Εξειδικευμένος Ωτοβελονιστής Ιατρός Σταύρος Ταταράκης -

 

Υπάρχουν 5 επιλογές για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει Βελονισμό για διακοπή καπνίσματος ή για όποιο άλλο πρόβλημα υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με βελονισμό:

1. Σε έναν οποιονδήποτε ιατρό που χρησιμοποιεί τον βελονισμό ως θεραπευτική μέθοδο: Ένας ιατρός νομιμοποιείται να ασκεί βελονισμό και είναι σε θέση να διακρίνει τα συμπτώματα μιας δυσλειτουργίας και να την χειριστεί ανάλογα ή να σε παραπέμψει σε ιατρό ειδικότητας. Για παράδειγμα, μπορεί να δυσκολεύεσαι να κόψεις το κάπνισμα επειδή υποφέρεις από κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο σου δημιουργεί νευρικότητα και αυτό δεν σε διευκολύνει στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος. Ο ιατρός θα διαπιστώσει το πρόβλημα και θα σου το υποδείξει ώστε μετά την αντιμετώπισή του να σου είναι πιο εύκολο να κόψεις το κάπνισμα.

Από την άλλη, ένας ιατρός ο οποίος δεν έχει πιστοποιημένες γνώσεις βελονισμού για συγκεκριμένες εφαρμογές (απεξάρτηση από εθισμό ή βουλιμία, απαλλαγή από στρες κ.λπ.) μπορεί να εφαρμόσει μόνο το βασικό πρωτόκολλο βελονισμού για διακοπή καπνίσματος, χωρίς όμως να είναι σε θέση να το προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, ούτε να συνδυάσει τα διάφορα είδη βελονισμού ανάλογα με την περίπτωση.

2. Σε έναν πιστοποιημένο βελονιστή, ο οποίος δεν είναι ιατρός.

3. Σε έναν μη πιστοποιημένο βελονιστή που δεν είναι ιατρός.

4. Σε έναν ιατρό, ο οποίος έχει ειδικευθεί και πιστοποιηθεί σε ένα είδος βελονισμού.

5. Σε έναν ιατρό, ο οποίος έχει ειδικευθεί και πιστοποιηθεί σε διαφορετικά είδη βελονισμού και στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων αποτοξίνωσης: Ένας ιατρός που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε περισσότερα από 1 είδη βελονισμού έχει περισσότερα "εργαλεία" στα χέρια του ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τις ανάγκες που ίσως προκύψουν κατά τη διαδικασία της διακοπής καπνίσματος (εκνευρισμός, βουλιμικές τάσεις, αύξηση του άγχους, επιδείνωση της κατάθλιψης κ.λπ.).

Στα κέντρα διακοπής καπνίσματος ή στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, ο ιατρός-βελονιστής πρέπει να μπορεί να στηρίζει τον θεραπευόμενο σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς του έως ότου να μπορεί να διαχειρίζεται μόνος του τον νέο τρόπο ζωής του. Έως τότε δεν θεωρείται ότι έχει απεξαρτηθεί από το κάπνισμα, αλλά ότι διανύει ένα μεταβατικό στάδιο. Όσο βρίσκεται σε αυτό το στάδιο είναι επιρρεπής στο να επιστρέψει στην παλιά συνήθεια παρασυρόμενος από την εμφάνιση των νέων συμπτωμάτων (αυξημένος εκνευρισμός, βουλιμία, δυσκοιλιότητα κ.λπ.) αγνοώντας ότι τα συμπτώματα αυτά είναι και παροδικά και αντιμετωπίσιμα.

Σε αυτήν ακριβώς τη φάση της προσπάθειας απεξάρτησης ο θεραπευόμενος έχει μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης ‒ και μάλιστα άμεσης στήριξης ‒ από κάποιον που γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης. Όταν υπάρχει η ένδειξη του κατεπείγοντος ‒ πριν δηλαδή ο θεραπευόμενος νιώσει αδύναμος και απογοητευμένος και καπνίσει ‒ χρειαζόμαστε μία μέθοδο βελονισμού που μας εξασφαλίζει ευελιξία και πιο άμεσα αποτελέσματα, για να επέμβουμε γρήγορα και να βοηθήσουμε στοχευμένα: αυτή η μέθοδος είναι ο ωτοβελονισμός.  Ένας ιατρός που είναι εκπαιδευμένος και στον σωματικό βελονισμό αλλά και στον ωτοβελονισμό έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει πολύ σημαντικά σημεία του προσώπου και του σώματος με ένα  ολοκληρωμένο βελονιστικό πρωτόκολλο στο αυτί για πιο άμεση ανακούφιση από τα όποια συμπτώματα προκύψουν.

Ο ειδικευμένος και πιστοποιημένος ωτοβελονιστής θα επιλέξει, κατά περίπτωση, τους επιμέρους τρόπους ωτοβελονισμού που θα μεγιστοποιήσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 

Στο Medical Nature Center ο κάθε θεραπευόμενος αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή περίπτωση και όχι βάσει ενός τυποποιημένου πρωτοκόλλου βελονισμού (διακοπής καπνίσματος ή άλλου).

Αφού συζητήσεις με τον εξειδικευμένο βελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, θα ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία βάσει του πρωτοκόλλου βελονισμού το οποίο θα αποφασίσει ειδικά για τις δικές σου ανάγκες.

Ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός σε Σωματικό Βελονισμό, Κοιλιακό Βελονισμό και Ωτοβελονισμό, όπως επίσης και στις εξής φυσικές θεραπείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη διακοπή του καπνίσματος:


Ρώτησε ό,τι θέλεις τον Ειδικό Ωτοβελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τη δική σου θεραπεία διακοπής καπνίσματος ή για άλλο πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με βελονισμό.