Έκοψα το τσιγάρο μαχαίρι με βελονισμό...

Αναγκάστηκα να κόψω το τσιγάρο κατόπιν απαίτησης γιατρού λόγω πιθανότητας ΧΑΠ (Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας). Μου ζήτησαν να διακόψω το τσιγάρο κατευθείαν μετά από 31 χρόνια συνεχούς καπνίσματος με πάνω από 2 πακέτα την ημέρα. Το θεωρούσα σχεδόν αδύνατο. Παρ' όλα αυτά, όταν μου είπαν ότι είναι τελεσίδικο αν θέλω να συνεχίσω να ζω, αποφάσισα να το κόψω μαχαίρι, ούτε να το μειώσω ούτε τίποτα.

Εξάρτηση, Νεύρα και Βελονισμός

Στο πρώτο 48ωρο κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα, τρομακτικά νεύρα, αρπαζόμουνα για ψύλλου πήδημα. Και τότε επισκέφτηκα τον ιατρό Σταύρο Ταταράκη και του ζήτησα σχεδόν απελπισμένος αν μπορεί να κάνει κάτι να μου φύγει αυτή η εξάρτηση. Είδε ο γιατρός ότι ήταν πολύ σοβαρό το περιστατικό και είπαμε να κάνουμε μια επιθετική προσέγγιση όσον αφορά τον βελονισμό. Γίνεται η πρώτη συνεδρία, βλέπω πραγματικά αποτελέσματα και μετά άρχισε σιγά σιγά αυτή η εξάρτηση να κατευνάζει.

Τέλος η Βουλιμία, τώρα χάνω βάρος

Κάναμε συνολικά 6 συνεδρίες: οι 3 πρώτες για την εξάρτηση από το κάπνισμα και μετά άλλες 3 για το θέμα της βουλιμίας, γιατί είχα αρχίσει να παίρνω πολύ βάρος.

Από τότε έχουν περάσει 3 μήνες. Δεν έχω διανοηθεί να καπνίσω, δεν μου λείπει (αυτό είναι το ωραίο), δεν νομίζω ότι θα το ξαναρχίσω ποτέ. Έπρεπε να είχα κόψει το κάπνισμα πολλά χρόνια πριν και ειδικά με τον βελονισμό.

Πηγαίνω κάθε μέρα γυμναστήριο, μου έχει κοπεί η βουλιμία, έχω περιορίσει την όρεξή μου. Έχει φύγει το θέμα της βουλιμίας. Τώρα αρχίζω και χάνω βάρος σιγά σιγά, καθημερινά.
 

E.K. - Κάπνισμα, Αποφυγή ΧΑΠ
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.