Οι δικοί σου λόγοι για να κόψεις το κάπνισμα

Δίνεις μια πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική στα πνευμόνια σου. Άλλες ερωτήσεις για τη διακοπή καπνίσματος με βελονισμό;

 

Ρωτήστε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για το κόστος της θεραπείας σας για τη διακοπή καπνίσματος.

Πόσο κοστίζει ο βελονισμός για διακοπή καπνίσματος;

Επειδή ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, κάποιος μπορεί να χρειαστεί μόνο μία συνεδρία βελονισμού για να κόψει το τσιγάρο, άλλος δύο, άλλος 3 και άλλος έξι συνεδρίες.

Στο Medical Nature Center το κόστος βελονισμού για την πρώτη συνεδρία είναι περίπου όσα δίνει ένας καπνιστής για τα τσιγάρα δέκα ημερών.

Αν δεν το κόψετε με την πρώτη συνεδρία βελονισμού στον ειδικευμένο βελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, το κόστος των υπολοίπων λίγων συνεδριών που ενδεχομένως να χρειαστούν είναι πολύ χαμηλότερο.

Βελονισμός Τσιγάρο Κόστος

Έτσι, σε καμμία περίπτωση το κόστος της θεραπείας βελονισμού δεν αποτελεί πραγματικό εμπόδιο για όποιον έχει αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα και να απαλλαγεί μια για πάντα από αυτό το περιττό καθημερινό έξοδο και φυσικά, από τους τόσους κινδύνους που απειλούν την υγεία και την ζωή του. Εξάλλου, στα κέντρα διακοπής καπνίσματος ή στα εξειδικευμένα ιατρεία διακοπής καπνίσματος όπως στο Medical Nature Center θα βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε επιτυχημένα την προσπάθειά σας χωρίς το κόστος να αποτελέσει εμπόδιο γι' αυτό.

Ρωτήστε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη πόσες συνεδρίες θα χρειαστείτε και πόσο προβλέπεται να κοστίσει συνολικά η δική σας θεραπεία διακοπής καπνίσματος.

 

Ποιοι είναι οι καλύτεροι λόγοι για μένα για να κόψω το τσιγάρο;

 

Τσέκαρε έναν έναν τους δικούς σου λόγους και ρίχνε μια ματιά κάθε μέρα, για να ενισχυθείς ώστε να ολοκληρώσεις την προσπάθειά σου είτε με τη βοήθεια του ειδικού βελονισμού για διακοπή καπνίσματος είτε με όποιον άλλον τρόπο έχεις επιλέξει.

 1. Για να μην αρρωσταίνω συχνά από κρυολόγημα ή γρίπη και για να μην κινδυνεύω να εξελιχθεί εύκολα το κρυολόγημα σε πνευμονία.Γιατί με ενοχλεί που είμαι εξαρτημένος/η.
 2. Για να βελτιώσω την σωματική μου κατάσταση.
 3. Επειδή ξοδεύω χρήματα που δεν μου περισσεύουν.
 4. Επειδή δεν κοιμάμαι καλά.
 5. Επειδή ήδη αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας.
 6. Επειδή θα ήθελα να αποφύγω την εμπειρία του καρκίνου και ενός εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου.
 7. Για να μην υποβάλω τους δικούς μου σε παθητικό κάπνισμα.
 8. Για να μην δίνω το κακό παράδειγμα στο παιδί μου και το εθίζω στη νικοτίνη.
 9. Για να προφυλάξω το δέρμα μου από πρόωρη γήρανση.
 10. Επειδή κάποιος που με αγαπάει θέλει να με έχει περισσότερα χρόνια και υγιή.
 11. Για ν' αποφύγω την οστεοπόρωση.

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, δες τι κερδίζεις κόβοντας το κάπνισμα:

 1. Αν χρειαστεί να κάνεις κάποια εγχείρηση, θα αναρρώσεις πολύ πιο γρήγορα αν δεν καπνίζεις (πληγές, κατάγματα, γενική κατάσταση οργανισμού).
 2. Μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες για επανεμφάνιση όγκου, καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.
 3. Για να αποφύγεις να ζεις με χάπια υπέρτασης (λόγω της συστολής των αγγείων που προκαλεί ο καπνός).
 4. Αν έχεις διαβήτη, το κάπνισμα ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου θέτοντας σε κίνδυνο τους νεφρούς, τα αγγεία και την καρδιά. Προστάτεψέ τα όσο είναι νωρίς.
 5. Έχεις ορμονικές διαταραχές; Το κάπνισμα επηρεάζει τις ορμονικές σου λειτουργίες.
 6. Έχεις ταχυπαλμία; Ο εισπνεόμενος καπνός ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό κατά 10-20 παλμούς το λεπτό.
 7. Προβλήματα με ναυτία, διάρροιες, υπερβολική εφίδρωση; Ίσως οφείλονται στην επίδραση της νικοτίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Άλλα οφέλη που θα έχεις μετά τη διακοπή του καπνίσματος...

