Ίλιγγος, Αϋπνία και Κάπνισμα τέλος με Βελονισμό...

Ξεκίνησα αντικαπνική αγωγή, για να σταματήσω το τσιγάρο. Με έπιασε ο βελονισμός. Από την πρώτη επίσκεψη μου μύρισε άσχημα το τσιγάρο, δεν είχα διάθεση να καπνίσω. Δοκίμασα κάποιες φορές και το έσβηνα αμέσως. 

Με τον βελονισμό αντιμετωπίστηκε η αϋπνία που είχα λόγω καπνίσματος

Μετά τη διακοπή του καπνίσματος άλλαξε ο ύπνος μου πάρα πολύ. Ήμουνα πολύ ήρεμη και κοιμόμουνα, που άλλες φορές κοιμόμουνα με διακοπές, όχι τόσο καλά. Το τσιγάρο μου προκαλούσε αϋπνία. Γενικά πήγε καλά η αντικαπνική αγωγή που έκανα, παρ' όλο που στην αρχή είχα κάτι σκαμπανεβάσματα λόγω απρόσμενων συνθηκών.

Βελονισμός για Ίλιγγο

Μετά από 2 εβδομάδες μου παρουσιάστηκε έντονη ζάλη σαν ίλιγγος, κάτι που μου είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα. Ο κ. Ταταράκης μου έκανε κάποιες εφαρμογές με τις βελόνες στο αυτί και αμέσως ‒ ΑΜΕΣΩΣ ‒ άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα. Πραγματικά ήταν σωτήριο. Πριν σηκωθώ απ' το κρεβάτι του ιατρείου, ένιωσα ν' ανακουφίζομαι απ'  τις ζαλάδες. Μπορώ να πω οι ίλιγγοι μου πέρασαν στο 95%, ίσως και παραπάνω. Απλά είπαμε να το παρακολουθήσουμε λίγο και, αν ξαναχρειαστεί, να ξανακάνουμε μια εφαρμογή. Κι αυτός ο βελονισμός, παρ' όλο που στην πορεία συνέβησαν κάποια γεγονότα που με τάραξαν πάρα πολύ, με κράτησε καλά. Πιστεύω θα ήμουν πολύ χειρότερα αν δεν είχα βοηθηθεί στην περίπτωση της ζάλης.

Συνέβη ένα πολύ τραγικό γεγονός, το οποίο με έφερε πίσω (ο χώρος και η κατάσταση που ήμασταν, πάρα πολλοί  καπνίζοντες) και κάπνισα πάλι για 4-5 μέρες, όχι όμως όπως κάπνιζα πριν. Τώρα δεν καπνίζω πια.

Διακοπή τσιγάρου και κιλά

Ήθελα πολύ να το κόψω. Είχα κάνει προσπάθειες μόνη μου αρκετές φορές αλλά στην πορεία χαλούσε. Και κάποια στιγμή είπα ότι "πρέπει να το πάρεις απόφαση". Με φόβισε ότι όταν είχα προσπαθήσει να το κόψω μόνη μου πριν αρκετούς μήνες και είχα πάρει αρκετά κιλά. Και αυτός ήταν και ένας απ΄τους λόγους που το είχα ξαναρχίσει. Τώρα όμως με τον κ. Ταταράκη το ελέγχουμε αυτό, γιατί την 2η εβδομάδα της διακοπής του καπνίσματος άρχισε να μου ανοίγει η όρεξη. Και εκεί μου έκανε μια εφαρμογή και επανήλθα στα φυσιολογικά μου.

Ήταν πολύ σπουδαίος. Είναι ευρύ το φάσμα του βελονισμού που μπορεί να σε ωφελήσει κάπου που έχεις ανάγκη. Δεν έχω γνωρίσει άλλον βελονιστή σαν αυτόν. Είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει.

 

Σοφία Δ. - Κάπνισμα, Ίλιγγος, Βουλιμία, Αϋπνία
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.