Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center

 

Ωτοβελονισμός για κατακράτηση υγρών και πρήξιμο σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά...

“Τον Σταύρο Ταταράκη μου τον είχε συστήσει για το θέμα της κατακράτησης υγρών μία φίλη με την οποία είχαμε ξεγεννήσει μαζί. Μου πήρε ένα πλήρες ιστορικό, μου είπε τι ακριβώς μπορεί να κάνει για την περίπτωσή μου και, βάσει του ιστορικού μου, μου είπε ποια είναι η γνώμη του και σε τι μπορεί να με βοηθήσει.

Ξεκινήσαμε ωτοβελονισμό για την κατακράτηση. Μου πήρε και ένα ομοιοπαθητικό ιστορικό και μου συνέστησε ένα πρόγραμμα με συμπληρώματα διατροφής και ομοιοπαθητικά.

Ξεκίνησα πρώτα τα συμπληρώματα, γιατί, για να ξεκινήσω τα ομοιoπαθητικά, πρέπει να κόψω πρώτα την καφεΐνη. Αυτό το πάω σταδιακά.

Από τη στιγμή που έκανα τον ωτοβελονισμό, έχω πιο συχνή διούρηση. Με βοήθησε πάρα πολύ για να φύγει το πρήξιμο. Σ’ όλο το σώμα, πόδια και κοιλιά.

Είμαι τόσο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της θεραπείας και είναι και καταπληκτικός άνθρωπος ο κύριος Ταταράκης. Η αμεσότητα, ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα, σε αντιμετωπίζει σαν άνθρωπο και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες που κρίνει ότι έχεις και όχι ψυχρά σαν γιατρός, να σου πει “αυτό είναι και τέλος”. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη και τον έχω ήδη συστήσει και θα τον συστήαω και σε άλλους γνωστούς μου.”
 

Α. Ζ. -
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Οι πόνοι στον ώμο και στο χέρι ανακουφίστηκαν με τον Βελονισμό και τη Μεσοθεραπεία...

Ο πατέρας μου, 92 ετών, έχει εκφυλιστική περιαρθρίτιδα και τενοντίτιδα, η οποία, κατά διαστήματα, όταν επιβαρύνει το χέρι του με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις ή πιέσεις, τον πονάει υπερβολικά στον ώμο και στο μπράτσο, σε σημείο που κόβεται η αναπνοή του από τον πόνο. Λόγω ηλικίας και δυσκολίας στη μετακίνηση, ο γιατρός (Σταύρος Ταταράκης) ήρθε στο σπίτι και του έκανε ηλεκτροβελονισμό στο αυτί (ωτοβελονισμό), βελονισμό στη γάμπα (στα σημεία που εντόπισε και που αντιστοιχούν στα πονεμένα σημεία στον ώμο του πατέρα μου) και μεσοθεραπεία στον ώμο, στα σημεία που επίσης εντόπισε.

Για να εντοπίσει τα σημεία που θα έκανε τη θεραπεία, του έκανε τσιμπήματα στο πλάι του γονάτου με μια δική του αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσεως και τον ρωτούσε, ανά δύο σημεία, σε ποιο πονούσε περισσότερο και σημείωνε τα ακριβή σημεία (δηλαδή, πού ήταν δυνατότερη η αίσθηση του πόνου). Αυτά τα σημεία όπου θα γινόταν ο σωματικός βελονισμός αντιστοιχούν στο πονεμένο σημείο στο μπράτσο και στον ώμο. Τον ρώτησε σε ποια περιοχή άρχιζε να περνάει ο πόνος, καθώς απομακρυνόταν από το γόνατο.

Μετά του έβαλε και του άφησε σε ένα σημείο στο γόνατο, για λίγο, μία πολύ επιφανειακή βελονίτσα.

Στη συνέχεια, του τσιμπούσε με τα δάχτυλά του τον πονεμένο ώμο ψάχνοντας τα σημεία του πόνου. Του είπε να του πει αν σε κάποιο σημείο πονέσει επιδερμικά, όχι βαθιά μέσα ο ώμος. Και σημείωνε και πάλι τα εντοπισμένα σημεία του επιδερμικού πόνου πάνω στον ώμο. Μετά άρχισε να τον τσιμπάει διερευνητικά με την βελόνα στον ώμο, για να εντοπίσει τα σημεία του πόνου. Και πάλι τον ρωτούσε ανάμεσα σε κάθε δύο σημεία που είχε σημειώσει ποιο από τα δύο πονούσε σαφώς περισσότερο. Και σημείωνε στον ώμο τα επιλεγμένα σημεία.