 1. Θα μπορώ να αθλούμαι συστηματικά (γυμναστήριο, περπάτημα, χειμερινή κολύμβηση κ.ά.)
 2. Έχω ανάγκη τις ενδορφίνες από την άσκηση σαν φάρμακο για χρόνιο πόνο.
 3. Θα απαλλαγώ από τα ενοχλητικά φλέματα και τον ξερόβηχα.
 4. Θα ξαναμπορέσω να τραγουδάω κανονικά (το κάπνισμα κάνει ζημιά στις φωνητικές χορδές, αλλά, αν στο μεταξύ δεν πάθεις κάτι μη αναστρέψιμο, η φωνή επανέρχεται μετά τη διακοπή του καπνίσματος).
 5. Θα ξαναρχίσω να μυρίζω το άρωμα των φρούτων και των λαχανικών και θα ευχαριστηθώ ξανά τις γεύσεις τους.
 6. Θα αντικαταστήσω το "ένα τσιγάρο για μετά" με πολύ περισσότερο "πριν" και πολύ καλύτερο "κατά τη διάρκεια" (η νικοτίνη είναι συνυπεύθυνη για στυτική δυσλειτουργεία καθώς εμποδίζει το αίμα να ρέει πλούσια στα αγγεία τις στιγμές που το χρειάζεσαι περισσότερο).
 7. Θέλω να κάνω παιδιά (το κάπνισμα συνδέεται με υπογονιμότητα).
 8. Είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης και θέλω να εξασφαλίσω ότι το παιδάκι μου θα γεννηθεί με σωστό βάρος και δεν θα κινδυνέψει από το Σύνδρομο Αιφνιδίου Βρεφικού Θανάτου.
 9. Προστατεύω τα παιδιά μου από το παθητικό κάπνισμα για να μην πάθουν άσθμα, πνευμονία, βρογχίτιδα.
 10. Θα απαλλαγώ ή θα νιώσω καλύτερα από το πρόβλημα υγείας που μου προκαλεί ή μου επιδεινώνει το κάπνισμα.
   

Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη πώς μπορείς να κόψεις εύκολα το κάπνισμα με Βελονισμό.
 

 

Βελονισμός για Αντιμετώπιση Βουλιμίας

Ο βελονισμός θα σε βοηθήσει να μην υποκύπτεις στην πολυφαγία.

Πώς να κόψω το τσιγάρο χωρίς να πάρω κιλά; Θα αυξηθεί η όρεξή μου για φαγητό / γλυκά όταν κόψω το κάπνισμα;

 

Κατ' αρχήν θα πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι ΘΕΛΕΙΣ να κόψεις το κάπνισμα. Αυτή η σιγουριά θα επιδράσει θετικά στη γενικότερη συμπεριφορά σου όταν βοηθηθείς να κόψεις το τσιγάρο με το ειδικό πρωτόκολλο βελονισμού.

Η νικοτίνη είναι μία ουσία μη συμβατή με την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Μπαίνοντας στον οργανισμό παρακάμπτει τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος και δρα έξω από κάθε φυσικό κανόνα.

Ο σκοπός της τροφής που λαμβάνουμε είναι να τροφοδοτήσει το σώμα μας με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Το αποτέλεσμα της πέψης είναι η διάσπαση των τροφών σε απλά συστατικά τα οποία μπορούν να μεταφερθούν με το αίμα στον εγκέφαλο και στα διάφορα όργανά μας. Στη φυσιολογική αυτή διαδικασία, χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά για να μεταφερθούν τα σάκχαρα των τροφών στον εγκέφαλο ώστε να πάρει το μήνυμα ότι ελήφθη ικανοποιητική ποσότητα τροφής/καυσίμων.

Στον καπνιστή τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Η νικοτίνη παρεμβαίνει στο νευρικό σύστημα και "πείθει" τον εγκέφαλο ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι εντάξει, όχι σε 20 λεπτά, αλλά σε δευτερόλεπτα. Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Ναρκώνοντας τον οργανισμό, του κλέβει σε δευτερόλεπτα τα αποθέματα σακχάρων. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός ξεμαθαίνει να δημιουργεί ο ίδιος εύκολα τα απαραίτητα σάκχαρα από τις τροφές.

Όταν λοιπόν γίνεται διακοπή του καπνίσματος, ο μόλις χτες καπνιστής νιώθει το κενό της δημιουργίας σακχάρων και σπεύδει ενστικτωδώς να το αναπληρώσει:

 • με γλυκά, τα οποία (όπως η νικοτίνη) ανεβάζουν αμέσως τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνουν την οξύτητα του αίματος και κατά συνέπεια, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ τα συμπτώματα στέρησης από τη νικοτίνη.
 • τρώγοντας περισσότερο απ' όσο στην πραγματικότητα χρειάζεται.


Ευτυχώς, μετά από λίγες ημέρες, αν δεν υποκύψεις στη νικοτίνη ή στην κατανάλωση γλυκών, ο οργανισμός αρχίζει να ρυθμίζει και πάλι ικανοποιητικά το επίπεδο των σακχάρων χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Σε αυτό το διάστημα, προτίμησε τις πράσινες σαλάτες, τα καρότα και τα εσπεριδοειδή, που δημιουργούν ένα αλκαλικό περιβάλλον και μειώνουν την όρεξη για γλυκά. Υπ' όψιν ότι τα γλυκά ανεβάζουν την οξύτητα του αίματος και αυτό εντείνει το στερητικό σύνδρομο.

Εξάλλου, ο στόχος που πρέπει να βάλεις σε αυτή τη φάση της διακοπής καπνίσματος είναι να κόψεις μια για πάντα το τσιγάρο χωρίς να πάρεις περιττό βάρος (δες σχετικές μαρτυρίες).

