Σύμφωνα με τον Ρεφλεξολόγο του Medical Nature Center Φυσικοπαθητικό Μάριο Πρωτόπαπα, ο  πονοκέφαλος είναι μια κατάσταση που σε γενικές γραμμές θα βρει σημαντική βελτίωση από συνεδρίες Ρεφλεξολογίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ηρεμούν το αυτόνομο νευρικό σύστημα και να χαλαρώνουν λείους και γραμμωτούς μυς, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αλλά και στα επόμενα 24ωρα.

Η Ρεφλεξολογία επίσης θα συμβάλει σε δύο πολύ θεραπευτικές που ωφελούν σημαντικά όσους πάσχουν από πονοκεφάλους:  

  1. πιο ποιοτικός ύπνος
  2. καλύτερη σωματική αποτοξίνωση.

Συμπερασματικά, όσοι πάσχουν από απλούς πονοκεφάλους θα βρουν σημαντική ή και ολοκληρωτική ανακούφιση μέσω της Ρεφλεξολογίας. Μπορεί να γίνουν 3-7 συνεδρίες αναλόγως την περίπτωση και μετά μπορεί κάποιος να κάνει μια απλή συντήρηση με μια συνεδρία ανά 15-20 μέρες.

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε διαγεγνωσμένη Ημικρανία ή κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πιο βαρύ και πιο χρόνιο θέμα και χρειάζεται αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα. Η Ρεφλεξολογία θα βοηθήσει σίγουρα, αλλά σύμφωνα με τον έμπειρο Ρεφλεξολόγο Μάριο Πρωτόπαπα, δεν είναι από μόνη της επαρκής για να αναστραφεί το πρόβλημα. Θα προσφέρει όμως ανακούφιση και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μειώνοντας πιθανόν και την ανάγκη για πολλά βαριά παυσίπονα. Σε περίπτωση που οι συνεδρίες ρεφλεξολογίας συνδυαστούν και με άλλες εναλλακτικές αγωγές (Oμοιοπαθητική, αλλαγές στον τρόπο ζωής και Διατροφής, Διατροφικά Συμπληρώματα, Βελονισμό) τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ καλά και να έχουμε σημαντική αναστροφή - και σε αρκετές περιπτώσεις, πλήρη αναστροφή -των συμπτωμάτων.