Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Κνίδωση και Έντονη Καταρροή...

Είχα οξεία κνίδωση. Ξυνόμουν σε όλο το σώμα και έπαιρνα αντιισταμινικά χάπια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο πρόβλημα που είχα ήταν έντονη καταρροή, δύσπνοια και έλλειψη όσφρησης.
 
Το σκεφτόμουν για πολύ καιρό να κοιτάξω για Ομοιοπαθητική και κάποια στιγμή το αποφάσισα. Βρήκα τον γιατρό και έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα τρίμηνο μια θεραπεία με Ομοιοπαθητική και Βελονισμό και για τα δύο θέματα.
 
Η οξεία κνίδωση έχει σταματήσει τελείως και μόνο που δεν παίρνω καθόλου χαπάκια εδώ κι ένα τρίμηνο για την κνίδωση είναι πολύ σημαντικό.
 
Στη μύτη υπάρχει μία εμφανής βελτίωση. Έχει σταματήσει κατά 80% η έντονη καταρροή. Υπάρχουν στιγμές που η μύτη μου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Όσφρηση δεν έχω ακόμα. Επειδή το πρόβλημά μου είναι χρόνιο, από 15ετίας και πάνω, θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να δούμε αν θα υπάρξει και άλλη βελτίωση, αλλά ό,τι γίνει θα είναι μόνο προς μία κατεύθυνση σωστής και μόνιμης θεραπείας. Γιατί μέχρι τώρα, για να βρίσκω την όσφρησή μου και να περνάει η καταρροή και το μπούκωμα, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να παίρνω κατά διαστήματα κορτιζόνη.  
 
Το πιο θετικό είναι να έχεις την όσφρησή σου χωρίς να παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή (κορτιζόνη).
 
Πηγαίνω στον γιατρό περίπου κάθε 2 εβδομάδες για να μου αλλάζει τις βελόνες που είναι για τον βελονισμό στα αυτιά. Και κάθε δίμηνο κάνουμε μία επανεξέταση για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι και ανάλογα παίρνω τότε και ομοιοπαθητικά χάπια.
 
Τώρα είμαι 3 μήνες στον γιατρό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Έχω υπομονή να το παλέψουμε και να δούμε κάποιο αποτέλεσμα και στο θέμα της όσφρησης.
 

Θεόδωρος Ν. - Κνίδωση σε όλο το σώμα - Ρινικοί Πολύποδες με Kαταρροή, Ρινιτική Συμφόρηση και Απώλεια Όσφρησης
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Ωτοβελονισμός για Αδυνάτισμα στην Εμμηνόπαυση...

Για τη βουλιμία πιο πολύ έκανα ωτοβελονισμό. Δεν έκανα σωστή διατροφή. Είμαι 52 χρονών, πέρασα την κλιμακτήριο. Έτρωγα παραπάνω απ' το κανονικό και είχα πάρει κιλά. Και επειδή πήγε η ανηψιά μου στον Σταύρο Ταταράκη κι έχασε κάποια κιλά και έμεινε ευχαριστημένη, αποφάσισα να πάω κι εγώ με μία φίλη μαζί.
 
Ξεκίνησα τον Φεβρουάριο και είδα αμέσως αποτελέσματα. Αυτό που ήταν σημαντικό για μένα ήταν ότι σταμάτησα να θέλω να τρώω σοκολάτες. Και μάλιστα έλεγα του γιατρού ότι θέλω να τρώω πορτοκάλι αντί για σοκολάτα. Δεν πίστευα κι εγώ στον εαυτό μου!
 
ΚΙ έτσι σιγά σιγά άρχισα κι έτρωγα σε πιο νορμάλ ώρες. Δεν έκοψα τις συνήθειές μου εντελώς. Έτρωγα κανονικά το πρωινό μου, κανονική μερίδα το μεσημέρι, αλλά έβαλα πιο πολύ τη σαλάτα στο διαιτολόγιό μου. Το βράδυ πάλι δεν πεινούσα όπως άλλες φορές και έτρωγα πολύ ελαφριά.
 
