Ο Αισθητικός Ιατρός Σταύρος Ταταράκης απαντά για τη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Τα λουλούδια, αν δεν τα ποτίσεις, μαραίνονται. Το ίδιο και το δέρμα του προσώπου...

Άνοιξε μία μία τις Ερωτήσεις και δες όλες τις Απαντήσεις για τη Μεσοθεραπεία στο Medical Nature Center.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία και γιατί είναι αποτελεσματική στην ανάπλαση του δέρματος;

Η μεσοθεραπεία είναι η στοχευμένη έγχυση ουσιών στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος (χόριο). Η τεχνική παίρνει το όνομά της από την περιοχή που γίνεται η έγχυση, δηλαδή, τη μέση στοιβάδα του δέρματος. Τα θεαματικά αποτελέσματα αναζωογόνησης του δέρματος έχουν να κάνουν ακριβώς με το πού εισάγονται οι φυσικές θρεπτικές ουσίες. Όταν εγχύουμε τις επιλεγμένες φυσικές ουσίες στη μέση στοιβάδα του δέρματος εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απορρόφησή τους από το δέρμα.

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία - PRP   αναλαμβάνουν δράση κύτταρα από δικό σου αίμα, τα οποία ξαναβάζουμε εμπλουτισμένα μέσα στο δέρμα σου (πρόσωπο, σώμα, τριχωτό κεφαλής) και αυτό προκαλεί εντυπωσιακή αναγέννηση στο δέρμα δημιουργώντας έντονη κολλαγονογένεση.

Στην Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, οι ουσίες που εγχύονται σε πολύ μικρές αλλά θεραπευτικές ποσότητες είναι απόλυτα φυσικές.

Παράλληλα με την αναζωογονητική /αναπλαστική δράση των εγχυόμενων ουσιών στο δέρμα, και η ίδια η διαδικασία του μικροτραυματισμού από την πολύ λεπτή βελόνα της μεσοθεραπείας ασκεί αναπλαστική δράση. Καθώς το δέρμα τραυματίζεται ελεγχόμενα από τους νυγμούς (τσιμπήματα), ξεκινά μια διεργασία επούλωσης προκειμένου να αποκαταστήσει τους τραυματισμένους ιστούς. Συγκεκριμένα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και γλυκοζαμινογλυκανών (δηλαδή, υαλουρονικού οξέος) από το ίδιο το δέρμα. Έτσι, η διαδικασία ανάπλασης που γίνεται φυσιολογικά μέχρι τα 30, μπορεί να συνεχιστεί, με μια μικρή "υπενθύμιση" στο δέρμα, με τη βοήθεια της μεσοθεραπείας.

Συμβουλεύσου εδώ τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τη δική σου Μεσοθεραπεία!

 

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω μεσοθεραπεία;

Τα υλικά που εγχύονται στο δέρμα με τη μεσοθεραπεία είναι φυσικά. Έτσι μπορείς άφοβα να ξεκινήσεις αυτή τη μέθοδο πρόληψης σε όποια ηλικία το επιθυμείς, για να μην επιτρέψεις στον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του στο πρόσωπό σου (ρυτίδες, χαλάρωση, θαμπή επιδερμίδα). Και μπορείς να την επαναλαμβάνεις για όσα χρόνια θέλεις, αφού πρόκειται για μία απόλυτα φυσική μέθοδο αντιγήρανσης που δεν έχει αρνητικές συνέπειες (παρενέργειες).

Πρόληψη όμως σημαίνει ότι κάνουμε την μεσοθεραπεία ΠΡΙΝ δημιουργηθούν οι ρυτίδες. Στη χειρότερη περίπτωση, σταματάς την επιδείνωσή τους και ως προς το βάθος και ως προς το μήκος.

Και πότε αρχίζουν συνήθως να πρωτοεμφανίζονται οι ρυτίδες;

Μετά τα 30, το δέρμα αρχίζει ολοένα και περισσότερο να χάνει τη δυνατότητά του να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη. Φυσικά, δεν έχουν όλοι άνθρωποι την ίδια ποιότητα δέρματος. Ένα λιπαρό δέρμα σπάει πιο δύσκολα από ένα ξηρό δέρμα. Οι λευκές επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες στη γήρανση απ' ό,τι οι σκούρες. Και ένας άνθρωπος που περνά τον περισσότερο χρόνο του ανάμεσα σε γραφείο και σπίτι έχει λιγότερη φθορά από τον ήλιο απ' όσο ένας επαγγελματίας σκιέρ ή μία πρωταθλήτρια ποδηλασίας.