Αν ζορίζεσαι, προκειμένου να μην κινδυνέψεις να πάρεις κιλά, ζήτησε από τον ιατρό - βελονιστή Σταύρο Ταταράκη να σε βοηθήσει με μια συμπληρωματική συνεδρία βελονισμού κατά της βουλιμίας.
 

Πώς θα τα βγάζω πέρα με τη μονοτονία σε ένα βαρετό περιβάλλον (εργασία, σπίτι, παρέες);

Μέχρι τώρα, η διαδικασία του καπνίσματος σου έδινε την ψευδαίσθηση ότι "κάτι κάνεις".
    
Η απόφαση δική σου:

Συνεχίζεις να πληρώνεις (σε υγεία και χρήμα) για κάτι που δεν παίρνεις στην πραγματικότητα;
Ή…
Αρχίζεις να βρίσκεις τρόπους να κάνεις την ζωή σου πραγματικά πιο ενδιαφέρουσα, στιγμή με τη στιγμή, ώρα με την ώρα.

Μετά την διακοπή του καπνίσματος με βελονισμό, θα έχεις την απαραίτητη ΗΡΕΜΙΑ να ανακαλύψεις ασχολίες και συντροφιές που σου ταιριάζουν καλύτερα.
 

 

Μην κρύβεις τα προβλήματα πίσω από ένα σύννεφο καπνού.

Μετά τη διακοπή του καπνίσματος θα μπορείς ν' αφήνεις πιο εύκολα πίσω σου τα σύννεφα...

Στρεσάρομαι συχνά και το κάπνισμα με χαλαρώνει. Δεν είμαι αρκετά ήρεμος/η αυτή την εποχή για να το κόψω.

 

Προβλήματα υπάρχουν πάντα στη ζωή μας. Πότε το ένα, πότε το άλλο. Η αλήθεια είναι ότι η νικοτίνη χαλαρώνει ΟΣΟ και στρεσάρει. Επειδή επεμβαίνει στο νευρικό σύστημα αλλοιώνοντας τις φυσιολογικές αντιδράσεις, στην πραγματικότητα, σε κάνει έναν αναξιόπιστο άνθρωπο με απρόβλεπτες αντιδράσεις. Πολύ απλά, κάποιες στιγμές όταν δεν θα συντρέχει κανένας λόγος αντίδρασης, εσύ ‒ εξαιτίας της νικοτίνης ‒ ξεσπάς σε ανθρώπους που δεν φταίνε. Και το πληρώνεις.

Δική σου η απόφαση:
Αφήνεις τη νικοτίνη να παίζει ρώσικη ρουλέτα με το άγχος σου και τις σχέσεις σου;
Ή ζητάς από τον Ειδικό Βελονιστή Ιατρό, αν χρειαστεί:

Είτε δίσταζες να κόψεις το τσιγάρο εξαιτίας του στρες, είτε προσπαθείς να το κόψεις και έχεις πολλά νεύρα, μην παραιτείσαι από την απόφαση να ζήσεις χωρίς νικοτίνη. Επιλέγοντας όμως την πιο αποτελεσματική μέθοδο διακοπής καπνίσματος (τον βελονισμό), σιγουρέψου ότι έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή βελονιστή για διακοή καπνίσματος: Διάβασε εδώ τα κριτήρια που πρέπει να προσέξεις.

Ζήτησε βοήθεια από τον ειδικό Ιατρό - Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη για να απαλλαγείς οριστικά από τον εθισμό.
 

 

Βελονισμός και Ομοιοπαθητική διαλύουν τα σύννεφα του Καπνού και της Κατάθλιψης

Πάσχω από Κατάθλιψη. Πώς θα τα βγάλω πέρα αν δεν καπνίζω;

Η νικοτίνη διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο της Κατάθλιψης μέσω του μηχανισμού παραγωγής σεροτονίνης και ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο κάθε φορά που καπνίζεις.

Το θέμα δεν είναι να καπνίζεις για να αναχαιτίζεις την κατάθλιψη κάθε 10 λεπτά ή κάθε μία ώρα, αλλά να ξεφύγεις οριστικά από την κατάθλιψη ‒ όποια και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Σε αυτό είναι αποτελεσματικά:

Επιπλέον, όταν δεν θα καπνίζεις πια, θα μπορείς να ασχοληθείς συστηματικά με την άσκηση. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στη διάρκεια της άσκησης (έντονο περπάτημα, κολύμβηση, χορός, συστηματική γυμναστική με ή χωρίς όργανα σε γυμναστήριο) λειτουργούν σαν το καλύτερο φυσικό αντικαταθλιπτικό.
 

Ποια άλλα συμπτώματα / παρενέργειες να περιμένω όταν κόψω το κάπνισμα; Και πώς θα τα αντιμετωπίσω;

Αν, μετά τη διακοπή του καπνίσματος, θέλεις να έχεις κάτι στο στόμα σου (φαγητό, γλυκά, ηλεκτρονικό τσιγάρο, τσίχλα νικοτίνης) αυτό μπορεί να οφείλεται σε:

 • Συνήθεια
 • Ανία (βαριεστημάρα)
 • Στενοχώρια
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση
 • Νευρικότητα
 • Αναστάτωση στα επίπεδα σακχάρου

Για ν' αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα από το στερητικό σύνδρομο της νικοτίνης, εφαρμόζουμε την κατάλληλη φυσική θεραπεία:

Μην αφήσεις οποιοδήποτε ενοχλητικό σύμπτωμα μετά τη διακοπή του καπνίσματος να σε ξαναρίξει στη νικοτίνη.