Στην αρχή δεν έχανα κιλά, αλλά έχασα πόντους! Αυτό φάνηκε και μου έκανε εντύπωση γιατί ζυγιζόμουνα κι έδειχνα στα ίδια κιλά κι έλεγα "Τι έγινε; Κόλλησε η ζυγαριά μου"; Στα ρούχα μου όμως φαινόταν η διαφορά. Άλλαξα νούμερο.
 
Έφυγε το πρήξιμο που είχα. Η ζυγαριά μου κατέβηκε μετά το Πάσχα. Το Πάσχα χόρταινα εύκολα και δεν έφαγα υπερβολικά. Και από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχω χάσει 3-4 κιλά. Έτσι κι αλλιώς, δεν ήθελα να χάσω πολλά κιλά. Με ενδιέφερε να φύγει το πρήξιμο και να σταματήσω να θέλω να τρώω σοκολάτες και λιπαρά.

Για τον ωτοβελονισμό πήγαινα σχεδόν κάθε 15 μέρες. Απλά μου ανανέωνε τις βελόνες. Έβλεπα τον εαυτό μου ότι πήγαινα πάρα πολύ καλά. Ήμουνα χαλαρή άλλωστε. Δεν είχα το άγχος να χάσω κιλά. Τώρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί έχω χάσει λίπος και φαίνεται. Έχει μειωθεί η κυτταρίτιδα αρκετά. Πήγα πάρα πολύ καλά.
 
Με την κλιμακτήριο πέρασα ζόρι. Είχα άγχος και κλεινόμουνα και ήθελα να τρώω χαζά. Μπορεί να έτρωγα μακαρόνια με κιμά το μεσημέρι και ήθελα να ξαναφάω πάλι μακαρόνια το βράδυ. Έτρωγα ακατάστατα και ξαναπήγαινα πάλι στην κατσαρόλα. Ξάπλωνα το μεσημέρι και όταν σηκωνόμουνα έκανα σαν τρελή να φάω γλυκό.

Κάπως  έτσι παχαίνεις. Δεν ήταν υπερβολικά τα κιλά αλλά επειδή δεν είμαι ψηλή, φαίνονταν. Τώρα είμαι μια χαρά. Αν χάσω άλλο ένα κιλό θα είμαι σούπερ.
 
Τώρα που έφτιαξε και ο καιρός ξεκίνησα λίγο το περπάτημα κι έτσι είμαι ευχαριστημένη.
 

Φωτεινή Ρ., 52 ετών - Βουλιμία κατά την Κλιμακτήριο
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Μετά τον βελονισμό δεν καπνίζω πια...

Κάναμε ένα βελονισμό για το κάπνισμα και πήγε πάρα πολύ καλά η θεραπεία. Δεν καπνίζω πια, 6 μήνες τώρα μετά τη θεραπεία του βελονισμού.

Αυτό που βοήθησε κυρίως ο βελονισμός ήταν τα συμπτώματα που έχεις μετά διακόπτοντας το κάπνισμα, τη νευρικότητα, την υπερένταση. Δεν είχα αυτή τη νευρικότητα και την ανάγκη να κάνω τσιγάρο, να το θέλει και ο οργανισμός.
 
Κάναμε και κάποια συνεδρία για τη βουλιμία μετά από κάποιο διάστημα αφού είχα κόψει το τσιγάρο. Είχα πάρει ήδη κάποια κιλά και μετά επισκέφτηκα τον γιατρό. Και με τον βελονισμό για τη βουλιμία έφυγε η βουλιμία και σταμάτησα να παίρνω κιλά. Αν τον είχα ειδοποιήσει νωρίτερα φαντάζομαι ότι δεν θα είχα πάρει ούτε αυτά τα κιλά.
 

Κατερίνα Σ. - Κάπνισμα, Βουλιμία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Απόστημα στον εγκέφαλο, παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και φυσικές θεραπείες...

Την ημέρα της γιορτής μου, είχα διαπιστώσει ότι είχα κάποια δυσκολία στις κινήσεις και στην ομιλία και έκανα αξονική.

