Αντιμετώπιση Εμμηνόπαυσης με Φυσικές Θεραπείες

Η εμμηνόπαυση είναι ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας. Χαρακτηρίζεται από τη μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως και παρουσιάζεται όταν οι ωοθήκες δεν εκκρίνουν τις “γυναικείες” ορμόνες (Οιστρογόνα, Προγεστερόνη) με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής ωοθυλακίων από τις ωοθήκες και τον τερματισμό της αναπαραγωγικής της ικανότητας.

Η κλιμακτήριος (προεμμηνόπαυση) είναι μία περίοδος συνήθως 1-2 ετών, που προηγείται της εμμηνόπαυσης και κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι διαταραχές του κύκλου.

Ημικρανία και Βελονισμός

Ο ιατρικός βελονισμός χρησιμοποιείται ως αποτελεσματική θεραπεία για την ημικρανία και άλλα είδη πρωτογενούς χρόνιας κεφαλαλγίας. Στην Ευρώπη και την Αμερική αυτή η πανάρχαιη θεραπευτική μέθοδος κερδίζει συνεχώς έδαφος για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:

Εναλλακτικές Θεραπείες Οστεοπόρωσης

Το ασβέστιο είναι ένα μόνο κομμάτι στο παζλ της Οστεοπόρωσης.

Επιστημονικές έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι η οστεοπόρωση είναι αναστρέψιμη με φυσικούς τρόπους, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων ή των χημικών συμπληρωμάτων. Κατ' αρχήν, έχει αποδειχθεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην αναστροφή της οστεοπόρωσης. Αν μάλιστα η κατάλληλη διατροφή συνδυαστεί με σωστή έκθεση στον ήλιο και άλλες, κατά περίπτωση ενδεδειγμένες φυσικές θεραπείες, η οστεοπόρωση θα αποτελέσει παρελθόν σε διάστημα ανάλογo με το πόσο βαριά υπήρξε.

Βελονισμός για Στρες

Ο βελονισμός είναι ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για το στρες. Μπορεί να ξαναδώσει στον οργανισμό σας την ευκαιρία να λειτουργήσει με καλύτερη υγεία απομακρύνοντας το περιττό άγχος και την υπερβολική ανησυχία που σας έχουν φέρει σε μια κατάσταση μόνιμης κόπωσης, σωματικής και ψυχολογικής.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της φυσικής θεραπείας κατά του στρες είναι ότι, όταν ασκείται από ιατρό πιστοποιημένο βελονιστή, δεν έχει παρενέργειες όπως τα χημικά φάρμακα (αγχολυτικά ή ηρεμιστικά).

Φυσικές Θεραπείες Αντιμετώπισης Πόνου

Βιοϊατρικός Βελονισμός για Αντιμετώπιση Πόνου από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, πιστοποιημένο για βελονισμό ως θεραπεία πόνου

Ο Ιατρικός Βελονισμός, η Μεσοθεραπεία Πόνου και οι άλλες φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου είναι "παυσίπονα" και "αντιφλεγμονώδη", αλλά χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στον Χρόνιο Πόνο

Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι κάθε άνθρωπος που πάσχει από χρόνιο πόνο έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας όταν αντιμετωπίζει ενεργά την κατάστασή του:

Αδυνάτισμα Medical Nature Formula

Αδυνάτισμα Medical Nature Formula με εξατομικευμένο πρόγραμμα Διατροφής και Συμπληρωμάτων μαζί με Ωτοβελονισμό από τον Ορθομοριακό Ιατρό - Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη

Θέλω να αδυνατίσω αλλά δεν μπορώ

Τα αίτια της παχυσαρκίας είναι πολλά και αρκετά από αυτά αποτελούν μέρος της ζωής σου. Για να καταφέρεις να αδυνατίσεις, θα χρειαστεί να γνωρίσεις και να αντιμετωπίσεις έναν έναν τους παράγοντες που σε παχαίνουν ή που δεν σε αφήνουν να χάσεις βάρος.

Ωτοβελονισμός για Αδυνάτισμα

Ωτοβελονισμός για Αδυνάτισμα από τον Βελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη στο Μαρούσι, στο Medical Nature Center

Ο ωτοβελονισμός μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Σε ένα πλαίσιο καλύτερων επιλογών στον τρόπο ζωής και διατροφής μας, ο ωτοβελονισμός είναι μία πολύτιμη βοήθεια ιδιαίτερα όταν οι προσπάθειές μας για αδυνάτισμα δεν δείχνουν να αποδίδουν.

Η δράση του ωτοβελονισμού στην βουλιμία και υπερφαγία είναι ρυθμιστική και εξισορροπιστική.