Όταν κάτι σε ταλαιπωρεί και δεν μπορείς να το ανεχτείς…

Ενημέρωσε τον ειδικό βελονιστή ιατρό να σου προσαρμόσει το πρωτόκολλο βελονισμού για να απαλλαγείς αμέσως από αυτές τις ενοχλήσεις.
 

Θα δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ μετά το κόψιμο του τσιγάρου (διάβασμα, γράψιμο, απομνημόνευση);

Αν κόψεις το κάπνισμα χωρίς την βοήθεια του βελονισμού, τις πρώτες τρεις εβδομάδες και ιδίως την πρώτη, θα έχεις δυσκολίες στη συγκέντρωση. Πάντως, αξίζει να γνωρίζεις πως έχει αποδειχτεί ότι στις ηλικίες που χρειάζεται περισσότερο η λειτουργία της μνήμης (σε σπουδαστές, φοιτητές) οι μη καπνιστές έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους καπνιστές της ίδιας ηλικίας. Ο πιο εμφανής λόγος είναι ότι η νικοτίνη συστέλλει τα αγγεία και παρεμποδίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την επαρκή οξυγόνωσή του.

Οπότε, η απόφαση δική σου:

Μερικές ώρες ντοπαρισμένης απόδοσης με κόστος τη γήρανση των εγκεφαλικών σου κυττάρων…
Ή…
Διαρκώς αναζωογονημένα κύτταρα με τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί με τις προδιαγραφές του Κατασκευαστή;

Ενημέρωσε τον Ιατρό - Βελονιστή, σε περίπτωση που αδυνατείς να συγκεντρωθείς λόγω εκνευρισμού.

 

 

Σε κάποια μέρη έχει απαγορευθεί το κάπνισμα και έξω στο δρόμο...

Είναι καλή ιδέα ταυτόχρονα με τη διακοπή καπνίσματος να κόψω εντελώς και τον καφέ;

 

Άσχετα από το κατά πόσο βλάπτει τον οργανισμό ο καφές, όταν καταβάλλεις προσπάθεια να κόψεις το κάπνισμα, δεν είναι καλή ιδέα να υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε μία διπλή στέρηση ταυτόχρονα. Όπως και η νικοτίνη έτσι και η καφεῒνη είναι εθιστική ουσία, για την οποία χρειάζεται ξεχωριστή προσπάθεια απεξάρτησης αν το αποφασίσεις. Τώρα όμως που μπαίνεις τη διαδικασία της απεξάρτησης από τη νικοτίνη, μη δυσκολεύεις περισσότερο τα πράγματα. Αν έπινες περισσότερα από ένα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, προσπάθησε να το περιορίσεις σε ένα φλιτζάνι.

Επιπλέον, αν φοβάσαι ότι θα πάρεις κιλά, ένα φλιτζάνι καφές την ημέρα θα διευκολύνει και την καύση των θερμίδων. Αυτό δεν σημαίνει ότι, αν δεν έπινες καφέ, πρέπει τώρα να ξεκινήσεις να πίνεις. Όπως είπαμε, στη φάση της διακοπής καπνίσματος, μην βάλεις κάποια άλλη καινούργια συνήθεια στην καθημερινότητά σου που θα ζορίσει με οποιονδήποτε τρόπο τον οργανισμό σου.

Αν δεν σου έρχεται καλά η εικόνα του καφέ χωρίς τσιγάρο, τότε, αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις τον καφέ με ένα φλιτζάνι τσάι (έτσι θα παίρνεις την καφεῒνη χωρίς να υπάρχει σύνδεση με το κάπνισμα).

Ακολούθησε όποιον τρόπο σε βολεύει καλύτερα και δεν σου προσθέτει επιπλέον προβλήματα, ώστε να έχεις μόνο τα πλεονεκτήματα του βελονισμού για τη διακοπή του καπνίσματος.

 

Αν υποφέρω από δυσκοιλιότητα θα με δυσκολέψει η διακοπή του καπνίσματος;

Σε μερικούς ανθρώπους η έλλειψη της νικοτίνης μπορεί να μειώσει αισθητά την κινητικότητα των εντέρων.

Αν ανήκεις στο μικρό ποσοστό που αντιμετωπίζεις προβλήματα δυσκοιλιότητας μετά τη διακοπή του καπνίσματος, χρησιμοποίησε φυσικούς τρόπους για να διευκολύνεις την κίνηση του εντέρου: περπάτημα, φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης, δηλαδή ό,τι θα έπρεπε να καταναλώνεις έτσι κι αλλιώς.

 

 

Τι συμβαίνει όταν κόβουμε το κάπνισμα;

 

Δες τι γίνεται όταν κόβουμε το τσιγάρο τις πρώτες κρίσιμες μέρες (υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείς υποκατάστατα τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη όπως τσίχλες ή ηλεκτρονικό τσιγάρο)…

Αυτό το ημερολόγιο συμπτωμάτων μετά τη διακοπή του καπνίσματος είναι ενδεικτικό. Οι πραγματικές αντιδράσεις διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό και ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας.

1η ημέρα μετά τη διακοπή καπνίσματος:

 • Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός παλμός αρχίζουν να επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα 20 λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο.
 • Στις 8 ώρες η νικοτίνη έχει σχεδόν βγει από το αίμα σου.
 • Στις 12 ώρες το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα σου έχει αποκατασταθεί.

