Βελονισμός για διακοπή καπνίσματος από τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη

Αν έχεις αποφασίσει να αναβαθμίσεις τον οργανισμό σου σε ένα ανώτερο επίπεδο Υγείας, Εμφάνισης και Λειτουργικότητας κόβοντας το κάπνισμα, φρόντισε να το κάνεις με τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο για σένα. Και:

Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα Kέντρο διακοπής καπνίσματος ή σε ένα ιατρείο διακοπής καπνίσματος. Στο Ιατρικό Κέντρο Φυσικών Θεραπειών Medical Nature Center, η απόφασή σου να κόψεις το τσιγάρο θα ενισχυθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με το ειδικά διαμορφωμένο για εσένα Πρωτόκολλο Βελονισμού για Διακοπή Καπνίσματος που αφορά συγκεκριμένα τις δικές σου ανάγκες. Έτσι οι πιθανότητες για μόνιμη απαλλαγή από τη συνήθεια του καπνίσματος και τον εθισμό στη νικοτίνη πολλαπλασιάζονται σημαντικά.

Αποτελέσματα διακοπής καπνίσματος με Βελονισμό

Μετά την διακοπή του τσιγάρου, που θα έχεις επιτύχει πολύ πιο άνετα με τον συνδυαστικό βελονισμό για διακοπή καπνίσματος από τον Ιατρό, πιστοποιημένο βελονιστή Σταύρο Ταταράκη, μπορείς ν’ αρχίσεις να κερδίζεις τη ζωή σου ξεφεύγοντας από τα προβλήματα που σου είχε δημιουργήσει το κάπνισμα.

Συγκεκριμένα:

  • Ξεκινά αμέσως μια διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια αναβαθμίζοντας σταδιακά την υγεία σου.
  • Ο παλμός της καρδιάς σου ομαλοποιείται – ξεκινά να πέφτει ακόμη και μισή ώρα μετά την διακοπή του καπνίσματος.
  • Οι πνεύμονες ανανεώνονται και αρχίζουν να αποβάλλουν την περιττή βλέννα αρχίζοντας από το πρώτο 24ωρο μετά την διακοπή.
  • Βελτιώνεται σημαντική η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης.
  • Οι βρόγχοι αρχίζουν να χαλαρώνουν από τις πρώτες 72 ώρες και έτσι αυξάνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων και η παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα (καλύτερο δέρμα, καλύτερος ύπνος, βελτιωμένη μνήμη, περισσότερη σωματική αντοχή, βελτιωμένη στυτική λειτουργία, καλύτερα όλα).
  • Ο βήχας και η ρινική συμφόρηση μειώνονται μέσα σε 1-6 μήνες μετά την διακοπή του καπνίσματος. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη αναπνοή και στη μείωση του ροχαλητού.
  • Ο κίνδυνος καρδιοπάθειας μειώνεται στο μισό σε σύγκριση με έναν καπνιστή, μέσα στον πρώτο χρόνο μετά την διακοπή.
  • Ο κίνδυνος εμφράγματος μειώνεται και φτάνει αυτόν ενός μη καπνιστή μετά από 4-5 χρόνια διακοπής του καπνίσματος.
  • Ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται στο μισό απ’ ό,τι σε έναν καπνιστή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ ο κίνδυνος καρκίνων όπως οισοφάγου, λάρυγγα, στόματος, κύστης, παγκρέατος μειώνεται σημαντικά.
  • Καθώς ολόκληρος ο οργανισμός λειτουργεί καλύτερα, αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά και η διάθεση (αποφυγή κατάθλιψης).

Πώς λειτουργεί ο βελονισμός για διακοπή καπνίσματος

Ο βελονισμός είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κόψεις το κάπνισμα. Τα κέντρα βελονισμού και τα ενημερωμένα αντικαπνιστικά κέντρα έχουν στη διάθεσή τους έρευνες για την δράση του βελονισμού. Οι έρευνες έχουν τεκμηριώσει τη δυνατότητα του βελονισμού να επιδρά στους φυσικούς αυτορυθμιστικούς μηχανισμούς του σώματος που φέρνουν ομοιόσταση, δηλαδή ισορροπία στις λειτουργίες του.

