενοντίτιδα, η οποία, κατά διαστήματα, όταν επιβαρύνει το χέρι του με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις ή πιέσεις, τον πονάει υπερβολικά στον ώμο και στο μπράτσο, σε σημείο που κόβεται η αναπνοή του από τον πόνο. Λόγω ηλικίας και δυσκολίας στη μετακίνηση, ο γιατρός (Σταύρος Ταταράκης) ήρθε στο σπίτι και του έκανε ηλεκτροβελονισμό στο αυτί (ωτοβελονισμό), βελονισμό στη γάμπα (στα σημεία που εντόπισε και που αντιστοιχούν στα πονεμένα σημεία στον ώμο του πατέρα μου) και μεσοθεραπεία στον ώμο, στα σημεία που επίσης εντόπισε.

Για να εντοπίσει τα σημεία που θα έκανε τη θεραπεία, του έκανε τσιμπήματα στο πλάι του γονάτου με μια δική του αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσεως και τον ρωτούσε, ανά δύο σημεία, σε ποιο πονούσε περισσότερο και σημείωνε τα ακριβή σημεία (δηλαδή, πού ήταν δυνατότερη η αίσθηση του πόνου). Αυτά τα σημεία όπου θα γινόταν ο σωματικός βελονισμός αντιστοιχούν στο πονεμένο σημείο στο μπράτσο και στον ώμο. Τον ρώτησε σε ποια περιοχή άρχιζε να περνάει ο πόνος, καθώς απομακρυνόταν από το γόνατο.

Μετά του έβαλε και του άφησε σε ένα σημείο στο γόνατο, για λίγο, μία πολύ επιφανειακή βελονίτσα.

Στη συνέχεια, του τσιμπούσε με τα δάχτυλά του τον πονεμένο ώμο ψάχνοντας τα σημεία του πόνου. Του είπε να του πει αν σε κάποιο σημείο πονέσει επιδερμικά, όχι βαθιά μέσα ο ώμος. Και σημείωνε και πάλι τα εντοπισμένα σημεία του επιδερμικού πόνου πάνω στον ώμο. Μετά άρχισε να τον τσιμπάει διερευνητικά με την βελόνα στον ώμο, για να εντοπίσει τα σημεία του πόνου. Και πάλι τον ρωτούσε ανάμεσα σε κάθε δύο σημεία που είχε σημειώσει ποιο από τα δύο πονούσε σαφώς περισσότερο. Και σημείωνε στον ώμο τα επιλεγμένα σημεία.

Μετά πήρε ένα μηχανηματάκι και το ακουμπούσε σε διάφορα σημεία στο αυτί του πατέρα μου. Όταν το μηχάνημα εντόπιζε κάποιο σημείο έκανε έναν ελαφρύ θόρυβο και άναβε ένα πράσινο φωτάκι. Αυτό δεν πονούσε καθόλου. Ύστερα του ακουμπούσε στο αυτί, σε διάφορα σημεία, το αλγόμετρο (μοιάζει με μαρκαδόρο) για να ανιχνεύσει τα σημεία του πόνου που δεν είχαν βρεθεί με τον ηλεκτρονικό ανιχνευτή.

Μετά του έβαλε στο αυτί μία βελόνα συνδεδεμένη με μία συσκευή ρεύματος (ηλεκτροβελονισμός). Του εξήγησε ότι θα υπάρχει μία αίσθηση ναι μεν ενοχλητική αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να μην υποφέρεται. Του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σφίγγεται και να υποφέρει. Αρκεί να είναι απλώς ενοχλητικό, γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο. Όσο όμως το ανεχόταν χωρίς πρόβλημα. Και του είπε όταν θα ήταν πάρα πολύ έντονο, να του πει να σταματήσει. Έτσι ο πατέρας μου είχε την απόλυτη επιλογή, τον απόλυτο έλεγχο για το πόσο θα δυνάμωνε ο πόνος μέσω του ηλεκτροβελονισμού στα επιλεγμένα σημεία θεραπείας. Και το μείωνε ακριβώς όσο ήθελε ο πατέρας μου. Του έλεγε "Θέλουμε να ενοχλεί, αλλά μόνο όσο το αντέχετε χωρίς πρόβλημα".
Αυτά τα σημεία στο αυτί βελονίστηκαν με ηλεκτρισμό μόνο για λίγα λεπτά.