2η ημέρα μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Οι κατεστραμμένες νευρικές απολήξεις έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται και αρχίζεις να ξαναβρίσκεις τη χαμένη γεύση και όσφρησή σου. Κάθε ποιοτική αναβάθμιση σου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να συνεχίσεις να διεκδικείς την πλήρη ζωή σου.

Στο τέλος της δεύτερης μέρας να ξέρεις ότι άγγιξες την κορυφή του εκνευρισμού που σου προκάλεσε η ξαφνική στέρηση της νικοτίνης. Από εδώ και πέρα, κάθε μέρα το νευρικό σου σύστημα θα είναι σε ολοένα και καλύτερη κατάσταση (νεύρα, άγχος, μειωμένη συγκέντρωση) μέχρι να μην έχεις κανένα τέτοιο σύμπτωμα εξαιτίας της διακοπής του καπνίσματος, σε περίπου 2-4 εβδομάδες.

Αν δεν μπορείς να αντέξεις αυτή την ταλαιπωρία, ζήτησε από έναν ειδικό ιατρό - βελονιστή να σου προσαρμόσει το πρωτόκολλο βελονισμού για την αντιμετώπιση του εκνευρισμού ή των ενδεχόμενων βουλιμικών κρίσεων (αύξηση όρεξης).

3η ημέρα μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Στο τέλος της 3ης μέρας που έχεις κόψει το κάπνισμα έχει περάσει η χειρότερη κρίση που ζητούσες να καπνίσεις (στατιστικά, πάντα) καθώς και η μεγαλύτερη νευρικότητα από το στερητικό σύνδρομο. Και έχει φύγει όλη η νικοτίνη από το αίμα σου όπως επίσης και το 90% των μεταβολιτών της νικοτίνης έχουν φύγει μέσω των ούρων.

Η αναπνοή σου γίνεται ευκολότερη.

1η εβδομάδα μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Πιθανόν να έχεις 3 ενοχλήσεις για κάπνισμα, από διάφορα ερεθίσματα γύρω σου. Οι επιθέσεις αυτές, ευτυχώς, δεν διαρκούν παραπάνω από 3 λεπτά.

2η εβδομάδα μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Τα καθημερινά επεισόδια επιθυμίας για κάπνισμα μειώνονται ολοένα και περισσότερο.

3η εβδομάδα μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Οι υποδοχείς στον εγκέφαλο αρχίζουν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς την παρέμβαση της νικοτίνης.
Περπατάς πιο άνετα κι έχει σταματήσει ο ξερόβηχας. Αν ο ξερόβηχας επιμένει, επισκέψου έναν πνευμονολόγο.

1ος μήνας μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Όλα τα συμπτώματα στέρησης έχουν εξαφανιστεί στους περισσότερους πρώην χρήστες σε αυτό το διάστημα.

Αν υποφέρεις ακόμα από τη στέρηση του τσιγάρου…

Μίλησε με τον ειδικό ιατρό - βελονιστή για ενίσχυση, με προσαρμοσμένο πρωτόκολλο βελονισμού ειδικά για τα συμπτώματα που παρουσιάζεις σε αυτή τη φάση.

9 μήνες μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Έχει αυξηθεί η ενέργειά σου και δεν κουράζεσαι πια εξαιτίας του καπνίσματος. Οι πνεύμονές σου είναι πια σε θέση να αμύνονται από μολύνσεις.

10 χρόνια μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Αυτό που ακούγεται ευρέως ότι 10 χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος είναι σαν να μην έχεις καπνίσει ποτέ δεν ισχύει. Όλο και βγαίνουν στο φως έρευνες που ξεπερνούν τη δεκαετία για να ισοφαρίσει ο πρώην καπνιστής έναν καπνιστή στα επίπεδα υγείας στα διάφορα συστήματα του οργανισμού. Π.χ. ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου από το κάπνισμα εξαλείφεται στα 15 χρόνια, ενώ σύμφωνα με μία μελέτη του 2011 (academic.oup.com/annonc/article/23/7/1880/201191/Cigarette-smoking-and-pancreatic-cancer-an) ο κίνδυνος για καρκίνο του παγκρέατος λόγω καπνίσματος σταματά μετά από 20 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο.

20 χρόνια μετά τη διακοπή καπνίσματος:

Στατιστικά μιλώντας…

 • Δεν θα έχεις φύγει πρόωρα για τον άλλο κόσμο εξαιτίας αυτής της ολέθριας συνήθειας.
 • Έχοντας κόψει το κάπνισμα πριν απ' τα 40 έχεις θα έχεις μειώσει τον κίνδυνο να πεθάνεις εξαιτίας του καπνίσματος κατά 90%. Φυσικά και θα φύγουμε όταν θελήσει ο Θεός, αλλά όταν καταστρέφουμε την υγεία που μας έχει δώσει, παρεμβαίνουμε στο αρχικό σχέδιο.
 • Κόβοντας το κάπνισμα στα 50+ επίσης έχεις πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού.
 • Οι μη καπνίζοντες ζουν 10 χρόνια περισσότερα από τους καπνίζοντες.
 • Κάθε μέρα που το έχεις κόψει μπορείς να χαίρεσαι τη ζωή σου καλύτερα.