Διακοπή Καπνίσματος με Βελονισμό

Βελονισμός για διακοπή καπνίσματος από τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη

Αν έχεις αποφασίσει να αναβαθμίσεις τον οργανισμό σου σε ένα ανώτερο επίπεδο Υγείας, Εμφάνισης και Λειτουργικότητας κόβοντας το κάπνισμα, φρόντισε να το κάνεις με τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο για σένα. Και:

Βελονισμός Medical Nature Formula

Σταύρος Ταταράκης, Ιατρός πιστοποιημένος σε σωματικό βιο-ιατρικό βελονισμό, ωτοβελονισμό, κοιλιακό βελονισμό, ηλεκτροβελονισμό

ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο βελονιστής είναι συνήθως είτε σωματικός βελονιστής, είτε κοιλιακός βελονιστής, είτε ωτοβελονιστής. Αν είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, θα λύσει το πρόβλημα με το πρωτόκολλο βελονισμού στο οποίο έχει ειδικευθεί.

Ιατρική ΒεντουζοθεραπείαΣύμφωνα με μια παλαιά κινέζικη παροιμία: "Βελονισμός και Βεντουζοθεραπεία γιατρεύουν πάνω απ' τις μισές αρρώστιες".

Και πράγματι. Σήμερα γνωρίζουμε, με επιστημονική τεκμηρίωση, ότι η Βεντουζοθεραπεία μπορεί να αξιοποιηθεί συμπληρωματικά με τον Ιατρικό Βελονισμό για να μεγιστοποιήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του Πόνου. Το οικονομικό κόστος των συμβατικών θεραπειών σε συνδυασμό με το κόστος των ανεπιθύμητων παρενεργειών τους, οδήγησε την ερευνητική κοινότητα να επανεξετάσει παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους που έχουν αντέξει σε βάθος χιλιετιών.

Buteyko Breathing

Με την βοήθεια της τεχνικής Buteyko Breathing ο οργανισμός επιτελεί την θεραπεία σε παθήσεις κυρίως του αναπνευστικού συστήματος, όπως:

  • Άσθμα
  • Χρόνιος βήχας
  • Δύσπνοια που οφείλεται σε δυσλειτουργίες του αναπνευστικού συστήματος
  • Υπνική άπνοια
  • Ροχαλητό
  • Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Επίσης το Buteyko μπορεί να φανεί χρήσιμο σε καταστάσεις όπως:

Βοτανοθεραπεία Medical Nature Formula

Τι είναι η Βοτανοθεραπεία

Βότανα γενικά ονομάζουμε τα φυτά που έχουν διάφορες θετικές επιδράσεις επί των ανθρώπινων ιστών και οργάνων, όπως για παράδειγμα:

  • Αύξηση της αποτοξινωτικής δύναμης
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Προστασία ή συμβολή στην αναγέννηση ιστών
  • Αντισηπτικές ή βακτηριοκτόνες δράσεις κ.ά.

Η Βοτανοθεραπεία είναι η αντιμετώπιση συμπτωμάτων και προβλημάτων υγείας με φυσικό τρόπο, συγκεκριμένα με τη χρήση των φυσικών βοτάνων για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και της ποιότητας της ζωής.

Ρεφλεξολογία Medical Nature Formula

Ρεφλεξολογία - ένας πλήρης χάρτης όλων των ογάνων του σώματος σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι.

Πού θα εμπιστευόσουν τις παλάμες και τις πατούσες σου μαζί με τους χάρτες των πολύτιμων οργάνων του σώματός σου;

             
Η Ρεφλεξολογία είναι μία εμπειρία χαλαρωτική, που θα προσφέρει ξεκούραση στα πόδια και χαλάρωση σε όλο τον οργανισμό. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν χρήζουν άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης μπορούν να ωφεληθούν από μία ρεφλεξολογική συνεδρία. Ας λάβουμε υπ' όψιν ότι η Ρεφλεξολογία, ως φυσική μέθοδος αυτοθεραπείας, μπορεί να λειτουργήσει άριστα και προληπτικά.

Συμπληρώματα Διατροφής Medical Nature Formula

Συμπληρώματα Διατροφής από τον Ορθομοριακό Ιατρό Σταύρο Ταταράκη

Η Φύση που χρειάζεσαι μέσα σ' ένα μπουκαλάκι...

 

Τι μπορούν να μας προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής

Ανάλογα με τους στόχους μας, τα διατροφικά συμπληρώματα μπορούν να μας βοηθήσουν:

 

Διαβάστε και τις Απαντήσεις στις Συχνές Ερωτήσεις για τις Φυσικές Θεραπείες.

 

Ρωτήστε μας αν το δικό σας πρόβλημα υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποια από τις φυσικές θεραπείες στις οποίες πιστοποιημένα ειδικευόμαστε.