Μετά πήρε ένα μηχανηματάκι και το ακουμπούσε σε διάφορα σημεία στο αυτί του πατέρα μου. Όταν το μηχάνημα εντόπιζε κάποιο σημείο έκανε έναν ελαφρύ θόρυβο και άναβε ένα πράσινο φωτάκι. Αυτό δεν πονούσε καθόλου. Ύστερα του ακουμπούσε στο αυτί, σε διάφορα σημεία, το αλγόμετρο (μοιάζει με μαρκαδόρο) για να ανιχνεύσει τα σημεία του πόνου που δεν είχαν βρεθεί με τον ηλεκτρονικό ανιχνευτή.

Μετά του έβαλε στο αυτί μία βελόνα συνδεδεμένη με μία συσκευή ρεύματος (ηλεκτροβελονισμός). Του εξήγησε ότι θα υπάρχει μία αίσθηση ναι μεν ενοχλητική αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να μην υποφέρεται. Του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σφίγγεται και να υποφέρει. Αρκεί να είναι απλώς ενοχλητικό, γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο. Όσο όμως το ανεχόταν χωρίς πρόβλημα. Και του είπε όταν θα ήταν πάρα πολύ έντονο, να του πει να σταματήσει. Έτσι ο πατέρας μου είχε την απόλυτη επιλογή, τον απόλυτο έλεγχο για το πόσο θα δυνάμωνε ο πόνος μέσω του ηλεκτροβελονισμού στα επιλεγμένα σημεία θεραπείας. Και το μείωνε ακριβώς όσο ήθελε ο πατέρας μου. Του έλεγε "Θέλουμε να ενοχλεί, αλλά μόνο όσο το αντέχετε χωρίς πρόβλημα".
Αυτά τα σημεία στο αυτί βελονίστηκαν με ηλεκτρισμό μόνο για λίγα λεπτά.

Ο γιατρός μου εξήγησε ότι στη μεσοθεραπεία είχε την επιλογή να του βάλει φυσιολογικό ορό ή να του εγχύσει κάποια ήπια αναλγητική ουσία (π.χ. ξυλοκαῒνη). Επέλεξε το νερό, επειδή υπολογίζει την ηλικία του πατέρα μου και την εύθραυστη ισορροπία του οργανισμού του. Δημιουργώντας φούσκες αέρα με νερό μέσα στο δέρμα, ενεργοποίησε τα σημεία αυτοῒασης του ώμου του πατέρα μου.

Μου έδειξε τα σημεία του ωτοβελονισμού μέσα στο ένα αυτί του πατέρα μου και μου είπε τρεις φορές την ημέρα να πιέζω τα βελονάκια μέσα στο αυτί με τον τρόπο και την ένταση που μου έδειξε, για να ενεργοποιείται η θεραπεία. Επίσης μου συνέστησε να κρεμάσει ο πατέρας μου το πονεμένο χέρι από τον λαιμό του, για να το ξεκουράσει, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι κινήσεις που τον ερεθίζουν και επιβαρύνουν την φλεγμονή.

Μετά τη θεραπεία ο ώμος και το μπράτσο του δεν τον πονούσαν καθόλου, παρά μόνο όταν έκανε την ανάποδη προς τα πίσω κίνηση. Και πάλι ο πόνος ήταν μηδαμινός.