Ο γιατρός μου εξήγησε ότι στη μεσοθεραπεία είχε την επιλογή να του βάλει φυσιολογικό ορό ή να του εγχύσει κάποια ήπια αναλγητική ουσία (π.χ. ξυλοκαῒνη). Επέλεξε το νερό, επειδή υπολογίζει την ηλικία του πατέρα μου και την εύθραυστη ισορροπία του οργανισμού του. Δημιουργώντας φούσκες αέρα με νερό μέσα στο δέρμα, ενεργοποίησε τα σημεία αυτοῒασης του ώμου του πατέρα μου.

Μου έδειξε τα σημεία του ωτοβελονισμού μέσα στο ένα αυτί του πατέρα μου και μου είπε τρεις φορές την ημέρα να πιέζω τα βελονάκια μέσα στο αυτί με τον τρόπο και την ένταση που μου έδειξε, για να ενεργοποιείται η θεραπεία. Επίσης μου συνέστησε να κρεμάσει ο πατέρας μου το πονεμένο χέρι από τον λαιμό του, για να το ξεκουράσει, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι κινήσεις που τον ερεθίζουν και επιβαρύνουν την φλεγμονή.

Μετά τη θεραπεία ο ώμος και το μπράτσο του δεν τον πονούσαν καθόλου, παρά μόνο όταν έκανε την ανάποδη προς τα πίσω κίνηση. Και πάλι ο πόνος ήταν μηδαμινός.

Μας είπε να προσέχουμε να μην πιέζει αυτό το χέρι, να μην στηρίζεται σε αυτό το χέρι και να μην κάνει την ανάποδη κίνηση που τον ερεθίζει. Μας εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή υπάρχει πολλά χρόνια αυτή η κατάσταση φλεγμονής και λόγω ηλικίας δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπλασης των ιστών και επαναφοράς τους στην αρχική υγιή κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μία αναλγητική αντιμετώπιση, χωρίς τη χορήγηση χημικών φαρμκάτων, για να αποφύγουμε τις παρενέργεις και τις ενδεχόμενες αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα που ήδη παίρνει.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι χρειάζεται και από εμάς προσοχή, μετά τη θεραπεία, να συντηρήσουμε την καλή κατάσταση. Ο γιατρός ξαναήρθε μετά από μια βδομάδα, έλεγξε τα βελονάκια του ωτοβελονισμού και είδε ότι είχαν παραμείνει στη θέση τους. Δεν ενοχλούσαν καθόλου τον πατέρα μου, παρά μόνο όταν έκανα τις πιέσεις. Και του έκανε και μεσοθεραπεία με το ειδικό πιστόλι της μεσοθεραπείας.

Του συνέστησε να παίρνει και κουρκουμά, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του.

Ο πατέρας μου λέει να τον έχει ο Θεός καλά και ότι του φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος. Γι' αυτό και μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω αυτή τη μαρτυρία.

Διονυσία Ρ. - Χρόνια Περιαρθρίτιδα και Τενοντίτιδα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για χρόνιο πόνο σε όλο το σώμα...

Έκανα βελονισμό γιατί είχα πόνους σε όλο το σώμα. Ήταν χρόνιοι πόνοι παντού σε όλο το σώμα. Τους είχα και πριν από την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. 

Και με τον πρώτο κιόλας βελονισμό, έγινε θαύμα.  Δεν πονάω. Κι έχει περάσει ένας μήνας περίπου και εξακολουθεί και παραμένει το ίδιο αποτέλεσμα. Χέρια πόδια, αυχένας, δάχτυλα, κλειδώσεις. Δεν το πίστευα και είπα να κάνω μία δοκιμή παντού, να δω μήπως πονάω.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν πονάω. Μια χαρά.
 

