Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Έκοψα το τσιγάρο με βελονισμό στον Σταύρο Ταταράκη...

Είμαι στον 6ο μήνα που δεν καπνίζω μετά από 2 συνεδρίες βελονισμού στον γιατρό Σταύρο Ταταράκη. Είχα κάνει άλλη μία προσπάθεια σε μία βελονίστρια. Το αποτέλεσμα είχε κρατήσει γύρω στους 10 μήνες, όμως η συγκεκριμένη βελονίστρια δεν με ξαναδέχτηκε όταν της είπα ότι ξανάρχισα το τσιγάρο. Μου είπε "δεν μπορώ να σας βοηθήσω".

Έψαξα να βρω άλλον βελονιστή και επέλεξα τον κ. Ταταράκη. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του. Εκείνο το οποίο περισσότερο μου έκανε εντύπωση ήταν ότι είναι πολύ προσηνής με τον καπνιστή, έχει μια οικειότητα. Γιατί, για να είμαι ειλικρινής, στην άλλη βελονίστρια που είχα πάει τα πράγματα γίνονταν πολύ βιαστικά. Αντιμετώπιζε το κάπνισμα σαν μία ασθένεια ερήμην του καπνιστή, χωρίς να απευθυνθεί στον ίδιο τον καπνιστή. Ενώ η προσέγγιση του Σταύρου Ταταράκη ήταν πολύ διαφορετική. Αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει: ότι προσεγγίζει τον καπνιστή ως όλον, ως σύνολο και όχι μόνο ως προς τη συνήθεια του καπνίσματος.

Βιβλίο για διακοπή καπνίσματος

Με βοήθησε πάρα πολύ και το έντυπο που διαθέτει δωρεάν στο ιατρείο του. Μετά τη συνεδρία του βελονισμού πήρα και το βιβλιαράκι και το ξαναδιάβαζα στη διάρκεια της προσπάθειας διακοπής. Οι πληροφορίες και οι συμβουλές που δίνει με βοήθησαν πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Προσεγγίζει τη συνήθεια του καπνίσματος με έναν τρόπο πολύ οικείο στον καπνιστή. Είναι φανερό ότι κατέχει πολύ καλά το αντικείμενο και στον τομέα της ψυχολογίας του καπνιστή και στον τομέα του τελετουργικού του καπνίσματος. Στην επίσκεψη που έκανα δεν γινόταν  να μου πει και όλα αυτά τα οποία γράφει στο βιβλίο του. Παράλληλα με τη δράση του βελονισμού συνέχιζα να διαβάζω και το βιβλιαράκι και με βοήθησε πολύ. Το έχω μοιράσει και σε 3-4 γνωστούς μου και συστήνω ανεπιφύλακτα τον κ. Ταταράκη.

Περισσότερο μου έκανε εντύπωση αυτό το οποίο έγραφε ότι ακόμα και αν ξαναρχίσεις το κάπνισμα χάθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος. Και δικαούσαι κι άλλες προσπάθειες.

Πριν πάω στον κ. Ταταράκη είχα προσπαθήσει άλλες έξι φορές να κόψω το κάπνισμα είτε χωρίς βοήθεια, είτε με χάπια, με αυτοκόλλητα νικοτίνης και ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τα αποτελέσματα κρατούσαν λίγο και μετά ξανάρχιζα πάλι να καπνίζω. Η διαφορά με τον κ. Ταταράκη από τις υπόλοιπες προσπάθειες ήταν ότι μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με άγγιξε στο κομμάτι το ψυχολογικό τόσο ο ίδιος όταν συναντηθήκαμε όσο και τα γραφόμενά του τα οποία διάβαζα συνεχώς κάθε φορά που μου ερχόταν να καπνίσω.

Ε.Σ. - Κάπνισμα

Πόσο μειώνει την επιθυμία για τσιγάρο ο βελονισμός...

Έκανα 6 επισκέψεις. Οι 3 ήταν για την διακοπή του τσιγάρου και οι άλλες 3 για τη διαχείριση της επιθυμίας για φαγητό. Ήταν όπως ακριβώς μου τα εξήγησε ο γιατρός. Μου είχε πει ότι αυτό που κάνει η μέθοδος του βελονισμού είναι ότι μειώνει την επιθυμία για τσιγάρο κατά 60%, το οποίο ακόμα και αν δεν μου το 'λεγε και με ρωτούσε σε δεύτερο χρόνο αν μου μειώθηκε η  επιθυμία για κάπνισμα θα του έλεγα κατά 60%. Δηλαδή το πέτυχε διάνα ο γιατρός. Το υπόλοιπο 40% που μου έμεινε ήταν διαχειρίσιμο. Δεν είχα να αντιμετωπίσω το 100% της δύναμής του. Το τέρας ήταν πια αποδυναμωμένο κατά 60% και αυτό το 40% που του είχε μείνει μπορούσα να το αντιμετωπίσω.

