Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής Medical Nature Center - Πώς τηρούμε τον Όρκο του Ιπποκράτη

Ούτε ολιστική ιατρική μόνο, ούτε συμβατική ιατρική μόνο. Όλη η ιατρική φροντίδα για εσένα. Επειδή η συμβατική ιατρική θεραπεύει συμπτώματα, δεν τα προλαμβάνει, δεν βλέπει πώς ζεις. Αντιμετωπίζει ένα πάσχον όργανο με φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα ή χειρουργικές επεμβάσεις. Όμως το κάνει επιστημονικά, με μετρήσιμα αποτελέσματα και εμπιστοσύνη σε κάθε ειδικότητα. Από την άλλη πλευρά, ο βελονιστής ή ο ομοιοπαθητικός θα σε αντιμετωπίσει όλον, αλλά μόνο από την δική του σκοπιά.

Ιδανικά, χρειάζεσαι ένα Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, στο οποίο ΕΝΑΣ ιατρός, ο γιατρός σου, να γνωρίζει και να μπορεί να σου συνδυάσει ο ίδιος τις πιο αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες. Και ως Κλασικός Ιατρός, να είναι σε θέση να σου υποδείξει και τα όριά τους.

MEDICAL NATURE CENTER. ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ.

Ομοιοπαθητική - Βελονισμός - Διατροφή - Μεσοθεραπεία Πόνου - Συμπληρώματα Διατροφής... Από τον δικό σου Κλασικό Ιατρό.

Η φυσική εξέλιξη μετά το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής

Το Medical Nature Center στο Μαρούσι είναι η φυσική εξέλιξη μετά το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής που λειτουργούσε στην Πεύκη. Η διαφορά είναι ότι το Ιατρικό Κέντρο Φυσικών Θεραπειών Υγείας και Ομορφιάς “Medical Nature Center” δημιουργήθηκε εξ αρχής από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη με τις προδιαγραφές λειτουργίας ενός ιατρείου και όχι ενός θεραπευτηρίου ολιστικής ιατρικής. Αυτό σημαίνει ότι το Medical Nature Center έχει τα χαρακτηριστικά ενός ολοκληρωμένου ιατρείου κλασικής και ολιστικής ιατρικής, που περιλαμβάνει και πιο επεμβατικές μεθόδους φυσικής θεραπείας (π.χ. μεσοθεραπεία).

Τι σημαίνει Medical Nature Center;

 

Ολιστικές θεραπείες με Ιατρική Εγκυρότητα

 

“Medical Nature Center” σημαίνει “Κέντρο της Φύσης που θεραπεύει με την μεθοδολογία, την αξιοπιστία και την μετρήσιμη αποτελεσματικότητα της Ιατρικής Επιστήμης”. Το κέντρο των φυσικών θεραπειών που παρέχονται με ιατρική γνώση και υπευθυνότητα είναι ο Άνθρωπος: Εσύ, που χρειάζεσαι να καλυτερέψεις την υγεία ή την φυσική εμφάνισή σου με τον ιδανικό συνδυασμό συντονισμένων φυσικών θεραπειών, με την ειδικά διαμορφωμένη για σένα Medical Nature Formula.

Ολιστική Ιατρική, Συμβατική ή Κλασική; Ας δούμε τις διαφορές

Ας κάνουμε εδώ μερικές απαραίτητες επισημάνσεις. Η σύγχρονη ιατρική του δυτικού κόσμου, η λεγόμενη “συμβατική” ιατρική (καταχρηστικά ονομάζεται “κλασική ιατρική”) έχει απομακρυνθεί από τις κλασικές αξίες και το ήθος του Ιπποκράτη και του ιπποκρατικού όρκου. Η ιατρική του Ιπποκράτη ήταν κυριολεκτικά κλασική (κλασικός <λατ. classicus<classis<calo "καλώ"), ανταποκρινόμενη στην θεϊκή κλήση να θεραπεύσει τον άνθρωπο ολόκληρο, με φυσικά μέσα, χωρίς ποτέ να τον βλάψει. Και να προλάβει τις ασθένειες πριν συμβούν και υποβαθμίσουν τη ζωή του.
Η σημερινή δυτική Ιατρική έπαψε να ενδιαφέρεται για όλο τον άνθρωπο. Τον χώρισε σε ασύνδετα κομματάκια και επιδιορθώνει τοπικές βλάβες, που δεν φροντίζει να μην συμβούν, αδιαφορώντας μάλιστα για τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων ή των άλλων μέσων που χρησιμοποιεί. Έτσι από “κλασική”, εξέπεσε σε συμβατική ιατρική, δηλαδή, μια τυπική συμφωνία (σύμβαση) ότι αυτό ονομάζεται “ασθένεια”, εκείνο “σύμπτωμα” και εσύ “ασθενής”.