Επειδή οι γιατροί φοβήθηκαν μήπως ήταν όγκος, μου έδωσαν κορτιζόνη, αλλά αυτό μέσα σε 2 μέρες διπλασιάστηκε. Δυστυχώς, και παρά την φαρμακευτική αγωγή, αντί να βελτιωθούν τα συμπτώματα με την κορτιζόνη που μου έδωσαν στο νοσοκομείο, κατέρρευσε τελείως η δεξιά μεριά μου, παρέλυσε το χέρι και το πόδι μου.

Διαγνώστηκε τότε πως ή αιτία ήταν ένα απόστημα που είχα βγάλει εσωτερικά από στρεπτόκοκκο, ίσως από κάποιο χαλασμένο δόντι. Έπρεπε να αφαιρεθεί με επέμβαση.

Χειρουργήθηκα, αφαιρέθηκε η κύστη, χωρίς να πειραχτούν τα τοιχώματα του εγκεφάλου. Όμως σύντομα ξαναμεγάλωσε η κύστη, όσο ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο. Τότε μου δόθηκε μία ισχυρή αντιβίωση για 6 εβδομάδες και αντί να μικρύνει το απόστημα, μεγάλωσε. Οι γιατροί με είχαν ξεγραμμένο. Έρχονταν στο δωμάτιο, με κοίταγαν και φεύγανε. Είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν και μου συνέστησαν να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Όταν ρώτησα τον δικό μου χειρούργο μου είπε ότι αν ξανακάνω χειρουργείο θα έχω μόνιμα κινητικά προβλήματα κι ότι κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η κύστη δεν θα μεγάλωνε ξανά. Είχα τρομάξει πάρα πολύ.

Και τότε αναζήτησα κάποια εναλλακτική θεραπεία και μου συνέστησαν τον Μάριο. Αφού με συνάντησε 2 φορές στο νοσοκομείο, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνα, άρχισε να μου δίνει κάποια φυσικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Εστιάσαμε κατ' αρχήν στην ενδυνάμωση του οργανισμού για την καλύτερη αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου και του αποστήματος. Μετά από 15 μέρες έκανα μία δεύτερη αξονική και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το πύον που είχα στο κεφάλι μου άρχισε να διαλύεται. Σταδιακά μειώθηκε κι άλλο. Θεωρώ πως η βοήθεια του Μάριου ήταν σημαντική τόσο που δεν χρειάστηκε να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Αυτό μου το συνέστησαν και οι γιατροί που είδαν τις επόμενες αξονικές μου.

Έμεινα στο νοσοκομείο 3 μήνες και βγήκα έξω πέρυσι τον Ιανουάριο με αρκετά κινητικά προβλήματα. Η δεξιά πλευρά μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που ίσα που περπάταγα. Δυσκολευόμουν να ανεβάσω το πόδι μου πάνω στο χαλί. Για ένα εκατοστό ύψος κάποιος έπρεπε να μου σηκώνει το πόδι. Το χέρι μου δεν μπορούσα να το κινήσω καθόλου, το είχα κρεμασμένο.

Αποκατάσταση κίνησης

Σταδιακά, ο Μάριος μου δίνει διάφορα φυσικά συμπληρώματα ώστε να επανακάμψει ο οργανισμός μου, να επανέλθει η κίνησή μου στο δεξί μέρος.

Τώρα, 14 μήνες μετά,  μπορώ να χρησιμοποιώ αρκετά τη δεξιά πλευρά μου. Κάνω 3 χιλιόμετρα την ημέρα με γρήγορο περπάτημα και λίγο τζόγκινκ. Και το χέρι σχεδόν έχει επανέλθει τελείως, απλώς δεν μπορώ να γράψω πολύ καθαρά ακόμα.

Είναι σχεδόν φυσιολογική πια η κίνησή μου. Οδηγώ και πάλι μηχανάκι (τη μεγάλη μηχανή δεν την καταφέρνω ακόμα) και αυτοκίνητο. Δηλαδή έχω γίνει σχεδόν φυσιολογικός πάλι. Εδώ και 3 μήνες έχω αρχίσει πάλι να δουλεύω.