Αν το έχει αποφασίσει κάποιος να διακόψει το κάπνισμα με τη μέθοδο βελονισμού του κ. Ταταράκη πιστεύω ότι θα βρει αυτή τη βοήθεια που χρειαζόμαστε για να το διακόψουμε.

Άρχισα να χάνω και κιλά

Και οι επιπλέον 3 συνεδρίες φρέναραν την όρεξη. Φανταστείτε ότι εγώ έχω αρχίσει και χάνω κιλά. Το έβαλα και αυτό πίσω μου. Αλλά δεν βασίστηκα μόνο στον βελονισμό για τη διαχείριση της βουλιμίας. Χάρη στο ότι έκοψα το τσιγάρο, κατάφερα πια να γυμνάζομαι ώστε να αντιμετωπίζω και με αυτόν τον τρόπο τη βουλιμία.

Θες να κόψεις το τσιγάρο; Ο τρόπος είναι πια γνωστός

Ίσως ακουστεί λίγο αυστηρό και διδακτικό αυτό που θα πω αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, είμαι σε θέση πια να πω ότι ο τρόπος υπάρχει για τη διακοπή του τσιγάρου. Ο τρόπος είναι γνωστός. Δεν υπάρχει πια δικαιολογία για κάποιον που θέλει να διακόψει το τσιγάρο να μην το διακόψει. Αφού τα κατάφερα εγώ μπορεί και οποιοσδήποτε άλλος.

Τώρα πια όταν ακούω, σε αυτές τις 50 μέρες που έχω κόψει το τσιγάρο, κάποιον που μου λέει "εγώ θέλω αλλά δεν μπορώ", αυτό που εγώ ακούω είναι "θέλω αλλά δεν θέλω", μία αντίφαση. Τους λέω την ιστορία μου και μου λένε, "εγώ θέλω, αλλά δεν μπορώ". Δεν ισχύει αυτό. Αν θέλεις, υπάρχει τρόπος πια.

Και δεν νομίζω να υπάρχει πιο ειδικός για να απευθυνθεί κάποιος για τη διακοπή του καπνίσματος από τον γιατρό, τον κ. Ταταράκη και τη μέθοδο του βελονισμού που χρησιμοποιεί. Μακάρι το παράδειγμα όλων μας που έχουμε πάει στον γιατρό και μας βοήθησε να τα καταφέρουμε να κόψουμε το κάπνισμα, μακάρι αυτό το παράδειγμα να εμπνεύσει και άλλους.

Δεν πολυμιλάω γι' αυτό, αλλά το βλέπει το περιβάλλον μου, ο κόσμος δίπλα μου και δείχνει ενδιαφέρον να μάθει πώς. Έτσι λειτουργεί. Ο ένας εμπνέει τον άλλον.

Μακάρι να βοηθήσω κάποιον, θα χαιρόμουν πολύ.
 

Λ.Σ. - Κάπνισμα, Έλεγχος Βουλιμίας

Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα και Ομοιοπαθητική για Παιδιά...

Κάνω ομοιοπαθητική και στα δύο παιδιά. Το μεγάλο μου παιδάκι ‒ τώρα είναι 4 ‒ είχε αναπνευστικά προβλήματα (Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα) από 6 μηνών και παίρναμε εισπνεόμενα περίπου 1 χρόνο κάθε φορά που τον έπιανε. Με τον κ. Πρωτόπαπα αρχίσαμε τις συνεδρίες από τότε που το παιδί ήταν 2,5 ετών. Το αναπνευστικό πρόβλημα ‒ μετά από μία αρχική επιδείνωση ‒ σταδιακά, βελτιώθηκε πολύ, τόσο που, σε συνεργασία με τον παιδίατρο και τον πνευμονολόγο, κόψαμε τα εισπνεόμενα και είναι το παιδάκι μια χαρά με την ομοιοπαθητική. Έκτοτε ό,τι παρουσιάζεται, ό,τι κι αν έχουν τα παιδιά, ρωτάω τον κ. Πρωτόπαπα και αφού με στείλει πρώτα στον γιατρό, μου λέει τι να πάρουν τα παιδιά και όλα είναι μια χαρά, ούτε χημικά, ούτε αντιπυρετικά ούτε τίποτα.