Μας είπε να προσέχουμε να μην πιέζει αυτό το χέρι, να μην στηρίζεται σε αυτό το χέρι και να μην κάνει την ανάποδη κίνηση που τον ερεθίζει. Μας εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή υπάρχει πολλά χρόνια αυτή η κατάσταση φλεγμονής και λόγω ηλικίας δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπλασης των ιστών και επαναφοράς τους στην αρχική υγιή κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μία αναλγητική αντιμετώπιση, χωρίς τη χορήγηση χημικών φαρμκάτων, για να αποφύγουμε τις παρενέργεις και τις ενδεχόμενες αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα που ήδη παίρνει.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι χρειάζεται και από εμάς προσοχή, μετά τη θεραπεία, να συντηρήσουμε την καλή κατάσταση. Ο γιατρός ξαναήρθε μετά από μια βδομάδα, έλεγξε τα βελονάκια του ωτοβελονισμού και είδε ότι είχαν παραμείνει στη θέση τους. Δεν ενοχλούσαν καθόλου τον πατέρα μου, παρά μόνο όταν έκανα τις πιέσεις. Και του έκανε και μεσοθεραπεία με το ειδικό πιστόλι της μεσοθεραπείας.

Του συνέστησε να παίρνει και κουρκουμά, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του.

Ο πατέρας μου λέει να τον έχει ο Θεός καλά και ότι του φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος. Γι' αυτό και μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω αυτή τη μαρτυρία.

Διονυσία Ρ. - Χρόνια Περιαρθρίτιδα και Τενοντίτιδα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα και Ομοιοπαθητική για Παιδιά...

Κάνω ομοιοπαθητική και στα δύο παιδιά. Το μεγάλο μου παιδάκι ‒ τώρα είναι 4 ‒ είχε αναπνευστικά προβλήματα (Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα) από 6 μηνών και παίρναμε εισπνεόμενα περίπου 1 χρόνο κάθε φορά που τον έπιανε. Με τον κ. Πρωτόπαπα αρχίσαμε τις συνεδρίες από τότε που το παιδί ήταν 2,5 ετών. Το αναπνευστικό πρόβλημα ‒ μετά από μία αρχική επιδείνωση ‒ σταδιακά, βελτιώθηκε πολύ, τόσο που, σε συνεργασία με τον παιδίατρο και τον πνευμονολόγο, κόψαμε τα εισπνεόμενα και είναι το παιδάκι μια χαρά με την ομοιοπαθητική. Έκτοτε ό,τι παρουσιάζεται, ό,τι κι αν έχουν τα παιδιά, ρωτάω τον κ. Πρωτόπαπα και αφού με στείλει πρώτα στον γιατρό, μου λέει τι να πάρουν τα παιδιά και όλα είναι μια χαρά, ούτε χημικά, ούτε αντιπυρετικά ούτε τίποτα.

Οξεία Γαστρεντερίτιδα

Στο μικρό μου είχαν παρουσιαστεί διάρροιες επί 8 μέρες και υψηλός πυρετός. Πήγα το παιδί στον γιατρό και διέγνωσε οξεία γαστρεντερίτιδα. Και με το ομοιοπαθητικό που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας να πάρει, τα συμπτώματα σταμάτησαν και έπεσε γρήγορα ο πυρετός.

Έκζεμα από Αλλεργία στο Γάλα

Στον μικρό παρουσιάστηκε και δερματικό πρόβλημα (έκζεμα), γιατί έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.  Αλλά τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μου είπε ο κ. Πρωτόπαπας βοηθάνε κι έτσι τα δερματικά συμπτώματα δεν είναι πολύ έντονα πια.

 

Ν. Π., μητέρα δύο παιδιών νηπιακής ηλικίας - Χρόνια Ασθματική Βρογχίτιδα, Οξεία Γαστρεντερίτιδα (Οξεία Διάρροια, Υψηλός Πυρετός), Αλλεργία στα Γαλακτοκομικά

Κατακράτηση, Εμβοές και Ακμή με Ομοιοπαθητική και Βελονισμό...

Ο κ. Σταύρος Ταταράκης είναι εξαιρετικός. Είχα πάει για κατακράτηση υγρών. Με τον ωτοβελονισμό (με τα αυτοκολλητάκια στο αυτί) η κατακράτηση έφυγε κατευθείαν.

Μου πήρε ένα πάρα πολύ αναλυτικό ιστορικό και παρατήρησε κάποια εξανθήματα που είχα στο πρόσωπο, χωρίς να του πω εγώ κάτι. Ήταν ακμή, επειδή περνούσα μια περίεργη περίοδο και είχα πολύ στρες. Ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική για την ακμή και πήγε πάρα πολύ καλά, έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Έχουν μείνει ελάχιστα σημαδάκια, που θα φύγουν κι αυτά.