Η διαδικασία γήρανσης του δέρματός σου εξαρτάται από το πόσο προσέχεις το δέρμα σου και κυρίως, πόσο το έχεις προσέξει στα χρόνια που έχουν περάσει. Μερικές γυναίκες έχουν κουράσει το πρόσωπό τους από νέες (ηλιοθεραπεία χωρίς ηλιοπροστασία, ξενύχτια, αλκοόλ, κακή διατροφή, κάπνισμα κ.λπ.).

Επίσης παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα: το δέρμα που έχεις κληρονομήσει από τη μητέρα σου, αλλά και οι εκφράσεις που έχεις πάρει από εκείνην, οι οποίες αναμένεται να αφήσουν τα ίδια σημάδια (ρυτίδες έκφρασης) και στο δικό σου πρόσωπο. Έτσι αν έχεις "επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό" ρυτίδων χαμόγελου / έκφρασης, θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσεις αρκετά νωρίς τις συνεδρίες μεσοθεραπείας και πάντως πιο πριν από την ηλικία που είχε η μητέρα σου όταν άρχισαν να σχηματίζονται στο πρόσωπό της οι ρυτίδες.

 

Πόσο μπορεί να βοηθήσει η μεσοθεραπεία στις ρυτίδες έκφρασης;

Αυτές που ονομάζουμε "ρυτίδες έκφρασης" ή "ρυτίδες χαμόγελου" ανήκουν στην πραγματικότητα σε δύο κατηγορίες:

 • τις στατικές και
 • τις κινητικές.

Οι στατικές ρυτίδες είναι αυτές που φαίνονται είτε μορφάζουμε είτε όχι. Στην κοίτη της στατικής ρυτίδας δεν υπάρχει πλέον δέρμα αλλά ουλώδης ιστός. Αυτές οι ρυτίδες είναι μη αναστρέψιμες. Μπορούμε να στοχεύσουμε μόνο σε μικρή βελτίωση με τη μεσοθεραπεία.

Οι κινητικές ρυτίδες είναι αυτές που φαίνονται μόνο όταν μορφάζουμε (π.χ. όταν χαμογελάμε ή όταν συνοφρυωνόμαστε) και εξαφανίζονται όταν σταματάμε να μορφάζουμε. Οι κινητικές ρυτίδες μειώνονται με την μεσοθεραπεία. Ο βαθμός ελάττωσης των ρυτίδων με την μεσοθεραπεία εξαρτάται από το είδος, την ποιότητα του δέρματος και από την ηλικία.
 

Η μεσοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να απαλύνει τις ρηχές ρυτίδες ώστε να μην φαίνονται όσο πριν, ή και να τις εξαφανίσει εντελώς, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος.

Στις βαθιές ρυτίδες το αποτέλεσμα θα είναι μία πολύ μικρή βελτίωση. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα ολόκληρο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει παντού στον ίδιο βαθμό βαθιές ρυτίδες. Έτσι, όταν ξεκινάμε τη διαδικασία της μεσοθεραπείας, ουσιαστικά, ωφελείται ολόκληρο το πρόσωπο και η γενική αναζωογόνηση που φαίνεται (χωρίς οι άλλοι να μπορούν να προσδιορίσουν σε τι οφείλεται η “λάμψη”) βελτιώνει συνολικότερα την εμφάνιση του προσώπου, καθιστώντας όλες τις ρυτίδες (βαθιές ή ρηχές) λιγότερο ορατές.
 

 

Η Μεσοθεραπεία συνιστάται κυρίως για Πρόληψη ή για Θεραπεία των Ρυτίδων και της Χαλάρωσης του Προσώπου;

 

Και για πρόληψη, αλλά, όπως το λέει και το δεύτερο συστατικό της λέξης, και για θεραπεία βελτίωσης των ρυτίδων. Το αποτέλεσμα το βλέπεις συνέχεια και από την πρώτη φορά και σε βάθος χρόνου. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία είναι η μόνη πραγματική θεραπεία πρόληψης ενάντια στη γήρανση του προσώπου. Χωρίς την προσθήκη καμμιάς ξένης ουσίας μέσα στο δέρμα, το αναζωογονεί και δεν επιτρέπει τον σχηματισμό ρυτίδων, ούτε αφήνει το πρόσωπο να αδειάσει. και να πλαδαρώσει.