Λέμε συνεχώς "πρώτα η υγεία". Αλλά δεν είναι μόνο η υγεία όσο ζούμε. Είναι και ο ασύλληπτος πόνος του θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου. Αν έχεις νιώσει πόσο βίαιος είναι αυτός ο αποχωρισμός, τότε πρέπει να σκεφτείς πριν αποφασίσεις να ανάψεις άλλο ένα τσιγάρο.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να κόψεις το τσιγάρο, μίλησε με έναν ειδικό ιατρό!

Ρώτησε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη πιστοποιημένο σε Διακοπή Καπνίσαματος με Βελονισμό!
 

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να κάνω τον βελονισμό για διακοπή καπνίσματος;

Για μια γυναίκα που έχει έμμηνη ρύση: Προγραμμάτισε το ραντεβού με τον γιατρό στο τέλος του κύκλου σου.

Γενικά: Αν η εποχή που περνάς είναι δύσκολη, αυτός δεν είναι λόγος να αναβάλεις την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες που σου προκαλούν εκνευρισμό, μίλησε με τον γιατρό - βελονιστή, να σου προσαρμόσει το πρωτόκολλο βελονισμού ώστε να αντιμετωπιστεί και το στρες που περνάς ανεξάρτητα από τη διακοπή του καπνίσματος.
 

Αν μετά τον βελονισμό για διακοπή καπνίσματος μου έρθει να καπνίσω τι μπορώ να κάνω;

Το πιο δυνατό όπλο σου για να κόψεις το τσιγάρο είναι να έχεις αποφασίσει γιατί θέλεις να το κάνεις. Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μέσα σου αυτή η απόφαση, ο βελονισμός θα λειτουργήσει με διάφορους τρόπους ώστε να μην ζητά ο οργανισμός σου πια αυτή την βλαβερή ουσία.

Παράλληλα, για να εδραιωθεί μέσα σου πιο εύκολα η σιγουριά ότι έκοψες το κάπνισμα, ίσως σε βοηθήσει να κάνεις κάποια από τα παρακάτω:

 • Την πρώτη εβδομάδα, πίνε περισσότερο νερό ή/και πράσινο τσάι, ώστε να αποτοξινωθεί ακόμα περισσότερο ο οργανισμός σου πέρα από την αποτοξίνωση που θα έχει επιτύχει ο βελονισμός.
 • Χάρισε τα τασάκια σου ή χρησιμοποίησέ τα για διακοσμητικά (γέμισέ τα με χάντρες, κομπολόγια, αποσμητικά κεράκια κ.λπ.)
 • Απομακρύνσου από ανθρώπους που επιμένουν να καπνίζουν μπροστά σου παρά την προσπάθεια που κάνεις. Και προπάντων: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ. Ο πρώην καπνιστής παραμένει πάντα ένας πρώην ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ. Δεν έχει την "πολυτέλεια" να καπνίσει απλώς "ένα" τσιγάρο. Μην αφήσεις μία "νοοτροπία" να διαστρεβλώσει ξανά τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού σου.
 • Άρχισε να κάνεις παρέα με τους ανθρώπους που σου συμπαραστέκονται θερμά και αληθινά στην προσπάθειά σου να κόψεις το κάπνισμα.
 • Αν δεν μπορείς να αντισταθείς, κάπνισε έξω από το σπίτι ή τον χώρο εργασίας σου και όχι μέσα στο αυτοκίνητο. Δυσκόλεψε όσο γίνεται αυτή τη διαδικασία.
 • Άλλαξε μάρκα, πάρε κάποια που ήξερες ότι δεν σου αρέσει.
 • Προγραμμάτισε μισή ώρα καθημερινό περπάτημα.
 • Μην ξαναγοράσεις κούτα.
 • Έχε πάντα στο ψυγείο τα πιο αγαπημένα σου φρούτα. Έτσι θα αποφύγεις να καταφύγεις σε σκουπιδοτροφές που παχαίνουν.
 • Επίλεξε τους δικούς σου λόγους γιατί θέλεις να κόψεις το κάπνισμα, εκτύπωσέ τους και διάβαζέ τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι όταν θέλουμε να ζήσουμε, δεν ντρεπόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια. Αν λοιπόν μετά τη συνεδρία του βελονισμού, νιώσεις στις επόμενες ώρες ή μέρες κάποια έντονη ενόχληση (εκνευρισμό, τάση για παραπανίσιο φαγητό ή γλυκά)...

Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον ιατρό - βελονιστή, για να σου προσαρμόσει το πρωτόκολλο βελονισμού έτσι ώστε να πάψεις να ταλαιπωρείσαι και να κινδυνεύεις να ξαναρχίσεις κάτι που ούτε θέλεις ούτε χρειάζεσαι.
 

 

Πώς γίνεται ο βελονισμός για τη διακοπή του καπνίσματος;

 

Ας ξεκινήσουμε με μία σημαντική επισήμανση: Ο βελονισμός δεν λειτουργεί ενάντια στην θέληση του καπνιστή. Δεν γίνεται δηλαδή να θέλεις να συνεχίσεις να καπνίζεις και να σου το κόψει ο βελονισμός. Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει καλά αποτελέσματα ο βελονισμός για διακοπή του καπνίσματος είναι να έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να απαλλαγείς από το κάπνισμα και όλα τα αρνητικά που προκαλεί.

Με αυτή την προϋπόθεση, αξίζει να επωφεληθείς από την βοήθεια ενός ιατρού που έχει ειδικευθεί πιστοποιημένα στον βελονισμό για αποτοξίνωση και απαλλαγή από εθιστικές ουσίες, χωρίς στρες.

