Φυσική Αντιμετώπιση για Ινομυαλγία και Αρθρίτιδα...

Τα τελευταία 20 χρόνια ταλαιπωρούμαι με χρόνιους πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις από ινομυαλγία και αρθρίτιδα. Την ινομυυαλγία την έχω απ' τα 14. Ξεκίνησε από έναν πόνο στη μέση, μετά ανέβηκε στην πλάτη, μετά στον αυχένα. Έχω και δισκοκήλες στη μέση και στην πλάτη, οσφυική και θωρακική μοίρα. Ξεκίνησε από τη σπονδυλική το πρόβλημα και άρχισε να πιάνει σιγά σιγά όλες τις αρθρώσεις με πολύ μεγάλη δυσκαμψία.

Τα Συμπτώματα της Ινομυαλγίας

Ο πόνος είναι σαν ρεύμα κάποιες φορές, σαν δυσκαμψία, σαν να σε χτυπάνε. Έχει διάφορες φάσεις, σαν μάγκωμα, σαν να σκαλώνει, έχει αγκυλώσεις...
Είχα πάρα πολύ έντονη δυσκαμψία πρωινή. Μπορεί να σηκωνόμουν στις 2, στις 3, στις 4 ή στις 5 το απόγευμα ή να μη σηκωνόμουν καθόλου μέσα στη μέρα, ειδικά το χειμώνα.
Είχα δυσκολία στο περπάτημα. Γενικά, είχα σταματήσει πολλές δραστηριότητες, ούτε να εργαστώ έξω μπορούσα, ούτε να οδηγήσω.
Ήμουν πολύ δύσκολη περίπτωση. Μέχρι και το καλοκαίρι (πριν 4 μήνες) δεν μπορούσα να φάω μόνη μου, δεν μπορούσα ούτε το ποτήρι να σηκώσω κάποιες φορές, ούτε να κάνω μπάνιο μόνη μου. Δεν μπορούσα να μπω μες στη μπανιέρα, ούτε να ντυθώ. Η μάνα μου μ' έντυνε.

Είχα και πολλά κενά μνήμης, είχα αδυναμία συγκέντρωσης.

Συμβατική Αντιμετώπιση Ινομυαλγίας

Έχω δοκιμάσει πολλές θεραπείες διαφόρων ειδικοτήτων (ορθοπεδικούς, ρευματολόγους, φυσικοθεραπευτές, χειροπρακτικούς) καθώς και σε ιατρεία πόνου. Είχα πια κουραστεί. Δεν έβλεπα καμμία βελτίωση κι όμως συνέχιζα. Δεν είχα το κουράγιο να το παλαίψω.  Είχα πάρει και πολλά κιλά λόγω των φαρμάκων που έπαιρνα (κορτιζόνη, βιολογικοί παράγοντες και οπιοειδή).

Ινομυαλγία και Φυσική Αντιμετώπιση

Τους τελευταίους 4 μήνες έχω ξεκινήσει ομοιοπαθητική, διατροφή, συμπληρώματα, βελονισμό και βεντουζοθεραπεία με τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη και τον Φυσικοπαθητικό Μάριο Πρωτόπαπα στα ομοιοπαθητικά και έχω δει μεγάλη βελτίωση τόσο στους πόνους όσο και στην καθημερινότητά μου, γιατί κάνω πράγματα επιτέλους.  

Με ιατρική επίβλεψη (!) έχω κόψει όλα τα φάρμακα και παίρνω τα συμπληρώματα και τα ομοιοπαθητικά που μου δίνουν ο Σταύρος και ο Μάριος. Και έχω αρχίσει και βρίσκω τις δυνάμεις μου ξανά. Επανέρχομαι σε όλα. Ακόμα και η μνήμη και η συγκέντρωσή μου, έχει αρχίσει και φτιάχνει.

Ο βελονισμός και η βεντουζοθεραπεία λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο για μένα. Ηρεμώ τόσο πολύ μετά τον βελονισμό, που μετά θέλω οπωσδήποτε να κοιμηθώ 2-3 ώρες, ενώ πριν είχα πρόβλημα με τον ύπνο.
Τις πρώτες μέρες κράταγε το φυσικό αυτό παυσίπονο κάποιες ώρες, ενώ τώρα μπορεί να κρατήσει και 3 ημέρες.
Τώρα κάνω 2 φορές την εβδομάδα βελονισμό. Βεντουζοθεραπεία μου έχει δείξει ο Σταύρος και κάνω μόνη μου 3-4 φορές την εβδομάδα, όποτε πονάω πολύ. Αιματώνεται η περιοχή και ανακουφίζει.

Ουσιαστικά είναι ο πρώτος χειμώνας που μπορώ να σηκωθώ το πρωί. Είναι μέρες που μπορώ να σηκωθώ και στις 9 και 10 και 11 το πρωί, που για μένα είναι πολύ βασικό αυτό. Έχει αρκετά μειωθεί η δυσκαμψία. Τώρα τρώω, μαγειρεύω, κάνω δουλειές στο σπίτι, πηγαίνω για ψώνια, οδηγάω κανονικά. Παλιά δούλευα απ' το κρεβάτι. Τώρα έχω ανοίξει γραφείο τους τελευταίους μήνες. Μιλάμε για τεράστια πρόοδο και πολύ γρήγορα. Η μάνα μου μου λέει συνέχεια ότι δεν το πιστεύει που με βλέπει και μαγειρεύω, που πάω για ψώνια, που βγαίνω ξανά. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν πίστευα ότι σε μια τόσο χρόνια κατάσταση θα μπορούσα να βοηθηθώ τόσο πολύ με τόσο φυσικό τρόπο. Έχω ξεκινήσει και περπατάω πάλι.

Απ' ό,τι έχω καταλάβω κι εγώ είναι ο ειδικός συνδυασμός όλων των φυσικών θεραπειών και η διατροφή που έχω ξεκινήσει παράλληλα. Και παρατηρώ ότι αν μια μέρα φάω κάτι που δεν είναι σωστό, νιώθω στους μυς τη διαφορά.

Είχα και ευερέθιστο έντερο και τώρα με την ομοιοπαθητική και με τη διατροφή, μετά από 3-4 μήνες, έχω 15 μέρες που είμαι καλύτερα. Ηρέμησαν κάποιοι πόνοι και το έντερο έχει αρχίσει να μπαίνει σε φυσιολογική λειτουργία.
 

M.M. - Ινομυαλγία και Αρθρίτιδα με Δισκοκήλες, Δυσκαμψία, Πόνο, Απώλεια Μνήμης, Έλλειψη Αυτοσυγκέντρωσης, Προβλήματα Ύπνου, Ευερέθιστο Έντερο
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.