Είχα και εμβοές στα αυτιά. Η εμβοή συνδυαζόταν με διαταραχή όρασης. Την ώρα που άκουγα αυτόν τον ήχο στο αυτί ένιωθα σαν να κουνιούνται όλα μπροστά μου, σαν να γίνεται σεισμός. Αυτό παντού. Και στη δουλειά και στην οδήγηση, και όταν περπατούσα και παντού. Και όταν ξάπλωνα, μέχρι να με πάρει ο ύπνος, είχα αυτόν τον ήχο μέσα στ' αυτιά μου. Είχε ξεκινήσει πιο ήπια, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πιο έντονος. Ένα σωρό γιατροί, να κάνω μαγνητική εγκεφάλου, να κάνω τρίπλεξ καρδιάς, ένα σωρό εξετάσεις, σε νευρολόγο και δεν έβγαζα άκρη. Το μόνο που μου είπε ο τελευταίος ωριλά (έχω πάει σε 4) ήταν ότι είναι μυικός σπασμός λόγω άγχους. Ε και; Δεν μου έλυσε το πρόβλημα. Μου έδωσε ένα μυοχαλαρωτικό που είναι και παυσίπονο μαζί, το οποίο δεν μου έκανε τίποτα. Και μου έλεγε "Να μην αγχώνεσαι, να μην στρεσάρεσαι." Και από εκεί πιάστηκε ο κ. Σταύρος, βρήκε καινούργια πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του άγχους και ξεκινήσαμε τις βελόνες.

Οι εμβοές εν μέρει μειώθηκαν με την ομοιοπαθητική και πέρασαν σχεδόν τελείως με τον βελονισμό, που μου έκανε σε όλο το σώμα, σε χέρια, πόδια, κεφάλι και αυτιά.

Τώρα είμαι πάρα πολύ καλά. Τον βελονισμό στο σώμα τον ξεκινήσαμε πριν από δύο εβδομάδες και πήγε πάρα πολύ καλά, δυο φορές τη βδομάδα και τώρα είναι σχεδόν ανεπαίσθητες οι εμβοές. Δεν το πίστευα! Ήμουν μέσα στ' αμάξι και κοιτούσα δεξιά αριστερά και δεν άκουγα τίποτα. Με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Όταν θεραπεύεσαι από κάτι τόσο βασανιστικό, αλλάζει η ζωή σου.
 

Α. Γ. - Κατακράτηση υγρών, Εμβοές, Ακμή
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης

Απόστημα στον εγκέφαλο, παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και φυσικές θεραπείες...

Την ημέρα της γιορτής μου, είχα διαπιστώσει ότι είχα κάποια δυσκολία στις κινήσεις και στην ομιλία και έκανα αξονική.

Επειδή οι γιατροί φοβήθηκαν μήπως ήταν όγκος, μου έδωσαν κορτιζόνη, αλλά αυτό μέσα σε 2 μέρες διπλασιάστηκε. Δυστυχώς, και παρά την φαρμακευτική αγωγή, αντί να βελτιωθούν τα συμπτώματα με την κορτιζόνη που μου έδωσαν στο νοσοκομείο, κατέρρευσε τελείως η δεξιά μεριά μου, παρέλυσε το χέρι και το πόδι μου.

Διαγνώστηκε τότε πως ή αιτία ήταν ένα απόστημα που είχα βγάλει εσωτερικά από στρεπτόκοκκο, ίσως από κάποιο χαλασμένο δόντι. Έπρεπε να αφαιρεθεί με επέμβαση.

Χειρουργήθηκα, αφαιρέθηκε η κύστη, χωρίς να πειραχτούν τα τοιχώματα του εγκεφάλου. Όμως σύντομα ξαναμεγάλωσε η κύστη, όσο ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο. Τότε μου δόθηκε μία ισχυρή αντιβίωση για 6 εβδομάδες και αντί να μικρύνει το απόστημα, μεγάλωσε. Οι γιατροί με είχαν ξεγραμμένο. Έρχονταν στο δωμάτιο, με κοίταγαν και φεύγανε. Είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν και μου συνέστησαν να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Όταν ρώτησα τον δικό μου χειρούργο μου είπε ότι αν ξανακάνω χειρουργείο θα έχω μόνιμα κινητικά προβλήματα κι ότι κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η κύστη δεν θα μεγάλωνε ξανά. Είχα τρομάξει πάρα πολύ.