Ας διευκρινίσουμε επίσης ότι κατά τη θεραπεία διακοπής καπνίσματος με βελονισμό δεν εισάγεται καμμία ουσία μέσα στο δέρμα ή το αίμα του καπνιστή. Αντίθετα, η βοήθεια του βελονισμού έγκειται στο να βγει από τον οργανισμό του καπνιστή η νικοτίνη και να σταματήσουν οι επιδράσεις της στο νευρικό σύστημά του, ώστε να είναι πραγματικά σε θέση να αποφασίσει αν θέλει να προστατέψει τον οργανισμό του κόβοντας το κάπνισμα. Ο βελονισμός για διακοπή καπνίσματος θυμίζει τη μύτη της λεπτής γραφίδας που εισάγουμε στη μικρή τρυπούλα της συσκευής GPS όταν θέλουμε να την επαναφέρουμε στις αρχικές της ρυθμίσεις, όπως δηλαδή ήταν το λειτουργικό της όταν το παραλάβαμε. Να νιώσεις δηλαδή την ίδια δυσάρεστη γεύση και την ίδια απέχθεια προς το κάπνισμα όπως την πρώτη φορά που έβηξες για να βγάλεις από μέσα σου αυτή την ξένη μη συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό ουσία.

Βελονισμός για Διακοπή Καπνίσματος Medical Nature Formula

Στο Medical Nature Center κάθε άνθρωπος που θέλει να κόψει το κάπνισμα αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή περίπτωση. Αφού συζητήσεις με τον εξειδικευμένο βελονιστή ιατρό Σταύρο Ταταράκη, θα ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία βάσει του πρωτοκόλλου βελονισμού το οποίο θα αποφασίσει ειδικά για τις δικές σου ανάγκες.
 
Τα σημεία στα οποία θα τοποθετήσει τις εξαιρετικά λεπτές βελόνες στα αυτιά ή/και στο σώμα σου, ανάλογα με την περίπτωση, ανταποκρίνονται σε όργανα και ενεργειακές διόδους του σώματος που αφορούν:


Κάποιες από αυτές τις βελόνες ενεργοποιούνται με ηλεκτρισμό εξαιρετικά χαμηλής τάσης (ηλεκτροβελονισμός). Αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου επώδυνη, αλλά είναι πολύ χρήσιμη για να ενεργοποιηθούν όσο γίνεται περισσότερο τα επιλεγμένα σημεία. (Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τη νικοτίνη, που είναι πολύ εθιστική ουσία).

Αφού αφαιρεθούν οι επιμήκεις λεπτές βελόνες, ο ιατρός θα τοποθετήσει τις ημιμόνιμες βελόνες του ωτοβελονισμού. Αυτές οι βελόνες είναι πολύ διακριτικές και δεν προκαλούν καμμία ενόχληση. Έχουν την ιδιότητα να βρίσκονται συνεχώς στα επιλεγμένα σημεία του αυτιού και να προστατεύουν και να στηρίζουν τον πάσχοντα 24 ώρες το 24ωρο.

Ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι η ενεργοποίηση των ημιμόνιμων βελονών με συγκεκριμένο τρόπο, που θα σου υποδείξει ο εξειδικευμένος βελονιστής ιατρός. Αυτό γίνεται με πιέσεις πάνω στις βελόνες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και όταν νιώσεις κάποια ενόχληση νευρικότητας ή βουλιμία, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να ανακουφίζεσαι.

Δες και Γιατί λειτουργεί αποτελεσματικά ο στοχευμένος βελονισμός για διακοπή καπνίσματος!

Σε κάθε περίπτωση, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον Ιατρό-Βελονιστή Σταύρο Ταταράκη, αν τα συμπτώματα στέρησης γίνουν ενοχλητικά, σου εμποδίζουν τις δραστηριότητες ή κινδυνεύεις να πάρεις κιλά.
 

Πόσες συνεδρίες βελονισμού θα χρειαστώ για να κόψω το κάπνισμα και πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία;

Μετά την πλήρη ενημέρωση του/της ασθενούς και την λήψη ιστορικού από τον ιατρό Σταύρο Ταταράκη ξεκινά η θεραπεία του βελονισμού. Ο χρόνος της εφαρμογής του βελονιστικού πρωτοκόλλου για τη διακοπή του καπνίσματος διαφέρει από καπνιστή σε καπνιστή και κυμαίνεται από 40 έως 50 λεπτά.

Ολόκληρη η συνεδρία για τη διακοπή καπνίσματος με βελονισμό στο ιατρείο ολοκληρώνεται σε περίπου μιάμιση ώρα.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 3, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που σταματούν το κάπνισμα μετά από μία μόνο συνεδρία βελονισμού για διακοπή καπνίσματος ή κάποιοι άλλοι που χρειάζονται 2-3 συνεδρίες επιπλέον.
 