Οι τρεις τρόποι με τους οποίους ο βελονισμός επιτυγχάνει την απεξάρτηση από τη νικοτίνη:

Η επίδραση γίνεται μέσω αλλαγών στην λειτουργία ειδικών πρωτεϊνών του σώματος αλλά και των νευροδιαβιβαστών, κυρίως της σεροτονίνης, των ενδορφινών και εν μέρει της ντοπαμίνης. Ο βελονισμός διεγείρει την φυσική παραγωγή αυτών των νευροδιαβιβαστών με διπλό αποτέλεσμα:


1.    Τη μείωση του αισθήματος δυσφορίας και
2.    Τη μείωση της ανάγκης για εθιστικές ουσίες (νικοτίνη, αλκοόλ και υπερφαγία).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το κόψιμο του τσιγάρου που γίνεται με τη βοήθεια του βελονισμού δεν θα σε οδηγήσει να πάρεις κιλά. Δεν θα νιώθεις την ανάγκη να καλύψεις με κάτι άλλο την έλλειψη της νικοτίνης. Πολύ απλά, θα αποφύγεις το στερητικό σύνδρομο της νικοτίνης, χωρίς να αναγκαστείς να φορτώσεις τον οργανισμό σου με άλλες περιττές ή και επικίνδυνες ουσίες. Η αποτοξίνωση του οργανισμού από το τσιγάρο θα γίνει ανώδυνα, χωρίς νεύρα ή λαιμαργία.

Ο τρίτος τρόπος με τον οποίο θα σε βοηθήσει ο βελονισμός για διακοπή καπνίσματος είναι ότι:
3.    Θα αναπρογραμματίσει τους αισθητήρες που έχουν σχέση με την γεύση, την όσφρηση αλλά και την ανοχή της νικοτίνης από τον οργανισμό σου.

Έτσι θα ξαναβρείς την παλιά, αγνή σου όσφρηση και γεύση και θα δυσανασχετείς με την εισπνοή νικοτίνης και τη γεύση του καπνού. Ακριβώς όπως συμβαίνει την πρώτη φορά που δοκιμάζει κάποιος να καπνίσει. Έτσι, μετά την θεραπεία βελονισμού για διακοπή καπνίσματος, μπορεί να νιώθεις πως σου ‘βρωμάει πλέον το τσιγάρο’. Δεν θα έχει αλλάξει κάτι στην χαρακτηριστική οσμή του καπνού. Θα έχει αλλάξει ο τρόπος που το σώμα σου αντιλαμβάνεται τον καπνό και τη νικοτίνη. Στην ουσία είναι σαν να βγαίνει ο οργανισμός σου από έναν λήθαργο, από ένα δηλητηριώδες νέφος που σου θόλωνε την αντίληψη και σε έκανε να πιστεύεις πως ο καπνός και η νικοτίνη ήταν επιθυμητά, ενώ η δική σου πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη.

Οι τρεις δράσεις του βελονισμού θα σε βοηθήσουν σημαντικά να κόψεις το τσιγάρο χωρίς δυσάρεστα συμπτώματα. Από τη στιγμή που θα πεις: «Κόβω το τσιγάρο» και υποστηρίξεις τις ευεργετικές δράσεις του βελονισμού και με την δική σου θέληση, τότε θα πάψεις να λες «Θέλω να κόψω το κάπνισμα» και θ’ αρχίσεις να σκέφτεσαι τα αποτελέσματα από το κόψιμο του τσιγάρου.

Ωτοβελονισμός για Διακοπή Καπνίσματος από τον Ιατρό, πιστοποιημένο Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη

Ωτοβελονισμός και Βελονισμός Προσώπου για Διακοπή Καπνίσματος

Βρες έναν ιατρό που να είναι πιστοποιημένος βελονιστής και να εφαρμόζει πρωτόκολλο βελονισμού για διακοπή καπνίσματος. (Υπ’ όψιν ότι δεν είναι όλοι οι βελονιστές ιατροί, ούτε όλοι οι ιατροί που κάνουν βελονισμό είναι πιστοποιημένοι σε βελονισμό ή ειδικεύονται σε βελονισμό για διακοπή καπνίσματος).

Στο Medical Nature Center, στο Μαρούσι, ο πιστοποιημένος βελονιστής Ιατρός Σταύρος Ταταράκης ειδικεύεται στην Διακοπή Καπνίσματος με Βελονισμό προσώπου και με Ωτοβελονισμό συνδυάζοντας τις δύο μεθόδους βελονισμού κατά περίπτωση. Έτσι επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ειδικά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που θέλει να κόψει το κάπνισμα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δικές του ιδιαίτερες συνήθειες καπνίσματος και την δική του κατάσταση υγείας.

Επικοινώνησε εδώ με τον Ιατρό Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη για να μάθεις αν θα χρειαστείς περισσότερες από μία συνεδρίες και πώς θα διαμορφωθεί ανάλογα το κόστος της θεραπείας σου.