Εμμηνόπαυση και Αδυνάτισμα...

"Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα διατροφής πριν από δύο χρόνια με τον κ. Ταταράκη, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά. Έχασα τα κιλά που ήθελα κι αυτό ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, επειδή είχα προσπαθήσει κατά καιρούς να χάσω κιλά με διάφορες δίαιτες, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση και ως γνωστόν, αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη στη ζωή μιας γυναίκας, από αρκετές απόψεις. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν περιττά κιλά και επίσης, εξαιτίας κάποιων παραγόντων, είναι πολύ δύσκολο να τα χάσεις.

Όχι η ίδια δίαιτα για όλο τον κόσμο

Εμείς ακολουθήσαμε ένα σύστημα διατροφής τέτοιο που να συνάδει και με τις δικές μου διατροφικές συνήθειες. Γι' αυτό και δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο. Δεν μου έδωσε μια δίαιτα που να μπορεί να την δώσει σε όλους και να μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι. Έχει να κάνει και με την ηλικία και με τις διατροφικές συνήθειες του καθενός, με διαφόρους παράγοντες. Η διατροφή Medical Nature Formula είναι ένα πρόγραμμα που βγαίνει για τον καθένα ανάλογα με τις συνήθειες που έχει.

Παλαιότερα είχα ακολουθήσει διάφορες δίαιτες. Αυτό το γνωστό "έχω μια δίαιτα να σου δώσω να την κάνεις κι εσύ…". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποια δίαιτα που ήταν αποτελεσματική για μια φίλη μου θα είναι αποτελεσματική και για μένα. Ο καθένας χρειάζεται το δικό του πρόγραμμα διατροφής. Και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν είναι μία δίαιτα για όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα διατροφής που δίνει ο κ. Ταταράκης σε κάθε έναν βασίζεται στις δικές του ιδιαίτερες προδιαγραφές.

Δεν ήθελα άλλη μια "δίαιτα express"

Ο κ. Ταταράκης επιμένει στο ζήτημα της υγιεινής διατροφής. Το μυστικό σε μια δίαιτα τέτοιου τύπου όπου υπάρχει παρακολούθηση από έναν εξειδικευμένο γιατρό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένεις να χάσεις τα κιλά γρήγορα. Το ζήτημα είναι να χάνεις, αργά και σταθερά,  λιγότερα κιλά και να γίνεται και μείωση σε πόντους στο σώμα. Όταν χάνονται με αυτόν τον τρόπο τα κιλά, παραμένουν και αυτή η σταθερότητα είναι και θέμα υγείας. Δεν είναι σωστό να χάνουμε κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο καμμιά φορά. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα να συνηθίσει στα μειωμένα κιλά.

Δεν ξαναπήρα τα κιλά που έχασα

Πήγαμε πολύ καλά και το αποτέλεσμα το έχει δείξει. Δεν ξαναπήρα τα κιλά που έχασα και αισθάνομαι ευτυχής. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, γιατί βρίσκομαι σε μια τέτοια ηλικία ‒ είμαι 54 ετών ‒  που τα κιλά δυσκολεύουν και το μυοσκελετικό σύστημα και γενικά όλη μου την ζωή. Δεν είναι αισθητικό μόνο το ζήτημα. Βεβαίως ως γυναίκα με ενδιαφέρει και η αισθητική πλευρά, όμως είναι και θέμα υγείας. Και μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί και η χοληστερίνη μου, που ήταν αυξημένη.

Έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά ακολούθησα ένα πρόγραμμα συντήρησης που μου είχε υποδείξει ο κ. Ταταράκης και δεν ξαναπήρα τα κιλά. Είναι τώρα δυο χρόνια που παραμένω στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να έχω πάρει κιλά. Βεβαίως δεν κάνω υπερβολές. Ακολουθώ συστηματικά τις οδηγίες του και παραμένω στα κιλά που ήθελα και που επιθυμούσα να έχω απ’ την αρχή. Και το έχει χαρεί και η οικογένειά μου."
 

Μ. Ε. - Περιττά κιλά και δυσκολία στην απώλεια βάρους λόγω εμμηνόπαυσης
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.