Όταν χαμογελάει ένα παιδί ή όταν κάνει έναν οποιονδήποτε μορφασμό, το δέρμα του αμέσως μετά επανέρχεται χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί, σε αυτή την ηλικία, το δέρμα παράγει όσο κολλαγόνο χρειάζεται χαρίζοντας αυτή τη φρέσκια εμφάνιση.

Αν ξεκινήσεις τη Μεσοθεραπεία ΠΡΙΝ το δέρμα σου αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα να παράγει κολλαγόνο σε επαρκή ποσότητα, τότε απλώς το δέρμα σου δεν θα μπει ποτέ στην κανονική διαδικασία γήρανσης. Για την ακρίβεια, με τη μεσοθεραπεία, ο χρόνος θα κυλά πολύ πιο αργά πάνω στο πρόσωπό σου.

Ως θεραπεία αντιμετώπισης σε ήδη υπάρχοντα σημάδια γήρανσης (ρυτίδες, χαλάρωση προσώπου), η Μεσοθεραπεία:

Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τη μοναδική Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula!

Πονάει η Μεσοθεραπεία;

Το σημαντικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης του δέρματος στη μεσοθεραπεία οφείλεται σε έναν μεγάλο αριθμό προσωρινών πόρων που ανοίγονται με πολύ λεπτές βελόνες. Οι μικρονυγμοί από τις λεπτότατες βελόνες της μεσοθεραπείας προκαλούν έναν ήπιο πόνο – σαν ελαφρύ τσίμπημα εντόμου. Ο πόνος αυτός μειώνεται πολύ με τρεις τρόπους, τους οποίους αξιοποιεί στο μέγιστο ο πιστοποιημένος σε μεσοθεραπεία Ιατρός Σταύρος Ταταράκης:

Η διαδικασία της Μεσοθεραπείας δεν θυμίζει καθόλου την εμπειρία μιας ένεσης. Στη Μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε εξαιρετικά λεπτές βελόνες (0,30 x 4 χιλιοστών). Επειδή οι βελονίτσες αυτές εισάγονται σε ολόκληρο το πρόσωπο (ή σε μια ευρεία περιοχή του σώματος) και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο μόνο, η αίσθηση δεν είναι μεμονωμένη. Δεν νιώθεις ότι κάτι ενοχλητικό σε τρυπάει σε ένα σημείο. Είναι περισσότερο μία γενική αίσθηση, η οποία δεν φτάνει στο επίπεδο του πόνου, επειδή, πριν ξεκινήσουμε τη Μεσοθεραπεία, έχουμε εφαρμόσει την τοπική αναισθητική κρέμα.

 1. Με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για τον χρόνο που χρειάζεται και σε επαρκή ποσότητα για πλήρη κάλυψη. Τη Μεσοθεραπεία την κάνεις για να νιώσεις καλά, όχι να σου δημιουργείται φόβος ή πρόβλημα και να φοβάσαι να την επαναλάβεις όταν χρειαστεί.
 2. Με τη μείωση του χρόνου θεραπείας χάρη στη χρήση του ειδικού ηλεκτρονικού εργαλείου μεσοθεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πιστόλι μεσοθεραπείας που χρησιμοποιεί ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης στο Medical Nature Center είναι το πιο αξιόπιστο, αφού έχει σχεδιαστεί από ομάδα ειδικών μεσοθεραπείας, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος ο εμπνευστής της Μεσοθεραπείας, ο Γάλλος ιατρός Michel Pistor. Σε αυτό το ειδικό εργαλείο τοποθετείται η σύριγγα με την εξαιρετικά λεπτή βελόνα και προσδιορίζουμε πόσο υλικό θα μπει, σε τι βάθος, με ακρίβεια χιλιοστού, και πόσο χρόνο θα κρατήσει η θεραπεία. Οπότε περιορίζεται και ο πόνος και η θεραπεία γίνεται πολύ πιο σωστά.
 3. Όλη η ουσία της μεσοθεραπείας είναι να γίνει η έγχυση της ουσίας μέσα στο δέρμα, όχι κάτω από το δέρμα. Εσύ θέλεις η ουσία να μπει στο δέρμα, δεν θέλεις η ουσία να πάει κάτω από το δέρμα και να πάει χαμένη. Γιατί, το δέρμα βοηθάμε. Αν πάει λίγο πιο βαθιά, την χάνεις την ουσία που βάζεις. Με το χέρι είναι πιο δύσκολο να υπολογίσεις το επιθυμητό βάθος. Επίσης με το χέρι πονάει περισσότερο και κάνεις πολύ λιγότερα τρυπήματα, άρα, ανά τρύπημα, βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα ουσίας και έτσι θα πονούσε περισσότερο καθώς διατείνονται οι ιστοί. Στη Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικό πιστόλι με το οποίο ελέγχουμε πλήρως το βάθος του τρυπήματος, την ποσότητα της φυσικής ουσίας και τη χρονική διάρκεια κατά την οποία εγχύεται η ουσία.