Οξεία Γαστρεντερίτιδα

Στο μικρό μου είχαν παρουσιαστεί διάρροιες επί 8 μέρες και υψηλός πυρετός. Πήγα το παιδί στον γιατρό και διέγνωσε οξεία γαστρεντερίτιδα. Και με το ομοιοπαθητικό που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας να πάρει, τα συμπτώματα σταμάτησαν και έπεσε γρήγορα ο πυρετός.

Έκζεμα από Αλλεργία στο Γάλα

Στον μικρό παρουσιάστηκε και δερματικό πρόβλημα (έκζεμα), γιατί έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.  Αλλά τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας βοηθάνε κι έτσι τα δερματικά συμπτώματα δεν είναι πολύ έντονα πια.

 

Ν. Π., μητέρα δύο παιδιών νηπιακής ηλικίας - Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα, Οξεία Γαστρεντερίτιδα (Οξεία Διάρροια, Υψηλός Πυρετός), Αλλεργία στα Γαλακτοκομικά

Ραγάδα Πρωκτού και Φυσικές Θεραπείες...

Είχα ραγάδα πρωκτού και έπρεπε να κάνω χειρουργική επέμβαση γιατί με τη συμβατική θεραπεία δεν είδα καμία βελτίωση. Είχα κάνει 4 προσπάθειες με την κλασική ιατρική με 2 διαφορετικούς γιατρούς (γαστρεντερολόγο και χειρουργό με ειδικότητα στο έντερο) οι οποίες δεν απέδωσαν. Ο χειρουργός μου έδωσε χαρτί εισαγωγής για την επέμβαση, αλλά επειδή αργούσε είπα, ας δοκιμάσω και την ομοιοπαθητική.

Φυσική Θεραπεία για Ραγάδα πρωκτού

Ξεκίνησα με τον κ. Πρωτόπαπα, με Διατροφή, Συμπληρώματα και Ομοιοπαθητικά. Δεν υπήρχε βελτίωση από την αρχή. Πέρασε περίπου ενάμισης μήνας και τότε άρχισα να βλέπω βελτίωση.

Η ραγάδα του πρωκτού είναι μια πολύ επώδυνη κατάσταση. Σχίζεται το ορθό και όταν πήγαινα στην τουαλέτα είχα αφόρητους πόνους για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν πάρα πολύ επώδυνο, γι' αυτό είχα φτάσει και μέχρι το χειρουργείο. Οπότε δεν περίμενα ότι με την ομοιοπαθητική θα είχα ουσιαστική βελτίωση. Η ραγάδα δεν κλείνει γιατί μια πληγή που την γρατσουνάνε τα περιττώματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κλείσει. Το ότι είδα βελτίωση ήταν πολύ σημαντικό. Σταδιακά, πονούσα λιγότερες ώρες, πολύ λιγότερο σε ένταση και άλλαζε και μορφή ο πόνος, δηλαδή από πολύ οξύς και σαν να με καίει είχε αρχίσει να γίνεται πιο βουβός.

Σιγά σιγά, με τα ομοιοπαθητικά και με ειδικά συμπληρώματα διατροφής και φυτικές ίνες, άρχισε η κατάσταση να βελτιώνεται μέχρι που έγινα τελείως καλά και δεν το πιστεύω ούτε κι εγώ.

Γενικά τα συμπληρώματα που μου είχε δώσει και η ομοιοπαθητική ήταν ώστε να δυναμώσει ο οργανισμός και να θεραπεύσει ο ίδιος την πληγή.

Στο εξάμηνο είχα δει τρομερή βελτίωση, άντε να με ενοχλούσε 2-3 ώρες μετά την αφόδευση και όχι πια ολόκληρη την ημέρα.
Στον χρόνο και κάτι θεραπεύτηκα εντελώς.

Σταμάτησα την ομοιοπαθητική όσο αφορά αυτό το θέμα, γιατί δεν έχω πια ανάγκη.

Πολύποδες στο ορθό

Είχα και πολύποδες στο ορθό, οι οποίοι εξαφανίστηκαν. Ο κ. Πρωτόπαπας μου είχε δώσει και κάτι ειδικά συμπληρώματα για τους πολύποδες, μαζί με την ομοιοπαθητική αγωγή.