Και τότε αναζήτησα κάποια εναλλακτική θεραπεία και μου συνέστησαν τον Μάριο. Αφού με συνάντησε 2 φορές στο νοσοκομείο, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνα, άρχισε να μου δίνει κάποια φυσικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Εστιάσαμε κατ' αρχήν στην ενδυνάμωση του οργανισμού για την καλύτερη αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου και του αποστήματος. Μετά από 15 μέρες έκανα μία δεύτερη αξονική και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το πύον που είχα στο κεφάλι μου άρχισε να διαλύεται. Σταδιακά μειώθηκε κι άλλο. Θεωρώ πως η βοήθεια του Μάριου ήταν σημαντική τόσο που δεν χρειάστηκε να κάνω δεύτερο χειρουργείο. Αυτό μου το συνέστησαν και οι γιατροί που είδαν τις επόμενες αξονικές μου.

Έμεινα στο νοσοκομείο 3 μήνες και βγήκα έξω πέρυσι τον Ιανουάριο με αρκετά κινητικά προβλήματα. Η δεξιά πλευρά μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που ίσα που περπάταγα. Δυσκολευόμουν να ανεβάσω το πόδι μου πάνω στο χαλί. Για ένα εκατοστό ύψος κάποιος έπρεπε να μου σηκώνει το πόδι. Το χέρι μου δεν μπορούσα να το κινήσω καθόλου, το είχα κρεμασμένο.

Αποκατάσταση κίνησης

Σταδιακά, ο Μάριος μου δίνει διάφορα φυσικά συμπληρώματα ώστε να επανακάμψει ο οργανισμός μου, να επανέλθει η κίνησή μου στο δεξί μέρος.

Τώρα, 14 μήνες μετά,  μπορώ να χρησιμοποιώ αρκετά τη δεξιά πλευρά μου. Κάνω 3 χιλιόμετρα την ημέρα με γρήγορο περπάτημα και λίγο τζόγκινκ. Και το χέρι σχεδόν έχει επανέλθει τελείως, απλώς δεν μπορώ να γράψω πολύ καθαρά ακόμα.

Είναι σχεδόν φυσιολογική πια η κίνησή μου. Οδηγώ και πάλι μηχανάκι (τη μεγάλη μηχανή δεν την καταφέρνω ακόμα) και αυτοκίνητο. Δηλαδή έχω γίνει σχεδόν φυσιολογικός πάλι. Εδώ και 3 μήνες έχω αρχίσει πάλι να δουλεύω.

Το μόνο που έχει μείνει είναι ότι μια φορά το μήνα έχω μία επιληπτική κρίση, η οποία τώρα πια κρατάει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Όταν είχα πάει στο νοσοκομείο και με είδαν οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Με ρώτησαν πώς έγινα καλά και τους είπα με εναλλακτικές θεραπείες.

Και συνεχίζουμε την ομοιοπαθητική και τα συμπληρώματα διατροφής, κάποια για να βελτιωθεί η κίνησή μου, άλλα για να κάνω αποτοξίνωση και άλλα για να υποστηρίξουν την ψυχολογική μου κατάσταση.

Διατροφή για επιληψία

Τώρα τελευταία ο Μάριος μου έχει προτείνει μία ειδική διατροφή, για την περίπτωσή μου. Δεν τρώω καθόλου γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή εξακολουθώ μία φορά το μήνα να έχω επιληπτικές κρίσεις. Με το που έκοψα τη γλουτένη και τη λακτόζη, έχουν περιοριστεί αρκετά. Για ένα διάστημα είχα 2 μήνες να κάνω επιληπτική κρίση και τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ελαφρά πια.

Έβαλε το χέρι του ο Θεός και συνάντησα τον Μάριο. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, είναι πάρα πολύ καλός στη δουλειά του. Και ψυχολογικά σε υποστηρίζει όταν πρέπει, αλλά ξέρει και το αντικείμενό του πολύ καλά. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δ. Γ. - Απόστημα Εγκεφάλου, Δεξιά παράλυση, Eπιληπτικές κρίσεις