Δεν πήρα καθόλου κιλά μετά το κόψιμο του τσιγάρου...

Ήθελα να κόψω το τσιγάρο αλλά δεν μπορούσα μόνη μου. Πραγματικά, έκανα πολλές προσπάθειες μόνη μου, αλλά δεν μπορούσα. Είχα πάρα πολλά νεύρα, ήμουνα σε ένταση. Δουλεύω πάρα πολύ και έχω αρκετή πίεση και δεν θα ήθελα να πιέζομαι και γι' αυτό τόσο πολύ. Και σκέφτηκα να ζητήσω βοήθεια από τον κ. Ταταράκη. Όλα έγιναν πολύ εύκολα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ένιωσα καλά. Καμμιά φορά κάνουμε κάτι και νιώθουμε ότι πιεζόμαστε, αλλά αυτή τη φορά δεν ένιωσα να πιέζομαι.

Μιλήσαμε αρκετή ώρα. Μου εξήγησε ό,τι χρειαζότανε και μετά μπήκαμε στη διαδικασία του βελονισμού. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πήγαν όλα πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι πήγαν υπερβολικά καλά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα φεύγοντας από εκεί.

Κάπνιζα 2 πακέτα και με πολύ κόπο, τον τελευταίο καιρό το είχα καταφέρει στο ένα.

Όταν έφυγα απ' το ιατρείο, ομολογώ ότι ούτε κι εγώ το περίμενα ότι θα είναι τόσο, τόσο καλό το αποτέλεσμα. Δεν είχα πει σε κανέναν από την οικογένειά μου κάτι γιατί, αν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν ήθελα να νιώσω άσχημα.

Και μετά απλά έγινε. Έβλεπα τους άλλους να καπνίζουνε γύρω μου και δεν με ενοχλούσε ούτε η μυρουδιά ούτε ένιωθα την επιθυμία να πάρω ένα τσιγάρο. Στο διάστημα αυτό ‒ είναι κοντά 5 μήνες ‒  έχω σκεφτεί 2-3 φορές να κάνω μετά το φαγητό ένα τσιγάρο. Αλλά όχι σαν επιθυμία. Απλά σαν κάτι που έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό είναι απόλαυση, μετά από ένα καλό φαγητό, με τους φίλους.  Δεν έχω κάνει βέβαια κανένα, γιατί δεν είχα πραγματική επιθυμία για τσιγάρο. Ήταν η κίνηση, βλέποντας τους άλλους, ναι μεν ήρθε στο μυαλό μου στιγμιαία, αλλά την ανάγκη δεν την ένιωσα να το κάνω.

Βελονισμός για κάπνισμα και για βουλιμία

Για το κόψιμο του τσιγάρου πήγα μία φορά για βελονισμό. Επήγα και δεύτερη φορά, αλλά όχι για το τσιγάρο. Τις πρώτες μέρες με έπιασε μια νευρικότητα για φαγητό. Μου είχε πει ο κ. Ταταράκης ότι οτιδήποτε νιώσω να τον πάρω τηλέφωνο. Εγώ σκέφτηκα ότι φυσιολογικό είναι να νιώθεις κάποια πράγματα και δεν του τηλεφώνησα αμέσως. Μετά από 6 μέρες, επειδή είχα τρελαθεί να θέλω να τρώω τα πάντα, μιλήσαμε και πήγα εκεί. Συμπλήρωσε κάποιες βελόνες για το θέμα της βουλιμίας που με είχε πιάσει εκείνες τις μέρες και έτσι λύθηκε και αυτό.

Δεν πήρα καθόλου κιλά από το κόψιμο του τσιγάρου.

Πώς είναι η ζωή μου μετά το κάπνισμα

Από πολλές απόψεις αισθάνομαι καλύτερα. Τα παιδιά μου ενοχλούνταν, δεν καπνίζει κανένα. Τα εγγόνια μου δεν μπορούσα να τα πάρω αγκαλιά επειδή μύριζα.

Τώρα η τσέπη μου δεν αδειάζει πια. Ανεβαίνω σκαλιά και δεν λαχανιάζω. Είναι πολλά τα οφέλη.

 

Ι. Θ. - Κάπνισμα
Θεράπων Ιατρός: Σταύρος Ταταράκης
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.