Στο Medical Nature Center φροντίζουμε η Μεσοθεραπεία να είναι συνολικά μια ευχάριστη εμπειρία, που να θες να ξαναπάς να την ξανακάνεις, για να διατηρείς πάντα ένα φρέσκο, ξεκούραστο πρόσωπο.

 

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία Μεσοθεραπείας στο Medical Nature Center;

Στη Μεσοθεραπεία Medical Nature Formula συνδυάζουμε τρεις τεχνικές Μεσοθεραπείας για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος:

 1. Εφαρμογή οξέων φρούτων για καλύτερη προετοιμασία του δέρματος.
 2. Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε μικροεγχύσεις με λεπτή σύριγγα με το ηλεκτρονικό πιστόλι μεσοθεραπείας.
 3. Σάρωση όλης της περιοχής με τις πολύ λεπτές βελόνες της ηλεκτρονικής συσκευής dermapen. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συσκευή dermapen, που χρησιμοποιεί ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης στο Medical Nature Center είναι πολύ υψηλής ποιότητας, με δυνατότητα επιλογής του βάθους νυγμού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις διάφορες περιοχές του δέρματος. Σε αυτήν τη συσκευή βάζουμε μία αναλώσιμη αποστειρωμένη κεφαλή με βελόνες, ξεχωριστή για τον κάθε ασθενή.  Η κεφαλή αυτή πάλλεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και σαρώνει την περιοχή του δέρματος δημιουργώντας πολύ περισσότερους πόρους απ' ό,τι το πιστόλι της μεσοθεραπείας (που ήδη δημιουργεί πολλούς προσωρινούς πόρους). Την ώρα που γίνονται οι νυγμοί εφαρμίζουμε το μείγμα ουσιών που εφαρμόσαμε και στην κύρια μεσοθεραπεία με το ηλεκτρονικό πιστόλι ακριβείας. Μέσω την πολλαπλών προσωρινών πόρων που δημιουργούνται εισχωρούν ΜΕΣΑ στο δέρμα οι θεραπευτικές ουσίες. Αυτό από μόνο του είναι μία ολοκληρωμένη συνεδρία μεσοθεραπείας.

Με τον συνδυασμό των τριών αυτών τεχνικών που εφαρμόζει ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης στο Medical Nature Center επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας σε διάρκεια συνεδρίας περίπου 45 λεπτών. Μαζί με την προετοιμασία του προσώπου με την τοπική αναισθητική κρέμα και την τοποθέτηση κρέμας αποκατάστασης μετά την θεραπεία, υπολογίστε ότι θα χρειαστούν δύο περίπου ώρες.

 

Έχει παρενέργειες η Αισθητική Μεσοθεραπεία που εφαρμόζεται από Ιατρό;

Σε αυτό το ιατρείο ό,τι έχει παρενέργειες, δεν το κάνουμε. Η Μεσοθεραπεία δεν έχει παρενέργειες, με την έννοια των αρνητικών συνεπειών. Ο φόβος για ένα αποτέλεσμα με παραμορφωμένο πρόσωπο σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με την ιατρική μεσοθεραπεία. Σε αντίθεση με την σιλικόνη, που τώρα έχει έτσι κι αλλιώς απαγορευθεί, το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στην Ετερόλογη Μεσοθεραπεία είναι μία φυσική ουσία που την παράγει και ο ίδιος ο οργανισμός και που ένας ιατρός ειδικευμένος στη Μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιήσει με ακρίβεια και ασφάλεια.