Πού μπορώ να κάνω βελονισμό για διακοπή καπνίσματος;

Εξειδικευμένος Ωτοβελονιστής Ιατρός Σταύρος Ταταράκης -

 

Υπάρχουν 5 επιλογές για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει Βελονισμό για διακοπή καπνίσματος ή για όποιο άλλο πρόβλημα υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με βελονισμό:

1. Σε έναν οποιονδήποτε ιατρό που χρησιμοποιεί τον βελονισμό ως θεραπευτική μέθοδο: Ένας ιατρός νομιμοποιείται να ασκεί βελονισμό και είναι σε θέση να διακρίνει τα συμπτώματα μιας δυσλειτουργίας και να την χειριστεί ανάλογα ή να σε παραπέμψει σε ιατρό ειδικότητας. Για παράδειγμα, μπορεί να δυσκολεύεσαι να κόψεις το κάπνισμα επειδή υποφέρεις από κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο σου δημιουργεί νευρικότητα και αυτό δεν σε διευκολύνει στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος. Ο ιατρός θα διαπιστώσει το πρόβλημα και θα σου το υποδείξει ώστε μετά την αντιμετώπισή του να σου είναι πιο εύκολο να κόψεις το κάπνισμα.

Από την άλλη, ένας ιατρός ο οποίος δεν έχει πιστοποιημένες γνώσεις βελονισμού για συγκεκριμένες εφαρμογές (απεξάρτηση από εθισμό ή βουλιμία, απαλλαγή από στρες κ.λπ.) μπορεί να εφαρμόσει μόνο το βασικό πρωτόκολλο βελονισμού για διακοπή καπνίσματος, χωρίς όμως να είναι σε θέση να το προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, ούτε να συνδυάσει τα διάφορα είδη βελονισμού ανάλογα με την περίπτωση.

2. Σε έναν πιστοποιημένο βελονιστή, ο οποίος δεν είναι ιατρός.

3. Σε έναν μη πιστοποιημένο βελονιστή που δεν είναι ιατρός.

4. Σε έναν ιατρό, ο οποίος έχει ειδικευθεί και πιστοποιηθεί σε ένα είδος βελονισμού.

5. Σε έναν ιατρό, ο οποίος έχει ειδικευθεί και πιστοποιηθεί σε διαφορετικά είδη βελονισμού και στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων αποτοξίνωσης: Ένας ιατρός που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε περισσότερα από 1 είδη βελονισμού έχει περισσότερα "εργαλεία" στα χέρια του ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τις ανάγκες που ίσως προκύψουν κατά τη διαδικασία της διακοπής καπνίσματος (εκνευρισμός, βουλιμικές τάσεις, αύξηση του άγχους, επιδείνωση της κατάθλιψης κ.λπ.).

Στα κέντρα διακοπής καπνίσματος ή στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, ο ιατρός-βελονιστής πρέπει να μπορεί να στηρίζει τον θεραπευόμενο σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς του έως ότου να μπορεί να διαχειρίζεται μόνος του τον νέο τρόπο ζωής του. Έως τότε δεν θεωρείται ότι έχει απεξαρτηθεί από το κάπνισμα, αλλά ότι διανύει ένα μεταβατικό στάδιο. Όσο βρίσκεται σε αυτό το στάδιο είναι επιρρεπής στο να επιστρέψει στην παλιά συνήθεια παρασυρόμενος από την εμφάνιση των νέων συμπτωμάτων (αυξημένος εκνευρισμός, βουλιμία, δυσκοιλιότητα κ.λπ.) αγνοώντας ότι τα συμπτώματα αυτά είναι και παροδικά και αντιμετωπίσιμα.

Σε αυτήν ακριβώς τη φάση της προσπάθειας απεξάρτησης ο θεραπευόμενος έχει μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης ‒ και μάλιστα άμεσης στήριξης ‒ από κάποιον που γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης. Όταν υπάρχει η ένδειξη του κατεπείγοντος ‒ πριν δηλαδή ο θεραπευόμενος νιώσει αδύναμος και απογοητευμένος και καπνίσει ‒ χρειαζόμαστε μία μέθοδο βελονισμού που μας εξασφαλίζει ευελιξία και πιο άμεσα αποτελέσματα, για να επέμβουμε γρήγορα και να βοηθήσουμε στοχευμένα: αυτή η μέθοδος είναι ο ωτοβελονισμός.  Ένας ιατρός που είναι εκπαιδευμένος και στον σωματικό βελονισμό αλλά και στον ωτοβελονισμό έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει πολύ σημαντικά σημεία του προσώπου και του σώματος με ένα  ολοκληρωμένο βελονιστικό πρωτόκολλο στο αυτί για πιο άμεση ανακούφιση από τα όποια συμπτώματα προκύψουν.

Ο ειδικευμένος και πιστοποιημένος ωτοβελονιστής θα επιλέξει, κατά περίπτωση, τους επιμέρους τρόπους ωτοβελονισμού που θα μεγιστοποιήσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 

Στο Medical Nature Center ο κάθε θεραπευόμενος αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή περίπτωση και όχι βάσει ενός τυποποιημένου πρωτοκόλλου βελονισμού (διακοπής καπνίσματος ή άλλου).

Αφού συζητήσεις με τον εξειδικευμένο βελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, θα ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία βάσει του πρωτοκόλλου βελονισμού το οποίο θα αποφασίσει ειδικά για τις δικές σου ανάγκες.

Ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός σε Σωματικό Βελονισμό, Κοιλιακό Βελονισμό και Ωτοβελονισμό, όπως επίσης και στις εξής φυσικές θεραπείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη διακοπή του καπνίσματος:


Ρώτησε ό,τι θέλεις τον Ειδικό Ωτοβελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τη δική σου θεραπεία διακοπής καπνίσματος ή για άλλο πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με βελονισμό.

 

 

Ρωτήστε τον Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για το κόστος της θεραπείας σας για τη διακοπή καπνίσματος.