40 χρόνια καπνιστής το έκοψα με βελονισμό...

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε περάσει ποτέ απ' το μυαλό μου για τον βελονισμό. Κάπνιζα 40 χρόνια και ποτέ δεν σκέφτηκα να κόψω το τσιγάρο, ούτε καν όταν είχα μια σοβαρότατη περιπέτεια υγείας (διάγνωση καρκίνου στο πάγκρεας) πριν από δυόμισι χρόνια. Δεν είχα κάνει ποτέ μια προσπάθεια να το κόψω ούτε καν για μία μέρα. Μου φαινόταν αδιανόητο. Το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας με κράτησε σε αποχή από το τσιγάρο μόνο δύο εβδομάδες (μια βδομάδα στο νοσοκομείο και μία στο σπίτι) και μετά τις 14 μέρες, κανονικά τσιγάρο.

Όμως πια το γυρόφερνα στο μυαλό μου. Έψαξα για βελονιστή και κατέληξα στον κ. Ταταράκη.

Το κόστος βελονισμού για διακοπή καπνίσματος δεν είναι απαγορευτικό

Σκέφτηκα ότι στο τέλος τέλος δεν είναι τεράστιο το κόστος για να πεις καταστράφηκα αν δεν πιάσει. Και δοκίμασα. Παρόλο όλο που πριν δεν πίστευα ότι μπορείς να κόψεις το τσιγάρο με βελονισμό. Όταν το άκουγα έλεγα "ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά πιάνεται".

Και όμως ο βελονισμός βοηθάει να κόψεις το κάπνισμα

Δεν το πίστευα αυτό που ζούσα. Με βοήθησε πάρα πολύ ο βελονισμός, ειδικά τις πρώτες μέρες της αποχής. Μου 'κοψε την όρεξη για τσιγάρο. Για να ακριβολογούμε, με βοήθησε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι χωρίς τον βελονισμό δεν θα τα είχα καταφέρει. Όταν κάτι είναι στην καθημερινότητά σου για τόσα χρόνια, αρχίζει και σου λείπει. Με βοήθησε πάρα πολύ ο βελονισμός διότι δεν σκεφτόμουνα πια "ν' ανάψω ένα τσιγάρο κι από αύριο βλέπουμε". Τουναντίον, δεν ήθελα πια. Παρόλο που το μυαλό παίζει διάφορα παιχνίδια "κάπνισε ένα, δεν είναι τίποτα".

Συμπληρωματικές συνεδρίες βελονισμού για αντιμετώπιση βουλιμίας

Πιστεύω ότι με βοήθησε καθοριστικά ο βελονισμός για διακοπή του καπνίσματος. Όπως επίσης και στη βουλιμία που απέκτησα από τις πρώτες μέρες με βοήθησαν αποφασιστικά κάποιες συμπληρωματικές συνεδρίες που κάναμε με τον γιατρό ειδικά για βουλιμία. Σταμάτησε ο κατήφορος. Τις πρώτες μέρες ήμουν στο ψυγείο απ' έξω συνέχεια. Ανέκαθεν ήμουν κολλημένος με το φαΐ αλλά αυτό το πράγμα δεν το είχα ζήσει. Είπα στον γιατρό ότι κοιμόμουν έξω απ' το ψυγείο. Και κάναμε 2 ή 3 συνεδρίες και επανήλθα, καμμία σχέση με εκείνη την ταλαιπωρία που περνούσα πριν.
Και αυτό λύθηκε με τον βελονισμό.

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι απαλλάχτηκα απ' το τσιγάρο

Ειλικρινά θέλω να μοιραστώ το πώς έγινε όλο αυτό. Ούτε κι εγώ δεν το πιστεύω 21 μέρες τώρα χωρίς τσιγάρο εγώ. Οι γνωστοί μου δεν το πιστεύουν. Όταν είμαι σε παρέα με φίλους και τύχει ν' απομονωθώ νομίζουν ότι πάω να καπνίσω. Δεν το πιστεύουν ότι κατάφερα να το κόψω.

Το περίεργο είναι ότι έχω στο περιβάλλον μου κάποιους που καπνίζουν και δεν μ' ενοχλεί καθόλου, ούτε ζηλεύω. Δεν κάνω καν την κίνηση να πάρω και μετά να κάνω πίσω. Ούτε καν αυτό. Ποτέ, ούτε μία φορά πια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά σ' εμένα έτσι έγινε.

Με τον βελονισμό δεν είναι ακατόρθωτο να το κόψεις

Δεν ανακάλυψα την πυτίριτδα, αλλά βλέπω τι καλό είναι να μην είσαι καπνιστής. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλη εξάρτηση είχες, αλλά κι ότι δεν είναι ακατόρθωτο να το κόψεις. Προφανώς εμένα ο βελονισμός με βοήθησε. Χωρίς αυτή τη βοήθεια σίγουρα δεν θα μπορούσα από την πρώτη μέρα να πίνω και καφέ χωρίς τσιγάρο. Τώρα μπορώ να λέω και κάτι που το είχα απωθημένο να το πω κι εγώ σε άλλους: "Σταματήστε το, θα σας φάει".

Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου να του τα πω μπας και σωθεί κι αυτός.
 

Σ.Θ. - Κάπνισμα, Καρκίνος στο Πάγκρεας
Δες κι άλλες Εμπειρίες από Φυσικές Θεραπείες στο Medical Nature Center.