Το μόνο προσωρινό ίχνος μετά από μια συνεδρία μεσοθεραπείας είναι ότι μπορεί να έχεις για λίγες μέρες κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές). Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, από το μέγεθος του πειραγμένου αγγείου και από το μέγεθος της μελανιάς. Οι μελανιές αυτές καλύπτονται με make-up και δεν διαρκούν ποτέ πάνω από μία εβδομάδα.

Ειδικά στο Medical Nature Center ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης περιποιείται το "ξυπνημένο" δέρμα μετά τη μεσοθεραπεία με ειδικές κρέμες αποκατάστασης, έτσι ώστε, στη χειρότερη περίπτωση, να φαίνεσαι βγαίνοντας από το ιατρείο σαν να είχες πάει διακοπές για σκι ή ηλιοθεραπεία (ανάλογα με την εποχή).

Με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αλλεργική ή οποιαδήποτε άλλη αντίδραση καθώς δεν βάζεις τίποτα ξένο μέσα στο δέρμα σου, παρά μόνο τα κύτταρα του δικού σου αίματος.

Αν πρόκειται να κάνουμε Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, θα σε ρωτήσουμε αν πάσχεις από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, αν έχεις διαταραχές πήξεως του αίματος, αν παίρνεις αντιπηκτικά, αν έχεις αλλεργία στη σόγια.

 

Γιατί λέμε ότι η Μεσοθεραπεία είναι μία "Μη επεμβατική" μέθοδος; Αφού επεμβαίνει, δεν επεμβαίνει στο πρόσωπο;

Δεν θα πρέπει να συγχέουμε την Μεσοθεραπεία με το Υαλουρονικό και με τη Σιλικόνη. Η Μεσοθεραπεία είναι μία τελείως διαφορετική μέθοδος. Δεν έχει καμμία σχέση με οτιδήποτε αλλάζει (παραμορφώνει) το πρόσωπο και το κάνει να δείχνει φουσκωμένο. Αυτό που χρησιμοποιούμε στη Μεσοθεραπεία είναι ένα κοκτέιλ βιταμινών, άρα φυσικά συστατικά, τα οποία εμπλουτίζονται με μικρές δόσεις υαλουρονικού οξέος, αλλά διαφορετικής πυκνότητας, όχι σαν αυτό που χρησιμοποιείται για το γέμισμα του προσώπου.

Επίσης, υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και με την ηλικία και τις ανάγκες του δικού του προσώπου. Άλλο κοκτέιλ βάζουμε σε μια 40άρα γυναίκα, άλλο σε μια γυναίκα 50 ετών και άλλο σε μια γυναίκα στα 60. Επίσης, άλλη γυναίκα χρειάζεται σύσφιξη, άλλη ενυδάτωση, άλλη λάμψη ή λεύκανση (Ετερόλογη Μεσοθεραπεία).

Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος, το οποίο υφίσταται επεξεργασία με φυγοκέντριση, για να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια, τα οποία παίρνουμε και επανεισάγουμε στο δέρμα του προσώπου ή στο τριχωτό της κεφαλής ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος έχει ανάγκη.
Και στις δύο περιπτώσεις (Αυτόλογη ή Ετερόλογη Μεσοθεραπεία), δεν πρόκειται για επέμβαση αλλά για εισχώρηση στο δέρμα σε βάθος 2 έως το πολύ 4 χιλιοστών και ποτέ κάτω από το δέρμα.

Αυτό το βάθος (όσο είναι το πάχος του δέρματος) μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά επιτρέπει σε έναν ιατρό ειδικό σε Μεσοθεραπεία να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ανάπλασης του δέρματος του προσώπου με εντελώς φυσικό τρόπο, χωρίς επέμβαση. (Ας διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η μεσοθεραπεία που γίνεται από αισθητικούς, η οποία φτάνει μόνο σε πολύ μικρό βάθος και έτσι δεν μπορεί να επιτύχει μια εις βάθος αναζωογόνηση /ανάπλαση του δέρματος του προσώπου όπως η ιατρική μεσοθεραπεία.)


