Κνίδωση και Έντονη Καταρροή...

Είχα οξεία κνίδωση. Ξυνόμουν σε όλο το σώμα και έπαιρνα αντιισταμινικά χάπια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο πρόβλημα που είχα ήταν έντονη καταρροή, δύσπνοια και έλλειψη όσφρησης. Το σκεφτόμουν για πολύ καιρό να κοιτάξω για Ομοιοπαθητική και κάποια στιγμή το αποφάσισα. Βρήκα τον γιατρό και έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα τρίμηνο μια θεραπεία με Ομοιοπαθητική και Βελονισμό και για τα δύο θέματα.

Η οξεία κνίδωση έχει σταματήσει τελείως και μόνο που δεν παίρνω καθόλου χαπάκια εδώ κι ένα τρίμηνο για την κνίδωση είναι πολύ σημαντικό.

Στη μύτη υπάρχει μία εμφανής βελτίωση. Έχει σταματήσει κατά 80% η έντονη καταρροή. Υπάρχουν στιγμές που η μύτη μου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Όσφρηση δεν έχω ακόμα. Επειδή το πρόβλημά μου είναι χρόνιο, από 15ετίας και πάνω, θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να δούμε αν θα υπάρξει και άλλη βελτίωση, αλλά ό,τι γίνει θα είναι μόνο προς μία κατεύθυνση σωστής και μόνιμης θεραπείας. Γιατί μέχρι τώρα, για να βρίσκω την όσφρησή μου και να περνάει η καταρροή και το μπούκωμα, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να παίρνω κατά διαστήματα κορτιζόνη. 

Το πιο θετικό είναι να έχεις την όσφρησή σου χωρίς να παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή (κορτιζόνη).

Πηγαίνω στον γιατρό περίπου κάθε 2 εβδομάδες για να μου αλλάζει τις βελόνες που είναι για τον βελονισμό στα αυτιά. Και κάθε δίμηνο κάνουμε μία επανεξέταση για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι και ανάλογα παίρνω τότε και ομοιοπαθητικά χάπια.

Τώρα είμαι 3 μήνες στον γιατρό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Έχω υπομονή να το παλέψουμε και να δούμε κάποιο αποτέλεσμα και στο θέμα της όσφρησης.
 

Θ. Ν. - Κνίδωση σε όλο το σώμα - Ρινικοί Πολύποδες με Kαταρροή, Ρινιτική Συμφόρηση και Απώλεια Όσφρησης
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.