Πάολα Μ. - Xρόνιος πόνος σε όλο το σώμα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Βελονισμός για Ημικρανίες...

Είχα πολλούς πονοκεφάλους, που είχαν μετατραπεί σε ημικρανία και ο γυναικολόγος έλεγε ότι ήταν λόγω της κλιμακτηρίου και ότι έπρεπε να κάνω ομοιοπαθητική ή βελονισμό για να μειωθούν λίγο τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου. Και επειδή ξεκίνησε μια φίλη μου ομοιοπαθητική στον Σταύρο Ταταράκη είπα να το δοκιμάσω κι εγώ. Και από τη στιγμή που το έκανα, δεν έχω πάρει ούτε μισό παυσίπονο, που έπαιρνα δύο ελαφρά παυσίπονα μαζί ή ένα ισχυρό παυσίπονο. Είχε γυρίσει σε ημικρανία. Έτσι και η μέρα είχε λίγη υγρασία, δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου. Έπινα αρκετούς καφέδες και κοιμόμουνα.

Με την ομοιοπαθητική ήταν πολύ εύκολο να κόψω τον καφέ. Πίνω τα υποκατάστατα, καφέ από χαρούπι και μερικές φορές με αφήνει να πίνω και ντεκαφεϊνέ. Τώρα όμως ούτε καν νυστάζω στη διάρκεια της ημέρας. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Όταν ο καιρός ήταν υγρός, ούτε να μου μιλήσει κανείς δεν μπορούσε απ' τον πονοκέφαλο, ούτε τίποτα. Και τώρα, με συννεφιά και υγρασία, είμαι λαλίστατη.

Πρώτα κάναμε ομοιοπαθητική και μετά ήρθε ο βελονισμός με σούπερ αποτελέσματα. Τώρα ούτε μισός πονοκέφαλος!

Κάνω και διατροφή για αδυνάτισμα, αλλά έχω πάρα πολλά προβλήματα υγείας. Ο Σταύρος μου έχει πει ότι πρέπει να φτιαχτούν πρώτα τα θέματα υγείας και μετά θα ακολουθήσει το αδυνάτισμα, γιατί ο οργανισμός πολεμάει με όλα αυτά που έχω και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δίαιτες που έκανα ώς τώρα ή στη διατροφή που κάνω. Η διατροφή που μου κάνει είναι πάρα πολύ καλή. Δεν πεινάω, δεν αισθάνομαι κούραση, δεν μου λείπει κάτι.
 

Δέσποινα Π. - Πονοκέφαλοι - Ημικρανία - Παχυσαρκία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Μετά τον βελονισμό δεν καπνίζω πια...

Κάναμε ένα βελονισμό για το κάπνισμα και πήγε πάρα πολύ καλά η θεραπεία. Δεν καπνίζω πια, 6 μήνες τώρα μετά τη θεραπεία του βελονισμού.

Αυτό που βοήθησε κυρίως ο βελονισμός ήταν τα συμπτώματα που έχεις μετά διακόπτοντας το κάπνισμα, τη νευρικότητα, την υπερένταση. Δεν είχα αυτή τη νευρικότητα και την ανάγκη να κάνω τσιγάρο, να το θέλει και ο οργανισμός.
 
Κάναμε και κάποια συνεδρία για τη βουλιμία μετά από κάποιο διάστημα αφού είχα κόψει το τσιγάρο. Είχα πάρει ήδη κάποια κιλά και μετά επισκέφτηκα τον γιατρό. Και με τον βελονισμό για τη βουλιμία έφυγε η βουλιμία και σταμάτησα να παίρνω κιλά. Αν τον είχα ειδοποιήσει νωρίτερα φαντάζομαι ότι δεν θα είχα πάρει ούτε αυτά τα κιλά.
 

Φ. Σ. - Κάπνισμα, Βουλιμία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης