"Υ" όπως "ΥΠΟΜΟΝΗ". Για αποτελέσματα στις φυσικές θεραπείες χρειάζεται Υπομονή και να ακολουθείς τους ρυθμούς της Φύσης.

Για να "ανθίσουν" τα αποτελέσματα σε κάθε φυσική θεραπεία, χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ. Όπως το "Υ" που σχηματίζουν τα πρώτα φΥλλα από ένα φΥτρο.

 

Λύσε τις απορίες σου στις Συχνές Ερωτήσεις για:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ - ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΜΕ ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ - ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΝΟΥ - ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ - ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ BUTEYKO - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

Μάθε και:

Ρώτησε εδώ δωρεάν ό,τι άλλο θέλεις για το πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ολιστικές θεραπείες στο δικό σου πρόβλημα υγείας!

Ολιστική Ιατρική ή Κλασική Ιατρική;

Το Ιατρικό Κέντρο Φυσικών Θεραπειών Medical Nature Center προτείνει φυσικές θεραπευτικές μεθόδους οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται με τις μεθόδους της κλασικής ιατρικής. Στο Medical Nature Center αγαπάμε την κλασική ιατρική. Χωρίς αυτήν, η ανθρωπότητα θα ήταν πολλά βήματα πίσω. Συνεργαζόμαστε με την κλασική ιατρική σε κάθε βήμα, για την πιο ικανοποιητική και πιο ασφαλή και πλήρη θεραπεία σας. Υπάρχουν εκπρόσωποι της κλασικής ιατρικής που είναι εξαίρετοι επιστήμονες και προσφέρουν πάρα πολλά στους ασθενείς τους οποίους παρακολουθούν.

Ο κοινός μας στόχος είναι, με τις φυσικές θεραπείες που δεν έχουν παρενέργειες, να μειωθούν ή και να διακοπούν οι θεραπείες που έχουν παρενέργειες. Αυτό γίνεται κατά περίπτωση, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό που σας παρακολουθεί. Ο πρώτος μας στόχος είναι να βελτιώσουμε αρχικά την συμπτωματολογία, με απώτερο στόχο να θεραπεύσουμε το πρόβλημα. Να βελτιώσουμε την ένταση, την συχνότητα των επεισοδίων. Αν είναι άλγος (πόνος), να μειώσουμε την ένταση του άλγους, να μειώσουμε τα επεισόδια άλγους κ.ο.κ.

 

Για να κάνω μία φυσική θεραπεία θα πρέπει να κόψω τα φάρμακα που έπαιρνα;

Στο Medical Nature Center δεν σας κόβουμε τα φάρμακα που παίρνετε. Αυτό θα το κάνει ο γιατρός που σας παρακολουθεί, όταν διαπιστώσει αντικειμενική βελτίωση της συμπτωματολογίας σας με τις φυσικές θεραπείες που θα κάνετε.

Αν έχετε πρόσφατες εξετάσεις, θα ξεκινήσουμε με αυτές ως σημείο αναφοράς,. Αν δεν έχετε, θα σας ζητήσουμε να κάνετε τις κατάλληλες εξετάσεις και, βάσει των αποτελεσμάτων, θα ξεκινήσουμε τις φυσικές θεραπείες που θα σας συστήσουμε, συμπληρωματικά προς τις ήδη υπάρχουσες.

 

Η εναλλακτική θεραπεία είναι η τελευταία ελπίδα όταν η Συμβατική Ιατρική έχει αποτύχει να σε θεραπεύσει και δεν έχεις να χάσεις τίποτα;

Είναι αλήθεια ότι οι πιστοποιημένοι φυσικοί θεραπευτές γνωρίζουν ανθρώπους με ασθένειες, που η συμβατική Ιατρική θεωρεί ανίατες (όπως για παράδειγμα η Νόσος του Crohn ή Κοκκιοματώδης Κολίτιδα) και οι οποίοι έχουν ζήσει πολύ καλύτερα ή και έχουν θεραπευθεί εντελώς με φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Στην πραγματικότητα όμως, όσο πιο έγκαιρα βάλετε στο πλαίσιο της θεραπείας σας και τις φυσικές θεραπείες, τόσο περισσότερο ενισχύετε την διαδικασία της ίασης από οτιδήποτε έχει προκαλέσει την ασθένειά σας.
 

Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι πιο οικονομικές από τις συμβατικές;

Δεδομένου ότι οι φυσικές θεραπείες λειτουργούν σε βάθος χρόνου και ωφελούν ολόκληρο τον οργανισμό συνολικά, τουλάχιστον από αυτή την άποψη, είναι τελικά πολύ πιο οικονομικές. Οι συμβατικές θεραπείες (χημικές κ.λπ.) έχουν, κατά κανόνα, παρενέργειες, οι οποίες, αργά ή γρήγορα, θα σας οδηγήσουν πάλι σε κάποιο ιατρείο της ίδιας ή άλλης ειδικότητας, με το αντίστοιχο κόστος.

Οι φυσικές θεραπείες, λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι "πολυτέλεια", αλλά προφυλάσσουν και τον οργανισμό μας και την τσέπη μας από περιττά έξοδα, ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Ειδικά στο Medical Nature Center υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς την θεραπεία κάθε ανθρώπου. Με αυτόν τον γνώμονα η υγεία τίθεται πάνω από το οικονομικό κέρδος. Επίσης είναι σημαντικό το ότι οι φυσικές θεραπείες λειτουργούν αποτελεσματικά όχι μόνο σε θεραπευτικό επίπεδο, αλλά και στην πρόληψη ασθενειών, οι οποίες θα είχαν σημαντικό κόστος.
 

Είναι όλες οι εναλλακτικές θεραπείες εξίσου αποτελεσματικές;

Στο Medical Nature Center συστήνουμε μόνο θεραπείες που έχουμε διδαχτεί και εφαρμόσει με πιστοποιημένη γνώση οι ίδιοι:

Δεν στηριζόμαστε μόνο στη διεθνή εμπειρία. Επίσης προσπαθούμε να κερδίζουμε διαρκώς σε γνώση σε μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε τύπο φυσικής θεραπείας, τόσο για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας όσο και για αισθητικά.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, στο εξατομικευμένο σχήμα συνδυασμού φυσικών θεραπειών που θα σας προτείνουμε στο Medical Nature Center (στην προσωπική σας Medical Nature Formula) θα γνωρίζετε εξ αρχής την σχετική αποτελεσματικότητα της κάθε θεραπείας για την δική σας περίπτωση αφ' ενός, και, αφ' ετέρου, το επιδιωκόμενο συνεργειακό αποτέλεσμα όλων των προτεινόμενων φυσικών θεραπειών.

Οι ολιστικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους ιατρούς και θεραπευτές.
 

Πώς λειτουργούν οι φυσικές θεραπείες σε σύγκριση με τις μη φυσικές θεραπείες;

Οι φυσικές θεραπείες λειτουργούν πάντα με κοινό παρονομαστή το πώς αυτοθεραπεύεται ένας οργανισμός στην φύση.
 
Αν, κατά λάθος, τρυπήσεις το δάχτυλό σου με μια καρφίτσα, θα παρατηρήσεις πως στην αρχή, δημιουργείται μια πληγή, μετά υπάρχει κάποιου τύπου φλεγμονή – π.χ. πύον και ελαφρύ πρήξιμο – και σε λίγες ημέρες, η πληγή έχει επουλωθεί πλήρως. Μπορεί στην αρχή να ρίξεις ιώδιο ή οξυζενέ ώστε να αποφύγεις κάποια πιθανή μόλυνση και να τυλίξεις το δάχτυλο με έναν επίδεσμο, αλλά μετά δεν κάνεις τίποτε άλλο και απλώς αφήνεις το δάχτυλό σου στην ησυχία του.

Ποιος δημιουργεί την φλεγμονή; Ποιος κατόπιν αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και φέρνει καινούργια, υγιή κύτταρα στο σημείο της πληγής; Ποιος, στο τέλος, επουλώνει την πληγή και θεραπεύει το δάχτυλο;


Η απάντηση είναι: Ο ίδιος ο οργανισμός.

Κάθε έμβιο ον έχει μηχανισμούς αυτοπροστασίας και αυτοθεραπείας, οι οποίοι κινητοποιούνται άμεσα μόλις παραστεί η ανάγκη, ώστε να επαναφέρουν την ισορροπία - ομοιόσταση του οργανισμού. Αυτή η φυσική λειτουργία του κάθε οργανισμού είναι και ο οδηγός μας στις φυσικές θεραπείες.
 

Σε ποιες αρχές στηρίζεται μία ολιστική θεραπεία;

Στο Medical Nature Center ακολουθούμε 4 βασικές αρχές:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ
 
1. Παρατηρούμε - "αφουγκραζόμαστε" πώς λειτουργεί η Φύση – ο εκάστοτε οργανισμός που βρίσκεται σε κατάσταση αυτοθεραπείας.
2. Δημιουργούμε - παρέχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις (συνθήκες, τρόπο ζωής) για να μπορέσει ο οργανισμός να επικεντρωθεί καλύτερα στην λειτουργία της αυτοθεραπείας.
3. Ενισχύουμε – αν χρειαστεί – τον οργανισμό στην κατεύθυνση που ο ίδιος μας δείχνει πως χρησιμοποιεί για να αυτοθεραπευτεί.  
4. Κατανοούμε την αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων του οργανισμού (όταν πάσχει ένα μέρος του αυτό δεν είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο από την συνολική κατάσταση του οργανισμού).

Παράδειγμα:
Ένας άνθρωπος παρουσιάζει γαστρίτιδα. Αν δούμε τον άνθρωπο ως "στομάχι", πιθανόν μια συνταγή από αντιόξινα χημικά φάρμακα να τον ανακουφίσει για κάποιο διάστημα.
Κοιτώντας όμως τον άνθρωπο αυτόν συνολικά ως άνθρωπο, βλέπουμε πως μπορεί να μην κοιμάται καλά τα βράδια, να έχει άγχος - ανησυχία για το μέλλον, να τρώει σε ακατάστατες ώρες, να τρώει στο πόδι, να καταναλώνει πολλές δύσπεπτες τροφές ή υπερβολική ποσότητα πρόχειρου φαγητού, να έχει θυμό που δεν εξωτερικεύει, να κάνει μόνιμα καθιστική ζωή, να μην εκτίθεται καθόλου στον ήλιο, να πέρασε πρόσφατα μια μεγάλη στενοχώρια, να έκανε κατάχρηση αντιβιοτικών ή χημικών φαρμάκων στο άμεσο παρελθόν, και πολλά άλλα.

Όλοι αυτοί οι σωματικοί, ψυχικοί παράγοντες και οι παράγοντες τρόπου ζωής καθώς και το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος ως ιδιοσυγκρασία – πώς βιώνει και βλέπει την ζωή, αυτά που του έχουν τύχει, η πληροφόρηση που είχε ή δεν είχε μέχρι τώρα κ.λπ. – έχουν ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ με την γαστρίτιδά του.

Γι' αυτό και, αργά ή γρήγορα, η αγωγή με τα αντιόξινα χημικά φάρμακα δεν θα του επαρκεί πλέον, ή θα αρχίσει να δημιουργεί παρενέργειες, και τελικώς ΔΕΝ θα τον θεραπεύσει καθώς δεν λαμβάνει υπ' όψιν την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ του οργανισμού, και το πώς όλοι οι παράγοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα σύμπτωμα.
 

Πόσο γρήγορα μπορεί να φέρει αποτελέσματα μία φυσική θεραπεία;

Αντιλαμβανόμενοι όλα τα παραπάνω δεδομένα, στις φυσικές θεραπείες δρούμε ΟΛΙΣΤΙΚΑ, δηλαδή προσπαθούμε να βελτιώσουμε τόσο την ψυχοσωματική υγεία του συνανθρώπου μας όσο και τις συνθήκες του τρόπου ζωής του. Δεν επιβάλλουμε την δική μας φιλοδοξία και διάνοια επάνω στην φύση, αλλά ακούμε την Φύση και την υποστηρίζουμε. Αυτό σημαίνει πως κάποιες φορές, για μια βαθύτερη θεραπεία, χρειάζεται περισσότερος χρόνος απ ό,τι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα συμπτώματα να μειώνονται με τα χημικά φάρμακα.

Όμως ο χρόνος αυτός είναι ουσιαστικός για τον οργανισμό ώστε να αφομοιώσει τις αλλαγές που γίνονται και ο άνθρωπος μετά από αυτό είναι πιο δυνατός από πριν, ψυχοσωματικά και κυρίως χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες και επιπλοκές. Εσύ κι εγώ, ο ολιστικός γιατρός, θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην φύση έναν οργανισμό κακομαθημένο, που έχει μάθει ενδεχομένως να καπνίζει, να πίνει και να τρώει ό,τι νά 'ναι και τώρα έχει πέσει σε αδιέξοδο και νιώθει ξαφνικά την ανάγκη να γίνει καλά.

Πόσο γρήγορα; Όσο πιο σύντομα αναγνωρίσει κάποιος την αξία της συνολικής υγείας του και σταματήσει να την "ξεπουλά" φθηνά με γρήγορες, βεβιασμένες, αφύσικες μεθόδους αντιμετώπισης (χημικά φάρμακα, δίαιτες αδυνατίσματος κ.λπ.).

Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για τις δικές σας φυσικές θεραπείες.
 

Ρώτησε εδώ δωρεάν ό,τι άλλο θέλεις για το πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ολιστικές θεραπείες στο δικό σου πρόβλημα υγείας!