Το μόνο που έχει μείνει είναι ότι μια φορά το μήνα έχω μία επιληπτική κρίση, η οποία τώρα πια κρατάει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Όταν είχα πάει στο νοσοκομείο και με είδαν οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Με ρώτησαν πώς έγινα καλά και τους είπα με εναλλακτικές θεραπείες.

Και συνεχίζουμε την ομοιοπαθητική και τα συμπληρώματα διατροφής, κάποια για να βελτιωθεί η κίνησή μου, άλλα για να κάνω αποτοξίνωση και άλλα για να υποστηρίξουν την ψυχολογική μου κατάσταση.

Διατροφή για επιληψία

Τώρα τελευταία ο Μάριος μου έχει προτείνει μία ειδική διατροφή, για την περίπτωσή μου. Δεν τρώω καθόλου γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή εξακολουθώ μία φορά το μήνα να έχω επιληπτικές κρίσεις. Με το που έκοψα τη γλουτένη και τη λακτόζη, έχουν περιοριστεί αρκετά. Για ένα διάστημα είχα 2 μήνες να κάνω επιληπτική κρίση και τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ελαφρά πια.

Έβαλε το χέρι του ο Θεός και συνάντησα τον Μάριο. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, είναι πάρα πολύ καλός στη δουλειά του. Και ψυχολογικά σε υποστηρίζει όταν πρέπει, αλλά ξέρει και το αντικείμενό του πολύ καλά. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δημήτρης Γ. - Απόστημα Εγκεφάλου, Δεξιά παράλυση, Eπιληπτικές κρίσεις

Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα και Ομοιοπαθητική για Παιδιά...

Κάνω ομοιοπαθητική και στα δύο παιδιά. Το μεγάλο μου παιδάκι ‒ τώρα είναι 4 ‒ είχε αναπνευστικά προβλήματα (Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα) από 6 μηνών και παίρναμε εισπνεόμενα περίπου 1 χρόνο κάθε φορά που τον έπιανε. Με τον κ. Πρωτόπαπα αρχίσαμε τις συνεδρίες από τότε που το παιδί ήταν 2,5 ετών. Το αναπνευστικό πρόβλημα ‒ μετά από μία αρχική επιδείνωση ‒ σταδιακά, βελτιώθηκε πολύ, τόσο που, σε συνεργασία με τον παιδίατρο και τον πνευμονολόγο, κόψαμε τα εισπνεόμενα και είναι το παιδάκι μια χαρά με την ομοιοπαθητική. Έκτοτε ό,τι παρουσιάζεται, ό,τι κι αν έχουν τα παιδιά, ρωτάω τον κ. Πρωτόπαπα και αφού με στείλει πρώτα στον γιατρό, μου λέει τι να πάρουν τα παιδιά και όλα είναι μια χαρά, ούτε χημικά, ούτε αντιπυρετικά ούτε τίποτα.

Οξεία Γαστρεντερίτιδα

Στο μικρό μου είχαν παρουσιαστεί διάρροιες επί 8 μέρες και υψηλός πυρετός. Πήγα το παιδί στον γιατρό και διέγνωσε οξεία γαστρεντερίτιδα. Και με το ομοιοπαθητικό που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας να πάρει, τα συμπτώματα σταμάτησαν και έπεσε γρήγορα ο πυρετός.

Έκζεμα από Αλλεργία στο Γάλα

Στον μικρό παρουσιάστηκε και δερματικό πρόβλημα (έκζεμα), γιατί έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.  Αλλά τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας βοηθάνε κι έτσι τα δερματικά συμπτώματα δεν είναι πολύ έντονα πια.

 

Νατάσα Π., μητέρα δύο παιδιών νηπιακής ηλικίας - Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα, Οξεία Γαστρεντερίτιδα (Οξεία Διάρροια, Υψηλός Πυρετός), Αλλεργία στα Γαλακτοκομικά
Φυσικοπαθητικός: Μάριος Πρωτόπαπας