 

Κάθε πότε μπορώ να κάνω Μεσοθεραπεία;

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με επαναλήψεις ανά μήνα. Ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να παρεμβάλλουμε ενδιάμεσα και συνεδρίες Ετερόλογης Μεσοθεραπείας με βιταμίνες, υαλουρονικό, ό,τι κάνει καλό στο συγκεκριμένο δέρμα. Επειδή στην Ετερόλογη βάζουμε έτοιμες ουσίες, μπορούμε να κάνουμε όσες Ετερόλογες είναι απαραίτητες, ανά εβδομάδα.

Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο θεραπείας, που, αφού το συζητήσεις με τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, θα συναποφασίσετε πώς θα χρονολογηθεί ειδικά για τη θεραπεία αντιγήρανσης του δικού σου δέρματος.

 

Ποια ειδικότητα ιατρού κάνει Αισθητική Μεσοθεραπεία;

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι ο Ιατρός που κάνει τη Μεσοθεραπεία (είτε Αισθητική Μεσοθεραπεία είτε Μεσοθεραπεία αντιμετώπισης Πόνου) να είναι πιστοποιημένος ξεχωριστά για κάθε μία από αυτές τις θεραπευτικές τεχνικές. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε στη σελίδα βιογραφικού του ιατρού που κάνει Μεσοθεραπεία. Θα πρέπει να δείτε αν έχει πιστοποιηθεί από ελληνικό ή και διεθνή οργανισμό σε Αισθητική Μεσοθεραπεία και σε Μεσοθεραπεία Πόνου.

Επίσης παίζει ρόλο η ποιότητα του εξοπλισμού αν θέλουμε να επιτύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Στο Medical Nature Center ο εξοπλισμός για Μεσοθεραπεία είναι σύγχρονος και ο πιο ποιοτικός με διεθνή κριτήρια.

 

Πόσο κοστίζει η Μεσοθεραπεία Προσώπου;

3 αισθητικές δράσεις σε 1 συνεδρία Μεσοθεραπείας, με το ίδιο κόστος, στο πλαίσιο της Medical Nature Formula

Στο Medical Nature Center ο κύκλος μεσοθεραπειών από τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη περιλαμβάνει συνήθως από 4-8 συνεδρίες. Έτσι, ουσιαστικά, έχεις να υπολογίσεις ένα μηνιαίο ποσό, το οποίο ισοδυναμεί με μία καλή κρέμα προσώπου. Δεδομένου όμως ότι οι κρέμες προσώπου, όσο ποιοτικές και αν είναι, δεν απορροφώνται σε βάθος από το δέρμα, δεν μπορούν και να το αναζωογονήσουν αποτελεσματικά. Όταν λοιπόν, ακόμα και η καλύτερη κρέμα προσώπου δεν μπορεί να διορθώσει τις ρυτίδες σου ή να συσφίξει όσο χρειάζεσαι το πεσμένο περίγραμμα του προσώπου σου, μπορείς να επιλέξεις μια πιο δραστική θεραπεία αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος του προσώπου σου.

Αναπλάθοντας το πρόσωπό σου με τη Μεσοθεραπεία, μπορείς να χρησιμοποιείς μία απλή κρέμα ενυδάτωσης, αφού θα έχεις επιτύχει ένα βαθύ, μονιμότερο και πολύ πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα αντιγήρανσης με το ίδιο συνολικό μηνιαίο κόστος.

Αξίζει να λάβεις υπ' όψιν ότι ειδικά στο Medical Nature Center:

 • Η Μεσοθεραπεία γίνεται με 3 παράλληλες θεραπευτικές τεχνικές και με τις καλύτερες προδιαγραφές (ηλεκτρονικό πιστόλι, dermapen κ.ά.).
 • Για το χρονοδιάγραμμα των συνεδριών και τη διαμόρφωση του τελικού κόστους γίνεται συνεννόηση εκ των προτέρων.
 • Δεν προπληρώνονται οι συνεδρίες της Μεσοθεραπείας Medical Nature Formula (ή οποιασδήποτε άλλης φυσικής θεραπείας).
 • Έχεις δικαίωμα να κάνεις ακόμα και ΜΙΑ ΜΟΝΟ συνεδρία Μεσοθεραπείας ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συνεχίσεις με κάποιο "πακέτο".