Έκζεμα στα χέρια

Έχω και στα χέρια έκζεμα και αυτό πήγε πάρα πολύ καλά. Πέρναγαν μήνες χωρίς να βάλω κάποια κρέμα. Γιατί πριν χρησιμοποιούσα κρέμες με κορτιζόνη, ενώ τώρα έχω πάρα πολύ καιρό  (μήνες) να βάλω.

Δυσκοιλιότητα, Ομοιοπαθητική και Διατροφή

Τη δυσκοιλιότητα την πέρναγα στο φλου, δεν έδινα σημασία, αλλά τελικά μπορεί να κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά.

Η δυσκοιλιότητα έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πιστεύω ότι η αιτία της δυσκοιλιότητάς μου ήταν η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και ότι η ομοιοπαθητική με βοήθησε και σε αυτό το κομμάτι. Γιατί με τον ομοιοπαθητικό συζητάς και τα ψυχολογικά σου, όχι μόνο τα σωματικά συμπτώματα. Γι' αυτό θεωρώ ότι η ομοιοπαθητική είναι πιο ολοκληρωμένη θεραπεία.

Σχετικά με τη δυσκοιλιότητα είμαι πολύ καλύτερα. Πρέπει να συνεχίσω να προσέχω τη διατροφή μου, αλλά ακόμα και κάποια μέρα που θα δυσκολευτώ δεν έχω πόνους, δεν έχω τίποτα, είναι σαν αν μην είχα ποτέ κάτι. Τώρα πια έχει αλλάξει η διατροφή μου. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στις βλακείες που έτρωγα παλιά. Τρώω φρούτα και λαχανικά που δεν έτρωγα, πίνω νερό που δεν έπινα.

Ενέργεια

Από τον πρώτο καιρό της θεραπείας η ενέργειά μου ήταν ανεβασμένη.

Άγχος

Το άγχος μου παραμένει, αλλά πιο ήπιο και με επισκέπτεται κατά πιο αραιά διαστήματα. Είναι ελεγχόμενο, ενώ παλιά ήταν ανεξέλεγκτο. Το άγχος που είχα κι αυτή η ένταση έκανε το στομάχι μου μια πέτρα. Στο ηλιακό πλέγμα, κάτω απ' το στήθος. Ξαφνικά σου περνάει μια αρνητική σκέψη και μετά κατευθείαν στο στομάχι. Κι αυτό ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κρατούσε 4-5 μέρες και μετά έφευγε. Τώρα είναι ελεγχόμενο κι έχει πολύ καιρό να με πιάσει. Τώρα είμαι καλά, αρκετό καιρό.

Γι' όλα αυτά δεν υπάρχει πλέον λόγος να κάνω άλλες συνεδρίες επειδή θεωρώ ότι ολοκληρώθηκε πλήρως η θεραπεία μου.
 

Δ. Δ. - Ραγάδα Πρωκτού, Πολύποδες στο Ορθό, Έκζεμα στα χέρια, Δυσκοιλιότητα, Άγχος

Απόστημα στον εγκέφαλο, παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και φυσικές θεραπείες...

Την ημέρα της γιορτής μου, είχα διαπιστώσει ότι είχα κάποια δυσκολία στις κινήσεις και στην ομιλία και έκανα αξονική.

Επειδή οι γιατροί φοβήθηκαν μήπως ήταν όγκος, μου έδωσαν κορτιζόνη, αλλά αυτό μέσα σε 2 μέρες διπλασιάστηκε. Δυστυχώς, και παρά την φαρμακευτική αγωγή, αντί να βελτιωθούν τα συμπτώματα με την κορτιζόνη που μου έδωσαν στο νοσοκομείο, κατέρρευσε τελείως η δεξιά μεριά μου, παρέλυσε το χέρι και το πόδι μου.

Διαγνώστηκε τότε πως ή αιτία ήταν ένα απόστημα που είχα βγάλει εσωτερικά από στρεπτόκοκκο, ίσως από κάποιο χαλασμένο δόντι. Έπρεπε να αφαιρεθεί με επέμβαση.

