Και φυσικός χυμός πορτοκαλιού και πίτσα. Άνθρωποι είμαστε. Όχι θερμοδομετρητές!

Υγιεινή Διατροφή ή η Σωστή Διατροφή για σένα;

Ακολουθώντας γενικά αυτό που κάποιος έχει στο μυαλό του ως "υγιεινή διατροφή" ή μία διατροφή χαμηλή σε λιπαρά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι λαμβάνει τη σωστή διατροφή για τον δικό του οργανισμό. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλοί άνθρωποι έχουν παρασυρθεί να καταναλώνουν τροφές με χαμηλά λιπαρά. Οι τροφές αυτές όμως είναι πολύ επεξεργασμένες και απογυμνωμένες από πολλά θρεπτικά συστατικά, αφού μαζί με το λίπος, πετιούνται και τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχονται στο λίπος της αρχικής τροφής. Αρκετοί στερούνται πολύτιμες τροφές όπως τα αβγά – τροφές με τις οποίες αναπτυχθήκαμε ως ανθρώπινο είδος σε όλη την πορεία της ιστορίας μας – και καταναλώνουν τροφές συνθετικές, τις οποίες δεν μπορεί να πέψει ο οργανισμός, επειδή δεν τις θεωρεί αναγνωρίσιμες.
 

Δεν είμαστε ό,τι τρώμε. Είμαστε ό,τι χωνεύουμε.

Όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάτι, το βλέπει σαν εχθρό και του συμπεριφέρεται ανάλογα: Το απορρίπτει κατευθείαν χωρίς να το χρησιμοποιήσει ή/και αμύνεται με διάφορες αντιδράσεις (συμπτώματα παθήσεων).

Αλίμονο λοιπόν αν ο οργανισμός μας βλέπει σαν εχθρό την τροφή που του δίνουμε: αυτό που θα όφειλε να τον θρέψει, να τον ανανεώσει, να τον επισκευάσει και να διατηρήσει την ομοιόστασή του.

Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των τροφίμων που καταναλώνει ο μέσος άνθρωπος του ανεπτυγμένου κόσμου ανήκει στην κατηγορία των σκουπιδοτροφών ή των τροφών με χαμηλή θρεπτική αξία, ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις που αυτές έχουν την ετικέτα της "υγιεινής διατροφής".

Διατροφή και Υγεία

Είναι πλέον γνωστό ότι για τις περισσότερες παθήσεις η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 

Η διατροφή δεν είναι μόνο για πρόληψη, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αναστροφή ελαφρών ή βαρύτερων προβλημάτων υγείας, όπως αλλεργία, αρθρίτιδα, ορμονικά προβλήματα, αυτοάνοσες παθήσεις, ρευματοειδής αρθρίτιδα, στομαχικά-εντερικά προβλήματα (διατροφή για ΓΟΠ κ.ά.), φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, άλλες φλεγμονές, χρόνια δυσκοιλιότητα, δερματικά προβλήματα, ακμή, υψηλή χοληστερίνη, αρτηριακή υπέρταση και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, σακχαρώδης διαβήτης, επιληψία, παράλυση, κιλά εμμηνόπαυσης, έκζεμα, αλλεργίες, τυμπανισμό (πρήξιμο στην κοιλιά) και δεκάδες άλλα προβλήματα υγείας.

Για τα περισσότερα προβλήματα υγείας, θα υπάρξει σίγουρα ωφέλεια και βελτίωση, στον βαθμό που θα κάνουμε τις σωστές αλλαγές στην διατροφή, αλλά και στον τρόπο ζωής μας.

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής Medical Nature Formula

Όλες οι παθήσεις, ελαφρές ή βαριές, ωφελούνται με την σωστή, εξατομικευμένη διατροφή. Εξατομικευμένη διατροφή σημαίνει ότι για κάθε άνθρωπο,  η διατροφή θα τον ωφελήσει όταν προσαρμοστεί στην δική του ιδιοσυγκρασία και στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες (διατροφή για αδυνάτισμα, για αύξηση μυικού όγκου, για γράμμωση, για αύξηση βάρους κ.ο.κ.)

Η θεραπευτική διατροφή προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουμε την υγεία και να μειώσουμε τα συμπτώματα που σας ενοχλούν, με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής Medical Nature Formula που προτείνει ο Ορθομοριακός Ιατρός Σταύρος Ταταράκης μπορεί να βελτιώσει πολλές παραμέτρους της υγείας ταυτόχρονα και όχι μόνο το θέμα που φαίνεται να σας απασχολεί άμεσα.

Διαβάστε μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν ωφεληθεί από τα εξειδικευμένα και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής Medical Nature Formula.

Γράψτε στον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη το δικό σας πρόβλημα υγείας ή εμφάνισης και ζητήστε να σας ενημερώσει για το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής Medical Nature Formula.