Είναι η Μεσοθεραπεία μια φθηνή πρόχειρη λύση για την εμφάνιση του προσώπου;

Όχι. Η Μεσοθεραπεία είναι μία πραγματική ΘΕΡΑΠΕΙΑ αντιγήρανσης που μόνο σαν επένδυση για την μελλοντική εμφάνιση του προσώπου σου έχει νόημα να την αξιοποιήσεις.

Φυσικά είναι πιο οικονομική και πολύ πιο βολική από κάποιες αισθητικές επεμβάσεις που απαιτούν χειρουργείο. Και η υπερσύγχρονη τεχνολογία της, στα χέρια ενός έμπειρου και πιστοποιημένου στη Μεσοθεραπεία Ιατρού, μπορεί να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα:

Να επιβραδύνει τον χρόνο στην Επιφάνεια (ρυτίδες), στο Σχήμα (οβάλ) και στη Λάμψη του προσώπου σου με τον πιο φυσικό τρόπο.

Αν αξίζει αυτή η επένδυση αυτό αφορά την κάθε γυναίκα προσωπικά, ανάλογα με τα κίνητρα και τους λόγους που μπορεί να υπάρχουν:

 • Να βρει και να διατηρήσει μία επαγγελματική θέση όπου η εμφάνιση παίζει ρόλο μαζί με τα άλλα προσόντα.
 • Να προσφέρει στον σύντροφο και στην οικογένειά της μια πιο φρέσκια εικόνα που προδιαθέτει πιο θετικά.
 • Να χαίρεται η ίδια το πρόσωπό της και να αντιμετωπίζει πιο αισιόδοξα τη ζωή κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη.

​Ωστόσο, όταν μπεις στη διαδικασία της αναζήτησης ειδικού για Αισθητική Μεσοθεραπεία​, τότε καλό θα είναι να επιλέξεις με βάση τα εξής 5 κριτήρια:

 1.     Έναν Ιατρό: Η Ιατρική Μεσοθεραπεία είναι πολύ πιο αποτελεσματική και εις βάθος σε σύγκριση με αυτήν που γίνεται από αισθητικούς.
 2.     Έναν Ιατρό Πιστοποιημένο για Αισθητική Μεσοθεραπεία (Την ειδική πιστοποίηση την βρίσκεις τη σελίδα του Βιογραφικού του Ιατρού)
 3.     Το ανώτερο επίπεδο ποιότητας σε κάθε στάδιο της θεραπείας
 4.     Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βεβαιωμένο από πραγματικές μαρτυρίες αισθητικής μεσοθεραπείας
 5.     Και όλα αυτά σε τιμή ​ποτέ ακριβότερη από τις τιμές της αγοράς. (Τρέχουσες τιμές αγοράς για Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου 150 - 400 ευρώ η μία συνεδρία)

Αυτά τα βρίσκεις στο Medical Nature Center χάρη στην εμπειρία, τις γνώσεις και την ευσυνειδησία του Ιατρού Σταύρου Ταταράκη, ο οποίος προσφέρει την αισθητική μεσοθεραπεία στο ανώτατο επίπεδο ποιότητας (υψηλότερος αριθμός νυγμών, ηλεκτρονικό πιστόλι μεσοθεραπείας και dermapen, άριστα υλικά προετοιμασίας, ετερόλογης μεσοθεραπείας και αποκατάστασης προσώπου) και ταυτόχρονα στο χαμηλότερο επίπεδο τιμών (150 ευρώ η συνεδρία Αυτόλογης Μεσοθεραπείας, 80 ευρώ η συνεδρία Ετερόλογης Μεσοθεραπείας).

Και με ακόμα καλύτερη προσφορά πακέτου ανάλογα με το σχήμα θεραπειών που θα συναποφασιστεί με την πελάτισσα!

Επικοινώνησε με τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για να αποφασίσεις τι πρόγραμμα Μεσοθεραπείας θα προφυλάξει και θα αναδείξει καλύτερα το δικό σου πρόσωπο και πόσο ακριβώς θα κοστίσει.

 


Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τις δυνατότητες της Μεσοθεραπείας στο δικό σου δέρμα.