Ο άριστος συνδυασμός Ολιστικής και Κλασικής Ιατρικής

Από την άλλη πλευρά, η ολιστική ιατρική (εναλλακτική ιατρική), η οποία στοχεύει στην ευεξία ολόκληρου του ανθρώπου, ασκείται σήμερα απομονωμένα, κατά ειδικότητες (από τον βελονιστή, τον ομοιοπαθητικό, τον ρεφλεξολόγο, τον διατροφολόγο κ.λπ.). Οπότε και πάλι εσύ, ο πάσχων από κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν έχεις μπροστά σου ΕΝΑΝ ιατρό, με την επιστημονική εκπαίδευση που εγγυάται ένα πτυχίο Ιατρικής, αλλά και να είναι ο ίδιος γνώστης των φυσικών θεραπειών, για να μπορέσει να σου παρέχει υπεύθυνα μία ολιστική φυσική θεραπεία. Ας μην ξεχνάμε ότι στην εποχή του Ιπποκράτη υπήρχαν και άλλοι γνώστες των θεραπευτικών δράσεων των βοτάνων και γενικά των φυσικών θεραπευτικών μέσων. Μόνο όμως ο Ιπποκράτης ξεπέρασε το επίπεδο του εμπειρικού θεραπευτή, θέτοντας τις βάσεις για την επιστημονικά τεκμηριωμένη φυσική θεραπεία.

Στο κέντρο εναλλακτικών θεραπειών Medical Nature Center μπορείς να βρεις την πραγματική Κλασική Ιατρική, στον ιδανικό συνδυασμό της ιατρικής μεθοδολογίας, με:

 • αξιολόγηση διαγνωστικών εξετάσεων και
 • παροχή των πιο αποτελεσματικών για την δική σου περίπτωση φυσικών θεραπειών.

 

Να γιατί στο Medical Nature Center μπορείς να κερδίσεις σε υγεία και εμφάνιση χωρίς να ανησυχείς για τις “συνέπειες”:

Το ιπποκρατικό ήθος όπως συμβολίζεται στο λογότυπο του Medical Nature Center

Στο λογότυπο του Medical Nature Center (Ιατρικό Κέντρο Φυσικής Ομορφιάς & Υγείας), το δέντρο του Ιπποκράτη, ο πλάτανος, σκεπάζει με το Ήθος και τις Αξίες του τις φυσικές θεραπείες που παρέχουμε στο πλαίσιο μιας αγνής Ιατρικής επιστήμης. Να λοιπόν πώς τηρούμε τον όρκο του Ιπποκράτη:
 

 1. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικές θεραπείες που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ωφελούν.
 2. Παρέχουμε μόνο φυσικές θεραπείες στις οποίες έχουμε εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από τους καλύτερους. (Δεν αρκούμαστε στην νομική κάλυψή μας από την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος για να κάνουμε στο περίπου θεραπείες βελονισμού, μεσοθεραπείες κ.λπ.)
 3. Δεν αναλαμβάνουμε θεραπείες άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά συστήνουμε τις κατάλληλες εξετάσεις, παραπέμπουμε στην κατάλληλη ειδικότητα, αν χρειαστεί, και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
 4. Δεν “ξεπετάμε” ασθενείς μ’ ένα χάπι ή μία συνεδρία βελονισμού, που θα ανακουφίσει στιγμιαία από τον πόνο ή την ενόχληση. Ενδιαφερόμαστε να θεραπεύσουμε την αιτία που θα τα ξαναπροκαλέσει, αν το αφήναμε έτσι.
 5. Αφού ανακαλύψουμε την αιτία του προβλήματός σου, θα συνεργαστούμε εσύ, εμείς και ο Χρόνος, ο μεγάλος ολιστικός γιατρός, για την συνολική θεραπεία σου.
 6. Για εμάς στο Medical Nature Center, δεν είσαι “ασθενής”, αλλά άνθρωπος. Ένας ολόκληρος άνθρωπος γεμάτος δυνατότητες υγείας και ευεξίας. Δεν πιστεύουμε στις ασθένειες, αλλά στα επίπεδα της υγείας σου, τα οποία και αναλαμβάνουμε να αναβαθμίσουμε.
 7. Ιδιαίτερα για μια γυναίκα, οι θεραπείες αντιγήρανσης ή σμίλευσης σώματος εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής ποιότητας της ζωής της. Γι’ αυτό, στο Medical Nature Center τις παρέχουμε στο υψηλότερο επίπεδο άνεσης, ποιότητας υλικών και γνώσης λεπτομερειών, που κάνουν τη διαφορά στο τελικό χαμόγελο, στην συνολική εμφάνιση υγείας.
 8. Ο Σταύρος Ταταράκης, ο δικός σου ιατρός στο Medical Nature Center, θα διαμορφώσει την απόλυτα εξατομικευμένη ολιστική θεραπεία σου, συνδυάζοντας στοχευμένα τις πιο σημαντικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σε ωφελήσουν. Αυτή είναι η προσωπική σου Medical Nature Formula.
 9. Οι εναλλακτικές θεραπείες μας είναι διάφανες. Τίποτα μπερδεμένο, ξεκάθαρα πράγματα, λογικά.
 10. Πάνω απ’ όλα, τι κρατήσαμε από τον όρκο του Ιπποκράτη; Την Ιατρική με Ανθρωπιά.

 

Διάβασε μαρτυρίες από τις φυσικές θεραπείες στο Medical Nature Center.