Χειρουργήθηκα, αφαιρέθηκε η κύστη, χωρίς να πειραχτούν τα τοιχώματα του εγκεφάλου. Όμως σύντομα ξαναμεγάλωσε η κύστη, όσο ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο. Τότε μου δόθηκε μία ισχυρή αντιβίωση για 6 εβδομάδες και αντί να μικρύνει το απόστημα, μεγάλωσε. Οι γιατροί με είχαν ξεγραμμένο. Έρχονταν στο δωμάτιο, με κοίταγαν και φεύγανε. Είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν και μου συνέστησαν να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Όταν ρώτησα τον δικό μου χειρούργο μου είπε ότι αν ξανακάνω χειρουργείο θα έχω μόνιμα κινητικά προβλήματα κι ότι κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η κύστη δεν θα μεγάλωνε ξανά. Είχα τρομάξει πάρα πολύ.

Και τότε αναζήτησα κάποια εναλλακτική θεραπεία και μου συνέστησαν τον Μάριο. Αφού με συνάντησε 2 φορές στο νοσοκομείο, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνα, άρχισε να μου δίνει κάποια φυσικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Εστιάσαμε κατ' αρχήν στην ενδυνάμωση του οργανισμού για την καλύτερη αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου και του αποστήματος. Μετά από 15 μέρες έκανα μία δεύτερη αξονική και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το πύον που είχα στο κεφάλι μου άρχισε να διαλύεται. Σταδιακά μειώθηκε κι άλλο. Θεωρώ πως η βοήθεια του Μάριου ήταν σημαντική τόσο που δεν χρειάστηκε να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Αυτό μου το συνέστησαν και οι γιατροί που είδαν τις επόμενες αξονικές μου.

Έμεινα στο νοσοκομείο 3 μήνες και βγήκα έξω πέρυσι τον Ιανουάριο με αρκετά κινητικά προβλήματα. Η δεξιά πλευρά μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που ίσα που περπάταγα. Δυσκολευόμουν να ανεβάσω το πόδι μου πάνω στο χαλί. Για ένα εκατοστό ύψος κάποιος έπρεπε να μου σηκώνει το πόδι. Το χέρι μου δεν μπορούσα να το κινήσω καθόλου, το είχα κρεμασμένο.

Αποκατάσταση κίνησης

Σταδιακά, ο Μάριος μου δίνει διάφορα φυσικά συμπληρώματα ώστε να επανακάμψει ο οργανισμός μου, να επανέλθει η κίνησή μου στο δεξί μέρος.

Τώρα, 14 μήνες μετά,  μπορώ να χρησιμοποιώ αρκετά τη δεξιά πλευρά μου. Κάνω 3 χιλιόμετρα την ημέρα με γρήγορο περπάτημα και λίγο τζόγκινκ. Και το χέρι σχεδόν έχει επανέλθει τελείως, απλώς δεν μπορώ να γράψω πολύ καθαρά ακόμα.

Είναι σχεδόν φυσιολογική πια η κίνησή μου. Οδηγώ και πάλι μηχανάκι (τη μεγάλη μηχανή δεν την καταφέρνω ακόμα) και αυτοκίνητο. Δηλαδή έχω γίνει σχεδόν φυσιολογικός πάλι. Εδώ και 3 μήνες έχω αρχίσει πάλι να δουλεύω.

Το μόνο που έχει μείνει είναι ότι μια φορά το μήνα έχω μία επιληπτική κρίση, η οποία τώρα πια κρατάει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Όταν είχα πάει στο νοσοκομείο και με είδαν οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Με ρώτησαν πώς έγινα καλά και τους είπα με εναλλακτικές θεραπείες.

Και συνεχίζουμε την ομοιοπαθητική και τα συμπληρώματα διατροφής, κάποια για να βελτιωθεί η κίνησή μου, άλλα για να κάνω αποτοξίνωση και άλλα για να υποστηρίξουν την ψυχολογική μου κατάσταση.

Διατροφή για επιληψία

Τώρα τελευταία ο Μάριος μου έχει προτείνει μία ειδική διατροφή, για την περίπτωσή μου. Δεν τρώω καθόλου γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή εξακολουθώ μία φορά το μήνα να έχω επιληπτικές κρίσεις. Με το που έκοψα τη γλουτένη και τη λακτόζη, έχουν περιοριστεί αρκετά. Για ένα διάστημα είχα 2 μήνες να κάνω επιληπτική κρίση και τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ελαφρά πια.

Έβαλε το χέρι του ο Θεός και συνάντησα τον Μάριο. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, είναι πάρα πολύ καλός στη δουλειά του. Και ψυχολογικά σε υποστηρίζει όταν πρέπει, αλλά ξέρει και το αντικείμενό του πολύ καλά. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δ. Γ. - Απόστημα Εγκεφάλου, Δεξιά παράλυση, Eπιληπτικές κρίσεις